Uniek computer nummer

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer

Functie omschrijving Net afgestudeerd en op zoek naar een leuke baan als developer? Zoek niet verder! Ik heb een functie beschikbaar als back-end developer, bij een leuk familiebedrijf. Je gaat werken met de Microsoft stack en de technieken C# en .NET. Verder maak je gebruik van MVC en Entity framework. SQL kent ook geen geheimen voor jou. Jouw verantwoordelijkheden: Nieuwe maatwerk software bouwen; API koppelingen bouwen; Applicaties en software optimaliseren; Back-end programmeren. Een erg uitdagende functie, met veel vrijheid. Je kan meerdere dagen thuis werken en als je op kantoor werkt wordt de lunch verzorgd. Heb je interesse, reageer dan

Bekijk vacature »

.Net Ontwikkelaar

Dit ga je doen Het ontwerpen en ontwikkelen van software voor klanten; Het bijdragen van kennis en ervaring; Het integreren van van de software en afstemmen met klanten; Het functioneel testen van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij momenteel op zoek naar een .Net Developer die wilt werken aan software die draait op machines wereldwijd. De organisatie produceert software voor applicaties die gebruikt worden in verschillende branches. De software wordt geleverd aan fabrikanten van verschillende robotica en machines. Als .Net ontwikkelaar ben je intern onderdeel van het team wat de applicatie omgevingen ontwikkeld en

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving Altijd al willen werken bij een snelgroeiend bedrijf, actief in de logistieke sector? Dit is je kans! Ik ben op zoek naar een ervaren SQL Developer in de omgeving Tilburg. Dit bedrijf is gespecialiseerd in in de ontwikkeling van software en maatwerk oplossingen voor het automatiseren van logistieke processen. Klanten zijn o.a. BOL en andere grote distributiecentrums. Jouw taken worden vooral: Verantwoordelijk voor ontwikkelen van stored procedures, voor snelle afhandeling van data; Optimalisatie van de SQL query's en T-SQL query's; Jij gaat je bezig houden met ontwerpen, ontwikkelen en optimaliseren van de MS SQL Databases; In deze functie

Bekijk vacature »

Java Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op de functionele aspecten, zodat

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer (React)

Functie Met een ontwikkelafdeling van ruim 20 collega’s is dit zo ongeveer de helft van alle medewerkers. De software(ontwikkeling) is dan ook de drijvende kracht binnen de organisatie. Ze werken aan het verbeteren dan de bestaande, maar zeker ook nieuwe producten. De software bestaat uit verschillende (React) webapplicaties, maar ook een mobile (React native) app. Hierdoor kom je met verschillende uitdagingen in aanraking en is Mobile kennis natuurlijk mooi meegenomen. De software wordt door vele duizenden professionals dagelijks gebruikt en bevatten grote hoeveelheden data. Aan het team de uitdaging om hierin de best mogelijke gebruiksvriendelijkheid neer te zetten door gebruik

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in regio Etten-Leur zijn wij op zoek naar een Fullstack Developer met PHP/Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het bouwen van maatwerk software voor klanten die actief zijn in een specifieke markt. Als fullstack developer ben je samen met een enthousiast team van 7 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en innovatie van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Verder ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Ervaring met Laravel is een must. Om de klant zo goed mogelijk te

Bekijk vacature »

Team Lead/ Lead developer gezocht (Hands-on, PHP,

Functie Als Team Lead ben je de leider van één van de ontwikkelteams binnen de organisatie. Je leidt als lead developer een goed draaiend team dat werkt aan complexe en duurzame applicaties en API’s. Vanuit je kennis en ervaring ben je in staat het grote plaatje te blijven overzien, en kritisch mee te denken over bijvoorbeeld de architectuur, maar ook de algehele aanpak binnen het project. Je laat je team niet alleen technisch goed functioneren maar ben ook betrokken bij het menselijke aspect. Zo weet jij je collega’s te motiveren en begeleiden in hun dagelijkse werk. Buiten het team ben

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Applicatieontwikkelaar

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Hybride. Kantoordagen in Utrecht, incidenteel in Apeldoorn Functieomschrijving: De afdeling IV – Generieke Voorzieningen – Interactie Online is onderdeel van de keten Interactie. De missie van de keten is: “het faciliteren van de interactie met alle burgers, bedrijven en hun vertegenwoordigers om hen in staat te stellen aan hun fiscale verplichtingen te voldoen en aanspraak te maken op hun rechten.” De afdeling Interactie Online heeft een belangrijke bijdrage binnen deze keten. Dit door het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Magento2 Developer

Functie Ben jij een ontwikkelaar en wil jij een volgende stap zetten en als teamlead aan de slag? Lees dan snel verder! Voor een gewilde opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een programmeur die als meewerkend voorman aan de slag wilt gaan. Een developer die een team van twee man aan zal sturen. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien; Ontwikkelen en ontwerpen van API's; Maatwerkoplossingen; Databeveiliging; Optimalisatie webshops; Ontwikkelen technische implementaties voor verbetering database; Aanspreekpunt voor de organisatie en verantwoordelijk voor de aansturing van externe developers. Zoek je veel uitdaging en veelzijdigheid in je werk dan

Bekijk vacature »

Als Lead PHP developer bijdragen aan het onderwijs

Functie Als Lead PHP developer zet je samen met het team en de andere lead developers de technische lijnen uit als het gaat om het ontwikkelen van de applicaties en bepaal je samen met de PO waar elke sprint aan gewerkt zal worden. Je kunt op basis van een user story een goede aanpak formuleren en een planning opstellen, en andere hierin meenemen. Wanneer je team code schrijft verwacht je degelijke oplossingen, bij voorkeur gebruik makend van Domain Driven Design. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit

Bekijk vacature »

C# .Net Developer

Dit ga je doen Het bouwen van Api's; Nieuwe oplossingen bouwen met C# .Net; De huidige software uitbouwen met C# .Net; Meewerken in projecten; Meedenken aan de toekomstplannen en verbeteringen; Onderdeel van het Scrum Team. Hier ga je werken Onze klant is een dienstverlenende organisatie voor diverse soorten organisaties in Nederland. Ze zijn van oorsprong een familiebedrijf en er is een open cultuur. Ze zijn vooruitstrevend op IT gebied en hebben een eigen inhouse development team van circa 11 man. Je komt hier te werken in het subteam .Net Core. Hier werken ze volgens scrum met de nieuwste technieken en

Bekijk vacature »

Fullstack Developer TOTO

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Fullstack Developer TOTO. Thanks to your efforts, complex business critical applications are always running smoothly. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Fullstack Developer you score by: Taking ownership of the development cycle of an application in a large scale, high availability, geo redundant landscape Coaching your peer developers and safeguarding code quality Integrating the application with other components of the system using the available API’s Managing

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze klanten. Geen werkdag is hetzelfde, je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Arval en de Politie. Werken bij Sogeti Nieuwe ontwikkelingen volgen we op de voet en delen we binnen de

Bekijk vacature »
Matthijs Vos

Matthijs Vos

30/10/2013 11:34:44
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben bezig met een stukje beveiliging op mijn site. Nu word er heel vaak gesproken over het feit dat je een user moet identificeren met zijn IP-adres. Maar stel nu dat je een gebruiker een half uur geen toegang geeft tot je site omdat hij bijv. 20 foutieve login pogingen heeft gedaan. Wat nu als deze gebruiker in een bedrijfs/school netwerk zit? Dan word het hele netwerk geblokkeerd.

Nu vroeg ik me af of het ook mogelijk is om een soort uniek nummer van een computer of browser op te vragen, een soort MAC adres idee. Of heeft iemand een andere manier om te voorkomen dat een volledig netwerk word geblokeerd.
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 06:02:06
 
Bas de jong

bas de jong

30/10/2013 12:24:41
Quote Anchor link
en als de user nou via zijn telefoon op internet zit met een dynamisch ip adres?
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

30/10/2013 12:37:56
Quote Anchor link
Bas:

Juist door een uniek nummer van de telefoon/computer te nemen ipv IP heb je dat probleem niet meer.
Gewijzigd op 30/10/2013 12:38:57 door Matthijs Vos
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

30/10/2013 12:41:40
Quote Anchor link
Je zou aan token authenticatie kunnen denken.

- Wikipedia token (indentificatie)

Ik weet echter verder niet hoe je dat op een goede manier met PHP zou kunnen bouwen
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

30/10/2013 12:48:52
Quote Anchor link
De bedoeling is eigenlijk een bezoeker te koppelen aan een nummer, en dit nummer bij elk nieuwe bezoek weer te gebruiken. Zodat stel er komt een hacker op de site en die begint een poging de login te hacken. Na bijv. 25x word hij geblokkeerd omdat hij tevaak verkeerd wachtwoord heeft geprobeerd. Hij switcht van IP en hij denkt er weer op te kunnen (aangezien er 9 v/d 10x word gecheckt op IP) maar door het gebruik van een gekoppeld nummer aan een gebruiker kan hij er nog steeds niet op. Zijn IP is namelijk wel gewijzigd maar zijn computer (en daardoor het nummer) zijn nog steeds gelijk.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

30/10/2013 12:54:08
Quote Anchor link
Matthijs Vos op 30/10/2013 12:48:52:
Zodat stel er komt een hacker op de site en die begint een poging de login te hacken. Na bijv. 25x word hij geblokkeerd omdat hij tevaak verkeerd wachtwoord heeft geprobeerd.
Daarvoor kun je ook (tijdelijk) één gebruikersaccount blokkeren.
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

30/10/2013 12:57:33
Quote Anchor link
Als beveiliging zo'n groot issue is zou ik het alsvolgt beveiligen:

- Zorg voor een login systeem (username, password)
- Houd bij hoevaak iemand met 1 ip adres probeerd in te loggen
- Bij 3 maal een verkeerde poging wordt het account voor 24 uur geblokkeerd
- Bij 3 maal een verkeerde poging wordt het IP voor 24 uur geblokkeerd
- Zorg er voor dat cross site forgery niet mogelijk is
- Zorg ervoor dat hack als mysql etc niet mogelijk/geminimaliseerd is
- Een eventueel extra optie is om naar username en password een bepaalde code of token mee te geven die naast het wachtwoord ingevuld moet worden als derde veld.
 
Michael -

Michael -

30/10/2013 13:34:47
Quote Anchor link
Een IP adres is naar mijn idee nog steeds het enige goede 'unieke computer nummer'. En ja in een bedrijf of school zitten er meerdere op 1 IP, maar dit voorkom je niet. Dynamische IP's blijven ook lastig.
Hoe je dit echt goed moet oplossen weet ik ook niet en vraag ik mij ook af.
Hoe ik het doe is het aantal login pogingen van een IP bijhouden en zet ik in de sleep() functie (eventueel delen door 10 of 5 of 2 o.i.d. om niet heel veel vertraging te krijgen) stel dat je dit deelt door 2 dan moet de hacker naar 10 inlogpogingen 5 seconden wachten voordat het script verder gaat. Hiermee voorkom je dat hij heel veel pogingen kan doen en een bruteforce aanval wordt hier ook mee vertraagd.
Voordeel is dat het IP of gebruikersnaam niet wordt geblokkeerd.
Als de gebruiker dan op zijn account wil inloggen in het zelfde netwerk heeft hij wel wat vertraging bij het inloggen, maar het kan wel. Inlogpogingen ouder dan een uur tellen niet meer mee in de vertraging.
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

30/10/2013 13:44:55
Quote Anchor link
@Ward:
En wat als de hacker dan ipv 1 gebruiker probeert 1 wachtwoord op alle gebruikers probeert?

@Bas:
En als er dan vanuit een school netwerk word ingelogd met 300 computers? Dan is 300 pogingen helemaal niet zo gek, terwijl dat vanuit een huisnetwerk met 3 computers heel gek is.

@Michael:
Dat is inderdaad wel een goed idee. Doe je dat dan gebaseerd op het aantal pogingen op 1 account of per IP?

Ik lees inderdaad overal dat dit eigenlijk niet mogelijk is. Dus ga dan maar voor de IP gebaseerde methode
 
Joakim Broden

Joakim Broden

30/10/2013 13:48:39
Quote Anchor link
IP + Browser hashen? Heb je toch een iets uniekere ID voor een gebruiker dan alleen maar het IP.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

30/10/2013 13:53:35
Quote Anchor link
Matthijs Vos op 30/10/2013 13:44:55:
@Ward:
En wat als de hacker dan ipv 1 gebruiker probeert 1 wachtwoord op alle gebruikers probeert?

Dat werkt dan alleen als de hacker alle gebruikersnamen weet. Dit kun je dus al voor een groot deel voorkomen door ook gebruikersnamen geheim te houden: de gebruikersnaam waarmee iemand inlogt, kun je beter niet gelijk maken aan de schermnaam/alias die voor iedereen zichtbaar is.
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

30/10/2013 13:58:11
Quote Anchor link
@hertog:
Op het moment dat een hacker dan zijn user agent gaat aanpassen is hij om het hele systeem heen. en kan hij door blijfen gaan zo lang hij wil aangezien het systeem dan steeds denkt dat het een andere computer in het netwerk is. Daarnaast binnen schoolnetwerken word overal dezelfde browser gebruikt.

@ward:
De gebruikersnamen zijn gelijk aan de leerlingnummers op onze school, en die zijn via het roostersysteem voor iedereen toegankelijk
 
Michael -

Michael -

30/10/2013 13:59:20
Quote Anchor link
@Matthijs, Zowel ip, tijd, gebruikersnaam, etc. wordt opgeslagen in een tabel 'attempts'. Weet niet meer precies of het alleen op de gebruikersnaam vertraagt of ook als je andere gebruikersnamen probeert.

Ook zou je nog iets met een captcha kunnen doen dat je deze toont na 3 foute inlogpogingen, hiermee voorkom je ook aanvallen en gebruikers haken dan ook vaak wel af. Zelf heb ik niet zoveel met captcha's en gebruik ze zelf nergens.

@Jan, wat bedoel je met browser hashen, de User agent? Deze kun je simpel aanpassen dus kan je hier iets voor maken dat je elke seconde een andere user agent hebt. Dit is geen betrouwbare waarde.
Met IP's/Proxy kun je ook wel het één ander doen, maar daarom blijft het ook een discussie wat nou de goede manier is.
 
Joakim Broden

Joakim Broden

30/10/2013 14:05:44
Quote Anchor link
@matthijs, ja jij vraagt een uniek ID van de gebruiker. Aan de hand van de browser en ip heb je een zon uniek mogelijk ID. Dat het betrouwbaar is nee, maar dat is een IP ook niet.

En binnen een netwerk hoeft niet iedereen dezelfde browser te hebben. Zo zit de ene op een mac, andere op windows, weer een andere op eigen laptop etc etc
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

30/10/2013 14:08:42
Quote Anchor link
@Hertog
Nee binnen een netwerk niet nee. Maar ik doel eigenlijk meer op de grote netwerken als school en bedrijfsnetwerken. Hier word door een systeembeheerder vaak overal dezelfde browser geinstaleerd.
Wat is volgens jou een goede check voor login beveiliging dan?
 
Joakim Broden

Joakim Broden

30/10/2013 14:15:05
Quote Anchor link
Matthijs Vos op 30/10/2013 14:08:42:
@Hertog
Nee binnen een netwerk niet nee. Maar ik doel eigenlijk meer op de grote netwerken als school en bedrijfsnetwerken. Hier word door een systeembeheerder vaak overal dezelfde browser geinstaleerd.
Wat is volgens jou een goede check voor login beveiliging dan?


Valt je tegen, heb je gelezen wat ik heb gezegd? Neem de school waar ik op zit of waar ik op gezeten heb. Studenten en docenten nemen eigen laptop mee. De ene heeft een windows, de andere een macbook. De bestaane computers, ene lokaal heeft bijvoorbeeld weer windows, andere weer imac. En denk ook eens aan tablets, telefoons. Allemaal verschillende browsers en allemaal op 1 netwerk.

Wat ik een goede beveiliging vind? Ik zou gewoon de gebruiker waarop ingelogd is blokkeren voor 10 a 15 min of dergelijke.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.