Undefined index

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Digitale Tovenaar Gezocht: Junior Low-code/No-code

Bedrijfsomschrijving Duik mee in een wereld vol innovatieve avonturen waar gegevens en technologie een magische symbiose aangaan! Al meer dan twee decennia lang zijn we de tovenaars achter de schermen die oplossingen creëren voor de meest complexe klantcontactvraagstukken en datagedreven software-uitdagingen. Bij ons draait het om de kracht van samenwerking en groei. We zijn een hechte vriendengroep die samen bergen verzet om elkaar én onze klanten te laten schitteren. Jouw succes is ons succes en we streven ernaar om elkaar naar nieuwe hoogten te tillen, niet voor even, maar voor altijd. We willen dat jij je helemaal thuis voelt in

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op de functionele aspecten, zodat

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer begint jouw dag na een bak koffie met een stand up. De vorderingen worden tijdens de stand up besproken en de doelen worden opgesteld waar jullie als team in de volgende sprint naartoe gaan werken. Onze backend is geschreven in .NET Core en onze Front-end in Angular. Bij ons ga jij dan ook Fullstack aan de slag. Jij wordt hier opgeleid om zelfstandig te kunnen programmeren en applicaties te kunnen implementeren. Er wordt op projectbasis gewerkt, dit bied leuke uitdagingen omdat elke klant een andere visie heeft over de applicatie die wij maken. Je gaat

Bekijk vacature »

Junior Low-code ontwikkelaar gezocht omgeving Arnh

Bedrijfsomschrijving Wij zijn een dynamisch IT-bedrijf dat zich richt op het stroomlijnen van bedrijfsprocessen en het creëren van ondersteunende applicaties. Onze kracht ligt in het combineren van zakelijk inzicht met IT-expertise via gestroomlijnde procesontwerpen en wendbare applicatieontwikkeling met behulp van Low-code technologieën. Als jonge professional krijg je de kans om samen te werken met een team van 15 deskundige collega's, verspreid over nationale en internationale locaties. We bieden je een leerzame omgeving waar je je vaardigheden kunt ontwikkelen en groeien in je rol als Low-code ontwikkelaar. Word jij onze nieuwe Junior Low-code Ontwikkelaar (OutSystems)? Versterk ons team en draag bij

Bekijk vacature »

Senior developer (PHP en VB.NET)

Functie De development afdeling bestaat uit 2 teams. Het productteam (10 developers) is verantwoordelijk voor verschillende applicaties met als doel om zoveel mogelijk te automatiseren en uit te werken tot standaard software. Met diverse Solutions Architecten en ervaren developers denken ze voortdurend mee met hun klanten en bouwen ze de basis van het uiteindelijke maatwerk dat wordt geleverd. Hiernaast hebben ze een maatwerk/projectteam. Dit team bestaat momenteel uit 8 developers (junior tot senior) en is verantwoordelijk voor het maatwerk in hun klantprojecten. Momenteel zijn ze op zoek naar een senior developer die aan de slag gaat in het productteam. Hierin

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer werk jij samen in een multidisciplinair ontwikkel team met 1-2 Senior .NET developers, twee front-end developers, Data Scientists en één UX designer. Als team werken jullie aan het ontwikkelen van een Cloud based applicatie en aan het stabieler maken van deze applicatie. Ook unit testing gaat erg belangrijk worden in jouw nieuwe functie. Samen met de Senior .NET ontwikkelaar wordt jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de API. Jullie werken met veel data en incidenteel komen er ook data vraagstukken en zullen er wat queries gedraaid moeten worden. Dit betekend dat jij veel gaat werken met

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Software developer - senior

Functie omschrijving Voor een echt softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking voor de afdeling Software Development! Ben jij op zoek naar een werkgever waar meerdere software developers werken aan interessante projecten? Ben jij op zoek naar een werkgever waar je onderdeel wordt van een team dat echt passie heeft voor het ontwikkelen van software? Dan ben je hier aan het juiste adres! Als softwareontwikkelaar kom je terecht bij een onafhankelijk, door kwaliteit gedreven, doortastend en daarbij op een Agile wijze werkend bedrijf. Ben jij een expert in het vertalen van Componenten van Functionaliteit naar Business lagen?

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Functieomschrijving Junior PHP Developer gezocht! Voor een opdrachtgever in de regio Gelderland zijn wij op zoek naar een Junior PHP Developer die onderdeel gaat worden van het ontwikkelingsteam van deze organisatie. In deze functie ga jij aan de slag met het schrijven van software voor de aansturing van en het managen van windparken en bijbehorende onderdelen. Hiernaast ga jij je bezighouden met het ontwikkelen, testen en onderhouden van diverse webapplicaties. Het team waarin je komt te werken bestaat uit 3 developers, hierdoor krijg je veel verantwoordelijkheid en de kans om jezelf verder te ontwikkelen. Er wordt echter wel van je

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer Consultancy

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

Low-code developer

Functie omschrijving Heb jij altijd al een training willen volgen in het buitenland? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alphen ad Rijn zijn wij op zoek naar kandidaten die aan de slag willen als Low Code Developer! Beschik jij over HBO/WO nivo, bij voorkeur Informatica, maar een ander technische opleiding zoals bijv. wiskunde, natuurkunde is ook goed. Heb jij aantoonbare affiniteit met IT en ben jij gedreven, enthousiast, communicatief vaardig en klantgericht? Lees dan snel verder! Je wordt getraind tot een volwaardig Low Code Developer, het traject ziet er als volgt uit: Start 1e week januari, opleiding van 3 weken

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Java Developer

Java Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »
Ronnie Vos

Ronnie Vos

21/01/2018 19:41:53
Quote Anchor link
Hallo,

Ik krijg de volgende melding: Notice: Undefined index: actie in /home/voslicht/public_html/verzoekserver/login/index.php on line 64

Wie weet hoe ik het op kan lossen hier onder het stukje code wat daar bij hoort.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if ($_GET['actie'] == "status")


Ben al aan het googelen geweest maar kom er nog niet uit.
Gewijzigd op 21/01/2018 19:43:15 door Ronnie Vos
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 05:19:39
 
Nick Vledder

Nick Vledder

21/01/2018 19:59:52
Quote Anchor link
Stel je roept index.php aan zonder ?actie=whatever .... dan bestaat $_GET[‘’actie’] feitelijk niet. Rest assure... het is slechts een notice.
Gewijzigd op 21/01/2018 20:00:46 door Nick Vledder
 
- SanThe -

- SanThe -

21/01/2018 20:17:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if(isset($_GET['actie']) and $_GET['actie'] == "status")
{
}

?>
 
Nick Vledder

Nick Vledder

21/01/2018 20:28:02
Quote Anchor link
Toevoeging op 21/01/2018 20:41:24:

Nick Vledder op 21/01/2018 20:28:02:
EDIT Wss ontstaat er al een notice bij de isset. Heb je bovenstaande code getest?


EDIT: werkt idd met isset, geen notice te zien...
Gewijzigd op 21/01/2018 20:42:02 door Nick Vledder
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

21/01/2018 21:37:49
Quote Anchor link
Nick Vledder op 21/01/2018 19:59:52:
het is slechts een notice.

Dat zijn echt de grootste K-klussen die d'r zijn: een probleem opsporen in een website waarbij de originele programmeur dacht "O, het is slechts een notice". Een notice is ook een melding dat er iets "niet helemaal goed gaat" (niet conform de verwachting), en dus gewoon een fout (maar dan net iets minder - we noemen het een slordigheid). Zelf zet ik altijd error_reporting(E_ALL) en dan een set_error_handler(...) die alles gewoon naar een Exception gooit. Dan is het tenminste duidelijk dat er *iets fout gaat* (anders hobbelt PHP veels te lang door, met allemaal halve waarheden; mi het grootste nadeel van PHP)

* schuim rond mond wegvegen doet *
 
Nick Vledder

Nick Vledder

21/01/2018 21:44:14
Quote Anchor link
True. Ik zie liever een notice die ik begrijp dan het @-teken in code :-).
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

21/01/2018 22:48:36
Quote Anchor link
O ja, het @-teken, nog zo'n "geweldige uitvinding". Dat wordt zo wijdverbreid misbruikt dat ik moet bekennen dat mijn errorHandler niet in alle gevallen een Exception gooit (anders kan ik dat hele Composer maar meteen links laten liggen):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
  public function errorHandler($error_no,$message,$filename,$line_no,$context = null){
    if(error_reporting()) throw new \ErrorException($message,$error_no,0,$filename,$line_no);
    elseif($this->_initialized) $this->log->info($message,$filename,$line_no);
  }

Dus een Exception als de error ook gereport mocht worden (dus niet onderdrukt met @), en anders (wel onderdrukt) een info melding in het log (dan is het in ieder geval geen show-stopper, maar wordt je er wel op geattendeerd).
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

22/01/2018 00:12:15
Quote Anchor link
Gebruik nooooooooooooooit and, behalve wellicht in SQL, en dan liefst in HOOFDLETTERS. Beter is om in PHP && te gebruiken. Dit vanwege de precedence van operatoren, er gebeuren anders misschien hele vervelende dingen. Dit wordt op een gegeven moment gewoon een grote clusterf*ck, al helemaal als je && en and door elkaar gebruikt.

Overigens is het gebruik van @ wel in sommige gevallen zinnig, namelijk als je wéét dat er dingen fout kunnen gaan, maar niet de notice/error wilt, maar tevens dat je dan vervolgens hier op acteert door middel van een (directe of indirecte) foutafhandeling. Dit moet je niet verwarren met @ als het onder-het-tapijt-veeg-symbool want daar is het dus overduidelijk niet voor bedoeld, tenzij je misschien een struisvogel bent en/of je je opvolger op voorhand haat en een miserabel leven toewenst.

Overigens gaat de constructie A && B hierboven dan goed omdat PHP zich bedient van lazy evaluation. Dit houdt in dat als je de constructie A && B hebt, en A is false, dan kan dit nooit iets opleveren wat true is (false && whatever is altijd false), en om die reden zal 'ie dus ook niet struikelen over $_GET['actie'] == 'status' (ondanks het feit dat $_GET['actie'] niet bestaat, maar daar heb je dus in het eerste deel al een controle op uitgevoerd). De inspectie van B wordt in dat geval overgeslagen. "Oh A is false, ok we zijn klaar."

(Dus nu is ook de reden waarom de isset()-constructie werkt duidelijk en bekend)

Op eenzelfde (lazy) wijze wordt bij A || B nooit B gecontroleerd als A true is, immers true || whatever is altijd true.

EDIT: en zoals wordt aangehaald in de reacties van het gelinkte topic: als er mogelijk verwarring is over wat bij elkaar hoort, gebruik dan ( haken om dingen te groeperen ).
Gewijzigd op 22/01/2018 00:22:26 door Thomas van den Heuvel
 
- SanThe -

- SanThe -

22/01/2018 00:21:28
Quote Anchor link
Thomas van den Heuvel op 22/01/2018 00:12:15:
Gebruik nooooooooooooooit and, behalve wellicht in SQL, en dan liefst in HOOFDLETTERS.


Onzin. Ik heb er nog nooit enig probleem mee gehad. Gebruik, indien nodig, gewoon haakjes om de volgorde van afhandelen te bepalen.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

22/01/2018 00:32:50
Quote Anchor link
Had mijn bericht net ge-edit.

Het is een keuze. Op het moment dat je met meerdere mensen code ontwikkelt zul je hier sowieso afspraken over moeten maken.

Ik ben van mening dat je bij logische operatoren beter af bent met symbolen dan de geschreven teksten and en or, omdat er in dat geval sneller verwarring kan ontstaan met andere zaken (denk bijvoorbeeld aan namen van constanten en variabelen). En ook is dan de binding met andere operatoren anders. Haakjes helpen natuurlijk altijd. Maar die zou je dan met and en or ook in de meest triviale gevallen moeten gaan gebruiken. Dat zou niet mijn voorkeur hebben.

Zolang je maar ergens argumenten voor hebt en je hier zelf vrede mee hebt (en je anderen die met jouw code moeten werken ook kunt overtuigen wellicht) maakt het mij niet zoveel uit wat je gebruikt, maar ik vind "heb er nog nooit enig probleem mee gehad" niet zo'n sterke :p. Is zoiets als "heb nog nooit mijn autogordels omgehad en heb nog nooit een ongeluk gehad".

Heb je het voorbeeld gezien in de SO-post waar het in een triviaal geval al "mis" gaat? Of er in ieder geval iets onlogisch gebeurt? Dat zou mij niet motiveren om and en or te verkiezen boven && en ||.

Ik moet er niet aan denken dat ik een lap code zou moeten debuggen en dat er dan na een half uur zoiets uitrolt, ik zou dat probleem op voorhand uit de weg gaan door die constructie in eerste instantie niet te gebruiken.
Gewijzigd op 22/01/2018 00:38:48 door Thomas van den Heuvel
 
- SanThe -

- SanThe -

22/01/2018 00:42:20
Quote Anchor link
Thomas van den Heuvel op 22/01/2018 00:32:50:
"heb er nog nooit enig probleem mee gehad"

In ongeveer 35 jaar.

Thomas van den Heuvel op 22/01/2018 00:32:50:
Heb je het voorbeeld gezien in de SO-post waar het in een triviaal geval al "mis" gaat?

In al die gevallen gebruik ik altijd haakjes.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

22/01/2018 00:58:12
Quote Anchor link
- SanThe - op 22/01/2018 00:42:20:
In ongeveer 35 jaar.

Dit klinkt als een misleidend/vals argument. Dit is ongeveer hetzelfde als zeggen "ik ben het zo gewend". Dat rechtvaardigt niet een bepaalde aanpak.

Je geeft ook zelf aan dat je dan extra haken gebruikt, of liever gezegd moet gebruiken. Lijkt mij niet erg praktisch.

Maar als je het zo wil doen, doe je ding.
Gewijzigd op 22/01/2018 00:59:43 door Thomas van den Heuvel
 
Ivo P

Ivo P

22/01/2018 09:45:56
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if(isset($_GET['actie']) and $_GET['actie'] == "status")
{
}

?>

( of met && )

kan ook genoteerd worden als

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if(filter_input('actie', INPUT_GET) == "status")
{
}

?>


Daarbij kun je eventueel ook nog extra filters toepassen.
Bestaat $_GET['actie'] niet, dan zal deze functie false opleveren. Ook als actie bijvoorbeeld een mailadre s moet zijn, en het niet kan zijn qua syntax, zal de functie false opleveren.

Dit is wat korter dan met isset() te werken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.