update query fout

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Javascript developer

Functie Het platform is gebouwd in een moderne JavaScript stack, die gebruikt maakt van:  React.js  Redux  TypeScript  Node.js  Google Cloud functions (node.js)  Semantic UI Alle code wordt getest en beoordeeld door collega developers. De continuous integration pipeline maakt het mogelijk om elke dag waarde te leveren aan hun klanten. Het ontwikkelproces is pragmatisch en gebaseerd op Scrum. Wat je zult doen: Ten eerste kun je nadrukkelijk jouw eigen stempel drukken op de technologie, het product en de cultuur van het bedrijf. Je bent bezig met het uitwerken van de architectuur van nieuwe functionaliteiten op

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij komt terecht binnen een informeel team waarin je verantwoordelijk bent voor de backend systemen voor grote klanten als Ziggo en KPN. Als Medior Java developer werk je in teamverband en soms individueel. Gedurende de werkweek zal je veelvuldig sparren met je collega’s voor een goede implementatie van de software. Ben jij een echte Java developer? Ben je geïnteresseerd in de nieuwste technieken en de laatste ontwikkelingen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Eisen Wat wordt er van jou verwacht? • Minimaal HBO/WO denk- en werkniveau; • Analytisch sterk, open

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Arnhem gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Als C# .NET Developer binnen dit bedrijf houd je je niet alleen bezig met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Leidinggevend Full Stack Developer

Hé jij, nieuwe Pinkcuber! Ga aan de slag bij Pinkcube, online leverancier van promotieartikelen! Een innovatieve organisatie waar extra stappen zetten voor klanten de normaalste zaak van de wereld is. Ambitieus zijn we ook. ‘Naoberschap’ staat bij Pinkcube hoog in het vaandel; we helpen elkaar en iedereen is welkom. Pinkcube is Great Place to Work Certified, erkend leerbedrijf, maatschappelijk betrokken partner van stichting Present en partner van CliniClowns. En misschien wel jouw nieuwe werkgever. Wij zoeken namelijk een enthousiaste: Leidinggevend Full Stack Developer (40 uur, medior/senior) Ben jij klaar om baanbrekende ideeën tot leven te brengen en deel uit te

Bekijk vacature »

WordPress & Azure Developer

Dit ga je doen Zowel front- als back-end development aan de online website omgeving; Het up-to-date houden van alle WordPress-sites; Koppelingen maken tussen applicaties; Meedenken en adviseren over verbeteringen; Development door middel van WordPress, Javascript, HTML en CSS; Werken binnen Scrum/Agile team. Hier ga je werken Voor een grote overheidsinstelling in Den Haag zijn wij opzoek naar een WordPress developer, met kennis en ervaring op het gebied van Azure. De organisatie zit in een grote transitie waarbij de gehele website/online omgeving vernieuwd zal gaan worden. Binnen dit Scrum/Agile team ben je verantwoordelijk voor deze grote migratie/ombouw van de omgeving. De

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Gezellige team, passie en een groene toekomst! Lees hier de vacature van Front-end Developer bij All in Power! All in power heeft zich tot doel gesteld écht bij te dragen aan de energietransitie. Dit doen wij door de markt voor energie volledig op zijn kop te zetten. Producenten van schone (wind- of zonne-)energie verkopen via ons platform hun energie rechtstreeks aan gebruikers. Of dit nu huishoudens, bedrijven of bijvoorbeeld laadpalen zijn ons platform maakt het uitwisselen van energie mogelijk. Zo maken we de business case van onze klanten veel sterker en loont het om (meer) te investeren in vergroening voor

Bekijk vacature »

Senior Applicatie ontwikkelaar Java

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving We verwachten van je,

Bekijk vacature »

Senior Java Ontwikkelaar

Dit ga je doen Werken aan uiteenlopende interne projecten voor grote (internationale) organisaties; Ontwikkelen van diverse (web)applicaties en platformen met technieken als Java, Azure en ASP.NET; Complexe vraagstukken tackelen met jouw expertise en ervaring; Waar nodig help jij je collega's om samen tot de juiste oplossing te komen. Hier ga je werken Als Java Developer kom je te werken bij een internationale organisatie in regio Amsterdam die zich richt op procesoptimalisatie door middel van zeer complexe IT oplossingen. Dit doen zij op het allerhoogste niveau met vestigingen over heel de wereld en met een groot aantal aansprekende, maatschappelijk betrokken klanten.

Bekijk vacature »

Medior/senior Fullstack developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Front-end developer gezocht

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

PHP Developer

Als PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen pure PHP code schrijven. Samenwerken met de klantreiziger om onze klanten

Bekijk vacature »

Back end developer

Functie Jij als full stack ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor 90% van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van grote maatwerk applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. De technische uitdaging momenteel is dat

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

You'll build modern applications for Coolblue's back office. We have a lot of friends, and they crave well-structured data and user-friendly, task-focused applications. How do I become a Medior C# Developer at Coolblue? You regularly participate in brainstorm sessions about user experience, data, and task flow with the UX Designer, Product Owner, and Data Scientists in your team. Besides that you will create disconnected, highly congruent, and testable code that can easily be maintained and is future-proof. Want to become C# Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Working with various types of

Bekijk vacature »

Hands-on Solution Architect / Software Architect (

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Solution Architect / Software Architect op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je werkt samen met gedreven DevOps teams, bestaande uit frontend, backend en middleware developers, testers, UX-designers. Samen met de teams ben je continu op zoek naar de beste oplossingen voor onze klanten. Als Solution Architect onderzoek

Bekijk vacature »
Bart Smulders

Bart Smulders

14/05/2008 21:43:00
Quote Anchor link
Ik heb meteen het hele scriptje gepost anders zou ik zodra gepost reactie krijgen dat hele script er niet op staat. Nou het betreft de update query die het echt niet doet. Heb reeds verschillende methoden gebruikt maar ik kom er niet uit. De post gegevens komen juist terrecht want ik krijg ze te zien als ik deze plaats in een echo.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
<?php
error_reporting(E_ALL);
require_once('../../Connections/conn_gezinsbond.php');

// Eerste validatie, controleren of de gegevens wel een post is en of de post gevuld is
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

if(!empty($_POST['elm1']) && !empty($_POST['categorie']) && !empty($_POST['contid']))
        {

// Toegelaten html tags
$allowedTags ='<p><strong><em><u><h1><h2><h3><h4><h5><h6><img>';
$allowedTags.='<li><ol><ul><span><div><br><ins><del><a><td><tr><tt>';
$sContent    = strip_tags(stripslashes($_POST['elm1']),$allowedTags);
    
// Hoe groot is de tekstwaarde in bytes
$sbytes      = filesize('../../index.php') ;
    
// Alles ging goed dus voeren we het uit
$categorie   = "$_POST[categorie]";
$contid   = "$_POST[contid]";
$teksten     = "$_POST[elm1]";

mysql_select_db('elbadesign_eindwerk') or die('Error, cannot select mysql database');
$sql = mysql_query("UPDATE gezinsbond_context SET
ContID='$contid',
categorie='$categorie',
teksten='$teksten',
bytesize='$sbytes'  
WHERE
ContID='$contid' "
);
 mysql_query($sql) or die('Error, query failed');
            $res = mysql_query($sql);
            
            if ($res)
            {

                echo "<p class='ok'>Okeeej</p>";
echo"<head><meta http-equiv=\"refresh\" content=\"500;url=index.php\"></head>";
            }

            else
            {
echo "<p class='error'>NI goed </p> "; echo $sbytes, $categorie , $contid, $teksten ;
echo"<head><meta http-equiv=\"refresh\" content=\"50000;url=index.php\"></head>";
      }
  }
    
  else {
echo"De post was leeg.";
  }
    }

  
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 09:55:23
 
Kwastie

Kwastie

14/05/2008 21:49:00
Quote Anchor link
Wat voor error geeft mysql_error weer?
 
Bart Smulders

Bart Smulders

14/05/2008 21:50:00
Quote Anchor link
Error, query failed , dus ik kan me niet goed inbeelden wat er fout loopt in de update query.
 
Kwastie

Kwastie

14/05/2008 21:52:00
Quote Anchor link
doe is:
die('Error, query failed :'.mysql_error()); ipv. die('Error, query failed');
 
Bart Smulders

Bart Smulders

14/05/2008 21:57:00
Quote Anchor link
Heb ik gedaan zonder effect: voorbeeld staat op
http://www.elbadesign.be/gezinsbondzvl/cms/context/verwerken.php
 
Michael

michael

14/05/2008 22:10:00
Quote Anchor link
Het is verstandiger om zulke foutmeldingen te maken:

mysql_query($query) or die (mysql_error(). 'in query: '.$query)

zo kan je je query beter bekijken
 
Kwastie

Kwastie

14/05/2008 22:18:00
Quote Anchor link
@micheal
Voor het debug process is het handig, maar niet als je applicatie draait. Dan geef je een potentiele hacker teveel informatie.

@bart
mysql_error zou een fout moeten weergeven als hij mislukte.

Met mysql_affected_rows() kun je zien hoeveel rijen er zijn aangepast
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

14/05/2008 22:24:00
Quote Anchor link
Eerst doe je dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
    $sql
= mysql_query("UPDATE gezinsbond_context SET
        ContID='$contid',
        categorie='$categorie',
        teksten='$teksten',
        bytesize='$sbytes'  
        WHERE
        ContID='$contid' "
);
?>

en dan vervolgens dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    mysql_query($sql) or die('Error, query failed');
?>

Je stopt het resultaat van mysql_query dus in de var $sql. Daarna voer je mysql_query NOG een keer uit, met $sql als argument.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
Bart Smulders

Bart Smulders

14/05/2008 22:35:00
Quote Anchor link
@Jan
Dat is net het probleem ook geworden dat hij echter niets weergeeft van fouten en toch is die query fout ofwel .... De database ? de rij " teksten " heeft als type FULLTEXT . geeft dit ook een aanleiding tot fouten?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

14/05/2008 22:41:00
Quote Anchor link
Het zou zo moeten:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php
    $sql
= "
        UPDATE
            gezinsbond_context
        SET
            ContID = '"
. $contid . "',
            categorie = '"
. $categorie . "',
            teksten = '"
. $teksten . "',
            bytesize = '"
. $sbytes . "'  
        WHERE
            ContID = "
. $contid;
    if (mysql_query ($sql)) {
        if (mysql_affected_rows () == 1) {
            $msg = 'Tabel geupdate';
        }

        else {
            $msg = 'Niets geupdate';
        }
    }

    else {
        $msg = mysql_errno () . ': ' . mysql_error ();
        $msg .= '<br />';
        $msg .= htmlentities ($sql);
    }

    echo $msg;
?>

Edit:
Ik ga er in dit voorbeeld van uit dat je de variabelen in je UPDATE query van tevoren gecheckt hebt.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
Bart Smulders

Bart Smulders

14/05/2008 22:56:00
Quote Anchor link
@Jan
Ik heb nu de code van jou voorbeeld geplaatst maar zonder resultaat. Ik zal eveneens ook even mee in de $msg de waarden zetten ter voorbeeld.
 
Bart Smulders

Bart Smulders

14/05/2008 23:20:00
Quote Anchor link
probleem opgelost : ligt aan men database, kon geen tekst invoegen aangezien de tekst varchars bevat ipv gewone tekst.
Yet another problem solved
Topic closed.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.