Update gebruikers

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor onze opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij opzoek naar een software programmeur die goed kan schrijven in de talen C of C++ en die het leuk vind om te werken met Linux! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf wil de klanten een volledige oplossing kunnen bieden, waarbij ze een

Bekijk vacature »

Front-end Developer vue.js node.js SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Frontend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf de regio Nieuw Vennep zijn wij opzoek naar een ervaren Front-end Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een SaaS-platform.

Bekijk vacature »

Front-end developer (React)

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Software Developer C++ en Perl

Ben je een slimme en enthousiaste universitair opgeleide bèta die graag bij een relatief klein softwarebedrijf wil werken waar de sfeer goed is en eigen inbreng gewaardeerd wordt? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen technisch hoogwaardige software op het gebied van IT infrastructuur performance analytics. Het type software zorgt voor intellectueel interessante uitdagingen. We ontwerpen de producten zelf en verkopen deze als off-the-shelf software aan grote bedrijven in Europa en de VS. Wij zoeken een ervaren C++ software engineer met kennis van Perl voor een van onze ontwikkelteams. Werkzaamheden Samen met de andere ontwikkelaars specificeren, ontwerpen en implementeren van nieuwe functionaliteit

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze klanten. Geen werkdag is hetzelfde, je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Arval en de Politie. Werken bij Sogeti Nieuwe ontwikkelingen volgen we op de voet en delen we binnen de

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij werken als Senior Developer en werken aan een applicatie die duizenden marketingcampagnes automatisch aanstuurt? Dit is je kans! Kom werken voor onze opdrachtgever en in deze rol zul je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgen om gezamenlijk de applicatie naar een hoger plan te tillen. Wat ga je verder doen: Optimaliseren, beheren en uitbreiden van onze applicatie; Het bouwen van aansluitingen op de systemen van partners middels API’s; Meedenken over de technische/ontwikkel-standaarden; Proactief verbeterpunten voorstellen. Bedrijfsprofiel Het is een organisatie die met een team van verschillende developers én marketeers

Bekijk vacature »

Applicatiebeheerder/ Ontwikkelaar

Dit ga je doen - Verantwoordelijkheid dragen voor het complexe applicatielandschap; - Schakelen met eindgebruikers en leveranciers; - Verdeling in werkzaamheden tussen dagelijks beheer ontwikkelen; - Het analyseren van de behoeften van gebruikers en het vertalen hiervan naar functionele specificaties voor de applicaties; - Actief bijdragen aan het leveren van passende oplossingen voor het applicatielandschap. Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de regio van Amsterdam is een van de meest toonaangevende mediaorganisaties in Nederland. Door de organisatiecultuur krijg jij veel ruimte om initiatief te nemen en zelfstandig aan het werk te gaan. Samen met het IT team zorg

Bekijk vacature »

Full stack developer Python, React

Functie Jij als full stack developer komt binnen onze Technology afdeling te werken. Deze bestaat momenteel uit 15 man. De stack waarmee wij werken is voornamelijk Python, Javascript, React en GraphQL. Binnen deze afdeling wordt er met multidisciplinaire teams gewerkt aan verschillende projecten. Projecten duren vaak langer dan 3 maanden en je bent van begin tot eind vaak betrokken. Naast dat je als full stack ontwikkelaar aan de slag gaat ben je ook Consultant. Dit betekent dat je ook klantcontact hebt in je rol en werkshops geeft. De verhouding tussen deze werkzaamheden zijn ongeveer 70% development en 30% consultancy. Een

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Identity & Access Management

Dit ga je doen Als Identity & Access Management Ontwikkelaar zorg jij er voor dat studenten, medewerkers en docenten de juiste benodigdheden op het juiste moment kunnen gebruiken; Het juist opslaan van onderzoeksdata en het openbaar beschikbaar stellen van publicaties (Open Access); Studenten, collega's en wetenschappers ondersteunen; Agile en Scrum werken; Technisch Applicatiebeheer; Ontwikkelen in One Identity Manager en VB.NET. Hier ga je werken Als Ontwikkelaar kom je terecht in een hecht team die zich richt op wetenschappelijke informatie en ICT. Jij bent degene die er voor zorgt dat alle informatie, uit diverse onderzoeken, bij de juiste personen terecht komt.

Bekijk vacature »

Delphi Programmeur

Functie omschrijving Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in kantoor-bedrijfssoftware en zit gevestigd in omgeving Numansdorp. Als programmeur ben jij bij dit bedrijf met het volgende bezig; Je vertaalt technische en functionele ontwerpen naar kwalitatieve software. Je ontwikkelt, ontwerpt en test software. Je maakt daarbij veel gebruik met de volgende tools & technologieën: Delphi 10.3 (Rio), QuickReport 6. Je krijgt in deze rol veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Je levert projecten van A - Z op, en werkt daarbij projectmatig en gestructureerd. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf richt zich op maatwerk software oplossingen. Deze software oplossingen worden ingezet in de financiële branche. Het betreft een

Bekijk vacature »

Python Developer

Dit ga je doen Als Python Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van Stuurprogramma's in Python zodat er verbindingen kunnen worden gelegd tussen besturingssystemen en (AV) hardware; Het testen en debuggen van Stuurprorgamma's; Het communiceren met noodzakelijke partijen in gevallen waar extra technische details nodig zijn om een Stuurprogramma te ontwikkelen of problemen op te lossen; Het maken van de nodige technische documentatie (in het Engels); Het participeren in een Scrum/Agile omgeving. Hier ga je werken Deze internationale organisatie is wereldwijd een succesvol producent en leverancier van professionele AV hard- en software. Klanten gebruiken de producten o.a. voor het

Bekijk vacature »

Database Developer

Functie omschrijving Voor een logistieke dienstverlener in omgeving Zuid Beijerland zijn wij op zoek naar versterking. Weet jij als geen ander systemen aan elkaar te koppelen en heb jij goede kennis van SQL en UML, lees dan snel verder! Jouw taken zien er als volgt uit: Je bent in deze rol voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, implementeren en beheren van koppelingen tussen de bestaande systemen (zowel business 2 business als application 2 application). Daarnaast inventariseer je de wensen van in- en externe klanten, die je vervolgens samen met je collega's, vertaalt naar technische specificaties, die jullie zelf ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »
Dennis de Vries

Dennis de Vries

10/08/2007 10:14:00
Quote Anchor link
Hoi,

Ik heb een crontab gemaakt die elke minuut het bestand cron-hout.php laat aanroepen. Dat gaat allemaal perfect, maar het updaten per gebruiker dus niet en ik snap ook niet hoe ik dit oplos.

Ik heb nu bijvoorbeeld dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
if ($speler->houtveld1 == 0) { $bhout = 2; }
elseif ($speler->houtveld1 == 1) { $bhout = 5; }


en bovenaan waar ook including staat van mijn config:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$dbres = mysql_query("SELECT * FROM users");
$speler = mysql_fetch_object($dbres);


Maar nu geeft hij aan iedereen hetzelfde als wat ID 1 heeft in de kolom users.

Normaliter staat er achter FROM users nog WHERE login='{$_SESSION['login']}'");

Maar dat wil ik juist niet, omdat het ook geupdate moet worden als je NIET online bent.


Hoe krijg ik het voor elkaar om ze allemaal hun eigen 'hout' erbij te geven?

Groeten,
Dennis
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 08:24:47
 
GaMer B

GaMer B

10/08/2007 10:20:00
Quote Anchor link
Ik kan je nu al garanderen dat het makkelijk zonder een crontab / Cron Job kan. Ik ben ook bezig met zo'n spel (Massive Online Textbased Strategy Game) en tot nu toe (resources erbij , resources eraf, gebouwen bouwen, units trainen) allemaal zonder ik herhaal, zonder Cron Jobs...
 
Dennis de Vries

Dennis de Vries

10/08/2007 10:22:00
Quote Anchor link
Ja maar daar gaat het nu niet om Gamer13. De cronjobs werken wel, geen probleem. Maar het probleem zit hem in het updaten van elke user. Enig idee?
 
Hipska BE

Hipska BE

10/08/2007 11:15:00
Quote Anchor link
UPDATE spelers SET spelershout = spelershout+100 WHERE ...
 
Dennis de Vries

Dennis de Vries

10/08/2007 11:32:00
Quote Anchor link
@ Hipska,

Wat zou ik bij die WHERE moeten zetten dan? Want hij voert nu nog steeds bij alle users hetzelfde uit als bij de user die ID 1 heeft..
 
GaMer B

GaMer B

10/08/2007 11:37:00
Quote Anchor link
UPDATE spelers SET spelershout = spelershout+100 WHERE uid = '".$_SESSION['uid']."' (Teminste als je met sessions werkt).
 
Hipska BE

Hipska BE

10/08/2007 11:40:00
Quote Anchor link
moeten niet alle gebruikers meer hout hebben ofzo? dan moet je gewoon die where weglaten.
 
Dennis de Vries

Dennis de Vries

10/08/2007 11:42:00
Quote Anchor link
Ja kijk, alle gebruikers moeten hout erbij, maar het hout dat je erbij krijgt ligt aan het niveau dat de speler heeft. En nu heb ik bij diegene die bovenaan in de tabel users staat hout alles op niveau 2 zeg maar gezet, en nu krijgen alle spelers hetzelfde als de speler die bovenaan in de tabel staat..

Ik kijk even of ik dat met die session kan fixen..
 
GaMer B

GaMer B

10/08/2007 11:43:00
Quote Anchor link
Arg, nee, sessies gaan niet werken, omdat Cron Jobs niet daarmee werken... (zie je dat je dat beter kan berekenen wanneer die gebruiker op de pagina komt!) :P
 
Dennis de Vries

Dennis de Vries

10/08/2007 11:46:00
Quote Anchor link
GaMer13 schreef op 10.08.2007 11:43:
Arg, nee, sessies gaan niet werken, omdat Cron Jobs niet daarmee werken... (zie je dat je dat beter kan berekenen wanneer die gebruiker op de pagina komt!) :P


@ Gamer13,

Dat is geen mogelijkheid lijkt mij, want als er niemand online is krijgt niemand grondstoffen. En als iemand aanvalt heeft die verdediger zijn/haar grondstoffen die hij/zij eigenlijk al moest hebben nog niet ontvangen.

Of heb jij een maniertje van hoe het wel moet? Laat dat dan even weten..
 
- wes  -

- wes -

10/08/2007 11:49:00
Quote Anchor link
UPDATE tabel SET hout = hout+(level*100)

bijv
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - wes -
 
TJVB tvb

TJVB tvb

10/08/2007 11:51:00
Quote Anchor link
ALs het echt verschillend is per level
Dan moet je eventueel losse queries per level maken :s

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$sql
= 'UPDATE spelers SET spelershout = spelershout+2 WHERE level=0';
mysql_query($sql);
$sql = 'UPDATE spelers SET spelershout = spelershout+5 WHERE level=1';
mysql_query($sql);
..

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door TJVB tvb
 
Dennis de Vries

Dennis de Vries

10/08/2007 11:52:00
Quote Anchor link
Daarvoor had ik mijn eigen berekening al.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
$houtb = ($bhout+$bhout2+$bhout3+$bhout4);
$hout = ($houtb/60);

mysql_query("UPDATE users SET hout=hout+$hout");


@ TJVB,

Ik zal het even proberen..
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Dennis de Vries
 
Tommy Masschelein

Tommy Masschelein

10/08/2007 11:53:00
Quote Anchor link
tuurlijk...
gewoon hout geven bij nieuwe login. Zoals Jan Koehoorn ooit demonstreerde..
Een veld. Last_Login_Time dit getal min time(); de tijd ertussen bepalen. Dan de grondstoffen bepalen...
 
Jens

Jens

10/08/2007 11:55:00
Quote Anchor link
bij de users waar active=1 ?
 
TJVB tvb

TJVB tvb

10/08/2007 11:56:00
Quote Anchor link
Dennis, waar komen die $bhout $bhout2 etc vandaan?

Als dat velden uit je db zijn kan het ook zo

mysql_query("UPDATE users SET hout=hout+((bhout+bhout2+bhout3+bhout4)/60)");
 
GaMer B

GaMer B

10/08/2007 11:57:00
Quote Anchor link
Dennis de Vries schreef op 10.08.2007 11:46:
@ Gamer13,

Dat is geen mogelijkheid lijkt mij, want als er niemand online is krijgt niemand grondstoffen. En als iemand aanvalt heeft die verdediger zijn/haar grondstoffen die hij/zij eigenlijk al moest hebben nog niet ontvangen.

Of heb jij een maniertje van hoe het wel moet? Laat dat dan even weten..

En of het een mogelijkheid is... Wat lig ik nu dan allemaal te coderen met mijn project dan? Gewoon het verschil uitrekenen van: Last-logged-in en time-now. Dat verschil converteer je naar (als het al niet in een timestamp staat) seconden. Dat doe je maal het aantal grondstoffen die je per seconden krijgt en voilá!
 
Dennis de Vries

Dennis de Vries

10/08/2007 12:03:00
Quote Anchor link
@ TJVB,

Volgens mij werkt het nu met alle mysql queries apart.

Mocht het toch niet zo zijn, dan zal ik eens kijken naar de oplossing van Gamer13 en Tommy.

Bedankt voor de reacties!
 
Josh

Josh

10/08/2007 12:07:00
Quote Anchor link
Je kunt ook één query maken met een IF erin
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.