user class.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Hands-on Solution Architect / Software Architect (

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Solution Architect / Software Architect op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je werkt samen met gedreven DevOps teams, bestaande uit frontend, backend en middleware developers, testers, UX-designers. Samen met de teams ben je continu op zoek naar de beste oplossingen voor onze klanten. Als Solution Architect onderzoek

Bekijk vacature »

Back-end .NET Developer

Functie omschrijving C# / .NET Developer gezocht voor een dynamische organisatie in de regio Houten! Voor een leuke organisatie in de regio Houten zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. In deze functie werk jij aan verschillende projecten en ga je vaak bij klanten op bezoek. Binnen deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid treffen. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Het bedrijf waar je gaat werken is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van procesautomatisering en procesinformatisering. Zij doen dit onder andere voor de (petro)chemie, pharma, infra,

Bekijk vacature »

PHP Laravel Ontwikkelaar

Functie omschrijving Weet jij alles over Laravel en krijg je energie van het developen van software hiermee? Laat het weten want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch voor klein bedrijf welke softwareoplossingen maakt voor hun klanten. Jouw taken hierbij: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Documentatie schrijven over applicaties. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein bedrijf. Er werken circa 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end

Bekijk vacature »

JAVA Programmeur

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving We zoeken per direct enthousiaste software engineers die ons team komen versterken.We werken in DevOps teams met een sterk gevoel voor verantwoordelijkheid. Er wordt nauw samengewerkt met ons Business analyse team (BAT), met onze uitvoerende medewerkers en met de DevOps teams onderling binnen het domein. Het liefst hebben we veel en vaak interactie met onze interne en externe eindgebruikers om zo de juiste dingen te maken. We werken multidisciplinair in een dynamische omgeving. Achtergrond opdracht De Businesseenheid Examens is verantwoordelijk voor de logistiek van de staatsexamens Voortgezet (speciaal) onderwijs, Nederlands als 2e taal en schoolexamens. In het kader

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Functieomschrijving Voor de NIPV zijn wij opzoek naar een Frontend Developer. Als Frontend Developer ga jij aan de slag om dashboards te bouwen vanuit het datawarehouse. Dit stelt NIPV in staat om snel en eenvoudig bij correcte bedrijfsvoeringsinformatie te kunnen. Je ontwikkelt dashboards in PowerBI, publiceert en onderhoud die, verzameld en verwerkt feedback in overleg met het ontwikkelteam. Naast dashboards ontwikkel en onderhoud je een datamodel in Excel waarmee adviseurs, controllers en analisten in staat worden gesteld om de gegevens uit de dashboards te raadplegen en anders te filteren of bepaalde gegevens nader te verfijnen, zodat verdiepende vragen kunnen worden

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

Medior .NET developer

Functie Jij gaat als Medior .NET ontwikkelaar aan de slag in ons scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om onze spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als medior .NET developer ga jij werken aan een technisch hoogwaardig platform welke bezoekerspieken verwerkt van tienduizenden tot honderdduizenden gebruikers per minuut! Ons scrumteam werkt in drie wekelijkse sprints en wij beginnen iedere ochtend met een stand-up. Jij werkt bij ons met C# .NET, .NET Core, React.JS, Xamarin, Azure, Docker en Kubernetes. Wij hechten enorm veel waarde aan het leveren van hoogwaardige en kwalitatieve code. Zodra jij de

Bekijk vacature »

Traineeship ICT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Senior/Lead Python developer

Functie Samen met je team, bestaande uit een senior, 2 mediors en één junior ontwikkelaar ga je op een Agile-gebaseerde aanpak werken aan hun software. Je hebt oog voor kwaliteit, risico’s en klantbelang. Communicatie met je collega’s en waar nodig ook met klanten speelt een belangrijke rol in het bereiken van een succesvol resultaat. Als persoon ben je slim, krijg je dingen voor elkaar en ga je resultaatgericht te werk. Binnen het development team is er veel zelfstandigheid, los van de stand-up (10:00 uur) en zo nu en dan pair-programming sessies. Technieken die zij gebruiken zijn o.a. Python, Django, MySQL,

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving .NET developer met ervaring gezocht! Voor een softwarebedrijf in de regio Veenendaal zijn wij op zoek naar een .NET developer met een aantal jaar ervaring. Jij bent zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Verder ben je bezig met nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en productspecialisten om zo mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken is een snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Deze organisatie heeft zowel klanten die

Bekijk vacature »

Medior/senior Python developer

Functie Bedrijven komen bij deze organisatie om technische vraagstukken op te lossen en hierin ook tot oplossingen te komen waar ze zelf misschien niet aan gedacht hadden. Jij gaat vanuit je ervaring dus niet alleen hands-on aan de slag met het ontwikkelen, maar zult ook zeker adviseren en proactief meedenken met de klant. Er zijn meerdere lange en/of korte projecten en het type klanten is heel uiteenlopend. Zo kun je terecht komen in een multidisciplinair scrumteam waarin je als Python developer meewerkt, of juist voor een kleiner (Greenfield) project aan de slag gaan waarin je veel breder bezig bent. Door

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

Samen met het development team zorg je ervoor dat alle systemen achter de schermen vlekkeloos werken. Wat doe je als Medior C# Developer bij Coolblue? Als C# developer doe je regelmatig mee aan brainstormsessies over user experience, data en task flow met de UX Designer, Product Owner en Data Scientist in je team. Daarnaast schrijf je op zichzelf staande, consistente en testbare code die goed onderhoudbaar en toekomstbestendig is. Ook C# Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Werken met verschillende soorten data-opslag, zoals Oracle of AWS. Problemen oplossen

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Kevin Blokzijl

Kevin Blokzijl

13/05/2011 14:13:41
Quote Anchor link
Hallo,
Ik zoek een class. en weet niet hoe precies ik die moet maken.

Het gaat om userinfo.
Ik wil overal op de website de gegevens van de user willen opvragen.

Bijvoorbeeld: $user->name;

Dat de username weergeeft.
Wie heeft zoiets voor me?

Mvg
 
PHP hulp

PHP hulp

10/05/2024 12:31:08
 
Dennis meijer

dennis meijer

13/05/2011 14:31:58
Quote Anchor link
Zoiets zoek je dan... Even uit de losse pols geschreven.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php

class ClsUser
{

    public static function UserInfo($id)
    {

        
        $q_Info = mysql_query("SELECT * FROM user WHERE user_id = '".$id."'") or die(mysql_error());
        
        $Info =  mysql_fetch_object($q_Info);
        
        return $Info;
        
    }

}


?>


als je dan ergens deze functie in een variabele zet kun je doen wat jij zegt...

Hoop dat je het begrijpt?
 
Kevin Blokzijl

Kevin Blokzijl

13/05/2011 14:57:13
Quote Anchor link
ik snap hem.

En met welke variabel kan ik nu iets opvragen?
 
Dennis meijer

dennis meijer

13/05/2011 14:59:17
Quote Anchor link
niet...

Je kunt gewoon dit stukje code in een php script zetten...

Laten we zeggen dat je die ClsUser.php gaat noemen... en je wilt vanuit je index.php dit ophalen...

Dan moet je in index.php include'ClsUser.php'; toevoegen bovenin.

Dan moet je in index.php ClsUser::UserInfo->(hier de kolomnaam van de database)

en dan moet er iets komen te staan als alles goed gaat(A)
 
Kevin Blokzijl

Kevin Blokzijl

13/05/2011 15:05:59
Quote Anchor link
heb nu dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo ClsUser::UserInfo->username; ?>


Maar hij geeft error T_OBJECT_OPERATOR

Dit is de class:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
class ClsUser
{

    public static function UserInfo($id)
    {
        
        $q_Info = mysql_query("SELECT * FROM users WHERE id = '".$user->id."'") or die(mysql_error());
        
        $Info =  mysql_fetch_object($q_Info);
        
        return $Info;
        
    }

}
Gewijzigd op 13/05/2011 15:10:02 door Kevin Blokzijl
 
Dennis meijer

dennis meijer

13/05/2011 15:13:41
Quote Anchor link
Op welke regel geeft die de error?

en heb je de pagina geincluded?
 
Kevin Blokzijl

Kevin Blokzijl

13/05/2011 15:16:38
Quote Anchor link
heb de code in classes.php gezet.

En op de regel van die php code
 
Dennis meijer

dennis meijer

13/05/2011 15:18:48
Quote Anchor link
Ok bovenaan in de pagina waar je het wilt zien dit zettn als je eht nog niet hebt:

include_once 'classes.php';

en dan die regel wat jij gebruikt is fout:

je moet de functie UserInfo een user id meegeven...

zoals hier:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo ClsUser::UserInfo($id)->username; ?>
 
Kevin Blokzijl

Kevin Blokzijl

13/05/2011 15:28:14
Quote Anchor link
De class die ik heb is dus fout?

Hiermee check ik de userid: $user->id;

mvg

class ClsUser
{

public static function UserInfo($id)
{

$q_Info = mysql_query("SELECT * FROM users WHERE id = '".$user->id."'") or die(mysql_error());

$Info = mysql_fetch_object($q_Info);

return $Info;

}

}
Gewijzigd op 13/05/2011 15:30:25 door Kevin Blokzijl
 
Dennis meijer

dennis meijer

13/05/2011 15:30:06
Quote Anchor link
nee die class is niet fout alleen je moet een gebruikers id meegeven(A)

Anders krijg je de informatie van iedereen en dat wil je tenslotte niet...

Toevoeging op 13/05/2011 15:30:56:

dat in de class kan niet natuurlijk dat moet $id blijven...
 
Kevin Blokzijl

Kevin Blokzijl

13/05/2011 15:31:19
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
class ClsUser
{

    public static function UserInfo($id)
    {
        
        $q_Info = mysql_query("SELECT * FROM users WHERE id = '".$user->id."'") or die(mysql_error());
        
        $Info =  mysql_fetch_object($q_Info);
        
        return $Info;
        
    }

}


is dit zo goed?
Want ik krijg geen gegevens als ik die regel gebruik
 
Dennis meijer

dennis meijer

13/05/2011 15:31:20
Quote Anchor link
Kun je misschein je hele script hier plaatsen?
 
Kevin Blokzijl

Kevin Blokzijl

13/05/2011 15:31:55
Quote Anchor link
nee, dit is een gekocht cms systeem.
Het gaat me alleen om deze optie
 
Dennis meijer

dennis meijer

13/05/2011 15:32:29
Quote Anchor link
heb je in de database een gebruikers_id?
 
Kevin Blokzijl

Kevin Blokzijl

13/05/2011 15:32:45
Quote Anchor link
nee gewoon de kolom id
 
Dennis meijer

dennis meijer

13/05/2011 15:34:13
Quote Anchor link
ok dan nog...

in de pagina waar je infomartie wilt hebben zorg je dat de id van de desbetreffende gebruiker uit de database word opgehaald en in een variabele word gezet.

Dan roep je die functie aan zoals ik net deed en in plaats van $id tussen de haakjes geef je daar je variabele aan waar de id in staat.

En dan kun je gegevens opvragen... Anders weet de functie niet welke gebruiker je bedoeld.
 
Kevin Blokzijl

Kevin Blokzijl

13/05/2011 15:35:26
Quote Anchor link
$user->id;

Daar gebruik ik die voor
 
Dennis meijer

dennis meijer

13/05/2011 15:38:47
Quote Anchor link
dan word het zo

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo ClsUser::UserInfo($user->id)->username; ?>


en als het goed is moet je dan de username te zien krijgen;)
 
Kevin Blokzijl

Kevin Blokzijl

13/05/2011 15:40:36
Quote Anchor link
Nog niet.
Hij laat niks zien
 
Dennis meijer

dennis meijer

13/05/2011 15:41:22
Quote Anchor link
ok maar wat staat er in $user->id?

en bestaat er wel een tabel users waar de kolom username in zit?
 
Kevin Blokzijl

Kevin Blokzijl

13/05/2011 15:42:18
Quote Anchor link
Werkt al

Hartelijk bedankt!
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.