Uniek computer nummer

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Ontwikkelaar .NET te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Je komt hier terecht bij een door-en-door softwarebedrijf, waarbinnen meerdere SaaS pakketten worden ontwikkelt voor diverse sectoren. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de logistieke en medische branche. Deze organisatie kenmerkt zich door de hoge mate van complexiteit in de applicaties, wat betekent dat jij je hier niet zal gaan vervelen. Integendeel: Jij gaat hier elke dag ontzettend veel leren en je in razend tempo ontwikkelen als C# .Net Developer met focus op back-end. Het team bestaat uit ongeveer 20 personen personen, waarvan het grootste deel zich richt op software development. De sfeer is informeel en professioneel. De producten

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer start jij in een development team met twee ervaren software ontwikkelaars. Jouw persoonlijke ontwikkeling is voor ons erg belangrijk en jij gaat dan ook meelopen met onze Senior .NET ontwikkelaar die jou met zijn kennis en ervaring een goede begeleiding kan aanbieden. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel verder en laat wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot aantal creatieve en ambitieuze ontwikkelaars. Ze

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

C# .NET Developer IoT SQL Server

Samengevat: Wij ontwikkelen innovatieve oplossingen om apparaten en bezittingen op een eenvoudige en flexibele manier te beveiligen. Ben jij een C# .NET developer? Heb jij ervaring met C# en SQL server? Vaste baan: C# .NET Developer IoT HBO €3.200 - €4.500 Deze werkgever is gespecialiseerd in hoogwaardige GSM/GPRS alarm- en telemetrietechnologie. Met een eigen productlijn en klantspecifieke ontwikkelingen biedt deze werkgever oplossingen om op afstand te meten, melden, loggen en aansturen, ook op plaatsen zonder stroomvoorziening. Onze producten worden gekarakteriseerd door flexibiliteit in de configuratie, betrouwbaarheid en een extreem laag stroomverbruik. Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

C#.NET/Unity Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar. Dit bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling van WMS Software (C#/Unity & SQL). Past dit bij jou? Lees snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Samen met 6 applicatieontwikkelaars hebben jullie de verantwoordelijkheid voor de uitbreiding en ontwikkeling van de webapplicaties; Het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de huidig draaiende applicaties; Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software. Bedrijfsprofiel Wie

Bekijk vacature »

Starter/junior PHP developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een junior PHP developer om het team te versterken. Als back-end developer bouw je de enterprise software die hun bedrijf helpt bij haar primaire processen. Afhankelijk van de omvang van het project werk je in een klein team aan een project. Ze hebben dagelijkse stand-ups en elke twee weken een scrumsessie, begeleid door de Scrum Master, waar je je ideeën kunt presenteren en samen met de Product Owner kunt werken aan het beste product. Ze vertrouwen enorm op hun eigen bedrijfssoftware. Dit geeft hun een groot voordeel ten opzichte van hun concurrentie. Zo

Bekijk vacature »

Lead javascript developer Node.js React

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Als Senior PHP developer heb je een sterke mening over de architectuur van projecten en de processen binnen het team. Je bent de sparringpartner voor je Team Lead. Ook ondersteun je met jouw kennis de minder ervaren developers in jouw team. Ze werken regelmatig aan projecten vanaf scratch en dit geeft ruimte om voor nieuwe technieken te kiezen. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en

Bekijk vacature »

Klein team zoekt grote fullstack .NET developer to

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever is marktleider in de Benelux en is Europees ook al aardig aan de weg aan het timmeren. Ze voorzien technische winkels van apparatuur om producten een langer leven te geven. Hiermee reduceren ze flink wat CO2 uitstoot en dat is natuurlijk goed voor iedereen! IT speelt een belangrijke rol in de bedrijfsvoering en de applicaties zijn van goed niveau. Als fullstack .NET developer ga jij je bijdrage leveren aan het verder verbeteren van de applicaties en de interne processen. Ze zijn nu met ruim 50 medewerkers in totaal en de afdeling development bestaat uit een 5tal developers.

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een PHP developer die affiniteit heeft met C++. Ben jij reeds afgestudeerd of heb je al een paar jaar ervaring? Lees snel verder en kijk of dit iets voor jou is! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van

Bekijk vacature »

IoT Developer

Ben jij innovatief, heb jij passie voor energie en ben je data gedreven? Bouw dan mee aan IoT binnen Bredenoord. Samen met een gedreven team werk jij aan mooie technische en innovatieve oplossingen. Wat houdt de functie van IoT Developer in? Binnen Bredenoord zijn wij momenteel volop in ontwikkeling met ons IoT platform. Als uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een IoT Developer. Je zal in projectverband meehelpen met het implementeren van IoT vraagstukken binnen Bredenoord. Als IoT Developer op onze R&D-afdeling word je verantwoordelijk voor het verder inrichten en beheren van ons nieuwe IoT platform. Dat

Bekijk vacature »
Matthijs Vos

Matthijs Vos

30/10/2013 11:34:44
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben bezig met een stukje beveiliging op mijn site. Nu word er heel vaak gesproken over het feit dat je een user moet identificeren met zijn IP-adres. Maar stel nu dat je een gebruiker een half uur geen toegang geeft tot je site omdat hij bijv. 20 foutieve login pogingen heeft gedaan. Wat nu als deze gebruiker in een bedrijfs/school netwerk zit? Dan word het hele netwerk geblokkeerd.

Nu vroeg ik me af of het ook mogelijk is om een soort uniek nummer van een computer of browser op te vragen, een soort MAC adres idee. Of heeft iemand een andere manier om te voorkomen dat een volledig netwerk word geblokeerd.
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 02:24:33
 
Bas de jong

bas de jong

30/10/2013 12:24:41
Quote Anchor link
en als de user nou via zijn telefoon op internet zit met een dynamisch ip adres?
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

30/10/2013 12:37:56
Quote Anchor link
Bas:

Juist door een uniek nummer van de telefoon/computer te nemen ipv IP heb je dat probleem niet meer.
Gewijzigd op 30/10/2013 12:38:57 door Matthijs Vos
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

30/10/2013 12:41:40
Quote Anchor link
Je zou aan token authenticatie kunnen denken.

- Wikipedia token (indentificatie)

Ik weet echter verder niet hoe je dat op een goede manier met PHP zou kunnen bouwen
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

30/10/2013 12:48:52
Quote Anchor link
De bedoeling is eigenlijk een bezoeker te koppelen aan een nummer, en dit nummer bij elk nieuwe bezoek weer te gebruiken. Zodat stel er komt een hacker op de site en die begint een poging de login te hacken. Na bijv. 25x word hij geblokkeerd omdat hij tevaak verkeerd wachtwoord heeft geprobeerd. Hij switcht van IP en hij denkt er weer op te kunnen (aangezien er 9 v/d 10x word gecheckt op IP) maar door het gebruik van een gekoppeld nummer aan een gebruiker kan hij er nog steeds niet op. Zijn IP is namelijk wel gewijzigd maar zijn computer (en daardoor het nummer) zijn nog steeds gelijk.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

30/10/2013 12:54:08
Quote Anchor link
Matthijs Vos op 30/10/2013 12:48:52:
Zodat stel er komt een hacker op de site en die begint een poging de login te hacken. Na bijv. 25x word hij geblokkeerd omdat hij tevaak verkeerd wachtwoord heeft geprobeerd.
Daarvoor kun je ook (tijdelijk) één gebruikersaccount blokkeren.
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

30/10/2013 12:57:33
Quote Anchor link
Als beveiliging zo'n groot issue is zou ik het alsvolgt beveiligen:

- Zorg voor een login systeem (username, password)
- Houd bij hoevaak iemand met 1 ip adres probeerd in te loggen
- Bij 3 maal een verkeerde poging wordt het account voor 24 uur geblokkeerd
- Bij 3 maal een verkeerde poging wordt het IP voor 24 uur geblokkeerd
- Zorg er voor dat cross site forgery niet mogelijk is
- Zorg ervoor dat hack als mysql etc niet mogelijk/geminimaliseerd is
- Een eventueel extra optie is om naar username en password een bepaalde code of token mee te geven die naast het wachtwoord ingevuld moet worden als derde veld.
 
Michael -

Michael -

30/10/2013 13:34:47
Quote Anchor link
Een IP adres is naar mijn idee nog steeds het enige goede 'unieke computer nummer'. En ja in een bedrijf of school zitten er meerdere op 1 IP, maar dit voorkom je niet. Dynamische IP's blijven ook lastig.
Hoe je dit echt goed moet oplossen weet ik ook niet en vraag ik mij ook af.
Hoe ik het doe is het aantal login pogingen van een IP bijhouden en zet ik in de sleep() functie (eventueel delen door 10 of 5 of 2 o.i.d. om niet heel veel vertraging te krijgen) stel dat je dit deelt door 2 dan moet de hacker naar 10 inlogpogingen 5 seconden wachten voordat het script verder gaat. Hiermee voorkom je dat hij heel veel pogingen kan doen en een bruteforce aanval wordt hier ook mee vertraagd.
Voordeel is dat het IP of gebruikersnaam niet wordt geblokkeerd.
Als de gebruiker dan op zijn account wil inloggen in het zelfde netwerk heeft hij wel wat vertraging bij het inloggen, maar het kan wel. Inlogpogingen ouder dan een uur tellen niet meer mee in de vertraging.
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

30/10/2013 13:44:55
Quote Anchor link
@Ward:
En wat als de hacker dan ipv 1 gebruiker probeert 1 wachtwoord op alle gebruikers probeert?

@Bas:
En als er dan vanuit een school netwerk word ingelogd met 300 computers? Dan is 300 pogingen helemaal niet zo gek, terwijl dat vanuit een huisnetwerk met 3 computers heel gek is.

@Michael:
Dat is inderdaad wel een goed idee. Doe je dat dan gebaseerd op het aantal pogingen op 1 account of per IP?

Ik lees inderdaad overal dat dit eigenlijk niet mogelijk is. Dus ga dan maar voor de IP gebaseerde methode
 
Joakim Broden

Joakim Broden

30/10/2013 13:48:39
Quote Anchor link
IP + Browser hashen? Heb je toch een iets uniekere ID voor een gebruiker dan alleen maar het IP.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

30/10/2013 13:53:35
Quote Anchor link
Matthijs Vos op 30/10/2013 13:44:55:
@Ward:
En wat als de hacker dan ipv 1 gebruiker probeert 1 wachtwoord op alle gebruikers probeert?

Dat werkt dan alleen als de hacker alle gebruikersnamen weet. Dit kun je dus al voor een groot deel voorkomen door ook gebruikersnamen geheim te houden: de gebruikersnaam waarmee iemand inlogt, kun je beter niet gelijk maken aan de schermnaam/alias die voor iedereen zichtbaar is.
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

30/10/2013 13:58:11
Quote Anchor link
@hertog:
Op het moment dat een hacker dan zijn user agent gaat aanpassen is hij om het hele systeem heen. en kan hij door blijfen gaan zo lang hij wil aangezien het systeem dan steeds denkt dat het een andere computer in het netwerk is. Daarnaast binnen schoolnetwerken word overal dezelfde browser gebruikt.

@ward:
De gebruikersnamen zijn gelijk aan de leerlingnummers op onze school, en die zijn via het roostersysteem voor iedereen toegankelijk
 
Michael -

Michael -

30/10/2013 13:59:20
Quote Anchor link
@Matthijs, Zowel ip, tijd, gebruikersnaam, etc. wordt opgeslagen in een tabel 'attempts'. Weet niet meer precies of het alleen op de gebruikersnaam vertraagt of ook als je andere gebruikersnamen probeert.

Ook zou je nog iets met een captcha kunnen doen dat je deze toont na 3 foute inlogpogingen, hiermee voorkom je ook aanvallen en gebruikers haken dan ook vaak wel af. Zelf heb ik niet zoveel met captcha's en gebruik ze zelf nergens.

@Jan, wat bedoel je met browser hashen, de User agent? Deze kun je simpel aanpassen dus kan je hier iets voor maken dat je elke seconde een andere user agent hebt. Dit is geen betrouwbare waarde.
Met IP's/Proxy kun je ook wel het één ander doen, maar daarom blijft het ook een discussie wat nou de goede manier is.
 
Joakim Broden

Joakim Broden

30/10/2013 14:05:44
Quote Anchor link
@matthijs, ja jij vraagt een uniek ID van de gebruiker. Aan de hand van de browser en ip heb je een zon uniek mogelijk ID. Dat het betrouwbaar is nee, maar dat is een IP ook niet.

En binnen een netwerk hoeft niet iedereen dezelfde browser te hebben. Zo zit de ene op een mac, andere op windows, weer een andere op eigen laptop etc etc
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

30/10/2013 14:08:42
Quote Anchor link
@Hertog
Nee binnen een netwerk niet nee. Maar ik doel eigenlijk meer op de grote netwerken als school en bedrijfsnetwerken. Hier word door een systeembeheerder vaak overal dezelfde browser geinstaleerd.
Wat is volgens jou een goede check voor login beveiliging dan?
 
Joakim Broden

Joakim Broden

30/10/2013 14:15:05
Quote Anchor link
Matthijs Vos op 30/10/2013 14:08:42:
@Hertog
Nee binnen een netwerk niet nee. Maar ik doel eigenlijk meer op de grote netwerken als school en bedrijfsnetwerken. Hier word door een systeembeheerder vaak overal dezelfde browser geinstaleerd.
Wat is volgens jou een goede check voor login beveiliging dan?


Valt je tegen, heb je gelezen wat ik heb gezegd? Neem de school waar ik op zit of waar ik op gezeten heb. Studenten en docenten nemen eigen laptop mee. De ene heeft een windows, de andere een macbook. De bestaane computers, ene lokaal heeft bijvoorbeeld weer windows, andere weer imac. En denk ook eens aan tablets, telefoons. Allemaal verschillende browsers en allemaal op 1 netwerk.

Wat ik een goede beveiliging vind? Ik zou gewoon de gebruiker waarop ingelogd is blokkeren voor 10 a 15 min of dergelijke.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.