Uitlezen XML Array

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Laravel PHP developer in een jong team

Bedrijfsomschrijving Als je op zoek bent naar een werkplek waar plezier en uitdaging hand in hand gaan, dan is dit bedrijf de juiste keuze voor jou. Hier kun je werken aan uitdagende projecten en krijg je als developer veel verantwoordelijkheid. Het bedrijf waardeert kwaliteit boven kwantiteit en richt zich op het ontwikkelen van hoogwaardige applicaties en websites waar klanten enthousiast over zijn. Dit bedrijf is vooruitstrevend en streeft naar het leveren van de best mogelijke resultaten voor hun klanten. Als medior PHP ontwikkelaar met 3 jaar ervaring ben jij de persoon die we zoeken. Je krijgt hier de kans om

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Om half 9 kom jij binnen en pak jij als eerst natuurlijk een bakje koffie of thee. Vervolgens ga jij je voorbereiden op de stand-up van kwart voor 9. Zijn er bijvoorbeeld dingen waar jij nog tegen aan loopt? Of is er nog code die getest of gereviewd moet worden? Vervolgens starten jullie met de stand up en na de stand up zoeken jullie elkaar op en gaan jullie aan de slag. Als team met 6 developers werken jullie in drie wekelijkse sprints. Het einde van een sprint is altijd op een donderdag zodat jullie op vrijdag de demo

Bekijk vacature »

Intern - Junior PHP ontwikkelaar in fris en jong t

Bedrijfsomschrijving Werk jij graag een in fris, flexibel en jong team? Bij ons ben jij vrij om te bepalen waar jij het liefst werkt en op de vrijdag komen wij gezellig bij elkaar op kantoor. Flexibiliteit en vrijheid zijn bij ons de norm en dat geeft jou de ruimte en energie om het beste uit jezelf te halen! Ons team bestaat uit vijf enthousiaste collega's die jou graag ondersteunen in zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling. Met twee ervaren Senior Developers als mentoren ben jij in goede handen. Wij zien onszelf als een vriendengroep die gezamenlijk werken aan iets moois

Bekijk vacature »

Back-end developer (Magento2)

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer Games

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met hardware en wil jij kleuren binnen een Qt framework? Spreek jij de talen C en of C ++? Dan ben ik wellicht opzoek naar jou! Voor een super gave opdrachtgever in omgeving Delft is er namelijk plek voor een nieuwe kracht! Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke game industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen en buitenland? Je zult in een team, samen met vier ontwikkelaars, de mooiste

Bekijk vacature »

Junior/Medior Front-end developer

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

Java developer Zorgsysteem

Dit ga je doen Werken aan het eigen gebouwde zorgsysteem; Verbeteringen maken en toepassen binnen de applicatie; Jij gaat werken aan de Back-end van de applicatie en sporadisch werk je mee aan de Front-end; Samenwerken met andere teams voor een optimaal resultaat; Jij kan 'clean' werken en high quality code schrijven; Jij werkt resultaatgericht. Hier ga je werken De organisatie houdt zich bezig met diverse applicaties met betrekking tot zorgregistratie. Dankzij hun systeem komt alle informatie, omtrent de zorg van een patiënt, op een overzichtelijke en toegankelijke manier samen in één systeem te staan. Op deze manier is deze informatie

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

Magento developer

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Hands-on Solution Architect / Software Architect (

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Solution Architect / Software Architect op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je werkt samen met gedreven DevOps teams, bestaande uit frontend, backend en middleware developers, testers, UX-designers. Samen met de teams ben je continu op zoek naar de beste oplossingen voor onze klanten. Als Solution Architect onderzoek

Bekijk vacature »

Creatieve Front-end developer gezocht!

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Back end developer Python, PHP

Functie Jij als full stack ontwikkelaar zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar een PO en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult voornamelijk (lees 75%) werken aan de roostersoftware. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere flexwerkers ingezet kan worden. Verder willen ze financiële koppelingen gaan maken

Bekijk vacature »

SQL Database Ontwikkelaar

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je houdt je bezig met het ontwerp en de ontwikkeling van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. De begeleiding van projecten van A tot Z, je zult aansluiten bij meetings met

Bekijk vacature »

SQL ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gave werkgever in regio Breda zijn wij per direct op zoek naar een SQL ontwikkelaar/ functioneel consultant. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Je test de ontwikkelde oplossingen om er zeker van te zijn dat deze voldoen aan de functionele specificaties en de behoeften van de organisatie; Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Je stelt op

Bekijk vacature »
Roeltje M

Roeltje M

24/11/2012 14:14:32
Quote Anchor link
Hey allemaal!

Ik heb een array, gelezen uit een XML file, welke als volgt is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
<?php [ranglijst] => SimpleXMLElement Object
    (
        [
rang] => Array
            (
                [
0] => SimpleXMLElement Object
                    (
                        [
positie] => 1
                        [team] => Lemelerveld 1
                    )

                [
1] => SimpleXMLElement Object
                    (
                        [
positie] => 2
                        [team] => Colmschate 1
                    )

                [
2] => SimpleXMLElement Object
                    (
                        [
positie] => 3
                        [team] => ABS 1
                    )

                [
3] => SimpleXMLElement Object
                    (
                        [
positie] => 4
                        [team] => IJsselstreek 1
                    )

                [
4] => SimpleXMLElement Object
                    (
                        [
positie] => 5
                        [team] => Activia 1
                    )

                [
5] => SimpleXMLElement Object
                    (
                        [
positie] => 6
                        [team] => Diepenveen 1
                    )

                [
6] => SimpleXMLElement Object
                    (
                        [
positie] => 7
                        [team] => DAVO 1
                    )

                [
7] => SimpleXMLElement Object
                    (
                        [
positie] => 8
                        [team] => Hattem 1
                    )

                [
8] => SimpleXMLElement Object
                    (
                        [
positie] => 9
                        [team] => RDC 1
                    )

                [
9] => SimpleXMLElement Object
                    (
                        [
positie] => 10
                        [team] => OVC '21 1
                    )

                [
10] => SimpleXMLElement Object
                    (
                        [
positie] => 11
                        [team] => Wilp 1
                    )

                [
11] => SimpleXMLElement Object
                    (
                        [
positie] => 12
                        [team] => USV 1
                    )

            )

    )

?>

Nu probeer ik deze uit te lezen adhv de volgende code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$xml
= simplexml_load_file("xxx") or die("Error: Kan object niet lezen");
$ranglijst = $xml->ranglijst;

foreach($ranglijst as $rang )
{

    foreach($rang as $team)
    {

        echo $team->positie.": ".$team->team.'<br />';
    }
}

?>


Echter, het resultaat is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
1
2
: Colmschate 1
3
: ABS 1
4
: IJsselstreek 1
5
: Activia 1
6
: Diepenveen 1
7
: DAVO 1
8
: Hattem 1
9
: RDC 1
10
: OVC '21 1
11
: Wilp 1
12
: USV 1
?>


Zoals te zien is, wordt het eerste resultaat niet uitgelezen. Hoe komt dit? Doe ik iets verkeerd?

Groet!
Gewijzigd op 24/11/2012 14:55:38 door Roeltje M
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 19:21:34
 
Frits Katoen

Frits Katoen

24/11/2012 14:24:03
Quote Anchor link
Als je ipv de echo nou eens var_dump($team) gebruikt? Zie je dan de waarden die je verwacht?
Gewijzigd op 24/11/2012 14:25:56 door Frits Katoen
 
Eddy E

Eddy E

24/11/2012 14:36:10
Quote Anchor link
Probeer dit eens op regel 3 te krijgen (net voor je foreach):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
reset($ranglijst);
?>
 
Roeltje M

Roeltje M

24/11/2012 14:54:07
Quote Anchor link
Vardump geeft:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
<?
object(SimpleXMLElement)#25 (2) {
  ["positie"]=>
  string(1) "1"
  ["team"]=>
  string(14) "Lemelerveld 1 "
}
object(SimpleXMLElement)#26 (2) {
  ["positie"]=>
  string(1) "2"
  ["team"]=>
  string(13) "Colmschate 1 "
}
object(SimpleXMLElement)#25 (2) {
  ["positie"]=>
  string(1) "3"
  ["team"]=>
  string(6) "ABS 1 "
}
object(SimpleXMLElement)#26 (2) {
  ["positie"]=>
  string(1) "4"
  ["team"]=>
  string(15) "IJsselstreek 1 "
}
object(SimpleXMLElement)#25 (2) {
  ["positie"]=>
  string(1) "5"
  ["team"]=>
  string(10) "Activia 1 "
}
object(SimpleXMLElement)#26 (2) {
  ["positie"]=>
  string(1) "6"
  ["team"]=>
  string(13) "Diepenveen 1 "
}
object(SimpleXMLElement)#25 (2) {
  ["positie"]=>
  string(1) "7"
  ["team"]=>
  string(7) "DAVO 1 "
}
object(SimpleXMLElement)#26 (2) {
  ["positie"]=>
  string(1) "8"
  ["team"]=>
  string(9) "Hattem 1 "
}
object(SimpleXMLElement)#25 (2) {
  ["positie"]=>
  string(1) "9"
  ["team"]=>
  string(6) "RDC 1 "
}
object(SimpleXMLElement)#26 (2) {
  ["positie"]=>
  string(2) "10"
  ["team"]=>
  string(10) "OVC '21 1 "
}
object(SimpleXMLElement)#25 (2) {
  ["positie"]=>
  string(2) "11"
  ["team"]=>
  string(7) "Wilp 1 "
}
object(SimpleXMLElement)#26 (2) {
  ["positie"]=>
  string(2) "12"
  ["team"]=>
  string(6) "USV 1 "
}
?>


Reset(); werkt ook niet :(
 
Frits Katoen

Frits Katoen

24/11/2012 15:26:53
Quote Anchor link
Hmmm erg vreemd.... heb je error_reporting etc aan staan?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors',1);
?>
 
Roeltje M

Roeltje M

24/11/2012 21:16:18
Quote Anchor link
Ja nu wel, geen extra errors
 
Frits Katoen

Frits Katoen

24/11/2012 21:24:22
Quote Anchor link
Heb je nog html code ervoor staan? Misschien een html tag die niet helemaal afgesloten is ofzo? Als je bestand nog uit meer code bestaat, sloop al het overbodige eruit en check het dan nog eens?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.