Undefined index

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je hier

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Low-Code Expert/Developer: Power Platform Speciali

Bedrijfsomschrijving Als Low-Code Expert/Developer bij ons innovatieve bedrijf, neem je een cruciale rol op je in de creatie, ondersteuning en implementatie van diverse oplossingen met behulp van het veelzijdige Power Platform. Dit platform omvat Power Apps, Power BI, Power Automate, Power Virtual Agent en Azure Logic Apps. Het Power Platform biedt je de mogelijkheid om klanten te voorzien van naadloze integraties door op maat gemaakte oplossingen te creëren die compatibel zijn met (bijna) alle bestaande software-infrastructuren. Dankzij het uitgebreide scala aan toepassingen, krijg je de kans om als architect en projectleider van je eigen oplossing te fungeren. Dompel jezelf onder

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Voor een bedrijf in Den Bosch zoek ik een PHP Developer, die al wat werkervaring heeft. Jij gaat aan de slag met de verdere professionalisering van de interne applicaties en software. In de functie ga je verder: Verdere ontwikkeling eigen CRM systeem, vooral middels PHP; Bouwen van verschillende API's & koppelingen; Meedenken om de software/applicaties te verbeteren/optimaliseren; Aan de slag met de interne tooling. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er werken ruim 70 medewerkers, verdeeld over verschillende afdelingen. De afdeling Development bestaat uit vijf collega's, onder

Bekijk vacature »

Front-end developer (React)

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Software developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een Software developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP),

Bekijk vacature »

Junior Back end developer PHP, Symfony

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Dordrecht zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Full Stack Software Developer C#.NET

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Ben jij een kei van een full-stack developer? Heb je ambitie om te groeien en jezelf te ontwikkelen binnen een ambitieus bedrijf? Gaat jouw hart sneller kloppen van transpilers of frameworks zoals Angular, Vue of React? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een full-stack developer om onderdeel te zijn van een team dat bestaat uit gedreven developers. Ieders met hun eigen specialiteiten en kennis van de projecten en behoeften vanuit de product owners. We zoeken iemand die met zijn/haar huidige competenties en domeinen dit team wil begeleiden, stimuleren en tevens

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Heb je kort geleden jouw HBO diploma ICT development behaald? Of zit je nog aan het begin van je carrière en heb je affiniteit met C#.NET? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Oosterhout zijn wij op zoek naar een fullstack developer. Als C#.NET developer werk je samen met een vooruitstrevend team aan het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten. Je hebt affiniteit met SQL, maar nog belangrijker is dat je kennis en ervaring hebt met C#.NET. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het ontwikkelen van onze high-availability en high-performance backend; Je begint de dag rond 8:30

Bekijk vacature »

PHP Developer

Als PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen pure PHP code schrijven. Samenwerken met de klantreiziger om onze klanten

Bekijk vacature »
Max M

Max M

17/09/2017 10:50:42
Quote Anchor link
Wie wil me hier mee even helpen ?
Sinds ik over ben gegaan naar php versie 5.6 staat mijn hele errorlog vol met de volgende error:
Undefined index: size in /home/domein/domains/domein.nl/public_html/image.php on line 45
Undefined index: crop in /home/domein/domains/domein.nl/public_html/image.php on line 45

ik kome er zelf niet uit, hier onder het stukje uit het script line 45

alvast bedankt, Max

Code (php)

/*
* Caching of images
*/
$cacheFile = "id{$_GET['mediaID']}-".md5("{$_GET['type']}-{$_GET['mediaID']}-{$_GET['folderID']}-{$_GET['size']}-{$_GET['crop']}").'.jpg'; // Name of cached file (line 45)

//$_SESSION['testing'][$_GET['mediaID']] = $cacheFile; // Testing

$cachePathFile = BASE_PATH."/assets/cache/{$cacheFile}";

if(file_exists($cachePathFile))
{
//if(!$_SESSION['debugMode'] and $config['cacheImages'] and !$offSiteRequest) // Check for debug mode
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 04:31:40
 
- SanThe -

- SanThe -

17/09/2017 11:07:46
Quote Anchor link
$_GET['size'] en $_GET['crop'] bestaan blijkbaar niet.
 
Max M

Max M

17/09/2017 11:45:50
Quote Anchor link
Ik heb het er even tussen uit gehaald, maar dan komen de foto's een stuk kleiner terug als ik ze uit de cash haal.
Het werkt dus wel, en er kwamen gelijk weer een aantal andere foutmeldingen.
 
Pipo Clown

Pipo Clown

17/09/2017 11:50:36
Quote Anchor link
Grote kans dat, wanneer je naar PHP7 gaat, dat er nog veel meer problemen bij komen.

Advies: Maak alles meteen PHP7-proof.
 
Max M

Max M

17/09/2017 15:18:07
Quote Anchor link
Ja dat wil ik ook doen, maar vind het wel makkelijk om het in kleine stapjes te doen, het script werk wel op php 7.1
Maar ik hoop dat iemand met een oplossing voor deze foutmelding komt.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

17/09/2017 16:26:41
Quote Anchor link
Max M op 17/09/2017 10:50:42:
Sinds ik over ben gegaan naar php versie 5.6

Max M op 17/09/2017 15:18:07:
het script werk wel op php 7.1

Ben je overgestapt op 5.6 of op 7.1?


Max M op 17/09/2017 15:18:07:
Maar ik hoop dat iemand met een oplossing voor deze foutmelding komt.

Is al gegeven:
- SanThe - op 17/09/2017 11:07:46:
$_GET['size'] en $_GET['crop'] bestaan blijkbaar niet.

Je zult dus moeten controleren of / zorgen dat deze bestaan.
 
Max M

Max M

17/09/2017 20:15:32
Quote Anchor link
Nou heb het nu op php 7.0 werkend de fout zit er nog wel in maar ook nog een andere:
PHP Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP

En dit is dat stukje:

# FORMAT DATE FROM LANG CALENDAR FILE
class kdate
{
var $distime = 0;
var $time_zone;
var $date_sep;
var $date_format;
var $date_display;
var $clock_format;
var $daylight_savings;
var $adjust_date = 1;

function kdate($dateSettings='')
{
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/09/2017 21:06:37
Quote Anchor link
Tegenwoordig (al sinds PHP 5) moet je __construct() gebruiken, in plaats van een functie die dezelfde naam als de class heeft.

Verder raad ik ook aan om je te verdiepen in 'visibility'.

Eigenlijk is de hele tutorial wel aardig om te lezen.
 
Max M

Max M

18/09/2017 08:56:56
Quote Anchor link
Bedankt Ariën s ook opgelost, nu deze nog: Undefined variable: page

dit is die regel:
if( !in_array($page, $_SESSION["admin_user"]["permissions"]) && $page != "welcome" && $page != "toolslinks" && $page != "permissions_error" && $page != "" && $page != "options" )

En hoe krijg je de code netjes in een vensterje op dit forum ?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/09/2017 09:24:19
Quote Anchor link
Dan moet je de code-tags gebruiken. Zie ook de 'Veel gestelde vragen'.

En over je probleem: waar komt $page vandaan?
Gewijzigd op 18/09/2017 09:27:08 door - Ariën -
 
Max M

Max M

20/09/2017 09:31:56
Quote Anchor link
Bijna alles opgelost, alleen deze kom ik niet uit line 61

PHP Notice: Undefined index: debugMode in /home/.../domains/domein.nl/public_html/image.php on line 61,

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
/*
    * Caching of images
    */

    $mediaID = isset($_GET['mediaID']) ? $_GET['mediaID'] : '';
    $type = isset($_GET['type']) ? $_GET['type'] : '';
    $folderID = isset($_GET['folderID']) ? $_GET['folderID'] : '';
    $size = isset($_GET['size']) ? $_GET['size'] : '';
    $crop = isset($_GET['crop']) ? $_GET['crop'] : '';
    
    $cacheFile = "id{'$mediaID'}-".md5("{'$type'}-{'$mediaID'}-{'$folderID'}-{'$size'}-{'$crop'}").'.jpg'; // Name of cached file
        
    //$_SESSION['testing'][$_GET['mediaID']] = $cacheFile; // Testing
    
    $cachePathFile = BASE_PATH."/assets/cache/{$cacheFile}";
    
    if(file_exists($cachePathFile))
    {    
        if(!$_SESSION['debugMode'] and $config['cacheImages'] and !$offSiteRequest) // Check for debug mode (line 61)
        {
            $cacheTime = gmdate("U")-$config['cacheImagesTime'];
            $fileTime = filemtime($cachePathFile);
            
            if($cacheTime < $fileTime)
            {    
                header("Content-type: image/jpeg");
                //header('Last-Modified: ' . gmdate('D, d M Y H:i:s', filemtime($thumbnail)) . ' GMT');
                
                //ob_clean();
                //flush();

                readfile($cachePathFile);
                exit;
            }
            else // Cleanup old cached file
                @unlink($cachePathFile);
        }
    
Gewijzigd op 20/09/2017 09:36:07 door Max M
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/09/2017 09:43:32
Quote Anchor link
$_SESSION['debugMode'] bestaat hier niet. Ook hier zou ik een isset() op toepassen.
 
Max M

Max M

20/09/2017 10:10:21
Quote Anchor link
Denk dat ik toch nog iets fout heb staan nu ?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
<?php
/*
    * Caching of images
    */


$mediaID = isset($_GET['mediaID']) ? $_GET['mediaID'] : '';
$type = isset($_GET['type']) ? $_GET['type'] : '';
$folderID = isset($_GET['folderID']) ? $_GET['folderID'] : '';
$size = isset($_GET['size']) ? $_GET['size'] : '';
$crop = isset($_GET['crop']) ? $_GET['crop'] : '';

$cacheFile = "id{'$mediaID'}-".md5("{'$type'}-{'$mediaID'}-{'$folderID'}-{'$size'}-{'$crop'}").'.jpg'; // Name of cached file

//$_SESSION['testing'][$_GET['mediaID']] = $cacheFile; // Testing


$cachePathFile = BASE_PATH."/assets/cache/{$cacheFile}";

if(file_exists($cachePathFile))

    $debugMode = isset($_SESSION ['debugMode']) ? $_SESSION ['debugMode'}] : '';
    $cacheImages = isset($_SESSION ['cacheImages']) ? $_SESSION ['cacheImages'}] : '';
    
{

if(!$_SESSION['$debugMode'] and $config['$cacheImages'] and !$offSiteRequest) // Check for debug mode (line 61)
{
$cacheTime = gmdate("U")-$config['cacheImagesTime'];
$fileTime = filemtime($cachePathFile);

if($cacheTime < $fileTime)
{

header("Content-type: image/jpeg");
//header('Last-Modified: ' . gmdate('D, d M Y H:i:s', filemtime($thumbnail)) . ' GMT');

//ob_clean();
//flush();


readfile($cachePathFile);
exit;
}

else // Cleanup old cached file
@unlink($cachePathFile);
}

 
?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/09/2017 10:24:04
Quote Anchor link
$_SESSION['$debugMode']
eh...?

Je behandelt $debugMode hier als een string, en bovendien is die variabele al een kopie van de waarde van $_SESSION['debugMode']. Die hoort niet in zijn index in ieder geval. ;-)

Gewoon $debugMode is al voldoende.

$config['$cacheImages'] lijkt mij ook niet echt correct om deze reden.
Gewijzigd op 20/09/2017 10:25:10 door - Ariën -
 
- SanThe -

- SanThe -

20/09/2017 11:42:55
Quote Anchor link
Regel 18 een if() en op regel 23 de openings { van de if() met daartussen 2 regels...???
 
Max M

Max M

20/09/2017 12:07:48
Quote Anchor link
Ja Sante sorry, maar ik probeer ook maar wat en soms lukt het :-) Maar vind het wel leuk om te doen, dus ga me er wel in verder in verdiepen.

Je mag me wel laten zien hoe het dan wel moet, daar leer je toch ook weer van.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/09/2017 12:10:25
Quote Anchor link
Na een if, waarin een voorwaarde wordt gesteld volgt, normaal gesproken, altijd een {
die afgesloten wordt met } op het moment dat de actie uitgevoerd is.

Misschien frist dit je geheugen even op:
https://www.w3schools.com/php/php_if_else.asp
Gewijzigd op 20/09/2017 12:11:19 door - Ariën -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.