Totaalbedrag leegmaken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functieomschrijving Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Kom werken bij dit kleine softwarebureau en werk aan de gaafste maatwerk projecten. Je komt te werken in een klein development team en werk nauw samen met elkaar, om maatwerk software te leveren en bij te dragen aan bedrijfsautomatiseringen. Je gaat werken met de Microsoft stack en technieken als .NET, C#, Entity, MVC, SQL server. In de functie krijg je veel vrijheid om zelf beslissingen te nemen en je hebt impact op de bedrijfsprocessen. Bedrijfsprofiel Dit familiebedrijf bestaat al ruim 20 jaar. Zij hebben een vast netwerk van klanten,

Bekijk vacature »

Front-end Angular developer

Functie In jouw rol als Front-End developer werk je samen met de backend developers om middels tweewekelijkse sprints het platform naar een hoger niveau te tillen. Hiernaast heb je affiniteit met data en werk je graag samen met het team om de gegevensintegriteit en -beveiliging te waarborgen, om ervoor te zorgen dat de gebruiker wereldwijd de beste SaaS-services heeft. Deze organisatie heeft meer dan 100 mensen in dienst, waarvan er 45 in Nederland werken. Het ontwikkelteam bestaat uit 10 mensen en is verdeeld in 2 scrumteams. Het eerste team bestaat uit Java en Scala ontwikkelaars. Het tweede team, waar jij

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Gezocht front-end developer! Voor een toffe organisatie in de regio Rhenen zij wij op zoek naar een front-end developer die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. In deze functie heb je een adviserende rol en beschik je over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Samen met collega’s en klanten overleg je om aangeleverde designs om te zetten naar unieke concepten. Zo draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Voor klanten wordt jij het vaste aanspreekpunt als het gaat over planningen hierin houdt je alle betrokkenen goed op de

Bekijk vacature »

Intern - Junior PHP ontwikkelaar in fris en jong t

Bedrijfsomschrijving Werk jij graag een in fris, flexibel en jong team? Bij ons ben jij vrij om te bepalen waar jij het liefst werkt en op de vrijdag komen wij gezellig bij elkaar op kantoor. Flexibiliteit en vrijheid zijn bij ons de norm en dat geeft jou de ruimte en energie om het beste uit jezelf te halen! Ons team bestaat uit vijf enthousiaste collega's die jou graag ondersteunen in zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling. Met twee ervaren Senior Developers als mentoren ben jij in goede handen. Wij zien onszelf als een vriendengroep die gezamenlijk werken aan iets moois

Bekijk vacature »

.NET Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een .NET Developer! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans en kijk snel of jouw vaardigheden aansluiten bij onderstaand profiel! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als .NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving Bergen. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en verricht betekenisvol werk. Binnen dit bedrijf wordt gewerkt aan de productie en ontwikkeling van medische middelen. Als .NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je wordt betrokken bij alle fasen van software

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel, Docker, Gitlab-CI)

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit 4 ontwikkelaars. Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. Een groot deel van de systemen is gebouwd met behulp van het Laravel framework en PHP (minimaal 7.2), Docker voor lokaab gebruik en Gitlab-CI voor het deployen

Bekijk vacature »

Ervaren Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een ervaren Software Developer, en heb je ervaring met technieken zoals C#, MS Access & SQL? Vind jij het leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een specifieke branche? Dan is dit de baan voor jou! Als ontwikkelaar ben jij samen met een team van 12 collega’s verantwoordelijk voor het bouwen van nieuwe functionaliteiten en het uitbreiden van de core applicatie. Belangrijk is dat je ervaring hebt met C# en MS Access. Je bent flexibel en klantvriendelijk ingesteld, omdat het belangrijk is om de klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Thuiswerken

Bekijk vacature »

Front-end developer Supply Chain Angular, ReactJS,

Functie Het development team bestaat momenteel uit 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creëren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld meedenken over strategie en design. Hierin krijg je veel vrijheid om de functie naar eigen inzicht in te vullen en te pionieren. Alle data die wordt gebruikt is zichtbaar in een webapplicatie, geschreven in Angular en React. Momenteel zijn ze bezig om de dashboards anders vorm te geven en de

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een ontwikkelteam met 7 .NET developers. In ons team werken er drie senior .NET developer, twee medior .NET developers en twee junior .NET developers. Er is dan ook genoeg senioriteit in ons team om jou te kunnen bieden wat jij nodig hebt! Wij werken in scrum en hebben drie wekelijkste sprints. Daarnaast doen wij minimaal vier keer per jaar een release. Ons platform is ontzettend complex en groot. Het is dan ook in het begin belangrijk dat jij de processen gaat begrijpen. Jij krijgt dan ook een cursus om beter te begrijpen

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Het onderhouden, ontwikkelen en testen van front-end software van diverse klant- en medewerkersapplicaties; Het ontwikkelen van maatwerk front-end oplossingen in Vue.js en participeren in een scrumteam; Mede-verantwoordelijk voor het begeleiden en coachen van drie junior front-end developers; Verantwoordelijk voor code-reviews en het opstellen van de juiste documentatie zoals userstories en API ontwerp; Participeren in diverse projecten t.b.v. optimalisatie van diverse applicaties; Het opzetten van API koppelingen met externe applicaties. Hier ga je werken Betreffende organisatie is gevestigd in de regio van Swifterbant en is al ruim 20 jaar lang bedreven in het ontwikkelen en aanbieden van

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het applicatielandschap; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het applicatielandschap; Sparren met de business. Hier ga je werken De organisatie is werkzaam in de financiële dienstverlening met meer dan 200 medewerkers en meer dan 250.000 eindgebruikers is het een van de grotere binnen haar branche. Je komt te werken in een team waarmee je verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen en onderhouden van de financiële applicaties binnen de organisatie, denk hierbij aan het bouwen en onderhouden van portalen. Als .net developer ga jij het development team ondersteunen met de transitie naar

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »
Krist Ensing

Krist Ensing

03/05/2013 09:17:42
Quote Anchor link
Ik ben bezig met het bouwen van een webshop. Hierbij wil ik het totaalbedrag van bestelde producten weergeven. Dit doe ik door de variabele $Subtotaal aan te maken met de volgende code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
$strSQL
= "select SUM(Aantal*Prijs) as Subtotaal from tblorderregels
       join tblorder using (Ordernummer)
       where tblorder.SessieId = '$SessieId'"
;

$rs = mysql_query($strSQL, $db);
if (!$rs) {
die("de SQL opdracht is fout<br>" . $strSQL);
}

$r = mysql_fetch_array($rs);
mysql_freeresult($rs);
$Subtotaal = $r["Subtotaal"]    ;
?>


Als ik een nieuwe sessie begin door een andere browser te gebruiken, of door de brouwser opnieuw te starten, staat er altijd nog het laatst opgetelde totaalbedrag in, totdat ik een nieuw product bestel, dan begint hij pas een nieuwe berekening te maken.

Hoe komt het dat de variabele niet leeg is en hoe kan ik hiervoor zorgen?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 13:49:41
 
Marvin H

Marvin H

03/05/2013 09:52:16
Quote Anchor link
Het ziet er naar uit dat er wat caching achter blijft in de browser die je gebruikt... je kan eventueel caching uitschakelen met META code in je <head>
 
Krist Ensing

Krist Ensing

03/05/2013 10:09:28
Quote Anchor link
Hoe ziet zo'n meta code er dan uit?


Toevoeging op 03/05/2013 10:13:36:

Ik heb <META HTTP-EQUIV="Pragma" CONTENT="no-cache"> in de head gezet, maar dit doet niks.


Toevoeging op 03/05/2013 10:18:00:

En ook als ik de geschiedenis en het cachegeheugen van de browser volledig wis, blijft er een bedrag instaan.
Dus ik vraag me af of het wel het cashegeheugen is.
 
Wouter J

Wouter J

03/05/2013 10:23:06
Quote Anchor link
Je zegt dat je van browser verwisselt? Dan kan het geen caching zijn. Het moet iets in je script/site zijn.
 
Krist Ensing

Krist Ensing

03/05/2013 10:28:16
Quote Anchor link
Ik heb zelf het idee dat hij het totaalbedrag laat zien, van het laatst aangemaakte ordernummer. Hierbij de hele code van de 'winkelwagen':


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
                                            <?php

$SessieId
= (session_id());          
            $strSQL = "select *  from tblartikelen, tblorderregels, tblorder
                        where tblorder.Ordernummer = tblorderregels.Ordernummer
                        and tblorderregels.Artikelnummer = tblartikelen.Artikelnummer
                        and tblorder.SessieId = '$SessieId'"
;
                        $rs = mysql_query($strSQL, $db);
                        if (!$rs)    
        die("agenda.php: de SQL opdracht is fout<br>" . $strSQL);
    
    // Haal alle records 1 voor 1 op zolang er records zijn
    while ($r = mysql_fetch_array($rs)) {  
    
  ?>
    
            <TR><TD class=infoBoxContents vAlign=top
                                align=left><SPAN
                                class=infoBoxContents>                    
                                <?php echo($r["Aantal"]); ?>&nbsp;
</TD>
                                <TD class=infoBoxContents vAlign=top><?php echo($r["Artikelnaam"]); ?></SPAN></TD>
                                
                                </TR><?php } ?></TBODY></TABLE></TD></TR>
                          <TR>
                            <TD class=boxText><IMG border=0 alt=""
                              src="winkelwagen_files/pixel_black.gif"
                              width="100%" height=1></TD></TR>
                            
                          <TR>
                            <?php
            
            $strSQL
= "select SUM(Aantal*Prijs) as Subtotaal from tblorderregels ";
$rs = mysql_query($strSQL, $db);
if (!$rs) {
die("de SQL opdracht is fout<br>" . $strSQL);
}

$r = mysql_fetch_array($rs);
mysql_freeresult($rs);
$Subtotaal = $r["Subtotaal"]    ;
?>
  
                          
                          
                            <TD class=boxText align=right><SPAN
                              class=cart_price><?php echo $Subtotaal ; ?></SPAN>
    


Toevoeging op 03/05/2013 10:35:25:

Ik zie nu dat hij alle ordernummers bij elkaar optelt, dus het sessienr negeert hij. Hoe kan dat?


Toevoeging op 03/05/2013 10:47:29:

Probleem opgelost. Ik heb:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $strSQL = "select SUM(Aantal*Prijs) as Subtotaal from tblorderregels "; ?>

vervangen door:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php $strSQL = "select SUM(Aantal*Prijs) as Subtotaal from tblorderregels
                        join tblorder
                        where tblorder.Ordernummer = tblorderregels.Ordernummer
                        and tblorder.SessieId = '$SessieId'"
;
?>

Bedankt voor de suggesties!

Graag in het vervolg bij code, [code] [/code] tags gebruiken.[/modedit]
Gewijzigd op 03/05/2013 13:04:32 door Bas IJzelendoorn
 
Wouter J

Wouter J

03/05/2013 11:03:56
Quote Anchor link
Is dat jou code? Dan moet ik helaas melden dat je hem beter kunt weggooien. Je gebruikt veel oude dingen. Om wat op te noemen:
- variabelen moeten buiten quotes;
- die is geen foutafhandeling, maar het brutaal vermoorden van je applicatie. Kijk eens naar de MySQL code in http://wouterj.github.io/sql-boilerplate ;
- gebruik mysql_fetch_assoc ipv fetch_array, dat is sneller en je gebruikt de extra's van fetch_array toch niet;
- nooit PHP logica tussen HTML plaatsen;
- html tags zijn altijd in kleine letters;
- gebruik geen inline CSS;
- ik heb zo'n vermoeden dat je queries geoptimaliseerd kunnen worden (maar ben niet echt een SQL guru...);
- maak je code netjes, spring in na een { en plaats geen onnodige whitespace voor ;.

En even een tip voor het forum: plaats je code tussen [code] tags, dan wordt het wat makkelijker lezen.
 
Krist Ensing

Krist Ensing

03/05/2013 12:43:17
Quote Anchor link
Bedankt voor je commentaar Wouter
De html/css omgeving van de webshop is door onze php docent meegegeven. Het is de bedoeling dat we de php code inbouwen in website.
Als alles klaar is wil ik alle php code optimaliseren wat betreft, netjes neerzetten. Ik zal je commentaar over variabelen, die, mysql-fetch-assoc daarin meenemen. Ook wil ik de sql code bekijken. Ik heb het idee dat ik nu onnodig vaak variabelen maak van gegevens uit de database, tewijl ik ze in de sql query ook zo uit de database kan oproepen, ik weet alleen (nog) niet hoe.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.