update query' OPGELOST

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior/Lead Python developer

Functie Samen met je team, bestaande uit een senior, 2 mediors en één junior ontwikkelaar ga je op een Agile-gebaseerde aanpak werken aan hun software. Je hebt oog voor kwaliteit, risico’s en klantbelang. Communicatie met je collega’s en waar nodig ook met klanten speelt een belangrijke rol in het bereiken van een succesvol resultaat. Als persoon ben je slim, krijg je dingen voor elkaar en ga je resultaatgericht te werk. Binnen het development team is er veel zelfstandigheid, los van de stand-up (10:00 uur) en zo nu en dan pair-programming sessies. Technieken die zij gebruiken zijn o.a. Python, Django, MySQL,

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Software Developer

Functieomschrijving Voor een toffe opdrachtgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP Developer met affiniteit met Laravel. Je komt te werken bij een uitdagende opdrachtgever met supergave klanten in een specifieke branche. Als PHP ontwikkelaar ben je samen met een vooruitstrevende team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het vernieuwen van informatiesystemen voor een specifieke branche. Je ondersteunt complexe uitdagingen van klanten. Vervolgens breng je hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Affiniteit met Laravel is een pré. Om de klanten zo goed mogelijk te ondersteunen en snel in

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie As a .NET developer you start in a driven and diverse development team. Your team consists of 16 IT professionals, including 7 software engineers. Because your new employer is internationally active, there are also international IT professionals working in the IT department. As a result, the official language is English. As a team you are responsible for a new Cloud Native product. This product runs entirely in Azure with a Progress Database and various Azure Functions. In addition, this product has a JS front-end, a REST API system and a layer in C # .NET. The idea is therefore

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Veel begeleiding en de kans om je verder te ontwikkelen als software developer. Dat kunnen wij jou bieden bij deelname aan deze leuke traineeship. Je krijgt een mentor toegewezen die jou alle kneepjes van het vak leert. Heb jij al wat ervaring als software developer? Daar worden wij heel blij van! Lees snel verder! Bedrijfsprofiel Als software developer neem je deel aan een trainings programma in de omgeving van Haarlem waar je persoonlijk wordt begeleidt, zodat je alle kneepjes van het vak leert. Aan de hand van jouw kennis en ervaring krijg je een persoonlijk opleidingstraject. Je gaat

Bekijk vacature »

Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij komt te werken in ons webdevelopment team, wat bestaat uit 8 ervaren collega’s. Hiernaast hebben wij nog een team van 2 ontwikkelaars die aan native applicaties werken. Bij ons zijn er korte lijntjes en er hangt een gezellige informele werksfeer. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je aan geweldige applicaties zult gaan werken! Wij willen als organisatie niet te groot worden, we willen gewoon toffe dingen maken. Onze techstack bestaat momenteel uit: PHP, Laravel, Javascript, Typescript, Git, MySQL, Java, Kotlin, Xamarin. Samen met ons ga jij zorgen dat we puik werk leveren! Waarbij je bij elke fase in

Bekijk vacature »

Lead Java Developer

Dit ga je doen Je taken bestaan onder andere uit: Het aansturen van een development team bestaande uit 8 collega's op technisch maar ook HR gebied; Het maken van strategische keuzes omtrent de (nieuw)bouw van deze applicatie; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java, Spring, Angular, REST); Reviewen van code en feedback geven op collega developers. Hier ga je werken Als Lead Software Developer ben je verantwoordelijk voor één van de vier Agile Java ontwikkelteams die bouwen aan technologie die duizenden instanties wereldwijd verbindt. Dit Agile team, data Jira en Confluence gebruikt en

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Ontwikkelen van herbruikbare componenten; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als junior .NET Developer kom je terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als junior .NET Developer werk je aan het ontwikkelen van verbeterde

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar MS Dynamics 365 Projecten

Samengevat: Deze werkgever is de kwaliteitsdienst in de tuinbouwsector. Ben jij een ervaren ontwikkelaar? Heb jij ervaring met Ms Dynamics 365 BC? Vaste baan: Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC ICT MBO 3.500 - 5.000 Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Ons bedrijf bewaakt en bevordert de kwaliteit van producten, processen en ketens in de tuinbouw. Wij kenmerken zich door openheid, ruimte voor initiatief, collegialiteit en zelfontplooiing. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Functie: Voor de vacature als Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Roelofarendsveen MBO

Bekijk vacature »

Mendix Ontwikkelaar - Vernieuwen van het applicati

Bedrijfsomschrijving De ontwikkelingen in de transportsector gaan razendsnel. Bij ons kun je een belangrijke rol spelen in deze sector. We streven ernaar om onze klanten te ontzorgen op het gebied van continuïteit en veiligheid met innovatieve producten en diensten. We willen dat onze klanten de veiligste vervoerders van Europa worden. Ons team werkt hard om deze ambitieuze doelstellingen te bereiken en we bieden een motiverende werkomgeving aan. We zijn op zoek naar zelfstarters met een focus op resultaat en beslissingsbevoegdheid. Functieomschrijving Als Mendix ontwikkelaar bij deze organisatie heb je een gevarieerde baan. Het applicatielandschap wordt vernieuwd en de “schade en

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Programmeren van zelflerende robots Werken op kantoor en testen in de bedrijfshal Je krijgt verantwoordelijkheid, vrijheid en je mag werken naar eigen inzicht De organisatie Hier ga je aan de slag Een bedrijf dat innovatieve robottoepassingen ontwerpt en bouwt voor onder andere de staal industrie, energie- bouw- en agrarische sector. De robots die vaak in combinatie met diverse randapparatuur geleverd worden vormen een totaaloplossing voor de klant. Dit zijn klanten over de hele wereld, van België en Duitsland tot China, India, maar ook in Nederland. Projecten waar momenteel aan wordt

Bekijk vacature »

SQL ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gave werkgever in regio Breda zijn wij per direct op zoek naar een SQL ontwikkelaar/ functioneel consultant. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Je test de ontwikkelde oplossingen om er zeker van te zijn dat deze voldoen aan de functionele specificaties en de behoeften van de organisatie; Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Je stelt op

Bekijk vacature »
Bart nukem

bart nukem

30/04/2011 10:21:57
Quote Anchor link
Hoi, hopelijk kan iemand mij helpen met onderstaande code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php

//verbinden met database
include("contactdb.php");


$query = "UPDATE aanmelding SET cat =
CASE EXTRACT(YEAR FROM gebdat)  
WHEN '2000' THEN Pupullen A
WHEN '2001' THEN Pupullen B
WHEN '2002' THEN Pupullen C
ELSE Junioren
END"
;
  

$result = mysql_query($query) or die ("FOUT1: " . mySql_error());

?>


De code doet precies wat het moet doen, de kolom cat wordt geupdate afhankelijk van de inhoud van de kolom gebdat. Dus indien gebdat = 2000 krijgt de kolom cat Pupillen A. Echter nu veranderd dit elk jaar en moet alles hardcoded opnieuw aangepast worden. Ik wil het zo maken dat van het huidige jaar 11 jaar worden afgetrokken en de uitkomst daarvan worden vergeleken met de kolom gebdat. Zie onderstaand niet werkend voorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php

//verbinden met database
include("contactdb.php");


$query = "UPDATE aanmelding SET cat =
CASE EXTRACT(YEAR FROM gebdat)  
WHEN 'YEAR(NOW) -11' THEN Pupullen A
WHEN 'YEAR(NOW) -12' THEN Pupullen B
WHEN 'YEAR(NOW) -13' THEN Pupullen C
ELSE Junioren
END"
;
  

$result = mysql_query($query) or die ("FOUT1: " . mySql_error());

?>


Iemand enig idee om mij wat verder te helpen, bij voorbaat dank.
Gewijzigd op 30/04/2011 14:34:35 door Bart nukem
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 22:08:26
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

30/04/2011 11:55:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
CASE WHEN '2000'
     THEN 'Pupillen A'
     ELSE CASE WHEN '2001'
               THEN 'Pupillen B'
               ELSE CASE WHEN '2002'
                         THEN 'Pupillen C'
                         ELSE 'Junioren'
                    END
          END
END                


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
CASE EXTRACT(YEAR FROM gebdat)  
WHEN YEAR(NOW) -11 THEN 'Pupullen A'
WHEN YEAR(NOW) -12 THEN 'Pupullen B'
WHEN YEAR(NOW) -13 THEN 'Pupullen C'
ELSE 'Junioren'
END
Gewijzigd op 30/04/2011 12:20:27 door Noppes Homeland
 
Bart nukem

bart nukem

30/04/2011 12:48:41
Quote Anchor link
Noppes Homeland op 30/04/2011 11:55:00:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
CASE WHEN '2000'
     THEN 'Pupillen A'
     ELSE CASE WHEN '2001'
               THEN 'Pupillen B'
               ELSE CASE WHEN '2002'
                         THEN 'Pupillen C'
                         ELSE 'Junioren'
                    END
          END
END                




Noppes bedankt voor de reactie, maar dit is niet de oplossing. Ik wil in 1 mysql query de gegevens ophalen uit het datumveld gebdat en afhankelijk daarvan het veld cat updaten. Dus stel het huidige jaar min 10 is iemand in de cat(tegorie) Junioren A. Dus meer zoals hieronder bij de code voor het inserten.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
switch($jaar) {
case $jaar > date('Y')-7:
      $cat = "Te jong";
      if ($geslacht=="M")
  $kncode = 0;
else
  $kncode = 0;
        
   break;    
    
case $jaar == date('Y')-7:
      $cat = "Minipupillen";
      if ($geslacht=="M")
  $kncode = 2;
else
  $kncode = 1;
        
   break;
case $jaar == date('Y')-8:
      $cat = "Pupillen C";
     if ($geslacht=="M")
  $kncode = 4;
else
  $kncode = 3;  
   break;  
case $jaar == date('Y')-9:
      $cat = "Pupillen B";
     if ($geslacht=="M")
  $kncode = 6;
else
  $kncode = 5;  
   break;
case $jaar == date('Y')-10:
       $cat = "Pupillen A";
    if ($geslacht=="M")
  $kncode = 8;
else
  $kncode = 7;    
   break;
case  $jaar == date('Y')-11:
       $cat = "Pupillen A";
    if ($geslacht=="M")
  $kncode = 8;
else
  $kncode = 7;    
   break;
case $jaar == date('Y')-12:
      $cat = "Junioren D";
    if ($geslacht=="M")
  $kncode = 10;
else
  $kncode = 9;  
   break;


Hierboven is de $jaar het geboorte jaar van de deelnemer. Dit heb ik gebruikt voor het inserten, maar aangezien wij allemaal ouder worden is de junoren A volgend jaar al bij de senioren, vandaar de berekening $jaar == date('Y')-11:
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

30/04/2011 13:20:19
Quote Anchor link
Kan je dan beter niet kijken naar hoe oud iemand is en dat verwerken in de CASE WHEN
 
Bart nukem

bart nukem

30/04/2011 13:25:37
Quote Anchor link
Noppes Homeland op 30/04/2011 13:20:19:
Kan je dan beter niet kijken naar hoe oud iemand is en dat verwerken in de CASE WHEN


Dat is natuurlijk ook mogelijk, maar het moet gewoonweg ook kunnen in 1 update query mysql. Ik zoek nog even verder.
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

30/04/2011 13:27:41
Quote Anchor link
Als je die switch netjes uitschrijft naar SQL CASE dan ben je er toch.

Maar ja ik zal toch gaan voor leeftijds categorisatie, dan wordt de CASE WHEN ook niet zo onoverzichtelijk
 
Bart nukem

bart nukem

30/04/2011 13:35:02
Quote Anchor link
De leeftijd is niet bepalend, het geboortejaar wel. Als ik onderstaande regel juist aanpas moet het werken:

WHEN '2000' THEN Pupullen A enz enz

moet worden

WHEN huidig jaar - EXTRACT(YEAR FROM gebdat) is gelijk aan 11 THEN Pupillen A
WHEN huidig jaar - EXTRACT(YEAR FROM gebdat) is gelijk aan 10 THEN Pupillen B

enz enz
 
Daniel O

Daniel O

30/04/2011 14:02:55
Quote Anchor link
De expressie YEAR(NOW) is ongeldig... je stuurt MySql op pad om het jaar van de waarde in kolom NOW te zoeken, in plaats van wat je wilt: het huidige jaar.

YEAR(NOW()) is de juiste syntax.
 
Bart nukem

bart nukem

30/04/2011 14:33:49
Quote Anchor link
Opgelost, het kan zo makkelijk zijn:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php

//verbinden met database
include("contactdb.php");
$jaar = date('Y');

$query = "UPDATE aanmelding SET cat =
CASE EXTRACT(YEAR FROM gebdat)  
WHEN $jaar -7 THEN 'Minipupil'
WHEN $jaar -8 THEN 'Pupillen C'
WHEN $jaar -9 THEN 'Pupillen B'
WHEN $jaar -10 THEN 'Pupillen D'
ELSE 'Junioren'
END"
;
  

$result = mysql_query($query) or die ("FOUT1: " . mySql_error());

?>
 
Jasper DS

Jasper DS

30/04/2011 14:38:15
Quote Anchor link
gebruik een nette foutafhandeling idpv or die, waarom zou je script moeten doodgaan voor een foutje? Indien jij een foutje maakt ga je toch ook niet dood?
 
Bart nukem

bart nukem

30/04/2011 14:46:20
Quote Anchor link
Jasper, je hebt gelijk en ik heb een prachtige foutafhandeling van jou klaar staan, het ging me echter nu alleen voor het resultaat... in ieder geval bedankt
 
Roger Keulen

Roger Keulen

01/05/2011 21:28:06
Quote Anchor link
Als je toch een INSERT of UPDATE doet van uit PHP dan kun je de keuze in welke klassen iemand speelt ook in de PHP omgeving doen.

Dus bij de INSERT of UPDATE mee geven in welke klassen hij speelt.

De DATABASE moet dan gaan controleren of dit wel het geval is. Maar soms wilt men deze regel ook weer kunnen overschrijven. Dus ik zou het aan de client/PHP kant gaan oplossen. Wat je ook kun doen is gewoon er voor zorgen dat de user interface alvast de juiste klasse selecteerd bij het invoeren van de geboorte datum, dan kun je ook nog van de regel afwijken. Je moet dan alleen een VIEW maken met daarin iedereen met een afwijkende geboorte datum.


Groetjes: Roger Keulen

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
CREATE VIEW view_SPELERS AS
  SELECT *,
  CASE YEAR(CURRENT_TIMESTAMP)-YEAR(splGEBDAT)
    WHEN 7 THEN 'Pupillen A'
    WHEN 8 THEN 'Pupillen B'
    WHEN 9 THEN 'Pupillen C'
    ELSE 'Junioren' END AS splKLASSEN
  FROM `spl_SPELERS`
  ORDER BY splKLASSEN, splACHTERNAAM, splVOORNAAM


Alleen wat als je jarig bent tijdens de tweede helft?


Groetjes: Roger Keulen.
Gewijzigd op 01/05/2011 21:48:53 door Roger Keulen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.