Upload scriptje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Core developer wordt jij onderdeel van ons team met drie breed ontwikkelde software engineers en een flexibele schil met zes ervaren freelancers. Jij gaat mee in de visie van onze organisatie om als IoT partner in deze branche specifieke markt “het” platform te blijven innoveren en deze ook steeds slimmer te maken. Wij hopen dan ook zeker dit in de toekomst te kunnen realiseren met bijvoorbeeld Artificial Intelligence. De architectuur van ons platform is opgemaakt uit een deel eigen protocol, een interface laag en een laag welke de protocollen van derde partijen vertaald naar het eigen

Bekijk vacature »

.NET Developer Shared Driving

Bedrijfsomschrijving Onze klant richt zich op het toegankelijker maken van steden, een fantastisch mooi streven. Hoe ze dat doen? Met eigen ontwikkelde software, waarmee vervoersmiddelen gedeeld kunnen worden. Deze inspirerende werkgever maakt een maatschappelijke impact en dat doen ze nu al zo'n 25 jaar! Het bedrijf is gevestigd in het centrum van Rotterdam en kent ongeveer zo'n 90 medewerkers. Het personeel is lekker gewoon gebleven! Iedereen kleedt zich zoals hij of zij dat zou willen en de sfeer is er erg fijn. Een leuke werkgever om voor te werken, en bovendien zijn er voor jou als Software Developer veel mooie

Bekijk vacature »

Back-end developer

Dit ga je doen Development d.m.v. XQuery, JSON/XML en REST API's; Ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform; Koppelingen maken met de NoSQL database; Testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten; Samenwerking met andere front- en back-end ontwikkelaars. Hier ga je werken Voor een vooruitstrevende organisatie binnen de zorg in Den Haag zijn wij opzoek naar een Back-end Developer die ervaring heeft met o.a.XQuery en Vue.JS of daarin graag zou willen ontwikkelen. Je zal ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform en koppelingen maken met de NoSQL database. Ook het testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten behoort tot jouw

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het development team. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met

Bekijk vacature »

Social Media Specialist

Social Media Specialist locatie: Rotterdam (Zuid Holland) Wij zoeken op korte termijn een nieuwe collega, een social media specialist/ adviseur sociale media (24 uur), voor ons sprankelende team Communicatie van CJG Rijnmond. Onze focus ligt op het informeren en binden van onze in- en externe klanten en stakeholders en het versterken van onze naamsbekendheid en zichtbaarheid. Dat doen we in nauwe samenwerking met elkaar. Over de functie Ons team bestaat uit 7 communicatieprofessionals met ieder een eigen expertise. Als lid van het online team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitvoeren en analyseren van onze socialemediastrategie. Ook stel je campagnes

Bekijk vacature »

Junior Software Developer C# Verhuursector Verhuur

Samengevat: Wij ontwikkelen en leveren softwaresystemen voor de logistieke sector en de verhuursector. Ben jij geschikt als Junior Software Developer? Heb je ervaring met Delphi? Vaste baan: C# Software Developer Logistiek HBO €2.500 - €3.900 Deze werkgever is een software ontwikkelaar, gericht op software voor de logistieke sector. Deze werkgever heeft eigen producten ontwikkelen en leveren ook maatwerk. Ons bedrijf kent een boeiende en inspirerende werkomgeving met een open cultuur en mogelijkheden voor je verdere ontwikkeling. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen en herstructureren van het platform; Je werkt in teamverband en zelfstandig aan uitdagende projecten voor verschillende klanten; Softwareontwikkeling middels C# .NET; Je staat in contact met verschillende opdrachtgevers om de klantwensen te bespreken en deze vervolgens te ontwikkelen; Verbeteren van bedrijfsprocessen; Implementaties. Hier ga je werken Als .NET Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor een informele club in omgeving Delft zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Als ontwikkelaar kom je terecht op een afdeling van 6 medewerkers. Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Er wordt voornamelijk gewerkt met PHP, Java en

Bekijk vacature »

Java Developer

Java Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij werken als Senior Developer en werken aan een applicatie die duizenden marketingcampagnes automatisch aanstuurt? Dit is je kans! Kom werken voor onze opdrachtgever en in deze rol zul je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgen om gezamenlijk de applicatie naar een hoger plan te tillen. Wat ga je verder doen: Optimaliseren, beheren en uitbreiden van onze applicatie; Het bouwen van aansluitingen op de systemen van partners middels API’s; Meedenken over de technische/ontwikkel-standaarden; Proactief verbeterpunten voorstellen. Bedrijfsprofiel Het is een organisatie die met een team van verschillende developers én marketeers

Bekijk vacature »

Laravel developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Starter/junior Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als starter/junior developer zul je direct begeleid worden door een senior uit het team. Het is van belang dat

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 volgende »

Sander Jansen

Sander Jansen

29/06/2015 16:30:24
Quote Anchor link
Hey, Ik heb een scriptje gevonden maar zit met het probleem dat het skript bestaande files overschrijft... Nou ben ik niet zn held met PHP, ik kan wel ongeveer zeggen wat er gebeurd maar kan het niet zelf schrijven. Hieronder zet ik een link waar je de files en bijbehorende dingen kunt downloaden:

http://cloud.yor-it.nl/index.php/s/IbCRPrYpo39wd2d

Het zou fijn zijn als iemand mij hiermee kan helpen... dat er bijvoorbeeld een random nummer achter gezet wordt.

Alvast bedankt,
Sander
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 22:26:33
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/06/2015 18:15:22
Quote Anchor link
Kan je de relevante code in het topic plaatsen, dan hebben andere er nog wat aan als de downloadlink straks verdwenen is.
 
Ivo P

Ivo P

29/06/2015 18:15:43
Quote Anchor link
ergens in je script (ik ga niet zoeken) zal iets staan als

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php move_uploaded_file($_FILES['xxxx']['tmp_name'], $sometarget); ?>


Daar kun je controleren of de file al bestaat met:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if(!file_exsists($sometarget)){
   move_uploaded_file($_FILES['xxxx']['tmp_name'], $sometarget);
}

?>


Toevoeging op 29/06/2015 18:19:40:

je kunt in plaats van het niet verplaatsen ook kiezen voor een nummer achter de filename:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$counter
= 1;
$target = $sometarget;

while(file_exsists($sometarget)) {
  $sometarget = $target . $counter;
  $counter++;
}


move_uploaded_file($_FILES['xxxx']['tmp_name'], $sometarget);
?>
Gewijzigd op 29/06/2015 18:16:38 door Ivo P
 
Sander Jansen

Sander Jansen

29/06/2015 18:31:35
Quote Anchor link
de code van upload.php is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php

// A list of permitted file extensions
$allowed = array('png', 'jpg', 'gif');

if(isset($_FILES['upl']) && $_FILES['upl']['error'] == 0){

    $extension = pathinfo($_FILES['upl']['name'], PATHINFO_EXTENSION);

    if(!in_array(strtolower($extension), $allowed)){
        echo '{"status":"error"}';
        exit;
    }


    if(move_uploaded_file($_FILES['upl']['tmp_name'], 'uploads/'.$_FILES['upl']['name'])){
        echo '{"status":"success"}';
        exit;
    }
}


echo '{"status":"error"}';
exit;
[
/code]
 
- SanThe -

- SanThe -

29/06/2015 18:31:49
Quote Anchor link
@Ivo: Als $sometarget een extensie bevat gaat het vast niet zoals je wilt.
 
Sander Jansen

Sander Jansen

29/06/2015 18:33:41
Quote Anchor link
Ik kan denk ik niet zomaar van alles gaan toevoegen... ik weet niet precies het het met die "if" zit... die moet namelijk wel nog blijven werken anders wordt op de pagina zelf de status niet goed doorgegeven... dat is met namen het probleem waar ik mee zit...
 
Ivo P

Ivo P

29/06/2015 18:33:48
Quote Anchor link
foto.jpg
foto.jpg1
foto.jpg2

gaat prima. Zeker in een voorbeeldscript. Om dat weer te veranderen in
foto1.jpg kost wat extra regels, maar TS is vrij om eea aan te passen natuurlijk

Toevoeging op 29/06/2015 18:36:16:

sowieso is 'uploads/'.$_FILES['upl']['name'] niet zo'n goed plan over het algemeen.

De uploader laat je nu de naam bepalen. ook als er / of ../ oid in de filename staat.
 
- SanThe -

- SanThe -

29/06/2015 18:36:50
Quote Anchor link
Ok, je hebt gelijk, het gaat wel.
Alleen ben ik geen voorstander van extenties met een getal er aan vast.
Ik ga meer voor foto1.jpg.
 
Sander Jansen

Sander Jansen

29/06/2015 18:42:27
Quote Anchor link
Het is inderdaad wel de bedoeling dat de extensie hetzelfde blijft gezien het gaat om veel fotos van veel mensen... deze moeten dan wel een "screaning" krijgen maar om dan ook nog eens weet ik hoeveel foto`s te hernoemen is geen optie...

en de veiligheid is ook wel belangrijk ja... maar hoe ga ik het dan aanpassen zodat de statussen wel nog goed doorgenomen worden?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/06/2015 18:51:03
Quote Anchor link
Die status kijkt niet naar de bestandsnaam, en alleen naar de exetntie en de voorwaarden voor de error-array in je $_FILES.

Dus de bestandsnaam kan je gewoon aanpassen naar elke waarde. Je kan zelfs een prefix/suffix meegeven zodat je kan onderscheiden of ze al gescreend zijn:

foto1.jpg v.s foto1_screened.jpg
Gewijzigd op 29/06/2015 18:51:46 door - Ariën -
 
Sander Jansen

Sander Jansen

29/06/2015 18:56:45
Quote Anchor link
het gaat een heel domme vraag zijn... maar gezien die regel begint met: if(move_uploaded_file........... hoe moet ik dan bijvoorbeeld: $counter = 1; $target = $sometarget;........... gaan invoegen? mijn eerste poging zou gewoon een lege if regel zijn maar heb het idee dat dat ook weer niet gaat werken...


is het niet mogelijk om de "tmp_name" aan te houden... neem aan dat hij daar toch al random is? of zie ik dat nou helemaal verkeerd?
Gewijzigd op 29/06/2015 19:09:08 door Sander Jansen
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

29/06/2015 19:29:25
Quote Anchor link
Sla je nog extra informatie op bij de foto (metadata)?

Mag iedereen vervolgens alle foto's opvragen als je de naam van de afbeelding kent?

Als je het eerste doet (en het tweede niet wilt), dan zou je kunnen overwegen om de foto's te serveren via een script die controleert of je deze mag zien op grond van <een lijst van voorwaarden>; Je zou dan de bestanden op kunnen slaan als 1.jpg, 2.jpg etc., met andere woorden, het auto_increment veld van de foto-metadata.

Je oplossing hangt af van hoe je (vervolgens) met deze foto's omgaat, maar daar heb ik je nog weinig over horen zeggen.

Je hebt het hierboven over "screening" dus je hangt al extra informatie op aan de afbeeldingen? Of ga je fysiek met bestanden slepen bij goed-/afkeuring?

Ook: als je een bestand upload, en deze wordt gehernoemd naar whatever3.jpg, dan weet je dus ook meteen dat whatever.jpg, whatever1.jpg en whatever2.jpg bestaan, het raden van bestandsnamen wordt dan vrij makkelijk.

Ook: als je dan toch een hanteerbare bestandsnaam wilt hebben dan heeft een auto_inrement id wel de voorkeur boven de tmp_name, maar dan moet je dus wel een hulpscript hebben die de bestanden serveert, waarin een controle zit die bepaalt of je een afbeelding mag zien.
Gewijzigd op 29/06/2015 19:31:45 door Thomas van den Heuvel
 
Sander Jansen

Sander Jansen

29/06/2015 20:06:03
Quote Anchor link
het gaat als volgd tewerk:
het skript komt op een site met een fotoalbum. het album en het upload skript staan los van elkaar. het is de bedoeling dat mensen via het upload, fotos kunnen "toevoegen". Wat het upload skript moet doen is alleen uploaden en in een map zetten, hier word vervolgens niets meer mee gedaan. dit wordt 1x in de week ofzo met de hand opgepakt en gecontroleerd of de fotos scherp zijn en of ze relevant zijn. vervolgens worden ze verplaatst en onderverdeeld in mapjes met de evenementen.

Het ./uploads mapje in trouwens een aflever map, hier kan alleen naar geschreven worden en niet gelezen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/06/2015 20:21:32
Quote Anchor link
Je zou alle foto's zelfs eerst buiten de webroot kunnen plaatsen, zodat ze door een beheerder gecontroleerd worden.

Zodra ze goed zijn bevonden, kan de beheerder deze naar de webroot verplaatsten, zodat iedereen ze kan bekijken. Je hoeft dan zelf niet met prefixes aan de slag te gaan.
 
Sander Jansen

Sander Jansen

29/06/2015 20:26:18
Quote Anchor link
het wordt allemaal door mij gedaan dus dat valt nog wel mee... de prefixes zijn niet nodig... en het maakt in princiepe niet uit waar dat de fotos geupload worden... het fotoalbum staat in een andere map en weblink... ik host zelf de server waar alles op draait dus ik kan gewoon overal bij.

het enigste wat gedaan hoeft te worden is simpel weg uploaden en klaar... zou het eventueel met een ftp kunnen doen maar dan wordt het rommelig gezien iedereen moet kunnen uploaden... het uitzoek werk erna wordt met de hand gedaan dus...
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/06/2015 20:29:24
Quote Anchor link
Je wilt vast niet dat de ingestuurde foto's nog voor de controle te bekijken zijn. Dus dan is het zinvoller om hem afgeschermd te houden, buiten de webroot.
 
Sander Jansen

Sander Jansen

29/06/2015 21:32:39
Quote Anchor link
in dit geval is het makelijker als alles bij elkaar staat dus ik wil graag dat het skript en de geuploade files bij elkaar staan... anders wordt het verwarend met opschonen...

Dus hoe zou het skript eruit gaan zien dan? want kom er nog steeds niet uit
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/06/2015 21:39:33
Quote Anchor link
Je moet nog wel $sometarget defineren met de locatie waar het bestand moet komen te staan.
 
Sander Jansen

Sander Jansen

29/06/2015 22:01:58
Quote Anchor link
Ik kan het niet schrijven... alleen lezen een beetje... ik weet niet hoe ik van plain text naar variabele moet gaan en dat het dan goed opgepakt wordt... en het feit dat het meerdere regels gaan worden met die "if"...

Ik weet dat het niet de bedoeling is dat ik een vraag stel en dan het hele skript kant en klaar met een strikje erom aangeleverd krijg maar het is in dit geval maar een aanvulling... en zo te horen niet veel werk... maar ik kan het zelf niet dus het zou fijn zijn als iemand dit voor mij zou willen doen...
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/06/2015 22:15:12
Quote Anchor link
Wat heb je nu aan code inmiddels? Of is het nog hetzelfde als eerst?
 
Sander Jansen

Sander Jansen

29/06/2015 22:19:02
Quote Anchor link
heb wel van alles geprobeerd maar niks werkte echt ... krijg alleen fouten of dat dingen niet goed gaan... dus ja ik heb qua skript nog wat ik eerst had... dat is tenminste foutloos
 

Pagina: 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.