user class.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior PHP developer met ambities tot Software Arc

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Lead developer (PHP, Symfony, DDD)

Functie Als Lead developer zorg je ervoor dat het team (bestaande uit zowel junior als ervaren developers) in staat is om de kwaliteit van de software (en code) verder te verhogen. In samenwerking met het team, de product owner en de andere lead developers zet je technische lijnen uit en bepaal je de prioriteiten per sprint. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en bijvoorbeeld een nieuwe applicatiestructuur in Symfony op te zetten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Junior Front-End Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale oplossingen van Coolblue. Wat doe je als Junior Front-End Developer bij Coolblue? Als Junior Front-End Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen. Op dat moment komt je wil om te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan goed van pas! Ook Junior Front-End Developer worden bij Coolblue?

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Je werkt nauw samen met het websitebureau aan de ontwikkeling en optimalisering van het internationale platform; Je ziet nieuwe webshops op en voert optimalisaties door; Je bouwt aan technische, functioneel en commercial resultaat; Je vindt het leuk om zelfstandig binnen een internationale organisatie te werken, maar krijgt ook energie om samen met collega's te werken. Hier ga je werken Voor een bedrijf in de regio Rotterdam zijn wij opzoek naar een PHP Developer. Je wordt onderdeel van het communicatieteam en gaat je bezighouden met het optimaliseren van de website van dit internationale bedrijf. Je schakelt veel

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer begint jouw dag na een bak koffie met een stand up. De vorderingen worden tijdens de stand up besproken en de doelen worden opgesteld waar jullie als team in de volgende sprint naartoe gaan werken. Onze backend is geschreven in .NET Core en onze Front-end in Angular. Bij ons ga jij dan ook Fullstack aan de slag. Jij wordt hier opgeleid om zelfstandig te kunnen programmeren en applicaties te kunnen implementeren. Er wordt op projectbasis gewerkt, dit bied leuke uitdagingen omdat elke klant een andere visie heeft over de applicatie die wij maken. Je gaat

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

Full stack developer

Functie Binnen een ontzettend stimulerende werkomgeving kom jij te werken in een software team van 14 developers. Met ontzettend stimulerend bedoel ik een modern pand, wat voorzien is van alle nodige soft- en hardware, zodat jij jouw werk goed kan uitvoeren. Daarnaast zitten ze in een bos, waardoor je in een groene omgeving rustig kunt werken. Het team bestaat uit front end, back end en full stack developers. Jij krijgt dus de keuze hier waar jij jezelf het liefst op zou richten, maar de voorkeur gaat uit naar back end. Er wordt hier Scrum (agile) gewerkt in multidisciplinaire teams met

Bekijk vacature »

Front end developer React

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

PHP developer (Symfony, Doctrine)

Functie Als PHP developer wordt er een hoge mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed opereert in een team waar kennis wordt gedeeld en dingen als codereviews erg veel voorkomen. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Voor een opdrachtgever in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een programmeur. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie As a Senior .NET developer you will work in our Research & development team. Our team consists of 17 colleagues! We are currently busy setting up a completely new architecture for a new product. We use VS2022 and .NET 6.0 for our new product. Your function is therefore mainly backend oriented. Since we develop measuring equipment for the chemical industry, it is also very important to develop high-quality software for its control. You are also responsible for designing, implementing and testing new features. For this position its also very important to ensure future-proof and sustainable architecture. Eisen - A

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

Senior Node.js developer Digital Agency

Functie Door de groei van de organisatie zijn ze op zoek naar een Tech Lead. Als tech lead ben jij verantwoordelijk Als Back end Node.js developer kom je terecht in een van de 8 multidisciplinaire teams in het projectenhuis. Afhankelijk van jouw interesses, wensen en capaciteiten word je bij projecten en onderwerpen naar keuze betrokken. Als ervaren ontwikkelaar zul jij vaak leiding nemen in de projecten en in het team een aanvoerder zijn van technische discussies. Uiteindelijk wil jij natuurlijk de klantwensen zo goed mogelijk vertalen naar robuuste code. De projecten kunnen varieren van langlopende- tot kleinschalige trajecten. Voorheen werkte

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Kevin Blokzijl

Kevin Blokzijl

13/05/2011 14:13:41
Quote Anchor link
Hallo,
Ik zoek een class. en weet niet hoe precies ik die moet maken.

Het gaat om userinfo.
Ik wil overal op de website de gegevens van de user willen opvragen.

Bijvoorbeeld: $user->name;

Dat de username weergeeft.
Wie heeft zoiets voor me?

Mvg
 
PHP hulp

PHP hulp

09/05/2024 23:42:57
 
Dennis meijer

dennis meijer

13/05/2011 14:31:58
Quote Anchor link
Zoiets zoek je dan... Even uit de losse pols geschreven.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php

class ClsUser
{

    public static function UserInfo($id)
    {

        
        $q_Info = mysql_query("SELECT * FROM user WHERE user_id = '".$id."'") or die(mysql_error());
        
        $Info =  mysql_fetch_object($q_Info);
        
        return $Info;
        
    }

}


?>


als je dan ergens deze functie in een variabele zet kun je doen wat jij zegt...

Hoop dat je het begrijpt?
 
Kevin Blokzijl

Kevin Blokzijl

13/05/2011 14:57:13
Quote Anchor link
ik snap hem.

En met welke variabel kan ik nu iets opvragen?
 
Dennis meijer

dennis meijer

13/05/2011 14:59:17
Quote Anchor link
niet...

Je kunt gewoon dit stukje code in een php script zetten...

Laten we zeggen dat je die ClsUser.php gaat noemen... en je wilt vanuit je index.php dit ophalen...

Dan moet je in index.php include'ClsUser.php'; toevoegen bovenin.

Dan moet je in index.php ClsUser::UserInfo->(hier de kolomnaam van de database)

en dan moet er iets komen te staan als alles goed gaat(A)
 
Kevin Blokzijl

Kevin Blokzijl

13/05/2011 15:05:59
Quote Anchor link
heb nu dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo ClsUser::UserInfo->username; ?>


Maar hij geeft error T_OBJECT_OPERATOR

Dit is de class:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
class ClsUser
{

    public static function UserInfo($id)
    {
        
        $q_Info = mysql_query("SELECT * FROM users WHERE id = '".$user->id."'") or die(mysql_error());
        
        $Info =  mysql_fetch_object($q_Info);
        
        return $Info;
        
    }

}
Gewijzigd op 13/05/2011 15:10:02 door Kevin Blokzijl
 
Dennis meijer

dennis meijer

13/05/2011 15:13:41
Quote Anchor link
Op welke regel geeft die de error?

en heb je de pagina geincluded?
 
Kevin Blokzijl

Kevin Blokzijl

13/05/2011 15:16:38
Quote Anchor link
heb de code in classes.php gezet.

En op de regel van die php code
 
Dennis meijer

dennis meijer

13/05/2011 15:18:48
Quote Anchor link
Ok bovenaan in de pagina waar je het wilt zien dit zettn als je eht nog niet hebt:

include_once 'classes.php';

en dan die regel wat jij gebruikt is fout:

je moet de functie UserInfo een user id meegeven...

zoals hier:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo ClsUser::UserInfo($id)->username; ?>
 
Kevin Blokzijl

Kevin Blokzijl

13/05/2011 15:28:14
Quote Anchor link
De class die ik heb is dus fout?

Hiermee check ik de userid: $user->id;

mvg

class ClsUser
{

public static function UserInfo($id)
{

$q_Info = mysql_query("SELECT * FROM users WHERE id = '".$user->id."'") or die(mysql_error());

$Info = mysql_fetch_object($q_Info);

return $Info;

}

}
Gewijzigd op 13/05/2011 15:30:25 door Kevin Blokzijl
 
Dennis meijer

dennis meijer

13/05/2011 15:30:06
Quote Anchor link
nee die class is niet fout alleen je moet een gebruikers id meegeven(A)

Anders krijg je de informatie van iedereen en dat wil je tenslotte niet...

Toevoeging op 13/05/2011 15:30:56:

dat in de class kan niet natuurlijk dat moet $id blijven...
 
Kevin Blokzijl

Kevin Blokzijl

13/05/2011 15:31:19
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
class ClsUser
{

    public static function UserInfo($id)
    {
        
        $q_Info = mysql_query("SELECT * FROM users WHERE id = '".$user->id."'") or die(mysql_error());
        
        $Info =  mysql_fetch_object($q_Info);
        
        return $Info;
        
    }

}


is dit zo goed?
Want ik krijg geen gegevens als ik die regel gebruik
 
Dennis meijer

dennis meijer

13/05/2011 15:31:20
Quote Anchor link
Kun je misschein je hele script hier plaatsen?
 
Kevin Blokzijl

Kevin Blokzijl

13/05/2011 15:31:55
Quote Anchor link
nee, dit is een gekocht cms systeem.
Het gaat me alleen om deze optie
 
Dennis meijer

dennis meijer

13/05/2011 15:32:29
Quote Anchor link
heb je in de database een gebruikers_id?
 
Kevin Blokzijl

Kevin Blokzijl

13/05/2011 15:32:45
Quote Anchor link
nee gewoon de kolom id
 
Dennis meijer

dennis meijer

13/05/2011 15:34:13
Quote Anchor link
ok dan nog...

in de pagina waar je infomartie wilt hebben zorg je dat de id van de desbetreffende gebruiker uit de database word opgehaald en in een variabele word gezet.

Dan roep je die functie aan zoals ik net deed en in plaats van $id tussen de haakjes geef je daar je variabele aan waar de id in staat.

En dan kun je gegevens opvragen... Anders weet de functie niet welke gebruiker je bedoeld.
 
Kevin Blokzijl

Kevin Blokzijl

13/05/2011 15:35:26
Quote Anchor link
$user->id;

Daar gebruik ik die voor
 
Dennis meijer

dennis meijer

13/05/2011 15:38:47
Quote Anchor link
dan word het zo

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo ClsUser::UserInfo($user->id)->username; ?>


en als het goed is moet je dan de username te zien krijgen;)
 
Kevin Blokzijl

Kevin Blokzijl

13/05/2011 15:40:36
Quote Anchor link
Nog niet.
Hij laat niks zien
 
Dennis meijer

dennis meijer

13/05/2011 15:41:22
Quote Anchor link
ok maar wat staat er in $user->id?

en bestaat er wel een tabel users waar de kolom username in zit?
 
Kevin Blokzijl

Kevin Blokzijl

13/05/2011 15:42:18
Quote Anchor link
Werkt al

Hartelijk bedankt!
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.