Undefined index

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java Developer bij een jonge groeiende organisatie

Bedrijfsomschrijving Vind jij het als Java developer ook zo belangrijk dat een bedrijf je de ruimte en tijd geeft voor persoonlijke ontwikkeling? Dan zit je hier helemaal goed. Deze jonge organisatie is opgericht in 2018 en is ondertussen uitgegroeid tot een club van ongeveer 30 medewerkers. Het gaat hier om een echte Java club, die vrijheid en verantwoordelijkheid erg belangrijk vinden. Het bedrijf heeft een informele sfeer en de teams zijn erg hecht met elkaar. Ze delen graag de kennis en ervaringen met anderen, maar vinden andermans mening ook zeer belangrijk. De organisatie zet zich in voor ontwikkeling en besteed

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

PHP Developer

Als PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen pure PHP code schrijven. Samenwerken met de klantreiziger om onze klanten

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als developer heb jij de keuze om aan te sluiten bij het team (13 developers) die op locatie projectmatig bij klanten werkt. Wanneer jij liever intern bij de werkgever werkt is er ook alle ruimte voor jou in het interne team (8 developers) van dit bedrijf. Je werkt samen aan verschillende projecten bij of voor de klant. Het project wordt aangeleverd door sales aan de project manager. Die maakt samen met de Resourcer een planning en op basis daarvan wordt uit het development team een “projectgroep” opgesteld. Hoeveel en welke projecten jij wilt oppakken gebeurt geheel in samenspraak met

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in de regio van Bergen op Zoom ben je als PHP Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van Software. Daarnaast ben je ook voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe mogelijkheden en innovaties die essentieel kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Je deelt veel kennis en informatie met het team en ontvangt deze dan ook graag terug. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Bedrijfsprofiel Deze uitdagende opdrachtgever is ruim 20 jaar actief in de regio Bergen op Zoom. Het vooruitstrevende team staat de hele dag voor je klaar om je te helpen en ondersteunen.

Bekijk vacature »

Front-end Angular developer

Functie In jouw rol als Front-End developer werk je samen met de backend developers om middels tweewekelijkse sprints het platform naar een hoger niveau te tillen. Hiernaast heb je affiniteit met data en werk je graag samen met het team om de gegevensintegriteit en -beveiliging te waarborgen, om ervoor te zorgen dat de gebruiker wereldwijd de beste SaaS-services heeft. Deze organisatie heeft meer dan 100 mensen in dienst, waarvan er 45 in Nederland werken. Het ontwikkelteam bestaat uit 10 mensen en is verdeeld in 2 scrumteams. Het eerste team bestaat uit Java en Scala ontwikkelaars. Het tweede team, waar jij

Bekijk vacature »

Senior PHP developer/ Software Architect

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

In-house .NET software developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house development functie? Maak jij graag hét verschil m.b.t. interne automatisering? Haal jij energie uit het automatiseren van processen voor je eigen collega's? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een gezellig Brabants familiebedrijf, zijn wij op zoek naar een .NET software developer. Je gaat in deze zelfstandige functie werken aan de ontwikkeling van eigen applicaties & en het koppelen van deze applicaties aan de ingekocht software. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het management team signaleert behoeftes vanuit de business. Vervolgens worden deze behoeftes uitgewerkt en geprioriteerd.

Bekijk vacature »

Back end developer Onderwijssoftware

Functie Als back end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van hoogwaardige

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Hilversum! Voor een leuk bedrijf in de omgeving van Hilversum zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. Ben jij iemand die graag aan verschillende projecten werkt en het ook leuk vindt om bij klanten op bezoek te gaan? Dan ben jij de perfecte kandidaat! Deze functie is erg divers, je moet dus goed kunnen schakelen. Je komt te werken in een klein team van developers. Binnen het bedrijf hangt er een gemoedelijke informele

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van (mobiele) internettoepassingen; Ontwikkelen en onderhouden van Microservices; Ontwerpen en optimaliseren van databases; Identificeren van nieuwe trends/ontwikkelingen binnen de branche. Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt zich op het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten aan alle hun klanten. De organisatie telt circa 4.000 medewerkers in meer dan 10 verschillende landen. Momenteel is de organisatie op zoek naar een Software Developer wilt meewerken aan het

Bekijk vacature »

Back-end developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde SQL Developer/ functioneel consultant. Jij wordt verantwoordelijk voor zowel het ontwerpen en implementeren van SQL-databases als voor het in kaart brengen van de bedrijfsprocessen van een organisatie en het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Ontwerp en implementatie van SQL-databases: Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Analyse van bedrijfsprocessen: Je analyseert de bedrijfsprocessen van de organisatie om de behoeften van de klant te begrijpen en te vertalen naar

Bekijk vacature »

PHP Developer Symfony

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail. Hier ga je werken Als PHP Developer kom je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development teams welke ieder verantwoordelijk zijn voor hun 'eigen' klanten. Jouw team bestaat uit 6 backend

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een softwareontwikkelaar Cleopatra. De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van brom- en snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie. Functie

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

Samen met het development team zorg je ervoor dat alle systemen achter de schermen vlekkeloos werken. Wat doe je als Medior C# Developer bij Coolblue? Als C# developer doe je regelmatig mee aan brainstormsessies over user experience, data en task flow met de UX Designer, Product Owner en Data Scientist in je team. Daarnaast schrijf je op zichzelf staande, consistente en testbare code die goed onderhoudbaar en toekomstbestendig is. Ook C# Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Werken met verschillende soorten data-opslag, zoals Oracle of AWS. Problemen oplossen

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Jacques

jacques

02/07/2009 21:11:00
Quote Anchor link
Hoi,

ik ben bezig met een sript dat foto's plaatst met een vastgestelde Height en Width. Alles werkt momenteel. De foto's worden geupload met de juiste grootte naar de juiste mappen op de server. Alleen komt de foto niet in de database te staan. Ik krijg de volgende error:
Notice: Undefined index: foto in C:\xampp\htdocs\love1\pages\adv1.php on line 237

Dit heb ik hier opgezocht: Deze error geeft aan dat een variable niet gedefineerd is of bekend is bij de server.

Mijn vraag: Hoe controleer ik dat de variable gepost is?

Het gaat over deze regel (237):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
NULL , '". $_POST["naam"] ."',  '". $_POST["titel"] ."', '". $_POST["leeftijd"] ."', '". $_POST["foto"] ."', '". strip_tags($_POST["text"]) ."', '". $_POST["email"] ."', '". $_POST["website"] ."', '". $_POST["telefoon"] ."',

Thx
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 05:36:07
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/07/2009 21:28:00
Quote Anchor link
isset()
 
GaMer B

GaMer B

02/07/2009 21:28:00
Quote Anchor link
Met:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
if(isset($_POST['naam']) && isset($_POST['title']) etc...)
{
}[
/code]
 
Jacques

jacques

02/07/2009 21:46:00
Quote Anchor link
Dus deze manier hieronder die ik nu toepas is niet correct!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
if (($_POST["naam"]) || ($_POST["leeftijd"] || ($_POST["titel"] || ($_POST["telefoon"] || ($_POST["email"] || ($_POST["website"] || ($_POST["text"] || ($_POST["foto"] || ($_POST["check"])))))))))

?>
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

02/07/2009 22:38:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
if (($_POST["naam"]) || ($_POST["leeftijd"] || ($_POST["titel"] || ($_POST["telefoon"] || ($_POST["email"] || ($_POST["website"] || ($_POST["text"] || ($_POST["foto"] || ($_POST["check"])))))))))

?>




Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
//ifset by Jelmer
function ifset(&$x, $y = null) {
    return isset($x) ? $x : $y;
}


ifset($_POST['naam']);
ifset($_POST['leefttijd'])

// wat jij doet is trouwens of
// ik denk dat je beter && kunt gebruiken ipv ||

?>
 
Jacques

jacques

02/07/2009 23:06:00
Quote Anchor link
Als ik deze methode gebruik dan komt hij gewoon terug op het formulier zonder iets op e slaan in de database.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
//ifset by Jelmer
function ifset(&$x, $y = null) {
    return isset($x) ? $x : $y;
}

ifset($_POST['naam']);
ifset($_POST['leefttijd'])
?>

Wat ik zeer eigenaardig vindt, is dat hij momenteel wel alle variable post UITGEZONDERD die van de foto.
 
Jacques

jacques

03/07/2009 22:50:00
Quote Anchor link
jacques schreef op 02.07.2009 23:06:
Als ik deze methode gebruik dan komt hij gewoon terug op het formulier zonder iets op e slaan in de database.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
//ifset by Jelmer
function ifset(&$x, $y = null) {
    return isset($x) ? $x : $y;
}

ifset($_POST['naam']);
ifset($_POST['leefttijd'])
?>

Wat ik zeer eigenaardig vindt, is dat hij momenteel wel alle variable post UITGEZONDERD die van de foto.


Niemand?
 
- SanThe -

- SanThe -

03/07/2009 23:26:00
Quote Anchor link
Je moet dan ook wel iets met de function doen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
//ifset by Jelmer
function ifset(&$x, $y = null) {
    return isset($x) ? $x : $y;
}

if(ifset($_POST['naam']))
{

     // doe iets
}
else
{
     // doe iets anders
}
?>

De function is niet echt interessant. Het is gewoon een vervanger voor isset() of voor empty().

Verder heb ik het idee door de regel in je eerste post dat je script sql-injection lek is.
 
Jacques

jacques

03/07/2009 23:48:00
Quote Anchor link
Hallo,
Alle Post word op deze manier gepost en gecontroleerd.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
<?
/*controle op lege velde*/
if (($_POST["naam"]) || ($_POST["leeftijd"] || ($_POST["titel"] || ($_POST["telefoon"] || ($_POST["email"] || ($_POST["website"] || ($_POST["text"] || ($_POST["foto"] || ($_POST["check"])))))))))
{


/**
 * Verwerken
 */


$errors = false;


// Hier komen eerst alle controles...

if(!$_POST["naam"]) {            // Voorbeeld: Controle of naam gepost is.. ALs naam niet gepost is zetten we de error-waarde aan, en zetten we onze foutboodschap op aan.
    $errors = true;
    $ERRORMSG["naam_empty"] = "<font color=\"red\"> Naam invullen.</font>";
}

if(!$_POST["leeftijd"]) {            // Voorbeeld: Controle of leeftijd gepost is.. ALs leeftijd niet gepost is zetten we de error-waarde aan, en zetten we onze foutboodschap op aan.
    $errors = true;
    $ERRORMSG["leeftijd_empty"] = "<font color=\"red\"> Leeftijd invullen.</font>";
}

if(!$_POST["titel"]) {             // Voorbeeld: Controle of titel gepost is.. ALs titel niet gepost is zetten we de error-waarde aan, en zetten we onze foutboodschap op aan.
    $errors = true;
    $ERRORMSG["titel_empty"] = "<font color=\"red\"> Titel invullen.</font>";
}

if(!$_POST["email"]) {             // Voorbeeld: Controle of email gepost is.. ALs email niet gepost is zetten we de error-waarde aan, en zetten we onze foutboodschap op aan.
    $errors = true;
    $ERRORMSG["email_empty"] = "<font color=\"red\"> Email invullen.</font>";
}

if(!$_POST["text"]) {            // Voorbeeld: Controle of text gepost is.. ALs text niet gepost is zetten we de error-waarde aan, en zetten we onze foutboodschap op aan.
    $errors = true;
    $ERRORMSG["text_empty"] = "<font color=\"red\"> Text invullen.</font>";
}

if($_FILES['foto']['name'] == "") {            // Voorbeeld: Controle of foto gepost is.. ALs foto niet gepost is zetten we de error-waarde aan, en zetten we onze foutboodschap op aan.
    $errors = true;
    $ERRORMSG["foto_empty"] = "<font color=\"red\"> Foto invullen.</font>";
}

if(!$_POST["akkoord"]) {            // Voorbeeld: Controle of text gepost is.. ALs text niet gepost is zetten we de error-waarde aan, en zetten we onze foutboodschap op aan.
    $errors = true;
    $ERRORMSG["akkoord_empty"] = "<font color=\"red\"> U dient akkoord te gaan met de Terms of Use.</font>";
}



if(!($errors))
?>


De sql ziet er als volgt uit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?
        $SQL
= "INSERT INTO `advertenties` (
        `adv_id` ,
        `naam` ,
        `payed` ,
        `titel` ,
        `leeftijd` ,
        `foto` ,
        `text` ,
        `email` ,
        `website` ,
        `telefoon` ,
        `gepl_op` ,
        `gepl_tot` ,
        `cat_id` ,
        `ip` ,
        `provider`
        )
        VALUES (
        NULL , '"
. $_POST["naam"] ."', '". $betaling ."', '". $_POST["titel"] ."', '". $_POST["leeftijd"] ."', '". $_POST["foto"] ."', '". strip_tags($_POST["text"]) ."', '". $_POST["email"] ."', '". $_POST["website"] ."', '". $_POST["telefoon"] ."',
        '"
. $timestamp ."' , '". $timestamp2 ."', '". $_POST["categorie"] ."', '" .$_SERVER['REMOTE_ADDR']."', '" .gethostbyaddr($_SERVER['REMOTE_ADDR'])."'
        )"
;
?>


En het formulier is controleerd op de volgende manier:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?
  echo '
   <div id="adverteer" >
            <form action="index.php?pagina=adv1" method="POST" ENCTYPE="multipart/form-data">
            <p>Voeg hier uw advertentie toe.</p> <br />
              Maak hier uw advertentie keuze. <br />
               <div class="rubriekform">
                  <input type="radio" name="type" value="school" checked> school</input>&nbsp;
                  <input type="radio" name="type" value="prive" > Prive </input>&nbsp;
                  <input type="radio" name="type" value="algemeen" > algemeen</input>
               </div><br />'
;
                  $SQL = 'SELECT *
                  FROM `categorieen` WHERE `visible`= "JA"'
;
                  /*$data= de gegevens van de database (categorieen)*/
                  $data = mysql_query($SQL) or die (mysql_errno());
                  while($row=mysql_fetch_object($data))
                  {

                  echo '<option value="'. $row->cat_id .'">'. ucfirst($row->naam) .'</option>';
                  }

          
            echo '
                  <br /><br />


*Naam: '
. $ERRORMSG["naam_empty"] . '<br />
<input type="text" name="naam" size="30" maxlength="25" value="'
.$_POST["naam"].'"></input><br />

*Leeftijd: '
. $ERRORMSG["leeftijd_empty"] . '<br />
<input type="text" name="leeftijd" size="30" maxlength="2" value="'
.$_POST["leeftijd"].'"></input><br />
enz
?>



Waarom krijg ik enkel op die foto een foutmelding!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door jacques
 
- SanThe -

- SanThe -

04/07/2009 00:56:00
Quote Anchor link
Die if() op regel 3 slaat nergens op.

Je script is lek -> sql-injection.
 
Jacques

jacques

04/07/2009 14:02:00
Quote Anchor link
Ok, hoe word zoiets dan gedaan? Deze manier?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?
$naam
= ($_POST['naam']);

//Controlleer of veld is ingevuld
if(!$_POST["naam"]) {            // Voorbeeld: Controle of naam gepost is.. ALs naam niet gepost is zetten we de error-waarde aan, en zetten we onze foutboodschap op aan.
    $errors = true;
    $ERRORMSG["naam_empty"] = "<font color=\"red\"> Naam invullen.</font>";
}

?>

En dit telkens per post?

Thx.
 
- SanThe -

- SanThe -

04/07/2009 14:08:00
 
Jacques

jacques

04/07/2009 14:15:00
Quote Anchor link
Ok,

Eens uitproberen.

Thx.
 
Noppes

Noppes

04/07/2009 14:37:00
Quote Anchor link
Yep, dat moet je vooral doen, echter er zit 1 fout in, dat er empty() gebruikt wordt op $_POST/$_GET

empty doet manipulatie op de string, alle string waarden welke omgezet kunnen worden naar numerieke integer worden ook als zodanig geevalueerd en dan komt je in de knoop met de boolean waarde 0 is false en de rest is true

dus je kan het beter houden bij:
!= '' voor niet leeg
== '' voor leeg

En dan moet je ook nog letten op spaties, of je dat als true of false wilt beschouwen.

als je ' ' (1 of meerdere spaties) wilt toestaan dan geen trim over de var anders wel

Kijk ook eens naar de ctype_ functies
 
Jacques

jacques

04/07/2009 17:34:00
Quote Anchor link
Hoi,

Zo staat het script er nu bij: hij laat wel alle $error zien van zodra ik op het formulier kom.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?
$error
= (empty($_POST['naam']) or ($_POST['naam']) ) ? ' Naam invullen.<br/> ' : '';
$error .= (empty($_POST['leeftijd']) or ($_POST['leeftijd']) ) ? 'Leeftijd invullen.<br/>' : '';
$error .= (empty($_POST['titel']) or ($_POST['titel']) ) ? 'Titel invullen.<br/>' : '';
$error .= (empty($_POST['telefoon']) or ($_POST['telefoon']) ) ? 'Telefoon invullen.<br/>' : '';
$error .= (empty($_POST['email']) or ($_POST['email']) ) ? 'E mail invullen .<br/>' : '';
$error .= (empty($_POST['website']) or ($_POST['website']) ) ? 'Website invullen.<br/>' : '';
$error .= (empty($_POST['text']) or ($_POST['text']) ) ? 'Tekst invullen.<br/>' : '';
$error .= (empty($_POST['foto']) or ($_POST['foto']) ) ? 'Foto invullen.<br/>' : '';
$error .= (empty($_POST['check']) or ($_POST['check']) ) ? 'akkoord met de Terms of Use .<br/>' : '';
// enzovoort
if($error != '')
{

    echo $error;
}

?>


Hoe zorg ik er voor dat de $error naast het inputveld komt?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?
*Naam: <br /> // hier zou ik de controle willen.
<input type="text" name="naam" size="30" maxlength="25" value="'.$_POST["naam"].'"></input><br />

*
Leeftijd:<br />
<
input type="text" name="leeftijd" size="30" maxlength="2" value="'.$_POST["leeftijd"].'"></input><br />
?>
 
- SanThe -

- SanThe -

04/07/2009 17:39:00
Quote Anchor link
Dan zal je het dus niet in een string maar in een array() moeten zetten.

Edit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$error
= array();
$error['naam'] = (empty($_POST['naam']) or ($_POST['naam']) ) ? ' Naam invullen.<br/> ' : '';
$error['leeftijd'] = (empty($_POST['leeftijd']) or ($_POST['leeftijd']) ) ? 'Leeftijd invullen.<br/>' : '';
// enzovoort

echo '*Naam: ' . $error['naam'] . '<br /><input type="text" name="naam" size="30" maxlength="25" value="' . $_POST['naam'] . '"/><br />';
echo '*Leeftijd: ' . $error['leeftijd']  . '<br /><input type="text" name="leeftijd" size="30" maxlength="2" value="' . $_POST['leeftijd'] . '"/><br />';
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
Jacques

jacques

04/07/2009 17:57:00
Quote Anchor link
Ja, nu denk ik dat ik het opgeef!

Dit alles was enkel om dat mijn foto niet upload in de databank.
Notice: Undefined index: foto in C:\xampp\htdocs\love1\pages\adv1.php on line 237
 

04/07/2009 18:05:00
Quote Anchor link
PHP is vallen en opstaan.. En niet opgeven..
 
Jacques

jacques

04/07/2009 19:04:00
Quote Anchor link
Volgende probleem!
Script ziet er nu zo uit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
<?

 echo'           <div id="adverteer" ><form action="index.php?pagina=adv1" method="POST" ENCTYPE="multipart/form-data">
            <p>Voeg hier uw advertentie toe in de rubriek </p> <br />
              Maak hier uw advertentie keuze. <br />
               <div class="rubriekform">
                  <input type="radio" name="type" value="escort" checked> chauffeur </input>&nbsp;
                  <input type="radio" name="type" value="prive" > Prive </input>&nbsp;
                  <input type="radio" name="type" value="jobs" > Jobs </input>
               </div><br />'
;
                  $SQL = 'SELECT *
                  FROM `categorieen` WHERE `visible`= "JA"'
;
                  /*$data= de gegevens van de database (categorieen)*/
                  $data = mysql_query($SQL) or die (mysql_errno());
                  while($row=mysql_fetch_object($data))
                  {

                  echo '<option value="'. $row->cat_id .'">'. ucfirst($row->naam) .'</option>';
                  }

$error = array();
$error['naam'] = (empty($_POST['naam']) or ucfirst($_POST['naam']) ) ? ' Naam invullen.<br/> ' : '';
$error['leeftijd'] = (empty($_POST['leeftijd']) or ($_POST['leeftijd']) ) ? 'Leeftijd invullen.<br/>' : '';
$error['titel'] = (empty($_POST['titel']) or ucfirst($_POST['titel']) ) ? 'titel invullen.<br/>' : '';
$error['telefoon'] = (empty($_POST['telefoon']) or ($_POST['telefoon']) ) ? 'telefoon invullen.<br/>' : '';
$error['email'] = (empty($_POST['email']) or ($_POST['email']) ) ? 'email invullen.<br/>' : '';
$error['website'] = (empty($_POST['website']) or ($_POST['website']) ) ? 'website invullen.<br/>' : '';
$error['text'] = (empty($_POST['text']) or ucfirst($_POST['text']) ) ? 'text invullen.<br/>' : '';
$error['foto'] = (empty($_POST['foto']) or ($_POST['foto']) ) ? 'foto invullen.<br/>' : '';
$error['check'] = (empty($_POST['check']) or ($_POST['check']) ) ? 'Akkoord met de Terms of Use.<br/>' : '';
// enzovoort

echo '*Naam: ' . $error['naam'] . '<br />
<input type="text" name="naam" size="30" maxlength="25" value="'
. $_POST['naam'] . '"/><br /><br />';
echo '*Leeftijd: ' . $error['leeftijd']  . '<br />
<input type="text" name="leeftijd" size="30" maxlength="2" value="'
. $_POST['leeftijd'] . '"/><br />';
echo '*Titel : ' . $error['titel'] . '<br />
<input type="text" name="titel" size="30" maxlength="70" value="'
.$_POST['titel'].'"></input><br />';
echo 'Telefoon:<br />
<input type="text" name="telefoon" size="30"maxlength="20" value="'
.$_POST['telefoon'].'"></input><br />';
echo '*E Mail: ' . $error['email'] . '<br />
<input type="text" name="email" size="30" maxlength="50" value="'
.$_POST['email'].'"></input><br />';
echo 'Website:<br />
<input type="text" name="website" size="30" maxlength="50" value="'
.$_POST['website'].'"></input><br />';
echo '*Advertentie tekst: ' . $error['text'] . '<br />
<textarea name="text" cols="30" rows="5" onkeyup="Teller(this, 750)" onkeydown="Teller(this, 750)">'
.$_POST['text'].'</textarea><br />';
echo '<input type="text" name="teller" value="750" size="2"></input> Tekens resterend<br />';
echo '*foto ' . $error['foto'] . '<br />
<input type="file" name="foto" size="31" ></input><br />'
;
echo '<input type="checkbox" name="akkoord"  > Akkoord met de <a href="index.php?pagina=termofuse"> Terms of Use. </a></input>
'
. $error['akkoord'] . '<br /><br />';
echo '<input class="button" name="invoeren" type="submit" id="invoeren" value="Verzend">
  </form></div>'
;
?>

VOOR HET VERZENDEN: Volgende foutmeldingen.
Notice: Undefined index: naam in C:\xampp\htdocs\love1\pages\adv1.php on line 66
Notice: Undefined index: leeftijd in C:\xampp\htdocs\love1\pages\adv1.php on line 68
*Leeftijd: Leeftijd invullen. enz
Enkel bij foto geen foutmelding.

NA HET VERZENDEN: Enkel deze foutmelding.
Notice: Undefined index: akkoord in C:\xampp\htdocs\love1\pages\adv1.php on line 83
 
- SanThe -

- SanThe -

04/07/2009 19:25:00
Quote Anchor link
Dat komt omdat je de POST-vars echoot terwijl ze nog niet bestaan.
Een mogelijke oplossing is om te kijken of ze bestaan. Zo niet maak je een lege string zowel dan blijft ie zijn waarde houden.
Na regel 29:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$_POST
['naam'] = (isset($_POST['naam'])) ? $_POST['naam'] : '';
//enzovoort
?>
 
Jacques

jacques

04/07/2009 22:20:00
Quote Anchor link
Script: volgende problemen stellen zich,
De $error blijft aan dit wil zeggen hij geeft altijd de foutmelding weer (Naam invullen. )

De checkbox wordt niet gecontroleerd.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
<?
 echo'           <div id="adverteer" ><form action="index.php?pagina=adv1" method="POST" ENCTYPE="multipart/form-data">
            <p>Voeg hier uw advertentie toe in de rubriek </p> <br />
              Maak hier uw advertentie keuze. <br />
               <div class="rubriekform">
                  <input type="radio" name="type" value="escort" checked> chauffeur </input>&nbsp;
                  <input type="radio" name="type" value="prive" > Prive </input>&nbsp;
                  <input type="radio" name="type" value="jobs" > Jobs </input>
               </div><br />'
;
                  $SQL = 'SELECT *
                  FROM `categorieen` WHERE `visible`= "JA"'
;
                  /*$data= de gegevens van de database (categorieen)*/
                  $data = mysql_query($SQL) or die (mysql_errno());
                  while($row=mysql_fetch_object($data))
                  {

                  echo '<option value="'. $row->cat_id .'">'. ucfirst($row->naam) .'</option>';
                  }

$error = array();
$error['naam'] = (empty($_POST['naam']) or ucfirst($_POST['naam']) ) ? ' Naam invullen.<br/> ' : '';
$error['leeftijd'] = (empty($_POST['leeftijd']) or ($_POST['leeftijd']) ) ? 'Leeftijd invullen.<br/>' : '';
$error['titel'] = (empty($_POST['titel']) or ucfirst($_POST['titel']) ) ? 'Titel invullen.<br/>' : '';
$error['telefoon'] = (empty($_POST['telefoon']) or ($_POST['telefoon']) ) ? 'Telefoon invullen.<br/>' : '';
$error['email'] = (empty($_POST['email']) or ($_POST['email']) ) ? 'Email invullen.<br/>' : '';
$error['website'] = (empty($_POST['website']) or ($_POST['website']) ) ? 'Website invullen.<br/>' : '';
$error['text'] = (empty($_POST['text']) or ucfirst($_POST['text']) ) ? 'Text invullen.<br/>' : '';
$error['foto'] = (empty($_POST['foto']) or ($_POST['foto']) ) ? 'Foto invullen.<br/>' : '';
$error['akkoord'] = (empty($_POST['akkoord']) or ($_POST['akkoord']) ) ? 'Akkoord met de Terms of Use.<br/>' : '';
// enzovoort


$_POST['naam'] = (isset($_POST['naam'])) ? $_POST['naam'] : '';
$_POST['leeftijd'] = (isset($_POST['leeftijd'])) ? $_POST['leeftijd'] : '';
$_POST['titel'] = (isset($_POST['titel'])) ? $_POST['titel'] : '';
$_POST['telefoon'] = (isset($_POST['telefoon'])) ? $_POST['telefoon'] : '';
$_POST['email'] = (isset($_POST['email'])) ? $_POST['email'] : '';
$_POST['website'] = (isset($_POST['website'])) ? $_POST['website'] : '';
$_POST['text'] = (isset($_POST['text'])) ? $_POST['text'] : '';
$_POST['foto'] = (isset($_POST['foto'])) ? $_POST['foto'] : '';
$_POST['akkoord'] = (isset($_POST['akkoord'])) ? $_POST['akkoord'] : '';
//enzovoort

echo '*Naam: ' . $error['naam'] . '<br />
<input type="text" name="naam" size="30" maxlength="25" value="'
. $_POST['naam'] . '"/><br /><br />';
echo '*Leeftijd: ' . $error['leeftijd']  . '<br />
<input type="text" name="leeftijd" size="30" maxlength="2" value="'
. $_POST['leeftijd'] . '"/><br />';
echo '*Titel : ' . $error['titel'] . '<br />
<input type="text" name="titel" size="30" maxlength="70" value="'
.$_POST['titel'].'"></input><br />';
echo 'Telefoon:<br />
<input type="text" name="telefoon" size="30"maxlength="20" value="'
.$_POST['telefoon'].'"></input><br />';
echo '*E Mail: ' . $error['email'] . '<br />
<input type="text" name="email" size="30" maxlength="50" value="'
.$_POST['email'].'"></input><br />';
echo 'Website:<br />
<input type="text" name="website" size="30" maxlength="50" value="'
.$_POST['website'].'"></input><br />';
echo '*Advertentie tekst: ' . $error['text'] . '<br />
<textarea name="text" cols="30" rows="5" onkeyup="Teller(this, 750)" onkeydown="Teller(this, 750)">'
.$_POST['text'].'</textarea><br />';
echo '<input type="text" name="teller" value="750" size="2"></input> Tekens resterend<br />';
echo '*foto ' . $error['foto'] . '<br />
<input type="file" name="foto" size="31" ></input><br />'
;
echo '<input type="checkbox" name="akkoord"  > Akkoord met de <a href="index.php?pagina=termofuse"> Terms of Use. </a></input>
'
. $error['akkoord'] . '<br /><br />';
echo '<input class="button" name="invoeren" type="submit" id="invoeren" value="Verzend">
  </form></div>'
;
?>
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.