Undefined index

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Als Senior Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende best-gecertificeerde Java community. Deze bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Aval en de Nationale Politie. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Om half 9 kom jij binnen en pak jij als eerst natuurlijk een bakje koffie of thee. Vervolgens ga jij je voorbereiden op de stand-up van kwart voor 9. Zijn er bijvoorbeeld dingen waar jij nog tegen aan loopt? Of is er nog code die getest of gereviewd moet worden? Vervolgens starten jullie met de stand up en na de stand up zoeken jullie elkaar op en gaan jullie aan de slag. Als team met 6 developers werken jullie in drie wekelijkse sprints. Het einde van een sprint is altijd op een donderdag zodat jullie op vrijdag de demo

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Dit ga je doen Jouw taken als Senior Java Developer zijn: Het maken van strategische keuzes omtrent de nieuwbouw van applicaties; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java FX, JDBC, SQL, REST, Jax-RS, JSON, Maven, JUnit en Spring (boot)); Reviewen van code en feedback geven op collega developers; Analyseren en oplossen van bugs/incidenten door het onderlinge verband te kunnen leggen van verschillende losstaande systemen. Hier ga je werken Het bedrijf waar je als Senior Java Developer komt te werken staat internationaal bekend om het testen van bodemstructuren door middel van echotechnieken en beeldherkenning.

Bekijk vacature »

Software developer

Werkzaamheden voor jou als software developer Voor een goede relatie in de regio Zwolle (meerdere locaties) zoeken wij een software developer die betrokken is bij de ontwikkelcyclus en verantwoordelijk is voor het testen en keuren van nieuwe en geoptimaliseerde software. In deze functie ben je in de implementatiefase de persoon die risico's beoordeelt en intern oplossingen aanbrengt om risico's te verkleinen. Binnen het ontwikkelteam van de software ben je een belangrijke schakel waar je intensief meewerkt met scrum. Het voorkomen van bugs in de programma's en het bevorderen van gebruiksvriendelijkheid voor eindklanten zijn voor jou een uitdaging en geeft voldoening

Bekijk vacature »

Scrum Master

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Scrum master op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je begeleidt twee teams binnen de afdeling Platform Services (PLS). Je helpt mee de devops manier van werken van de teams verder door te ontwikkelen. Je helpt de PO bij het managen van de product backlog; het voorbereiden van

Bekijk vacature »

.NET software developer

Functie omschrijving Voor een gewilde werkgever in omgeving Roosendaal zijn wij op zoek naar een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plekje in het workflow team en je zal betrokken worden bij het bouwen van nieuwe software, en het optimaliseren van bestaande code. Je werkt bij dit bedrijf in een Scrum team waarin je soms klantcontact hebt. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je krijgt een plekje op de in-house IT afdeling. Deze afdeling bestaat uit zo'n 12 collega's, verdeeld over verschillende specialisaties (BI, Beheer, Business software & workflow). De vacature staat open

Bekijk vacature »

Senior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als Senior .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag met complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek (denk aan ECT) en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Programmeren van zelflerende robots Werken op kantoor en testen in de bedrijfshal Je krijgt verantwoordelijkheid, vrijheid en je mag werken naar eigen inzicht De organisatie Hier ga je aan de slag Een bedrijf dat innovatieve robottoepassingen ontwerpt en bouwt voor onder andere de staal industrie, energie- bouw- en agrarische sector. De robots die vaak in combinatie met diverse randapparatuur geleverd worden vormen een totaaloplossing voor de klant. Dit zijn klanten over de hele wereld, van België en Duitsland tot China, India, maar ook in Nederland. Projecten waar momenteel aan wordt

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en staan

Bekijk vacature »

Mendix Developer

For our client in Amsterdam, we are looking for a Senior Mendix Developer. Company description Our client is an IT Consultancy company who’s been active for 10 years now. With their ambitious team, they are working with different clients in order to help them with analyzing their data and giving advice to them, regarding how they can use their data in the smartest ways, or to make sure that their mobile or web applications are working efficiently. As you get a glimpse of various industries, it is guaranteed that no day will be the same. Job description As a Mendix

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Jij komt te werken in een team van 5 developers. het product is continue in beweging. Nieuwe en bestaande klanten vragen om vaak nieuwe features. Hierin ben jij zeer belangrijk om te zorgen dat de functionaliteiten goed opgezet worden op technisch vlak. Designs krijg je aangeleverd van een externe partij zodat jij je primair kan focussen op de techniek! Je hebt daarbij alle vrijheid om je eigen creativiteit toe te passen en mee te denken over de gebruikte technieken. Het gezamenlijke doel is een product dat functioneel zeer gebruiksvriendelijk is en het bedrijfsproces van de gebruikers versneld en kwalitatief

Bekijk vacature »

Back-end Developer (Permanent position with the em

Bedrijfsomschrijving Dutch specialist in technical installation materials. Functieomschrijving Purpose of the position: Our client is looking for a Back-end Developer who, together with the rest of the energetic and dynamic team, is responsible for the development and management of the website. This not only concerns the development and management of the current website, but also the development of a new Headless Commerce Platform to keep the customer's website Future proof. Within the IT department, there is a real DevOps culture and the commerce team is at the forefront and tries to implement continuous improvements. Most important tasks: ï‚· Designing and

Bekijk vacature »

Randstad B.V.- Freelance Senior Fullstack Develope

Startdatum: 01.05.2023 Richttarief: € 75,00 - €85,00 Duur van de opdracht: 1 jaar Uren per week: 40 Werkmodel: Hybride, dinsdag en donderdag aanwezig op kantoor in Diemen en meer wanneer dit nodig is. Functieomschrijving: De ideale kandidaat gaat onderdeel uitmaken van een junior team binnen het foundation domein. Vanuit het foundation domein werkt dit team samen met andere foundation teams en teams uit het online domein (professionals B2B en B2C) voor het bouwen en integreren van HRM functionaliteiten (verlof en benefits) in de persoonlijke portal van Interim Professionals. Er is meer backend werk dan frontend, maar kandidaat moet beiden leuk

Bekijk vacature »

Dynamics Ontwikkelaar

Dit ga je doen Ontwikkelen van Dynamics 365 voor de interne uitrol; Samen met de consultants sparren met klanten over de wensen en eisen; Ontwikkelen van Dynamics 365 voor verschillende grote klanten; Technische analyse en testen; Meedenken over het gebruik en de richting van Dynamics binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er

Bekijk vacature »
Ronnie Vos

Ronnie Vos

21/01/2018 19:41:53
Quote Anchor link
Hallo,

Ik krijg de volgende melding: Notice: Undefined index: actie in /home/voslicht/public_html/verzoekserver/login/index.php on line 64

Wie weet hoe ik het op kan lossen hier onder het stukje code wat daar bij hoort.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if ($_GET['actie'] == "status")


Ben al aan het googelen geweest maar kom er nog niet uit.
Gewijzigd op 21/01/2018 19:43:15 door Ronnie Vos
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 03:04:48
 
Nick Vledder

Nick Vledder

21/01/2018 19:59:52
Quote Anchor link
Stel je roept index.php aan zonder ?actie=whatever .... dan bestaat $_GET[‘’actie’] feitelijk niet. Rest assure... het is slechts een notice.
Gewijzigd op 21/01/2018 20:00:46 door Nick Vledder
 
- SanThe -

- SanThe -

21/01/2018 20:17:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if(isset($_GET['actie']) and $_GET['actie'] == "status")
{
}

?>
 
Nick Vledder

Nick Vledder

21/01/2018 20:28:02
Quote Anchor link
Toevoeging op 21/01/2018 20:41:24:

Nick Vledder op 21/01/2018 20:28:02:
EDIT Wss ontstaat er al een notice bij de isset. Heb je bovenstaande code getest?


EDIT: werkt idd met isset, geen notice te zien...
Gewijzigd op 21/01/2018 20:42:02 door Nick Vledder
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

21/01/2018 21:37:49
Quote Anchor link
Nick Vledder op 21/01/2018 19:59:52:
het is slechts een notice.

Dat zijn echt de grootste K-klussen die d'r zijn: een probleem opsporen in een website waarbij de originele programmeur dacht "O, het is slechts een notice". Een notice is ook een melding dat er iets "niet helemaal goed gaat" (niet conform de verwachting), en dus gewoon een fout (maar dan net iets minder - we noemen het een slordigheid). Zelf zet ik altijd error_reporting(E_ALL) en dan een set_error_handler(...) die alles gewoon naar een Exception gooit. Dan is het tenminste duidelijk dat er *iets fout gaat* (anders hobbelt PHP veels te lang door, met allemaal halve waarheden; mi het grootste nadeel van PHP)

* schuim rond mond wegvegen doet *
 
Nick Vledder

Nick Vledder

21/01/2018 21:44:14
Quote Anchor link
True. Ik zie liever een notice die ik begrijp dan het @-teken in code :-).
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

21/01/2018 22:48:36
Quote Anchor link
O ja, het @-teken, nog zo'n "geweldige uitvinding". Dat wordt zo wijdverbreid misbruikt dat ik moet bekennen dat mijn errorHandler niet in alle gevallen een Exception gooit (anders kan ik dat hele Composer maar meteen links laten liggen):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
  public function errorHandler($error_no,$message,$filename,$line_no,$context = null){
    if(error_reporting()) throw new \ErrorException($message,$error_no,0,$filename,$line_no);
    elseif($this->_initialized) $this->log->info($message,$filename,$line_no);
  }

Dus een Exception als de error ook gereport mocht worden (dus niet onderdrukt met @), en anders (wel onderdrukt) een info melding in het log (dan is het in ieder geval geen show-stopper, maar wordt je er wel op geattendeerd).
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

22/01/2018 00:12:15
Quote Anchor link
Gebruik nooooooooooooooit and, behalve wellicht in SQL, en dan liefst in HOOFDLETTERS. Beter is om in PHP && te gebruiken. Dit vanwege de precedence van operatoren, er gebeuren anders misschien hele vervelende dingen. Dit wordt op een gegeven moment gewoon een grote clusterf*ck, al helemaal als je && en and door elkaar gebruikt.

Overigens is het gebruik van @ wel in sommige gevallen zinnig, namelijk als je wéét dat er dingen fout kunnen gaan, maar niet de notice/error wilt, maar tevens dat je dan vervolgens hier op acteert door middel van een (directe of indirecte) foutafhandeling. Dit moet je niet verwarren met @ als het onder-het-tapijt-veeg-symbool want daar is het dus overduidelijk niet voor bedoeld, tenzij je misschien een struisvogel bent en/of je je opvolger op voorhand haat en een miserabel leven toewenst.

Overigens gaat de constructie A && B hierboven dan goed omdat PHP zich bedient van lazy evaluation. Dit houdt in dat als je de constructie A && B hebt, en A is false, dan kan dit nooit iets opleveren wat true is (false && whatever is altijd false), en om die reden zal 'ie dus ook niet struikelen over $_GET['actie'] == 'status' (ondanks het feit dat $_GET['actie'] niet bestaat, maar daar heb je dus in het eerste deel al een controle op uitgevoerd). De inspectie van B wordt in dat geval overgeslagen. "Oh A is false, ok we zijn klaar."

(Dus nu is ook de reden waarom de isset()-constructie werkt duidelijk en bekend)

Op eenzelfde (lazy) wijze wordt bij A || B nooit B gecontroleerd als A true is, immers true || whatever is altijd true.

EDIT: en zoals wordt aangehaald in de reacties van het gelinkte topic: als er mogelijk verwarring is over wat bij elkaar hoort, gebruik dan ( haken om dingen te groeperen ).
Gewijzigd op 22/01/2018 00:22:26 door Thomas van den Heuvel
 
- SanThe -

- SanThe -

22/01/2018 00:21:28
Quote Anchor link
Thomas van den Heuvel op 22/01/2018 00:12:15:
Gebruik nooooooooooooooit and, behalve wellicht in SQL, en dan liefst in HOOFDLETTERS.


Onzin. Ik heb er nog nooit enig probleem mee gehad. Gebruik, indien nodig, gewoon haakjes om de volgorde van afhandelen te bepalen.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

22/01/2018 00:32:50
Quote Anchor link
Had mijn bericht net ge-edit.

Het is een keuze. Op het moment dat je met meerdere mensen code ontwikkelt zul je hier sowieso afspraken over moeten maken.

Ik ben van mening dat je bij logische operatoren beter af bent met symbolen dan de geschreven teksten and en or, omdat er in dat geval sneller verwarring kan ontstaan met andere zaken (denk bijvoorbeeld aan namen van constanten en variabelen). En ook is dan de binding met andere operatoren anders. Haakjes helpen natuurlijk altijd. Maar die zou je dan met and en or ook in de meest triviale gevallen moeten gaan gebruiken. Dat zou niet mijn voorkeur hebben.

Zolang je maar ergens argumenten voor hebt en je hier zelf vrede mee hebt (en je anderen die met jouw code moeten werken ook kunt overtuigen wellicht) maakt het mij niet zoveel uit wat je gebruikt, maar ik vind "heb er nog nooit enig probleem mee gehad" niet zo'n sterke :p. Is zoiets als "heb nog nooit mijn autogordels omgehad en heb nog nooit een ongeluk gehad".

Heb je het voorbeeld gezien in de SO-post waar het in een triviaal geval al "mis" gaat? Of er in ieder geval iets onlogisch gebeurt? Dat zou mij niet motiveren om and en or te verkiezen boven && en ||.

Ik moet er niet aan denken dat ik een lap code zou moeten debuggen en dat er dan na een half uur zoiets uitrolt, ik zou dat probleem op voorhand uit de weg gaan door die constructie in eerste instantie niet te gebruiken.
Gewijzigd op 22/01/2018 00:38:48 door Thomas van den Heuvel
 
- SanThe -

- SanThe -

22/01/2018 00:42:20
Quote Anchor link
Thomas van den Heuvel op 22/01/2018 00:32:50:
"heb er nog nooit enig probleem mee gehad"

In ongeveer 35 jaar.

Thomas van den Heuvel op 22/01/2018 00:32:50:
Heb je het voorbeeld gezien in de SO-post waar het in een triviaal geval al "mis" gaat?

In al die gevallen gebruik ik altijd haakjes.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

22/01/2018 00:58:12
Quote Anchor link
- SanThe - op 22/01/2018 00:42:20:
In ongeveer 35 jaar.

Dit klinkt als een misleidend/vals argument. Dit is ongeveer hetzelfde als zeggen "ik ben het zo gewend". Dat rechtvaardigt niet een bepaalde aanpak.

Je geeft ook zelf aan dat je dan extra haken gebruikt, of liever gezegd moet gebruiken. Lijkt mij niet erg praktisch.

Maar als je het zo wil doen, doe je ding.
Gewijzigd op 22/01/2018 00:59:43 door Thomas van den Heuvel
 
Ivo P

Ivo P

22/01/2018 09:45:56
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if(isset($_GET['actie']) and $_GET['actie'] == "status")
{
}

?>

( of met && )

kan ook genoteerd worden als

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if(filter_input('actie', INPUT_GET) == "status")
{
}

?>


Daarbij kun je eventueel ook nog extra filters toepassen.
Bestaat $_GET['actie'] niet, dan zal deze functie false opleveren. Ook als actie bijvoorbeeld een mailadre s moet zijn, en het niet kan zijn qua syntax, zal de functie false opleveren.

Dit is wat korter dan met isset() te werken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.