Unieke nummers

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer - Draag bij aan de maatschappij!

Bedrijfsomschrijving Wil jij als applicatieontwikkelaar deel uitmaken van een gedreven ontwikkelteam en werken aan innovatieve producten? Dan hebben wij dé uitdaging voor jou! Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die samen met ons de technische ondergrond van onze producten verder wil ontwikkelen met behulp van PHP. Met jouw expertise geef je de finishing touch aan onze producten om jezelf steeds opnieuw weer te verrassen. Functieomschrijving Bij ons staan innovatie en creativiteit centraal. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste PHP ontwikkelaar die nieuwe ideeën en inzichten kan inbrengen en daarmee zichzelf en het team verder kan laten groeien.

Bekijk vacature »

Backend Developer Integraties API HBO REST

Samengevat: Deze werkgever is een IT-consultancy. Wil jij werken als Backend Developer Integraties? Heb jij kennis van gangbare berichtformaten? Vaste baan: Backend Developer Integraties API HBO €3.100 - €4.400 Zij bieden innovatieve oplossingen die bedrijven efficiënter en wendbaarder maken, waardoor onze klanten zich net zo snel kunnen ontwikkelen als de business van hen vraagt. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot en ingewikkeld. Hou jij van diepgang

Bekijk vacature »

Lead javascript developer Node.js React

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jij begint als .NET ontwikkelaar in een team met 10 andere Software Engineers. De werkzaamheden zijn afwisselend, zo kan het dat jij bezig bent met volledig nieuwe features of het door ontwikkelen van bestaande sites of shops. Wij ontwikkelen web applicaties, maar ook mobiele applicaties. Daarnaast bijt jij je soms ook van in externe koppelingen met systemen zoals een ERP. Als team is er een duidelijke focus m.b.t. het waarborgen van de performance en snelheid van webshops. Ook zijn wij expert op het gebied van configuratoren. Kortom enorm veel afwisselende werkzaamheden! Ook jouw werkplek kan afwisselend zijn. Soms heb

Bekijk vacature »

Medior Mobile Developer iOS Amsterdam

Functie What will you be doing as Mobile Developer? As an iOS app developer you will work in a multidisciplinary team of app developers, web developers and designers. You will work on world-class apps that will be used by thousands of people. There is a lot of room for self-development on a technical and personal level. Together with the rest of the team you develop in the newest techniques and you go for the best quality. We work with Kotlin Multiplatform Mobile to develop hybrid apps and we guarantee quality with peer reviews, unit testing and we use a CI/CD.

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving We are looking for a dutch native speaker In deze uitdagende functie ga je werken als onderdeel van het development team, in de functie van C#.NET Developer, Je gaat maatwerk software bouwen voor diverse klanten. Ook optimaliseer je bestaande software en bouw je API koppelingen. Je bent vooral met back-end development bezig. Je krijgt veel vrijheid in deze functie en je krijgt de kans om mee te denken in bedrijfsprocessen. Deels thuiswerken is geen enkel probleem! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van

Bekijk vacature »

Frontend Developer Vue Nuxt HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever levert elke dag betere digitale gebruikerservaringen. Ben jij geschikt als frontend Developer? Heb je ervaring met Vue en Nuxt? Vaste baan: Front-End Developer HBO €3.100 - €4.600 Zij bieden opdrachtgevers een complete dienstverlening op gebied van ontwerpen en ontwikkelen van websites, zoekmachine optimalisatie, online adverteren, content marketing en conversie verbetering. Zij werken met een eigen ontwikkeld CMS. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot

Bekijk vacature »

Applicatiebeheerder/ Ontwikkelaar

Dit ga je doen - Verantwoordelijkheid dragen voor het complexe applicatielandschap; - Schakelen met eindgebruikers en leveranciers; - Verdeling in werkzaamheden tussen dagelijks beheer ontwikkelen; - Het analyseren van de behoeften van gebruikers en het vertalen hiervan naar functionele specificaties voor de applicaties; - Actief bijdragen aan het leveren van passende oplossingen voor het applicatielandschap. Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de regio van Amsterdam is een van de meest toonaangevende mediaorganisaties in Nederland. Door de organisatiecultuur krijg jij veel ruimte om initiatief te nemen en zelfstandig aan het werk te gaan. Samen met het IT team zorg

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

Als Senior Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Senior Front-End Developer bij Coolblue? Als Senior Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Senior Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Nadenken

Bekijk vacature »

Oracle Developer / PL SQL

Dit ga je doen Software ontwikkeling aan een internationaal gebruikt pakket; Werken met technieken als Oracle 19c, Toad, PL/SQL, Oracle Forms, Reports en Designer; Meedraaien in internationale projecten; Meedenken over technisch en functioneel ontwerp; Samenwerken met collega's als Informatie Analisten, Testers en Release Managers; Soms wensen en eisen afstemmen met de business. Hier ga je werken Onze klant, een internationaal bekend bedrijf dat essentiële producten maakt waar iedereen graag gebruik van maakt, zoekt versterking in het Software Development team. Samen met 3 developers, een release manager, een informatie analist en 3 testers werk jij aan een systeem waarmee complexe producten

Bekijk vacature »

Java Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

Hands-on Solution Architect / Software Architect (

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Solution Architect / Software Architect op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je werkt samen met gedreven DevOps teams, bestaande uit frontend, backend en middleware developers, testers, UX-designers. Samen met de teams ben je continu op zoek naar de beste oplossingen voor onze klanten. Als Solution Architect onderzoek

Bekijk vacature »

Front-end Developer vue.js node.js SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Frontend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf de regio Nieuw Vennep zijn wij opzoek naar een ervaren Front-end Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een SaaS-platform.

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »
Dennis de Vries

Dennis de Vries

06/11/2007 11:30:00
Quote Anchor link
Hey!

Ik heb een vraagje waar ik zelf niet uitkom:

Ik heb in mijn database 2 kolommen; Gedeelte & Plek.
Nu wil ik bij elke registratie dat bij deze twee kolommen een uniek nummer wordt gegenereerd, van 1 tot 500.

Hoe doe ik dat? Zodat elk lid een uniek nummer heeft, maar niet een-opvolgend?

Alvast bedankt,
Dennis
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 04:11:02
 
Martijn B

Martijn B

06/11/2007 11:34:00
Quote Anchor link
Je staat ergens een reeks van getallen op en daaruit pak je steeds een getal.

Bijvoorbeeld een tabel met 1 kolom, dit is dan de primary key.
Hierin zet je de records 1 t/m 500. Als je er dan een getal uit haalt verwijder je natuurlijk dat record ook. Zo zorg je ervoor dat je steeds een uniek getal hebt.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martijn B
 
Robin de Vries

Robin de Vries

06/11/2007 11:35:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$getal
= rand(1,500);
echo $getal;
?>

dit getal vergelijken met een getal uit de database, bestaat hij al? opnieuw, ander ok!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robin de Vries
 
Dennis de Vries

Dennis de Vries

06/11/2007 11:37:00
Quote Anchor link
@ Martijn,

Voorbeeldje? En is dit niet heel omslachtig?

@ Robin
Dat geeft geen uniek nummer ;]
 
Robin de Vries

Robin de Vries

06/11/2007 11:37:00
Quote Anchor link
@dennis
was nog niet klaar :P
 
- SanThe -

- SanThe -

06/11/2007 11:39:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
do
{
    $nummer = rand(1, 500);
    $sql = "SELECT nummer FROM .. WHERE nummer = " . $nummer;
    $result = mysql_query($sql);
}

while(mysql_num_rows($result) > 0);

echo $nummer . ' is uniek';
?>

Edit: Let wel op dat als er reeds 500 nummers zijn deze while-loop oneindig wordt. Hij 'hangt' dan dus.

Edit2: Code ingekort.

Edit3: Foutje gecorrigeerd.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
Martijn B

Martijn B

06/11/2007 11:44:00
Quote Anchor link
Dennis de Vries schreef op 06.11.2007 11:37:
@ Martijn,

Voorbeeldje? En is dit niet heel omslachtig?


Dat met de database tabel wel ja, maar het was een ideetje.

Je zou ook een bestand aankunnen maken met 2 PHP array's en dat bestand steeds overnieuw genereren. Ik bedoel dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php

if( bestand bestaat niet )
{

$aReeks1 = range(1,500);
$aReeks2 = range(1,500);
shuffle($aReeks1);
shuffle($aReeks2);
}

else
{
  // lees de twee reeksen uit script
  include 'reeksen.php';
}


// Haal unieke getallen uit de reeksen, met array_pop ofzo?

// Vernieuw het script

file_put_contents('reeksen.php', '[?php $aReeks1 = unserialize(' . serialize($aReeks1) . ');$aReeks2 = unserialize(' . serialize($aReeks2) . ');?]');
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martijn B
 
- SanThe -

- SanThe -

06/11/2007 11:46:00
Quote Anchor link
Martijn! schreef op 06.11.2007 11:44:
Dennis de Vries schreef op 06.11.2007 11:37:
@ Martijn,

Voorbeeldje? En is dit niet heel omslachtig?


Dat met de database tabel wel ja, maar het was een ideetje.

Dat valt wel mee, zie mijn voorbeeld.
 
Martijn B

Martijn B

06/11/2007 11:52:00
Quote Anchor link
Ja maar dan zit je op goed geluk select queries te draaien. Stel dat je dan nog meer 1 getal in je tabel hebt staan. In het slechtste geval worden er 499 queries af gevuurd. (er van uitgaand dat rand steeds een uniek getal terug geeft.)

Of zie ik dit verkeerd?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martijn B
 
Dennis de Vries

Dennis de Vries

06/11/2007 12:11:00
Quote Anchor link
Het scriptje van SanThe werkt, op 1 error na:

Warning: Wrong parameter count for mysql_num_rows()

What's wrong ;o
 
Martijn B

Martijn B

06/11/2007 12:12:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
while(mysql_num_rows($result) > 0);
?>


edit:

Maar dan moet je dat nummer wat je hebt toch verwijderen uit de tabel?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martijn B
 
Frank -

Frank -

06/11/2007 12:16:00
Quote Anchor link
Met 500 unieke nummers kun je dus slechts 500 leden in je systeem kwijt. Is dat de bedoeling?
 
Dennis de Vries

Dennis de Vries

06/11/2007 12:17:00
Quote Anchor link
Ja dat is de bedoeling ja ;]
Maar het lijkt nu te werken. Bedankt!
 
- SanThe -

- SanThe -

06/11/2007 12:21:00
Quote Anchor link
@Martijn!: Goed gezien.

Foutje gecorrigeerd.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.