trigger_error

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

OutSystems Developer

Dit ga je doen Het van scratch af aan ontwikkelen van applicaties met OutSystems; Het aanhaken bij diverse projecten binnen de organisatie; Schakelen met de business; Meedenken over de mogelijkheden van het platform binnen de organisatie. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap, bestaande uit standaard- en maatwerkapplicaties. De maatwerkapplicaties worden ontwikkeld door een inhouse development team. Het doel voor de komende periode is het verder vernieuwen en optimaliseren van het huidige applicatielandschap. Zo staat de organisatie aan

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte website die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zitten onze development afdelingen en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé PHP/Back-end developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het bedenken van nieuwe functionaliteiten Het verbeteren van het

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte websites die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zit onze development afdeling en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé Medior Front-end Developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het uitwerken van designs tot functionele layouts Je

Bekijk vacature »

Senior Front end developer

Functie Wij zijn op zoek naar een ambitieuze, zelfsturende Front-end Expert die ons (internationale) team komt versterken. Onze huidige software development afdeling bestaat uit 7 developers en designers. Wij zijn een écht softwarehuis, dus ervaring in software development is wel echt een must. Er wordt tegelijkertijd aan meerdere projecten gewerkt, voor mooie toonaangevende klanten. Je hebt dus regelmatig te maken met deadlines en opleveringen. Een deel van onze omgeving is in Angular.JS. Dit deel wordt langzamerhand omgebouwd naar de nieuwste versie van Angular. Jouw werkzaamheden zullen bestaan uit: Het aansturen en begeleiden van jouw collega’s Het implementeren van visuele elementen

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

.NET Developer te Naarden

Bedrijfsomschrijving Voor mijn klant ben ik op zoek naar een .NET Developer om het huidige team te komen versterken. Deze organisatie bevindt zich in de logistieke sector, en zij hebben een eigen ERP systeem ontwikkeld dat zij inzetten ter optimalisatie van de logistieke processen van haar eindklanten. Deze organisatie bestaat inmiddels al ruim 20 jaar, waarbij zij een duidelijke missie hebben, namelijk: het werk van de eindklant makkelijker maken door de systemen die zij leveren. Ze werken over heel de wereld, wat deze organisatie een echte internationale speler maakt. Binnen de organisatie kenmerken ze zich door een dynamische en professionele

Bekijk vacature »

PHP Developer

Als PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen pure PHP code schrijven. Samenwerken met de klantreiziger om onze klanten

Bekijk vacature »

App Developer

Samen werken aan een gezonder Nederland en toekomstbestendige zorg voor iedereen. Dat is de impact die jij kan hebben als App Developer bij VGZ. Wil jij een bijdrage leveren aan een maatschappij waarin iedereen zich thuis voelt? Bekijk dan de vacature. Uit onderzoek van Computable is VGZ verkozen tot ‘beste niet-ICT werkgever voor ICT’ers van Nederland’ Hoe ook jij het verschil maakt Als App developer werk jij aan het belangrijkste communicatiekanaal van VGZ, namelijk de App! Als App developer bij VGZ maak je onderdeel uit van een van onze App-teams. Met een goede mix van kennis en ervaring zet je

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Fullstack developer (NodeJS, React, AWS)

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam, maar zoals gezegd komt er veel meer bij kijken dan alleen maar ontwikkelen. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden maar hiernaast doe je doorlopend onderzoek naar de inzet van bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Maar waar staan ze nu? Na een onderzoeksfase van ruim een jaar zijn

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Junior Back end developer PHP, Symfony

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Senior Developer ERP Dynamics 365

Samengevat: Deze werkgever is een softwarebedrijf. Ben jij een enthousiaste developer? Heb je ervaring met ERP of Dynamic 365 bussines central? Vaste baan: ERP Applicatie Specialist ERP MBO €3.600 - €5.200 Wij houden ons als bedrijf bezig met het leveren en implementeren van het Microsoft Dynamics pakket binnen verschillende industriële sectoren. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Binnen ons open team is er een no-nonsense cultuur. Daarnaast is er veel onderling contact door de korte communicatielijnen. Het team werkt enthousiast samen om een

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Als Senior Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende best-gecertificeerde Java community. Deze bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Aval en de Nationale Politie. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We

Bekijk vacature »

C#.NET Developer Jr. Functie

Functie omschrijving Bouw jij graag aan applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren? Wij zijn op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar in regio Breda die hier graag een steentje aan bijdraagt! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je krijgt veel vrijheid in de keuze van de technieken die je gaat gebruiken. Uiteraard wel binnen de gestelde kaders, en door gebruik te maken van het .NET platform. Je gaat aan de slag met de ontwikkeling van een nieuwe module binnen de WMS suite van dit bedrijf. Deze "carrier" module gaat er voor zorgen dat de selectie van een vervoerder volledig

Bekijk vacature »
Ozzie PHP

Ozzie PHP

26/06/2013 11:41:11
Quote Anchor link
Ola vrienden,

Een tijdje geleden had ik iets gedaan wat me wel slim leek. Op diverse plekken in mijn code gebruik ik trigger_error(). Hiermee kun je een error triggeren:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if ($er_gaat_iets_gruwelijk_fout === true) {
  trigger_error('De poppen aan het dansen!', E_USER_ERROR);
}

?>

Omdat ik de functienaam trigger_error best belachelijk lang vond, heb ik een eigen functie gemaakt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
function error($message, $level) {
  trigger_error($message, $level);
}

?>

Nu heb ik dus een aantal weken geleden overal trigger_error gewijzigd in error en het werkt perfect, nou ja... bijna dan. Alles werkt, alleen kwam ik er net pas achter dat de error informatie niet meer klopt. Het bestand en het regelnummer zijn nu van mijn eigen error functie in plaats van het bestand waar ik de error trigger.

Dus in mijn log staat:

[26-Jun-2013 11:27:18 Europe/Amsterdam] PHP Fatal error: 'De poppen aan het dansen! in
/home/pad/naar/bestand/met/eigen/functies.php on line 30

Terwijl het dus zoiets zou moeten zijn:

[26-Jun-2013 11:27:18 Europe/Amsterdam] PHP Fatal error: 'De poppen aan het dansen! in
/home/pad/naar/bestand/waar/het/misgaat.php on line 100

Iemand misschien een idee of/hoe ik dit kan fixen?

(Mocht het niet duidelijk zijn wat ik bedoel, laat het dan even weten dan probeer ik het nog duidelijker uit te leggen.)
Gewijzigd op 26/06/2013 13:26:12 door Ozzie PHP
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 23:10:46
 
- Raoul -

- Raoul -

26/06/2013 11:46:56
Quote Anchor link
Is het niet beter/mooier om een exception te gooien?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

26/06/2013 11:49:37
Quote Anchor link
Dat kan, maar is nu even niet aan de orde. Ik wil graag weten of dit probleem is op te lossen, en zo ja... hoe?
 
- SanThe -

- SanThe -

26/06/2013 12:50:17
Quote Anchor link
error('De poppen aan het dansen in '.__FILE__.' op line '.__LINE__, E_USER_ERROR);
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

26/06/2013 13:26:02
Quote Anchor link
Dat zou kunnen, maar dan krijg ik dubbele file en regelmeldingen ;)
Ik zoek iets handigers.
 
- Raoul -

- Raoul -

26/06/2013 13:54:16
Quote Anchor link
Je zou dan je eigen error handler moeten schrijven.
 
Koen Vlaswinkel

Koen Vlaswinkel

26/06/2013 14:00:49
Quote Anchor link
Dit werk wel zo ongeveer:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<?php
function error($message, $level) {
    $error = debug_backtrace();
    switch ($level) {
        case
E_ERROR:
        case
E_CORE_ERROR:
        case
E_COMPILE_ERROR:
        case
E_USER_ERROR:
            $error_type_str = "Fatal error";
            break;
        case
E_RECOVERABLE_ERROR:
            $error_type_str = "Catchable fatal error";
            break;
        case
E_WARNING:
        case
E_CORE_WARNING:
        case
E_COMPILE_WARNING:
        case
E_USER_WARNING:
            $error_type_str = "Warning";
            break;
        case
E_PARSE:
            $error_type_str = "Parse error";
            break;
        case
E_NOTICE:
        case
E_USER_NOTICE:
            $error_type_str = "Notice";
            break;
        case
E_STRICT:
            $error_type_str = "Strict Standards";
            break;
        case
E_DEPRECATED:
        case
E_USER_DEPRECATED:
            $error_type_str = "Deprecated";
            break;
    }

    echo '<br /><b>' . $error_type_str . '</b>: ' . $message . ' in <b>' . $error[0]['file'] . '</b> on line <b>' . $error[0]['line'] . '</b><br />';
      @
trigger_error($message, $level);
}

?>


Het geeft in ieder geval dezelfde message als de normale PHP error handler voor error('De poppen aan het dansen!', E_USER_ERROR);

Toevoeging op 26/06/2013 14:04:22:

Als je dat in een error handler zou zetten zou het zo ongeveer zo zijn:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<?php
set_error_handler(function($level, $message, $errfile, $errline, $errcontext ) {
    $error = debug_backtrace();
    var_dump($error);
    switch ($level) {
        case
E_ERROR:
        case
E_CORE_ERROR:
        case
E_COMPILE_ERROR:
        case
E_USER_ERROR:
            $error_type_str = "Fatal error";
            break;
        case
E_RECOVERABLE_ERROR:
            $error_type_str = "Catchable fatal error";
            break;
        case
E_WARNING:
        case
E_CORE_WARNING:
        case
E_COMPILE_WARNING:
        case
E_USER_WARNING:
            $error_type_str = "Warning";
            break;
        case
E_PARSE:
            $error_type_str = "Parse error";
            break;
        case
E_NOTICE:
        case
E_USER_NOTICE:
            $error_type_str = "Notice";
            break;
        case
E_STRICT:
            $error_type_str = "Strict Standards";
            break;
        case
E_DEPRECATED:
        case
E_USER_DEPRECATED:
            $error_type_str = "Deprecated";
            break;
    }

    echo '<br /><b>' . $error_type_str . '</b>: ' . $message . ' in <b>' . $error[1]['file'] . '</b> on line <b>' . $error[1]['line'] . '</b><br />';
});

?>


Ik heb nog even alle error codes toegevoegd, ze komen direct uit de PHP source :).
Gewijzigd op 26/06/2013 14:11:17 door Koen Vlaswinkel
 
Wouter J

Wouter J

26/06/2013 14:06:37
Quote Anchor link
Het lijkt mij veel te veel moeite voor alleen het verkleinen van de functie. Maar gebruik wat koen voor script gaf en maak dan een eigen error handler om te voorkomen dat je die dubbele informatie krijgt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
function error_handler($level, $message) {
    echo $message;
}


set_error_handler('error_handler');
?>


Of doe het allemaal in de error handler: [..code..] gebruik koen's error handler maar :)
Gewijzigd op 26/06/2013 14:07:24 door Wouter J
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

26/06/2013 20:09:27
Quote Anchor link
Wouter J op 26/06/2013 14:06:37:
Het lijkt mij veel te veel moeite voor alleen het verkleinen van de functie.

Ja, dat kun je wel zeggen :-/ Dit was nou ook niet helemaal wat ik in gedachte had. Maar goed, ik kan weer even aan de slag zullen we maar zeggen. Bedankt voor het opzetje!
 
Kris Peeters

Kris Peeters

27/06/2013 09:28:08
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 26/06/2013 11:41:11:
...Omdat ik de functienaam trigger_error best belachelijk lang vond, ...


Ik vind dat niet. De functienaam vertelt ook perfect wat het doet.
Een functie error() doet dat niet; dat kan van alles betekenen.

Ik vind een langere functienaam trouwens ook geen goed argument.
In deze tijden van copy/paste en editors die auto completen, vind ik een duidelijke naam veel belangrijker dan het ontwijken van een aantal karaters typen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/06/2013 12:13:26
Quote Anchor link
Kris, dat mag je uiteraard vinden. Ik vind error() wat prettiger. Ieder z'n ding zullen we maar zeggen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.