Unexpected T_IF probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Jij komt te werken in een team van 5 developers. het product is continue in beweging. Nieuwe en bestaande klanten vragen om vaak nieuwe features. Hierin ben jij zeer belangrijk om te zorgen dat de functionaliteiten goed opgezet worden op technisch vlak. Designs krijg je aangeleverd van een externe partij zodat jij je primair kan focussen op de techniek! Je hebt daarbij alle vrijheid om je eigen creativiteit toe te passen en mee te denken over de gebruikte technieken. Het gezamenlijke doel is een product dat functioneel zeer gebruiksvriendelijk is en het bedrijfsproces van de gebruikers versneld en kwalitatief

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en werk je graag en goed in C++ en C#? Dan zijn we op zoek naar jou! Dit bedrijf is dé specialist op het gebied van automatiseringssoftware voor een specifieke branche en ze zijn per direct op zoek naar versterking in hun development team. Wat jij gaat doen binnen jouw rol als C++ ontwikkelaar; Je vertaalt de wensen van gebruikers naar een functioneel ontwerp. Je houdt je bezig met het ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen. Je gaat nieuwe product releases implementeren in de projectteams. Je gaat de effecten van nieuwe

Bekijk vacature »

Back-end developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde SQL Developer/ functioneel consultant. Jij wordt verantwoordelijk voor zowel het ontwerpen en implementeren van SQL-databases als voor het in kaart brengen van de bedrijfsprocessen van een organisatie en het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Ontwerp en implementatie van SQL-databases: Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Analyse van bedrijfsprocessen: Je analyseert de bedrijfsprocessen van de organisatie om de behoeften van de klant te begrijpen en te vertalen naar

Bekijk vacature »

Senior Front end developer

Functie Wij zijn op zoek naar een ambitieuze, zelfsturende Front-end Expert die ons (internationale) team komt versterken. Onze huidige software development afdeling bestaat uit 7 developers en designers. Wij zijn een écht softwarehuis, dus ervaring in software development is wel echt een must. Er wordt tegelijkertijd aan meerdere projecten gewerkt, voor mooie toonaangevende klanten. Je hebt dus regelmatig te maken met deadlines en opleveringen. Een deel van onze omgeving is in Angular.JS. Dit deel wordt langzamerhand omgebouwd naar de nieuwste versie van Angular. Jouw werkzaamheden zullen bestaan uit: Het aansturen en begeleiden van jouw collega’s Het implementeren van visuele elementen

Bekijk vacature »

Java Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je hier

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Onderdelen van jouw functie: Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer gezocht!

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het devlopmenttean. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met de

Bekijk vacature »

Frontend Developer Vue Nuxt HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever levert elke dag betere digitale gebruikerservaringen. Ben jij geschikt als frontend Developer? Heb je ervaring met Vue en Nuxt? Vaste baan: Front-End Developer HBO €3.100 - €4.600 Zij bieden opdrachtgevers een complete dienstverlening op gebied van ontwerpen en ontwikkelen van websites, zoekmachine optimalisatie, online adverteren, content marketing en conversie verbetering. Zij werken met een eigen ontwikkeld CMS. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot

Bekijk vacature »

JAVA Programmeur

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving We zoeken per direct enthousiaste software engineers die ons team komen versterken.We werken in DevOps teams met een sterk gevoel voor verantwoordelijkheid. Er wordt nauw samengewerkt met ons Business analyse team (BAT), met onze uitvoerende medewerkers en met de DevOps teams onderling binnen het domein. Het liefst hebben we veel en vaak interactie met onze interne en externe eindgebruikers om zo de juiste dingen te maken. We werken multidisciplinair in een dynamische omgeving. Achtergrond opdracht De Businesseenheid Examens is verantwoordelijk voor de logistiek van de staatsexamens Voortgezet (speciaal) onderwijs, Nederlands als 2e taal en schoolexamens. In het kader

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar ontbreekt er aan passie en motivatie niks. Jij bent communicatief sterk en pakt iedere uitdaging dan ook met beide handen aan. Op projectbasis ga jij met je team of met enkele andere ontwikkelaars intern aan de slag bij diverse partners. Op basis van het project ga jij aan de slag en zijn de werkzaamheden en technieken erg divers. Jouw werkgever stelt jouw ontwikkeling hierin voorop, zo krijg je een vast vertrouwenspersoon die één keer in de maand op locatie van jouw project zal kijken hoe het gaat en of er eventuele aandachtspunten zijn. Daarnaast krijg

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Mar groen

mar groen

03/06/2010 13:42:06
Quote Anchor link
mijn inlog php/mysql script heeft problemen

hij wilt echt niet werken en krijg steeds errors

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
unexpected T_IF, expecting ',' or ';'


de code is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?PHP
include "config.php";
session_start();

$user = strip_tags($_POST['username']);
$password = md5(strip_tags($_POST['password']));

if(empty($username) || empty($password)) die('Vul alle waarden in op <a href="login.php">het formulier</a>.');

$db = mysql_connect($host,$username,$pass) or die(mysql_error());
mysql_select_db($database, $db);
echo "connection succes!"
if (mysql_num_rows(mysql_query("SELECT username, pass FROM login WHERE username = '$user' and pass = '$pass'")) == 1){
   $_SESSION['login'] = 'yes';
   header('location: index.php');
};


else
{

?>

    <!DOCTYPE html PUBLIC
    "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN"
    "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
    <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="nl" lang="nl">
    <head>
    <title>Loginsysteem in php</title>
    </head>
    <body>
    Sorry, maar deze combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord is niet toegestaan.
    </body>
    </html>
<?PHP
};
?>


weet iemand het antwoord? wat is er mis??

Onduidelijke titel aangepast ("een probleem" zegt niets), code in [.code] tags geplaatst.[/modedit]
Gewijzigd op 03/06/2010 14:13:06 door Chris -
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 16:35:43
 
Alfred -

Alfred -

03/06/2010 13:46:12
Quote Anchor link
Achter een } hoort géén ;
 
- Mark -

- Mark -

03/06/2010 13:46:18
Quote Anchor link
er horen geen ; achter } te staan. Zie regel 16 van het eerste blok en 3 van het tweede blok.
 
Jelle -

Jelle -

03/06/2010 13:47:30
Quote Anchor link
En er hoort wel een ; achter echo "connection succes!" regel 12
 
Chris -

Chris -

03/06/2010 14:15:39
Quote Anchor link
Mar, je topicstart aangepast omdat de titel onduidelijk was. Tevens de code in code-tags geplaatst zodat deze leesbaarder is. Onderstaand zou moeten werken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
<?php
include "config.php";
session_start();

$user = strip_tags($_POST['username']);
$password = md5(strip_tags($_POST['password']));

if(empty($username) || empty($password)) die('Vul alle waarden in op <a href="login.php">het formulier</a>.');

$db = mysql_connect($host,$username,$pass) or die(mysql_error());
mysql_select_db($database, $db);
echo "connection succes!";
if (mysql_num_rows(mysql_query("SELECT username, pass FROM login WHERE username = '$user' and pass = '$pass'")) == 1){
   $_SESSION['login'] = 'yes';
   header('location: index.php');
}

else
{

?>

    <!DOCTYPE html PUBLIC
    "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN"
    "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
    <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="nl" lang="nl">
    <head>
    <title>Loginsysteem in php</title>
    </head>
    <body>
    Sorry, maar deze combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord is niet toegestaan.
    </body>
    </html>
<?php
}
?>


Let er overigens op dat mysql is verouderd, en dat de opmaak niet netjes is ;-)
 

03/06/2010 14:18:59
Quote Anchor link
Chris Horeweg op 03/06/2010 14:15:39:
Let er overigens op dat mysql is verouderd, en dat de opmaak niet netjes is ;-)


Dat is het dus niet. Niet zoals http_post_vars. Mysql blijft gewoon eerst nog wel een tijdje in php zitten.
 
Mar groen

mar groen

03/06/2010 15:01:05
Quote Anchor link
ik heb het veranderd nu krijg ik dit

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at checking.php:1) in checking.php on line 3
connection succes!
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by checking.php on line 15


tevens zou ik zeggen waar dit voor is:

voor een game payment system zodat men pro versies voor hun game kan maken via een paypal gateway vanaf mijn site
Gewijzigd op 03/06/2010 15:03:48 door mar groen
 

03/06/2010 15:06:03
Quote Anchor link
Die waarschuwing zegt toch al genoeg?
Vertaal hem eens.
Kijk eens op de lijnen die genoemd zijn.
Zie ook headers en session_start.
 
Mar groen

mar groen

03/06/2010 15:17:52
Quote Anchor link
dan nog kom ik er niet uit de session is nodig om te zien of iemand ingelogt is.

maar hoe fix ik dit

ik heb nergens anders header code gebruikt
en er is maar 1 session start. die zet login naar true als het gelukt is. en anders zegt jij dat login mislukt is.

dus wat is er mis
Gewijzigd op 03/06/2010 15:24:19 door mar groen
 
Synaps Framework

Synaps Framework

03/06/2010 15:24:37
Quote Anchor link
Door op de linkjes van Dhr. Karl te klikken. Dan zul je lezen waarom je die errors krijgt.
 
Mar groen

mar groen

03/06/2010 16:42:08
Quote Anchor link
ik heb alles gelezen.

ik kom er echt niet uit
de een zegt verwijder je temp. maar ik heb geen files in mijn temp.

de ander zegt check het.. ja zeg als jullie het weten leg het dan alstublieft uit.

ik snap er geen bal van nu.
 
Chris -

Chris -

03/06/2010 16:43:39
Quote Anchor link
Kijk voor witregels. Session_start zal geheel bovenaan moeten staan, nog voor enige andere "output". Kijk dus of er voor de <?php witregels staan, en of er in config.php iets wordt geplaatst. Geef anders een link zodat we het kunnen bekijken in de browser.
 

03/06/2010 16:49:15
Quote Anchor link
Zoals de waarschuwing aangeeft heb je al content verstuurd vóór je een header probeert te versturen. Session_start is ook afhankelijk van headers.
Je werkt via het http protocol, er wordt dan verwacht dat je juist headers voor je content verstuurd. De headers zijn zegmaar de adresgegevens op een envelop met een brief erin. De brief is dan de content.
Let dus op dat er géén spatie, enter, tekst, html of whatever voor een session_start of header zit (dat is content).
Eventueel kan je ook je code vanuit de ene editor, in bijvoorbeeld kladblok plakken en dan opslaan. Let er dan dus weer op dat er niks voor <?php zit en ook binnen php geen content verstuurd (met echo o.i.d.). Een editor zoals dreamweaver plaatst namelijk vóór <?php een BOM karakter, en dat is dus ook content.
Gewijzigd op 03/06/2010 16:49:54 door
 
Mar groen

mar groen

03/06/2010 16:50:23
Quote Anchor link
www.gmforce.co.cc

ik geloof dat het nu werkt.
dank u voor uw uitleg
Gewijzigd op 03/06/2010 16:54:02 door mar groen
 

03/06/2010 16:54:10
Quote Anchor link
Gebruik en , niet <code> en </code>.
Lees ook even mijn vorige bericht.
En let ook op sql injecties. Gebruik mysql_real_escape_string.

Druk effe op quote knopje als je wilt zien wat ik bedoel. Phphulp's ubbparser vind ignore niet ignore.
Gewijzigd op 03/06/2010 16:56:47 door
 
Mar groen

mar groen

03/06/2010 16:59:39
Quote Anchor link
ojee nu werkt de login niet goed.

hij controleerd alleen de username.. niet de pass

dit is de code

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php if (mysql_num_rows(mysql_query("SELECT username, pass FROM login WHERE username = '$user' and pass = '$pass'")) == 1){

   $_SESSION['login'] = 'yes';
   echo 'logged in succes! </br>';
   echo 'klik  <a href="index.php">HIER</a> om verder te gaan';

}

else
{

?>

    <!DOCTYPE html PUBLIC
    "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN"
    "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
    <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="nl" lang="nl">
    <head>
    <title>login failed</title>
    </head>
    <body>
    your login has been failed go back and try again <b><a href="login.php">go back</a>.</b>
    </body>
    </html>
<?php
}
?>


hij checkt alleen username niet de pass.? waar zit de fout?

Code in [.code] tags plaatsen, niet in [.quote] tags ;-)[/modedit]
Gewijzigd op 03/06/2010 20:05:06 door Chris -
 
- SanThe -

- SanThe -

03/06/2010 17:03:11
Quote Anchor link
Denk aan sql-injection.
Zie mysql_real_escape_string().
 
Mar groen

mar groen

03/06/2010 18:32:38
Quote Anchor link
ik snap em een beetje maar weet niet hoe ik dit moet toepassen op mijn script?
 
K i p

K i p

03/06/2010 20:01:50
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php if (mysql_num_rows(mysql_query("SELECT username, pass FROM login WHERE username = '" . mysql_real_escape_string ( $user ) . "' and pass = '$pass'")) == 1){[/code]
 
Mar groen

mar groen

04/06/2010 12:29:30
Quote Anchor link
het fixt nog steeds die fout niet

hij checkt de pass niet.. alleen de username.

hij stop de sessie NOOIT .. dus als ik wil uitloggen met dit script weigert hij dienst en ik blijf ingelogd..

Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
if($_SESSION['login'] == 'yes')
{

    
    #delete the value of $_SESSION['login']
    unset($_SESSION['login']);
    
}


else
{

    echo '<p class="error">Je kan niet uitgelogd worden als je ingelogd bent.</p>';
    
}

?>


dus dan is mn script dus KAPOT... he ,.. ***

weet iemand hoe ik het ook de pass laat controleren en hoe de sessie geindigt word of uitgelogt word. alvast bedankt

jullie kunnen het ook zelf proberen

www.gmforce.co.cc/login.php die verwijst na login naar Checking php die de gegevens checkt

en index.php checkt of the sessie zegt of je ingelogt ben. dus ben je ingelogt zegt hij succesvol ingelogt en ben je niet ingelogt verwijst hij naar login.

www.gmforce.co.cc/logout.php hoort je uit te loggen maar dat gebeurt dus niet..
Gewijzigd op 04/06/2010 13:42:29 door mar groen
 

04/06/2010 14:09:14
Quote Anchor link
Kijk eens naar var_dump (en lees eerst wat php.net (die link dus) te zeggen heeft, voordat je het gaat gebruiken en voordat je gaat vragen wat je er mee moet).
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.