update query fout

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Fullstack developer wanted! (C#, Java, Angu

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed leesbaar is. Je maakt voor bedrijven op maat

Bekijk vacature »

.NET Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een .NET Developer! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans en kijk snel of jouw vaardigheden aansluiten bij onderstaand profiel! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als .NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving Bergen. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en verricht betekenisvol werk. Binnen dit bedrijf wordt gewerkt aan de productie en ontwikkeling van medische middelen. Als .NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je wordt betrokken bij alle fasen van software

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij als software ontwikkelaar toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zoeken wij jou! Voor het maken van de procesbesturingssoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen; Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden, o.a. door middel van SCRUM; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Implementeren van nieuwe product

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Laravel PHP Developer voor een leuk bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken; van A tot Z; Je hebt na de oplevering contact met de klant wanneer zij problemen ervaren; Je denkt mee over het verbeteren van de werkprocessen; Je denkt mee over softwareoplossingen; Je speelt in op de behoefte van de klant; Je houdt je bezig met het verbeteren, aanpassen en vernieuwen van de

Bekijk vacature »

Junior Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Samenwerken in een team van 10 collega's; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als startende IT-professional kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven.

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework. Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met back-end development. Verder staat dit

Bekijk vacature »

C# ontwikkelaar

Functie omschrijving Werk jij graag met C# en het .NET framework in een leuk familiebedrijf? Lees dan snel verder! Jouw takenpakket hierbij is: Je gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving (ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de omgeving van Best en is een echt familiebedrijf. Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Digital Agency

Functie Jij als Front end developer komt te werken in een van de 8 multidisciplinaire teams binnen de organisatie. Deze teams werken op basis van Scrum agile in 2 wekelijkse sprints. De grootte van de teams varieert van 9-14 collega’s en bestaan altijd uit één of meerdere project managers en een project manager. Samen met je team werk je aan verschillende projecten voor uiteenlopende klanten zoals grote multinationals tot het kleine mkb. De stack waarmee gewerkt wordt is voornamelijk Javascript, ES6, Es.next, HTML, CSS, React.js en Node.js. Wat deze organisatie onderscheid is dat ze echt langdurige partnerships aangaan met hun

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

Senior Software Developer C++

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Vacature ID: 13342 Introductie Do you want to work for one of the most innovative companies located in the region of Eindhoven. Currently Due to growth we are looking for a Senior Software Developer. Our client is a high-tech company with international roots and can provide you with a challenging opportunity. Functieomschrijving Responsibilities: Design, develop, and maintain high-quality software applications in C++ Collaborate with other engineers, product managers, and stakeholders to understand requirements and develop solutions Write clean, maintainable, and efficient code Conduct thorough testing and debugging to ensure high-quality software Optimize applications for

Bekijk vacature »

Front-End Developer

As a Front-End Developer at Coolblue you improve the user-friendliness of our webshop for millions of customers. How do I become a Front-End Developer at Coolblue? As a Front-End Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present these within the team. You also take pride in your work and welcome any feedback. Would you like to become a Front-End Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You

Bekijk vacature »

Front-end developer (React)

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Je bouwt webshops, webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Framework en C#. Je zorgt voor de optimalisering van bestaande software en de automatisering van

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP Developer ga jij aan de slag met uitdagende software projecten. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Deze software bouw je vooral in PHP en specifiek Laravel. Dit framework kent dus geen geheimen voor jou. De software die jij gaat ontwikkelen is heel divers, van urenregistratiesystemen tot compleet geautomatiseerde tools. In deze veelzijdige functie ga jij je zeker niet vervelen, elke dag bestaat weer uit nieuwe uitdagingen. Bedrijfsprofiel Deze

Bekijk vacature »
Bart Smulders

Bart Smulders

14/05/2008 21:43:00
Quote Anchor link
Ik heb meteen het hele scriptje gepost anders zou ik zodra gepost reactie krijgen dat hele script er niet op staat. Nou het betreft de update query die het echt niet doet. Heb reeds verschillende methoden gebruikt maar ik kom er niet uit. De post gegevens komen juist terrecht want ik krijg ze te zien als ik deze plaats in een echo.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
<?php
error_reporting(E_ALL);
require_once('../../Connections/conn_gezinsbond.php');

// Eerste validatie, controleren of de gegevens wel een post is en of de post gevuld is
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

if(!empty($_POST['elm1']) && !empty($_POST['categorie']) && !empty($_POST['contid']))
        {

// Toegelaten html tags
$allowedTags ='<p><strong><em><u><h1><h2><h3><h4><h5><h6><img>';
$allowedTags.='<li><ol><ul><span><div><br><ins><del><a><td><tr><tt>';
$sContent    = strip_tags(stripslashes($_POST['elm1']),$allowedTags);
    
// Hoe groot is de tekstwaarde in bytes
$sbytes      = filesize('../../index.php') ;
    
// Alles ging goed dus voeren we het uit
$categorie   = "$_POST[categorie]";
$contid   = "$_POST[contid]";
$teksten     = "$_POST[elm1]";

mysql_select_db('elbadesign_eindwerk') or die('Error, cannot select mysql database');
$sql = mysql_query("UPDATE gezinsbond_context SET
ContID='$contid',
categorie='$categorie',
teksten='$teksten',
bytesize='$sbytes'  
WHERE
ContID='$contid' "
);
 mysql_query($sql) or die('Error, query failed');
            $res = mysql_query($sql);
            
            if ($res)
            {

                echo "<p class='ok'>Okeeej</p>";
echo"<head><meta http-equiv=\"refresh\" content=\"500;url=index.php\"></head>";
            }

            else
            {
echo "<p class='error'>NI goed </p> "; echo $sbytes, $categorie , $contid, $teksten ;
echo"<head><meta http-equiv=\"refresh\" content=\"50000;url=index.php\"></head>";
      }
  }
    
  else {
echo"De post was leeg.";
  }
    }

  
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 06:22:14
 
Kwastie

Kwastie

14/05/2008 21:49:00
Quote Anchor link
Wat voor error geeft mysql_error weer?
 
Bart Smulders

Bart Smulders

14/05/2008 21:50:00
Quote Anchor link
Error, query failed , dus ik kan me niet goed inbeelden wat er fout loopt in de update query.
 
Kwastie

Kwastie

14/05/2008 21:52:00
Quote Anchor link
doe is:
die('Error, query failed :'.mysql_error()); ipv. die('Error, query failed');
 
Bart Smulders

Bart Smulders

14/05/2008 21:57:00
Quote Anchor link
Heb ik gedaan zonder effect: voorbeeld staat op
http://www.elbadesign.be/gezinsbondzvl/cms/context/verwerken.php
 
Michael

michael

14/05/2008 22:10:00
Quote Anchor link
Het is verstandiger om zulke foutmeldingen te maken:

mysql_query($query) or die (mysql_error(). 'in query: '.$query)

zo kan je je query beter bekijken
 
Kwastie

Kwastie

14/05/2008 22:18:00
Quote Anchor link
@micheal
Voor het debug process is het handig, maar niet als je applicatie draait. Dan geef je een potentiele hacker teveel informatie.

@bart
mysql_error zou een fout moeten weergeven als hij mislukte.

Met mysql_affected_rows() kun je zien hoeveel rijen er zijn aangepast
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

14/05/2008 22:24:00
Quote Anchor link
Eerst doe je dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
    $sql
= mysql_query("UPDATE gezinsbond_context SET
        ContID='$contid',
        categorie='$categorie',
        teksten='$teksten',
        bytesize='$sbytes'  
        WHERE
        ContID='$contid' "
);
?>

en dan vervolgens dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    mysql_query($sql) or die('Error, query failed');
?>

Je stopt het resultaat van mysql_query dus in de var $sql. Daarna voer je mysql_query NOG een keer uit, met $sql als argument.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
Bart Smulders

Bart Smulders

14/05/2008 22:35:00
Quote Anchor link
@Jan
Dat is net het probleem ook geworden dat hij echter niets weergeeft van fouten en toch is die query fout ofwel .... De database ? de rij " teksten " heeft als type FULLTEXT . geeft dit ook een aanleiding tot fouten?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

14/05/2008 22:41:00
Quote Anchor link
Het zou zo moeten:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php
    $sql
= "
        UPDATE
            gezinsbond_context
        SET
            ContID = '"
. $contid . "',
            categorie = '"
. $categorie . "',
            teksten = '"
. $teksten . "',
            bytesize = '"
. $sbytes . "'  
        WHERE
            ContID = "
. $contid;
    if (mysql_query ($sql)) {
        if (mysql_affected_rows () == 1) {
            $msg = 'Tabel geupdate';
        }

        else {
            $msg = 'Niets geupdate';
        }
    }

    else {
        $msg = mysql_errno () . ': ' . mysql_error ();
        $msg .= '<br />';
        $msg .= htmlentities ($sql);
    }

    echo $msg;
?>

Edit:
Ik ga er in dit voorbeeld van uit dat je de variabelen in je UPDATE query van tevoren gecheckt hebt.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
Bart Smulders

Bart Smulders

14/05/2008 22:56:00
Quote Anchor link
@Jan
Ik heb nu de code van jou voorbeeld geplaatst maar zonder resultaat. Ik zal eveneens ook even mee in de $msg de waarden zetten ter voorbeeld.
 
Bart Smulders

Bart Smulders

14/05/2008 23:20:00
Quote Anchor link
probleem opgelost : ligt aan men database, kon geen tekst invoegen aangezien de tekst varchars bevat ipv gewone tekst.
Yet another problem solved
Topic closed.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.