Uitlezen XML Array

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een klein team van professionals ben je als C# .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van één van de applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer gezocht!

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het devlopmenttean. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met de

Bekijk vacature »

Applicatie Ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijnde onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexe wet- en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl Functieomschrijving Wie zoeken we? Jij bent een enthousiaste, flexibele OPS’er die het leuk vindt om het bestaande examenlandschap te vernieuwen. Je bent leergierig en hebt interesse in cloud- en containertechnieken zoals OpenShift, Docker en Helm. Je gaat een uitdaging niet uit de weg en wil je nieuw opgedane kennis graag delen met de collega’s binnen en buiten het team. Doordat de

Bekijk vacature »

Database Developer

Functie omschrijving Voor een logistieke dienstverlener in omgeving Zuid Beijerland zijn wij op zoek naar versterking. Weet jij als geen ander systemen aan elkaar te koppelen en heb jij goede kennis van SQL en UML, lees dan snel verder! Jouw taken zien er als volgt uit: Je bent in deze rol voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, implementeren en beheren van koppelingen tussen de bestaande systemen (zowel business 2 business als application 2 application). Daarnaast inventariseer je de wensen van in- en externe klanten, die je vervolgens samen met je collega's, vertaalt naar technische specificaties, die jullie zelf ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Hoofddorp. Binnen deze functie vervul je een onsite learning programma waarbij je aan de slag gaat met PHP en Laravel. Hierbij ben je voornamelijk werkzaam op verschillende klantlocaties en is het jouw taak om hun wensen en eisen

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Junior PHP ontwikkelaar

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een andere uitdaging? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een Fullstack developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in

Bekijk vacature »

.net developer

Hoi! Wij zijn auto.nl en wij verkopen auto's online. je bestelt bij ons een auto net zo makkelijk als een spijkerbroek. En bevalt ie niet? Dan stuur je 'm gewoon weer terug. En dat we dat goed doen bewijst onze hoge klanttevredenheid van een 9,3. Nu maken we de volgende stap bij auto.nl. We starten met fysieke winkels. Online zoeken, offline bekijken. Maar nog altijd, geen gedoe! Gewoon eerlijk, transparant en zonder zorgen een auto kopen.. Maar om dat waar te blijven maken en nóg beter te worden, zoeken we uitbreiding van ons development team. Wat ga je precies doen?

Bekijk vacature »

Remote - Front-end Angular developer

Functie The IT team currently consists of the IT Manager, 2 back-end developers, 1 full-stack developer, 1 designer, and a DevOps engineer. They are currently looking for an experienced Front-end developer who will work autonomously and in a disciplined manner, being the only developer working on their Front-end applications at the start. They do have the ambition to find a second developer soon, who you will then be able to supervise. You will be working on the further development of their existing UI in Angular. But also developing a mobile app. They place great value on User Experience and opt

Bekijk vacature »

SQL Database ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

.NET Developer C# VB

Samengevat: Deze werkgever is actief in software voor het matchen van vraag en aanbod van gebruikte auto-onderdelen. Ben jij een .NET Developer? Heb je ervaring met het ontwikkelen (REST) en integreren van webservices? Vaste baan: C# .NET Developer C# VB HBO €2.600 - €6.200 Wij ontwikkelen software om vraag en aanbod van onderdelen van personenauto's bij elkaar te brengen. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. De branche van dit bedrijf is Automotive. Functie: Voor de vacature als .NET Developer Dordrecht HBO ga je

Bekijk vacature »
Roeltje M

Roeltje M

24/11/2012 14:14:32
Quote Anchor link
Hey allemaal!

Ik heb een array, gelezen uit een XML file, welke als volgt is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
<?php [ranglijst] => SimpleXMLElement Object
    (
        [
rang] => Array
            (
                [
0] => SimpleXMLElement Object
                    (
                        [
positie] => 1
                        [team] => Lemelerveld 1
                    )

                [
1] => SimpleXMLElement Object
                    (
                        [
positie] => 2
                        [team] => Colmschate 1
                    )

                [
2] => SimpleXMLElement Object
                    (
                        [
positie] => 3
                        [team] => ABS 1
                    )

                [
3] => SimpleXMLElement Object
                    (
                        [
positie] => 4
                        [team] => IJsselstreek 1
                    )

                [
4] => SimpleXMLElement Object
                    (
                        [
positie] => 5
                        [team] => Activia 1
                    )

                [
5] => SimpleXMLElement Object
                    (
                        [
positie] => 6
                        [team] => Diepenveen 1
                    )

                [
6] => SimpleXMLElement Object
                    (
                        [
positie] => 7
                        [team] => DAVO 1
                    )

                [
7] => SimpleXMLElement Object
                    (
                        [
positie] => 8
                        [team] => Hattem 1
                    )

                [
8] => SimpleXMLElement Object
                    (
                        [
positie] => 9
                        [team] => RDC 1
                    )

                [
9] => SimpleXMLElement Object
                    (
                        [
positie] => 10
                        [team] => OVC '21 1
                    )

                [
10] => SimpleXMLElement Object
                    (
                        [
positie] => 11
                        [team] => Wilp 1
                    )

                [
11] => SimpleXMLElement Object
                    (
                        [
positie] => 12
                        [team] => USV 1
                    )

            )

    )

?>

Nu probeer ik deze uit te lezen adhv de volgende code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$xml
= simplexml_load_file("xxx") or die("Error: Kan object niet lezen");
$ranglijst = $xml->ranglijst;

foreach($ranglijst as $rang )
{

    foreach($rang as $team)
    {

        echo $team->positie.": ".$team->team.'<br />';
    }
}

?>


Echter, het resultaat is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
1
2
: Colmschate 1
3
: ABS 1
4
: IJsselstreek 1
5
: Activia 1
6
: Diepenveen 1
7
: DAVO 1
8
: Hattem 1
9
: RDC 1
10
: OVC '21 1
11
: Wilp 1
12
: USV 1
?>


Zoals te zien is, wordt het eerste resultaat niet uitgelezen. Hoe komt dit? Doe ik iets verkeerd?

Groet!
Gewijzigd op 24/11/2012 14:55:38 door Roeltje M
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 10:15:41
 
Frits Katoen

Frits Katoen

24/11/2012 14:24:03
Quote Anchor link
Als je ipv de echo nou eens var_dump($team) gebruikt? Zie je dan de waarden die je verwacht?
Gewijzigd op 24/11/2012 14:25:56 door Frits Katoen
 
Eddy E

Eddy E

24/11/2012 14:36:10
Quote Anchor link
Probeer dit eens op regel 3 te krijgen (net voor je foreach):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
reset($ranglijst);
?>
 
Roeltje M

Roeltje M

24/11/2012 14:54:07
Quote Anchor link
Vardump geeft:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
<?
object(SimpleXMLElement)#25 (2) {
  ["positie"]=>
  string(1) "1"
  ["team"]=>
  string(14) "Lemelerveld 1 "
}
object(SimpleXMLElement)#26 (2) {
  ["positie"]=>
  string(1) "2"
  ["team"]=>
  string(13) "Colmschate 1 "
}
object(SimpleXMLElement)#25 (2) {
  ["positie"]=>
  string(1) "3"
  ["team"]=>
  string(6) "ABS 1 "
}
object(SimpleXMLElement)#26 (2) {
  ["positie"]=>
  string(1) "4"
  ["team"]=>
  string(15) "IJsselstreek 1 "
}
object(SimpleXMLElement)#25 (2) {
  ["positie"]=>
  string(1) "5"
  ["team"]=>
  string(10) "Activia 1 "
}
object(SimpleXMLElement)#26 (2) {
  ["positie"]=>
  string(1) "6"
  ["team"]=>
  string(13) "Diepenveen 1 "
}
object(SimpleXMLElement)#25 (2) {
  ["positie"]=>
  string(1) "7"
  ["team"]=>
  string(7) "DAVO 1 "
}
object(SimpleXMLElement)#26 (2) {
  ["positie"]=>
  string(1) "8"
  ["team"]=>
  string(9) "Hattem 1 "
}
object(SimpleXMLElement)#25 (2) {
  ["positie"]=>
  string(1) "9"
  ["team"]=>
  string(6) "RDC 1 "
}
object(SimpleXMLElement)#26 (2) {
  ["positie"]=>
  string(2) "10"
  ["team"]=>
  string(10) "OVC '21 1 "
}
object(SimpleXMLElement)#25 (2) {
  ["positie"]=>
  string(2) "11"
  ["team"]=>
  string(7) "Wilp 1 "
}
object(SimpleXMLElement)#26 (2) {
  ["positie"]=>
  string(2) "12"
  ["team"]=>
  string(6) "USV 1 "
}
?>


Reset(); werkt ook niet :(
 
Frits Katoen

Frits Katoen

24/11/2012 15:26:53
Quote Anchor link
Hmmm erg vreemd.... heb je error_reporting etc aan staan?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors',1);
?>
 
Roeltje M

Roeltje M

24/11/2012 21:16:18
Quote Anchor link
Ja nu wel, geen extra errors
 
Frits Katoen

Frits Katoen

24/11/2012 21:24:22
Quote Anchor link
Heb je nog html code ervoor staan? Misschien een html tag die niet helemaal afgesloten is ofzo? Als je bestand nog uit meer code bestaat, sloop al het overbodige eruit en check het dan nog eens?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.