update query fout

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Front-End Developer

As a Front-End Developer at Coolblue you improve the user-friendliness of our webshop for millions of customers. How do I become a Front-End Developer at Coolblue? As a Front-End Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present these within the team. You also take pride in your work and welcome any feedback. Would you like to become a Front-End Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Front-end developer (Angular)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

IT Manager team PaaS

TenneT is hard groeiende om haar ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Lead PaaS die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je wordt de Teammanager (Lead) van een nieuw team binnen de afdeling Basic van Information Technology and Facilities (ITF) van TenneT. Het team heet Platform as a Service. Hier wordt elke dag in een goede sfeer met zijn allen hard gewerkt om vanuit IT

Bekijk vacature »

SAP HANA Cloud Application Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12662 Introductie HANA Cloud Application Developer at a High Tech company. The company is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. This role is situated in the Big Data Analytics (BDA) Domain. The teams have mixture of young talent and senior specialists and have a

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Je bouwt webshops, webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Framework en C#. Je zorgt voor de optimalisering van bestaande software en de automatisering van

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework. Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met back-end development. Verder staat dit

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Java developer

Functie Je gaat aan de slag als Tester voor een aantal mooie projecten. Je komt terecht in een DevOps team waar jij aan de slag gaat om de kwaliteit te waarborgen omtrent de maatwerk software voor de klanten. Je draait je hand er niet voor om de adviserende rol te bekleden op het gebied van testautomatisering en het opzetten van testframeworks. Zoals aangegeven ga je daadwerkelijk in het eigen team aan de slag en is het daarnaast ook gebruikelijk bij de klanten op locatie te komen om te werken aan de opdrachten. Je krijgt zodoende echt een mooie kijk in

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Tot jouw takenpakket behoort onder andere: Webapplicaties ontwerpen, bouwen, testen en implementeren in .NET/C#.; Ontwikkelen, implementeren en beheren van maatwerkapplicaties; Onderhouden en beheren van standaardpakketten; Onderzoeken en beoordelen van nieuwe technieken. Hier ga je werken Als .NET ontwikkelaar kom je te werken bij een grote semioverheidsinstelling in Nijmegen. De organisatie staat garant voor het leveren van onderwijs en les- en onderzoeksmateriaal voor duizenden betrokkenen. De organisatie wil bijdragen aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Binnen de teams hangt een open en collegiale cultuur met veel aandacht voor een prettige en sociale werksfeer.

Bekijk vacature »

SQL developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de omgeving van Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL ontwikkelaar. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt er als volgt uit te zien: Het ontwerpen en implementeren van databaseschema's: Je bent in staat om een database te ontwerpen en de structuur van tabellen, relaties, indexen en andere objecten te definiëren; Het schrijven van complexe SQL-query's: Je kunt complexe query's schrijven om gegevens uit de database

Bekijk vacature »

Front-end React developer

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Back End Developer

As a Back End developer at KUBUS you will be developing the (web) application and services of BIMcollab. You have a focus on the back end of our software, for which we mainly work with C# and .NET. We use a full-stack approach, which means that in addition to the back-end, you will also help with other parts of the code. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact

Bekijk vacature »
Bart Smulders

Bart Smulders

14/05/2008 21:43:00
Quote Anchor link
Ik heb meteen het hele scriptje gepost anders zou ik zodra gepost reactie krijgen dat hele script er niet op staat. Nou het betreft de update query die het echt niet doet. Heb reeds verschillende methoden gebruikt maar ik kom er niet uit. De post gegevens komen juist terrecht want ik krijg ze te zien als ik deze plaats in een echo.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
<?php
error_reporting(E_ALL);
require_once('../../Connections/conn_gezinsbond.php');

// Eerste validatie, controleren of de gegevens wel een post is en of de post gevuld is
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

if(!empty($_POST['elm1']) && !empty($_POST['categorie']) && !empty($_POST['contid']))
        {

// Toegelaten html tags
$allowedTags ='<p><strong><em><u><h1><h2><h3><h4><h5><h6><img>';
$allowedTags.='<li><ol><ul><span><div><br><ins><del><a><td><tr><tt>';
$sContent    = strip_tags(stripslashes($_POST['elm1']),$allowedTags);
    
// Hoe groot is de tekstwaarde in bytes
$sbytes      = filesize('../../index.php') ;
    
// Alles ging goed dus voeren we het uit
$categorie   = "$_POST[categorie]";
$contid   = "$_POST[contid]";
$teksten     = "$_POST[elm1]";

mysql_select_db('elbadesign_eindwerk') or die('Error, cannot select mysql database');
$sql = mysql_query("UPDATE gezinsbond_context SET
ContID='$contid',
categorie='$categorie',
teksten='$teksten',
bytesize='$sbytes'  
WHERE
ContID='$contid' "
);
 mysql_query($sql) or die('Error, query failed');
            $res = mysql_query($sql);
            
            if ($res)
            {

                echo "<p class='ok'>Okeeej</p>";
echo"<head><meta http-equiv=\"refresh\" content=\"500;url=index.php\"></head>";
            }

            else
            {
echo "<p class='error'>NI goed </p> "; echo $sbytes, $categorie , $contid, $teksten ;
echo"<head><meta http-equiv=\"refresh\" content=\"50000;url=index.php\"></head>";
      }
  }
    
  else {
echo"De post was leeg.";
  }
    }

  
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 22:09:05
 
Kwastie

Kwastie

14/05/2008 21:49:00
Quote Anchor link
Wat voor error geeft mysql_error weer?
 
Bart Smulders

Bart Smulders

14/05/2008 21:50:00
Quote Anchor link
Error, query failed , dus ik kan me niet goed inbeelden wat er fout loopt in de update query.
 
Kwastie

Kwastie

14/05/2008 21:52:00
Quote Anchor link
doe is:
die('Error, query failed :'.mysql_error()); ipv. die('Error, query failed');
 
Bart Smulders

Bart Smulders

14/05/2008 21:57:00
Quote Anchor link
Heb ik gedaan zonder effect: voorbeeld staat op
http://www.elbadesign.be/gezinsbondzvl/cms/context/verwerken.php
 
Michael

michael

14/05/2008 22:10:00
Quote Anchor link
Het is verstandiger om zulke foutmeldingen te maken:

mysql_query($query) or die (mysql_error(). 'in query: '.$query)

zo kan je je query beter bekijken
 
Kwastie

Kwastie

14/05/2008 22:18:00
Quote Anchor link
@micheal
Voor het debug process is het handig, maar niet als je applicatie draait. Dan geef je een potentiele hacker teveel informatie.

@bart
mysql_error zou een fout moeten weergeven als hij mislukte.

Met mysql_affected_rows() kun je zien hoeveel rijen er zijn aangepast
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

14/05/2008 22:24:00
Quote Anchor link
Eerst doe je dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
    $sql
= mysql_query("UPDATE gezinsbond_context SET
        ContID='$contid',
        categorie='$categorie',
        teksten='$teksten',
        bytesize='$sbytes'  
        WHERE
        ContID='$contid' "
);
?>

en dan vervolgens dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    mysql_query($sql) or die('Error, query failed');
?>

Je stopt het resultaat van mysql_query dus in de var $sql. Daarna voer je mysql_query NOG een keer uit, met $sql als argument.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
Bart Smulders

Bart Smulders

14/05/2008 22:35:00
Quote Anchor link
@Jan
Dat is net het probleem ook geworden dat hij echter niets weergeeft van fouten en toch is die query fout ofwel .... De database ? de rij " teksten " heeft als type FULLTEXT . geeft dit ook een aanleiding tot fouten?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

14/05/2008 22:41:00
Quote Anchor link
Het zou zo moeten:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php
    $sql
= "
        UPDATE
            gezinsbond_context
        SET
            ContID = '"
. $contid . "',
            categorie = '"
. $categorie . "',
            teksten = '"
. $teksten . "',
            bytesize = '"
. $sbytes . "'  
        WHERE
            ContID = "
. $contid;
    if (mysql_query ($sql)) {
        if (mysql_affected_rows () == 1) {
            $msg = 'Tabel geupdate';
        }

        else {
            $msg = 'Niets geupdate';
        }
    }

    else {
        $msg = mysql_errno () . ': ' . mysql_error ();
        $msg .= '<br />';
        $msg .= htmlentities ($sql);
    }

    echo $msg;
?>

Edit:
Ik ga er in dit voorbeeld van uit dat je de variabelen in je UPDATE query van tevoren gecheckt hebt.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
Bart Smulders

Bart Smulders

14/05/2008 22:56:00
Quote Anchor link
@Jan
Ik heb nu de code van jou voorbeeld geplaatst maar zonder resultaat. Ik zal eveneens ook even mee in de $msg de waarden zetten ter voorbeeld.
 
Bart Smulders

Bart Smulders

14/05/2008 23:20:00
Quote Anchor link
probleem opgelost : ligt aan men database, kon geen tekst invoegen aangezien de tekst varchars bevat ipv gewone tekst.
Yet another problem solved
Topic closed.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.