Update formulier + radio button

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Doreen

Doreen

29/03/2005 10:42:00
Quote Anchor link
Hoi!

Ik heb een formulier waarbij je gegevens uit een database kunt wijzigen en opnieuw kunt updaten. Hoe kan ik het maken dat wanneer een waarde uit de database wordt gehaald dat de juisteradio button wordt aangevinkt.

Doreen
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 03:06:06
 
- wes  -

- wes -

30/03/2005 09:35:00
Quote Anchor link
if ($geslacht == 'm')
{
echo "<input.... value='checked'>";
echo "<input.... >";
} else
{
echo "<input.... >";
echo "<input.... value='checked'>";
}

om het maar heel simpel te doen :)
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

30/03/2005 09:39:00
Quote Anchor link
Ondanks wat Arvid schrijft (waar het idee goed is, alleen de HTML niet), zou ik het zo aanpakken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
// ik ga ervan uit dat $result->checkbox de waarde uit de DB is
echo "<input type=\"checkbox\" name=\"cb\" value=\"ja\"";
if($result->checkbox == "ja") echo " selected";
echo "> Ja.";
echo "<input type=\"checkbox\" name=\"cb\" value=\"nee\"";
if($result->checkbox == "nee") echo " selected";
echo "> Nee.";
?>


Elwin

[Edit: Verrotte code]
Gewijzigd op 30/03/2005 09:43:00 door Elwin - Fratsloos
 
Doreen

Doreen

30/03/2005 10:12:00
Quote Anchor link
Thnxs
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.