trigger_error

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer (Junior functie)

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een Software Developer! Sta jij in de startblokken om je carrière te beginnen en kan je niet wachten om toffe software te gaan ontwikkelen? Kortom, ben je onlangs afgestudeerd of sta je op het punt om je papiertje te behalen? Voor een IT dienstverlener dat gespecialiseerd is in Microsoft technologie zijn wij op zoek naar C#.NET Developers. Het bedrijf heeft meerdere klanten in regio Utrecht waar je permanent kan komen te werken. Kom je liever te werken bij een klein softwarebedrijf of bij een groot consultancy bureau? Dat is helemaal aan jou de keuze!

Bekijk vacature »

UX Writer (m/v/d)

UX Writer (m/v/d) Everything we do, starts with you. Together with you, we build the most human-centric fintech. We have the ambition to create the next. And - with Bertelsmann - a strong foundation to start from. Let’s make it new – for society and for yourself. Wij zijn op zoek naar een UX Writer (m/v/d) Fulltime - Op ons kantoor in Amsterdam of Heerenveen / deels vanuit huis Als UX Writer bij Riverty hou jij je bezig met onze strategie om daar te zijn waar onze gebruikers zijn en op de manier waarop zij ons nodig hebben, terwijl wij

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

The role of Lead C++ Developer As Lead C++ Developer at KUBUS you will be responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the desktop applications of BIMcollab, our platform for 3D model validation and issue management aimed at improving the quality of 3D building design models. Better 3D models lead to better buildings, thus contributing to the sustainability of the built environment with smarter use of materials, less waste and energy-efficient buildings. A good user experience is of paramount importance to us; we go for innovation and quality in our development. In your role as

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Functieomschrijving Junior PHP Developer gezocht! Voor een opdrachtgever in de regio Gelderland zijn wij op zoek naar een Junior PHP Developer die onderdeel gaat worden van het ontwikkelingsteam van deze organisatie. In deze functie ga jij aan de slag met het schrijven van software voor de aansturing van en het managen van windparken en bijbehorende onderdelen. Hiernaast ga jij je bezighouden met het ontwikkelen, testen en onderhouden van diverse webapplicaties. Het team waarin je komt te werken bestaat uit 3 developers, hierdoor krijg je veel verantwoordelijkheid en de kans om jezelf verder te ontwikkelen. Er wordt echter wel van je

Bekijk vacature »

Full Stack Java ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor de politie zijn wij op zoek naar een Full stack Java ontwikkelaar. Als ervaren full stack Java ontwikkelaar binnen de gewenste deadlines meewerken aan de totstandkoming van de gewenste werkzaamheden. Taken Upgraden van GeoServer, SOLR, Oracle Spatial database, Tomcat Migreren Oracle Spatial naar PostgreSQL/PostGIS Migreren SOLR naar ElasticSearch Geografische gegevens op het interne netwerk beschikbaar maken Doorontwikkelen en actualiseren van de geografische services Het up to date brengen van de CI/CD pipeline, samen met medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de CI/CD tooling Aanspreekbaar op de solution architectuur en stemt die met collega's in het cluster Geo De opdracht

Bekijk vacature »

Full stack Python developer

Functie Samen met andere collega’s (een product owner, een software manager en een ervaren ontwikkelaar) ga jij onze producten verder ontwikkelen. Jouw verantwoordelijkheden zullen bestaan uit: – Verder wil gaan met de ontwikkeling van onze bestaande producten; nieuwe features! – Meedenkt over de roadmap van onze producten – Als sparringpartner kan optreden op het gebied van development – Zelf ook nieuwe ideeën op tafel durft te leggen en deze van scratch af aan wilt bouwen Hieronder ook een paar voorbeelden van projecten waar we momenteel mee bezig zijn of binnenkort aan willen beginnen: – Real-time interactie creëren in onze web

Bekijk vacature »

PHP back-end developer gezocht!

Functie Werk je liever zonder druk en keiharde deadlines maar met de focus op kwaliteit? Dan kom je hier op de juiste plek terecht! In Het team bestaat momenteel uit 12 developers, hiernaast werken er collega’s van front-end, UX maar ook marketing/sales en support. In iedere sprint ontwikkel je samen functionaliteiten met als uitdaging om de klanten de beste gebruikerservaring te bieden. Ze bieden een werkplek waar je jezelf kunt blijven ontwikkelen, en mee te werken aan zowel bestaande als nieuwe mogelijkheden. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar een papiertje) • Je denkt graag mee over

Bekijk vacature »

PHP Developer Symfony

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail. Hier ga je werken Als PHP Developer kom je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development teams welke ieder verantwoordelijk zijn voor hun 'eigen' klanten. Jouw team bestaat uit 6 backend

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je hier

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail; Verantwoordelijk voor de front-end werkzaamheden; Naast de front-end werk je ook aan de backend. Hier ga je werken Als Full Stack Developer komt je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Doorontwikkelen van software; Ontwikkelen en testen van nieuwe functionaliteiten; Implementaties van nieuwe functionaliteiten en updates; Verzorgen van technische migraties naar nieuwe frameworks; Verwerken van incidenten. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de regio Amsterdam, draagt bij aan het verbeteren van de veiligheid en efficiëntie van de Nederlandse infrastructuur door het ontwikkelen van afgemeten software oplossingen. Zo passen zij location intelligence toe om onderhoud en reparaties efficiënt te laten verlopen. Verder zorgen deze systemen dat incidenten zo snel mogelijk worden opgelost. Als Front-end Developer ben jij samen met je team betrokken met het (door)ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Software Developer je verantwoordelijk voor: - Je werkt voortdurend aan oplossingen voor het op afstand bewaken en besturen van oogstmachines; - Het visualiseren van gegevens in rapporten, apps of andere formaten; - Voorspellend machineonderhoud; - Taakplanning; - Je schrijft aangepaste plug-ins om gegevens te importeren of exporteren

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Ontwikkelen van herbruikbare componenten; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als junior .NET Developer kom je terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als junior .NET Developer werk je aan het ontwikkelen van verbeterde

Bekijk vacature »

Senior C# Software Ontwikkelaar te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever heeft als missie om haar klanten op ICT-gebied volledig te ontzorgen. Ze zijn een ICT bedrijf met een verscheidenheid aan ICT oplossingen waaronder Cloud oplossingen en een groot deel van het werk is gericht op software realisatie. Voor de Enterprise-klanten voert het relatief kleine ontwikkelteam waar jij deel uit van kan gaan maken binnen deze organisatie te Zaandam de grootste opdrachten uit. Niet alleen websites en complexe webapplicaties maar ook mobile apps, web services en complete systeemintegraties! Je moet dan denken aan Dynamics, Sharepoint en Salesforce. Je komt hier terecht in een relatief kleine organisatie met ontzettend

Bekijk vacature »
Ozzie PHP

Ozzie PHP

26/06/2013 11:41:11
Quote Anchor link
Ola vrienden,

Een tijdje geleden had ik iets gedaan wat me wel slim leek. Op diverse plekken in mijn code gebruik ik trigger_error(). Hiermee kun je een error triggeren:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if ($er_gaat_iets_gruwelijk_fout === true) {
  trigger_error('De poppen aan het dansen!', E_USER_ERROR);
}

?>

Omdat ik de functienaam trigger_error best belachelijk lang vond, heb ik een eigen functie gemaakt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
function error($message, $level) {
  trigger_error($message, $level);
}

?>

Nu heb ik dus een aantal weken geleden overal trigger_error gewijzigd in error en het werkt perfect, nou ja... bijna dan. Alles werkt, alleen kwam ik er net pas achter dat de error informatie niet meer klopt. Het bestand en het regelnummer zijn nu van mijn eigen error functie in plaats van het bestand waar ik de error trigger.

Dus in mijn log staat:

[26-Jun-2013 11:27:18 Europe/Amsterdam] PHP Fatal error: 'De poppen aan het dansen! in
/home/pad/naar/bestand/met/eigen/functies.php on line 30

Terwijl het dus zoiets zou moeten zijn:

[26-Jun-2013 11:27:18 Europe/Amsterdam] PHP Fatal error: 'De poppen aan het dansen! in
/home/pad/naar/bestand/waar/het/misgaat.php on line 100

Iemand misschien een idee of/hoe ik dit kan fixen?

(Mocht het niet duidelijk zijn wat ik bedoel, laat het dan even weten dan probeer ik het nog duidelijker uit te leggen.)
Gewijzigd op 26/06/2013 13:26:12 door Ozzie PHP
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 18:14:33
 
- Raoul -

- Raoul -

26/06/2013 11:46:56
Quote Anchor link
Is het niet beter/mooier om een exception te gooien?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

26/06/2013 11:49:37
Quote Anchor link
Dat kan, maar is nu even niet aan de orde. Ik wil graag weten of dit probleem is op te lossen, en zo ja... hoe?
 
- SanThe -

- SanThe -

26/06/2013 12:50:17
Quote Anchor link
error('De poppen aan het dansen in '.__FILE__.' op line '.__LINE__, E_USER_ERROR);
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

26/06/2013 13:26:02
Quote Anchor link
Dat zou kunnen, maar dan krijg ik dubbele file en regelmeldingen ;)
Ik zoek iets handigers.
 
- Raoul -

- Raoul -

26/06/2013 13:54:16
Quote Anchor link
Je zou dan je eigen error handler moeten schrijven.
 
Koen Vlaswinkel

Koen Vlaswinkel

26/06/2013 14:00:49
Quote Anchor link
Dit werk wel zo ongeveer:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<?php
function error($message, $level) {
    $error = debug_backtrace();
    switch ($level) {
        case
E_ERROR:
        case
E_CORE_ERROR:
        case
E_COMPILE_ERROR:
        case
E_USER_ERROR:
            $error_type_str = "Fatal error";
            break;
        case
E_RECOVERABLE_ERROR:
            $error_type_str = "Catchable fatal error";
            break;
        case
E_WARNING:
        case
E_CORE_WARNING:
        case
E_COMPILE_WARNING:
        case
E_USER_WARNING:
            $error_type_str = "Warning";
            break;
        case
E_PARSE:
            $error_type_str = "Parse error";
            break;
        case
E_NOTICE:
        case
E_USER_NOTICE:
            $error_type_str = "Notice";
            break;
        case
E_STRICT:
            $error_type_str = "Strict Standards";
            break;
        case
E_DEPRECATED:
        case
E_USER_DEPRECATED:
            $error_type_str = "Deprecated";
            break;
    }

    echo '<br /><b>' . $error_type_str . '</b>: ' . $message . ' in <b>' . $error[0]['file'] . '</b> on line <b>' . $error[0]['line'] . '</b><br />';
      @
trigger_error($message, $level);
}

?>


Het geeft in ieder geval dezelfde message als de normale PHP error handler voor error('De poppen aan het dansen!', E_USER_ERROR);

Toevoeging op 26/06/2013 14:04:22:

Als je dat in een error handler zou zetten zou het zo ongeveer zo zijn:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<?php
set_error_handler(function($level, $message, $errfile, $errline, $errcontext ) {
    $error = debug_backtrace();
    var_dump($error);
    switch ($level) {
        case
E_ERROR:
        case
E_CORE_ERROR:
        case
E_COMPILE_ERROR:
        case
E_USER_ERROR:
            $error_type_str = "Fatal error";
            break;
        case
E_RECOVERABLE_ERROR:
            $error_type_str = "Catchable fatal error";
            break;
        case
E_WARNING:
        case
E_CORE_WARNING:
        case
E_COMPILE_WARNING:
        case
E_USER_WARNING:
            $error_type_str = "Warning";
            break;
        case
E_PARSE:
            $error_type_str = "Parse error";
            break;
        case
E_NOTICE:
        case
E_USER_NOTICE:
            $error_type_str = "Notice";
            break;
        case
E_STRICT:
            $error_type_str = "Strict Standards";
            break;
        case
E_DEPRECATED:
        case
E_USER_DEPRECATED:
            $error_type_str = "Deprecated";
            break;
    }

    echo '<br /><b>' . $error_type_str . '</b>: ' . $message . ' in <b>' . $error[1]['file'] . '</b> on line <b>' . $error[1]['line'] . '</b><br />';
});

?>


Ik heb nog even alle error codes toegevoegd, ze komen direct uit de PHP source :).
Gewijzigd op 26/06/2013 14:11:17 door Koen Vlaswinkel
 
Wouter J

Wouter J

26/06/2013 14:06:37
Quote Anchor link
Het lijkt mij veel te veel moeite voor alleen het verkleinen van de functie. Maar gebruik wat koen voor script gaf en maak dan een eigen error handler om te voorkomen dat je die dubbele informatie krijgt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
function error_handler($level, $message) {
    echo $message;
}


set_error_handler('error_handler');
?>


Of doe het allemaal in de error handler: [..code..] gebruik koen's error handler maar :)
Gewijzigd op 26/06/2013 14:07:24 door Wouter J
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

26/06/2013 20:09:27
Quote Anchor link
Wouter J op 26/06/2013 14:06:37:
Het lijkt mij veel te veel moeite voor alleen het verkleinen van de functie.

Ja, dat kun je wel zeggen :-/ Dit was nou ook niet helemaal wat ik in gedachte had. Maar goed, ik kan weer even aan de slag zullen we maar zeggen. Bedankt voor het opzetje!
 
Kris Peeters

Kris Peeters

27/06/2013 09:28:08
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 26/06/2013 11:41:11:
...Omdat ik de functienaam trigger_error best belachelijk lang vond, ...


Ik vind dat niet. De functienaam vertelt ook perfect wat het doet.
Een functie error() doet dat niet; dat kan van alles betekenen.

Ik vind een langere functienaam trouwens ook geen goed argument.
In deze tijden van copy/paste en editors die auto completen, vind ik een duidelijke naam veel belangrijker dan het ontwijken van een aantal karaters typen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/06/2013 12:13:26
Quote Anchor link
Kris, dat mag je uiteraard vinden. Ik vind error() wat prettiger. Ieder z'n ding zullen we maar zeggen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.