Undefined index

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Alblasserdam zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Als junior .NET Developer lever je met jouw oplossingen direct een bijdrage aan de bedrijfsprocessen van de klanten. Werkzaamheden waar jij je zoal mee bezig houdt zijn; Het ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van de draaiende platforms van de klanten; Softwareontwikkeling middels C#, .NET; Klantcontact om de wensen te bespreken en uit te werken; Optimaliseren van de (huidige) bedrijfsprocessen; De IT-afdeling bestaat uit 30 personen verdeeld over 3 teams. Het team waar je in terecht komt bestaat uit ongeveer tien man. Het is een team wat bestaat uit betrokken collega’s, waar iedereen bereidt is om elkaar te

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Wij zijn op zoek naar een PHP programmeur voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alblasserdam. Heb jij altijd al willen werken bij een bedrijf dat veilige netwerkverbindingen levert door middel van veilige oplossingen? Lees dan snel verder. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Tevens

Bekijk vacature »

Product Developer (M/F), Fulltime 40 h/week

A global Plantbased revolution – that is our dream. Maximising the protein transition – that is our mission. Producing and developing sustainable and delicious products – that is what we do. Ojah is a fast growing company with a mission and has the ambition to be the world leader in its field. To support this growth we are hiring new colleagues. People that would like to make a difference and dare to dream big. With currently a 150 colleagues proudly working on our exceptional products. Working in a dynamic surrounding that runs full speed ahead. We need you! Product Developer

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij graag aan de slag als C# ontwikkelaar en jouw skills verder ontwikkelen? Zoek niet verder! Als C# ontwikkelaar ga je aan de slag met de volgende taken: (verdere) ontwikkeling van de software voor de interne processen binnen een .net omgeving; optimaliseren van de dataprocessing; ontwerpen en implementeren van zowel desktop- als web-programmatuur; ontwikkeling van tools ten behoeve van consultants en klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Den Bosch. Zij ontwikkelen business intelligence software voor een specifieke branche. Dit houdt in dat zij dashboards ontwikkelen

Bekijk vacature »

Python (Django) developer - Remote in The Netherla

Functie Together with your team, consisting of a senior, 2 mediors and one junior developer, you will work on their software in an Agile-based approach. You have an eye for quality, risk, and customer interest. Communication with your colleagues and, where necessary, with customers, plays an important role in achieving a successful result. As a person, you are smart, get things done, and are result-oriented. There is a lot of independence within the development team, apart from the stand-up (10:00 am) and occasional pair-programming sessions. Techniques they use include Python, Django, MySQL, Mercurial, Ubuntu Linux, Nginx. In terms of front-end

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

Als Senior PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn en coach je andere developers op de hard en soft skills. Wat doe je als Senior PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om

Bekijk vacature »

.NET Developer Medior Senior

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Herbruikbare componenten maken; Testen; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als .NET Developer kom jij terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als .NET Developer werk jij aan het ontwikkelen van verbeterde software voor

Bekijk vacature »

Java (Java EE) Developer

In het kort Werken als Java developer betekent werken aan complexe IT projecten bij onder meer een internationaal containeroverslag bedrijf. Zo sturen we apparaten en eindgebruikers aan d.m.v. onze custom-made software oplossing, die dagelijkse vele duizenden containers verwerkt. Denk aan systemen die volautomatische kranen aansturen en op afstand bedienen, de volledige afhandeling van containernummerherkenning bij het laden en lossen van zeeschepen of het tonen van instructies aan de chauffeurs van ruim 300 straddle carriers. En dat allemaal redundant, robuust en in een dynamische 24/7 omgeving! Jij versterkt ons ontwikkelteam en gaat aan de slag met oa. Java i.c.m. Spring (Boot),

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer Games

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met hardware en wil jij kleuren binnen een Qt framework? Spreek jij de talen C en of C ++? Dan ben ik wellicht opzoek naar jou! Voor een super gave opdrachtgever in omgeving Delft is er namelijk plek voor een nieuwe kracht! Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke game industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen en buitenland? Je zult in een team, samen met vier ontwikkelaars, de mooiste

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving Altijd al willen werken bij een snelgroeiend bedrijf, actief in de logistieke sector? Dit is je kans! Ik ben op zoek naar een ervaren SQL Developer in de omgeving Tilburg. Dit bedrijf is gespecialiseerd in in de ontwikkeling van software en maatwerk oplossingen voor het automatiseren van logistieke processen. Klanten zijn o.a. BOL en andere grote distributiecentrums. Jouw taken worden vooral: Verantwoordelijk voor ontwikkelen van stored procedures, voor snelle afhandeling van data; Optimalisatie van de SQL query's en T-SQL query's; Jij gaat je bezig houden met ontwerpen, ontwikkelen en optimaliseren van de MS SQL Databases; In deze functie

Bekijk vacature »

Senior C# Software Ontwikkelaar te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever heeft als missie om haar klanten op ICT-gebied volledig te ontzorgen. Ze zijn een ICT bedrijf met een verscheidenheid aan ICT oplossingen waaronder Cloud oplossingen en een groot deel van het werk is gericht op software realisatie. Voor de Enterprise-klanten voert het relatief kleine ontwikkelteam waar jij deel uit van kan gaan maken binnen deze organisatie te Zaandam de grootste opdrachten uit. Niet alleen websites en complexe webapplicaties maar ook mobile apps, web services en complete systeemintegraties! Je moet dan denken aan Dynamics, Sharepoint en Salesforce. Je komt hier terecht in een relatief kleine organisatie met ontzettend

Bekijk vacature »

Full Stack Software Developer C#.NET

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Senior Javascript developer

Functie Het platform is gebouwd in een moderne JavaScript stack, die gebruikt maakt van:  React.js  Redux  TypeScript  Node.js  Google Cloud functions (node.js)  Semantic UI Alle code wordt getest en beoordeeld door collega developers. De continuous integration pipeline maakt het mogelijk om elke dag waarde te leveren aan hun klanten. Het ontwikkelproces is pragmatisch en gebaseerd op Scrum. Wat je zult doen: Ten eerste kun je nadrukkelijk jouw eigen stempel drukken op de technologie, het product en de cultuur van het bedrijf. Je bent bezig met het uitwerken van de architectuur van nieuwe functionaliteiten op

Bekijk vacature »
Ronnie Vos

Ronnie Vos

21/01/2018 19:41:53
Quote Anchor link
Hallo,

Ik krijg de volgende melding: Notice: Undefined index: actie in /home/voslicht/public_html/verzoekserver/login/index.php on line 64

Wie weet hoe ik het op kan lossen hier onder het stukje code wat daar bij hoort.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if ($_GET['actie'] == "status")


Ben al aan het googelen geweest maar kom er nog niet uit.
Gewijzigd op 21/01/2018 19:43:15 door Ronnie Vos
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 03:48:29
 
Nick Vledder

Nick Vledder

21/01/2018 19:59:52
Quote Anchor link
Stel je roept index.php aan zonder ?actie=whatever .... dan bestaat $_GET[‘’actie’] feitelijk niet. Rest assure... het is slechts een notice.
Gewijzigd op 21/01/2018 20:00:46 door Nick Vledder
 
- SanThe -

- SanThe -

21/01/2018 20:17:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if(isset($_GET['actie']) and $_GET['actie'] == "status")
{
}

?>
 
Nick Vledder

Nick Vledder

21/01/2018 20:28:02
Quote Anchor link
Toevoeging op 21/01/2018 20:41:24:

Nick Vledder op 21/01/2018 20:28:02:
EDIT Wss ontstaat er al een notice bij de isset. Heb je bovenstaande code getest?


EDIT: werkt idd met isset, geen notice te zien...
Gewijzigd op 21/01/2018 20:42:02 door Nick Vledder
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

21/01/2018 21:37:49
Quote Anchor link
Nick Vledder op 21/01/2018 19:59:52:
het is slechts een notice.

Dat zijn echt de grootste K-klussen die d'r zijn: een probleem opsporen in een website waarbij de originele programmeur dacht "O, het is slechts een notice". Een notice is ook een melding dat er iets "niet helemaal goed gaat" (niet conform de verwachting), en dus gewoon een fout (maar dan net iets minder - we noemen het een slordigheid). Zelf zet ik altijd error_reporting(E_ALL) en dan een set_error_handler(...) die alles gewoon naar een Exception gooit. Dan is het tenminste duidelijk dat er *iets fout gaat* (anders hobbelt PHP veels te lang door, met allemaal halve waarheden; mi het grootste nadeel van PHP)

* schuim rond mond wegvegen doet *
 
Nick Vledder

Nick Vledder

21/01/2018 21:44:14
Quote Anchor link
True. Ik zie liever een notice die ik begrijp dan het @-teken in code :-).
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

21/01/2018 22:48:36
Quote Anchor link
O ja, het @-teken, nog zo'n "geweldige uitvinding". Dat wordt zo wijdverbreid misbruikt dat ik moet bekennen dat mijn errorHandler niet in alle gevallen een Exception gooit (anders kan ik dat hele Composer maar meteen links laten liggen):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
  public function errorHandler($error_no,$message,$filename,$line_no,$context = null){
    if(error_reporting()) throw new \ErrorException($message,$error_no,0,$filename,$line_no);
    elseif($this->_initialized) $this->log->info($message,$filename,$line_no);
  }

Dus een Exception als de error ook gereport mocht worden (dus niet onderdrukt met @), en anders (wel onderdrukt) een info melding in het log (dan is het in ieder geval geen show-stopper, maar wordt je er wel op geattendeerd).
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

22/01/2018 00:12:15
Quote Anchor link
Gebruik nooooooooooooooit and, behalve wellicht in SQL, en dan liefst in HOOFDLETTERS. Beter is om in PHP && te gebruiken. Dit vanwege de precedence van operatoren, er gebeuren anders misschien hele vervelende dingen. Dit wordt op een gegeven moment gewoon een grote clusterf*ck, al helemaal als je && en and door elkaar gebruikt.

Overigens is het gebruik van @ wel in sommige gevallen zinnig, namelijk als je wéét dat er dingen fout kunnen gaan, maar niet de notice/error wilt, maar tevens dat je dan vervolgens hier op acteert door middel van een (directe of indirecte) foutafhandeling. Dit moet je niet verwarren met @ als het onder-het-tapijt-veeg-symbool want daar is het dus overduidelijk niet voor bedoeld, tenzij je misschien een struisvogel bent en/of je je opvolger op voorhand haat en een miserabel leven toewenst.

Overigens gaat de constructie A && B hierboven dan goed omdat PHP zich bedient van lazy evaluation. Dit houdt in dat als je de constructie A && B hebt, en A is false, dan kan dit nooit iets opleveren wat true is (false && whatever is altijd false), en om die reden zal 'ie dus ook niet struikelen over $_GET['actie'] == 'status' (ondanks het feit dat $_GET['actie'] niet bestaat, maar daar heb je dus in het eerste deel al een controle op uitgevoerd). De inspectie van B wordt in dat geval overgeslagen. "Oh A is false, ok we zijn klaar."

(Dus nu is ook de reden waarom de isset()-constructie werkt duidelijk en bekend)

Op eenzelfde (lazy) wijze wordt bij A || B nooit B gecontroleerd als A true is, immers true || whatever is altijd true.

EDIT: en zoals wordt aangehaald in de reacties van het gelinkte topic: als er mogelijk verwarring is over wat bij elkaar hoort, gebruik dan ( haken om dingen te groeperen ).
Gewijzigd op 22/01/2018 00:22:26 door Thomas van den Heuvel
 
- SanThe -

- SanThe -

22/01/2018 00:21:28
Quote Anchor link
Thomas van den Heuvel op 22/01/2018 00:12:15:
Gebruik nooooooooooooooit and, behalve wellicht in SQL, en dan liefst in HOOFDLETTERS.


Onzin. Ik heb er nog nooit enig probleem mee gehad. Gebruik, indien nodig, gewoon haakjes om de volgorde van afhandelen te bepalen.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

22/01/2018 00:32:50
Quote Anchor link
Had mijn bericht net ge-edit.

Het is een keuze. Op het moment dat je met meerdere mensen code ontwikkelt zul je hier sowieso afspraken over moeten maken.

Ik ben van mening dat je bij logische operatoren beter af bent met symbolen dan de geschreven teksten and en or, omdat er in dat geval sneller verwarring kan ontstaan met andere zaken (denk bijvoorbeeld aan namen van constanten en variabelen). En ook is dan de binding met andere operatoren anders. Haakjes helpen natuurlijk altijd. Maar die zou je dan met and en or ook in de meest triviale gevallen moeten gaan gebruiken. Dat zou niet mijn voorkeur hebben.

Zolang je maar ergens argumenten voor hebt en je hier zelf vrede mee hebt (en je anderen die met jouw code moeten werken ook kunt overtuigen wellicht) maakt het mij niet zoveel uit wat je gebruikt, maar ik vind "heb er nog nooit enig probleem mee gehad" niet zo'n sterke :p. Is zoiets als "heb nog nooit mijn autogordels omgehad en heb nog nooit een ongeluk gehad".

Heb je het voorbeeld gezien in de SO-post waar het in een triviaal geval al "mis" gaat? Of er in ieder geval iets onlogisch gebeurt? Dat zou mij niet motiveren om and en or te verkiezen boven && en ||.

Ik moet er niet aan denken dat ik een lap code zou moeten debuggen en dat er dan na een half uur zoiets uitrolt, ik zou dat probleem op voorhand uit de weg gaan door die constructie in eerste instantie niet te gebruiken.
Gewijzigd op 22/01/2018 00:38:48 door Thomas van den Heuvel
 
- SanThe -

- SanThe -

22/01/2018 00:42:20
Quote Anchor link
Thomas van den Heuvel op 22/01/2018 00:32:50:
"heb er nog nooit enig probleem mee gehad"

In ongeveer 35 jaar.

Thomas van den Heuvel op 22/01/2018 00:32:50:
Heb je het voorbeeld gezien in de SO-post waar het in een triviaal geval al "mis" gaat?

In al die gevallen gebruik ik altijd haakjes.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

22/01/2018 00:58:12
Quote Anchor link
- SanThe - op 22/01/2018 00:42:20:
In ongeveer 35 jaar.

Dit klinkt als een misleidend/vals argument. Dit is ongeveer hetzelfde als zeggen "ik ben het zo gewend". Dat rechtvaardigt niet een bepaalde aanpak.

Je geeft ook zelf aan dat je dan extra haken gebruikt, of liever gezegd moet gebruiken. Lijkt mij niet erg praktisch.

Maar als je het zo wil doen, doe je ding.
Gewijzigd op 22/01/2018 00:59:43 door Thomas van den Heuvel
 
Ivo P

Ivo P

22/01/2018 09:45:56
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if(isset($_GET['actie']) and $_GET['actie'] == "status")
{
}

?>

( of met && )

kan ook genoteerd worden als

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if(filter_input('actie', INPUT_GET) == "status")
{
}

?>


Daarbij kun je eventueel ook nog extra filters toepassen.
Bestaat $_GET['actie'] niet, dan zal deze functie false opleveren. Ook als actie bijvoorbeeld een mailadre s moet zijn, en het niet kan zijn qua syntax, zal de functie false opleveren.

Dit is wat korter dan met isset() te werken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.