Validatie probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP back-end developer gezocht!

Functie Werk je liever zonder druk en keiharde deadlines maar met de focus op kwaliteit? Dan kom je hier op de juiste plek terecht! In Het team bestaat momenteel uit 12 developers, hiernaast werken er collega’s van front-end, UX maar ook marketing/sales en support. In iedere sprint ontwikkel je samen functionaliteiten met als uitdaging om de klanten de beste gebruikerservaring te bieden. Ze bieden een werkplek waar je jezelf kunt blijven ontwikkelen, en mee te werken aan zowel bestaande als nieuwe mogelijkheden. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar een papiertje) • Je denkt graag mee over

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ervaren .NET Developer gezocht! Wij zoeken een ervaren .NET developer die aan de slag gaat voor een softwarebedrijf in de regio Rhenen. In deze rol ben jij zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Daarnaast houdt jij je bezig met de nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en product specialisten om mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken voor snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Klanten van deze

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel verder en laat wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot aantal creatieve en ambitieuze ontwikkelaars. Ze

Bekijk vacature »

.NET Developer Senior

Dit ga je doen Het ontwikkelen van backend applicaties in C#; Het maken van vele koppelingen met andere ERP-applicaties zoals JD Edwards en SAP; Je bent (mede) verantwoordelijk voor het opstellen van technisch ontwerpen voor de te ontwikkelen software oplossingen; Je bent gemiddeld 90% van je tijd inhouse oplossingen aan het ontwikkelen en testen. De overige 10% van je tijd ben je bij klanten op locatie om oplossingen te implementeren, klanten te begeleiden en de software verder te innoveren; Naast het zelfstandig ontwikkelen van software oplossingen ben je ook bezig met het waarborgen van je contacten bij de klant, het

Bekijk vacature »

PHP Programmeur

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda, ontwikkel je als PHP programmeur niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het constant inspelen op nieuwe innovaties m.b.t software ontwikkeling. Naast het ontwikkelen van webapplicaties, bouwt deze toffe werkgever ook webshops en websites voor hun opdrachtgevers. Wat ga je doen? Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony framework; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die

Bekijk vacature »

Senior Fullstack Developer (GOLang, TypeScript)

Bedrijfsomschrijving Our client is one of the large worldwide accounting firms. Functieomschrijving We are looking for a senior (all-round) developer (Project On Demand / Tax Technology) Uses as much as possible technology in support of the development process: Git, Jenkins, Docker, npm, skaffold, helm, etc. We are looking for a real hands-on developer; ie not a team lead or other managerial-style role; Acts with integrity both internally and externally and takes personal responsibility in this respect; Curious about the developments within their field and driven to make a difference with the team; Able to empathize with colleagues and stakeholders and

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

As a Back-End Web Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a Back-End Web Developer at Coolblue? As a Back-End Web Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you also feel confident with setting up microservices in Typescript or are open to learning this. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing pure

Bekijk vacature »

C# .NET Developer IoT SQL Server

Samengevat: Wij ontwikkelen innovatieve oplossingen om apparaten en bezittingen op een eenvoudige en flexibele manier te beveiligen. Ben jij een C# .NET developer? Heb jij ervaring met C# en SQL server? Vaste baan: C# .NET Developer IoT HBO €3.200 - €4.500 Deze werkgever is gespecialiseerd in hoogwaardige GSM/GPRS alarm- en telemetrietechnologie. Met een eigen productlijn en klantspecifieke ontwikkelingen biedt deze werkgever oplossingen om op afstand te meten, melden, loggen en aansturen, ook op plaatsen zonder stroomvoorziening. Onze producten worden gekarakteriseerd door flexibiliteit in de configuratie, betrouwbaarheid en een extreem laag stroomverbruik. Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel

Bekijk vacature »

Lead javascript developer Node.js React

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Back end developer

Functie Jij als full stack ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor 90% van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van grote maatwerk applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. De technische uitdaging momenteel is dat

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij werken als Senior Developer en werken aan een applicatie die duizenden marketingcampagnes automatisch aanstuurt? Dit is je kans! Kom werken voor onze opdrachtgever en in deze rol zul je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgen om gezamenlijk de applicatie naar een hoger plan te tillen. Wat ga je verder doen: Optimaliseren, beheren en uitbreiden van onze applicatie; Het bouwen van aansluitingen op de systemen van partners middels API’s; Meedenken over de technische/ontwikkel-standaarden; Proactief verbeterpunten voorstellen. Bedrijfsprofiel Het is een organisatie die met een team van verschillende developers én marketeers

Bekijk vacature »

Front-end PHP Developer

Dit ga je doen Bouwen van de frontend van een nieuwe applicaties; Verbeteren van de user experience; Opstellen van een style guide; Schakelen met collega developers over de te bouwen oplossing; Je speelt een belangrijke rol in het neerzetten van het nieuwe systeem; Werken met o.a. Symfony 6, API Platform, Twig, Javascript, Redis Automatiseren van processen; Koppelen van verschillende functionaliteiten; Unit tests, integration tests, end-to-end tests; In de toekomst ga je nog werken aan andere projecten. Hier ga je werken Voor onze vaste opdrachtgever in de regio Breda zijn wij op zoek naar een Frontend Developer. Het betreft een organisatie

Bekijk vacature »
J C

J C

15/01/2014 18:20:52
Quote Anchor link
Ik ben bezig mijn website helemaal netjes te maken en door een validatie heen te halen. Maar ik kom er bij 1 fout melding niet uit, hopelijk kunnen jullie mij helpen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<div class="grid_8 padtop3">
                    <h4 class="padtop">Nieuwsberichten</h4>
                    <p class="padbot35">Hier komen nieuwsberichten.</p>
                    <p class="padbot36">
                        <ul class="icons">
                        <li><a href="https://www.facebook.com/pages/Rigging-Experts/1454326911455393"><img src="http://www.jcsl.nl/rigging/icons/facebook.jpg" alt="" /></a></li>
                        </ul>
                    </p>
                </div>


De </p> geeft hierbij de volgende melding:

line 100 column 9 - Fout: No p element in scope but a p end tag seen.

[code]-tags geplaatst ipv <?php. Zou je in het vervolg alleen PHP code tussen PHP code tags willen zetten?[/modedit]
Gewijzigd op 15/01/2014 18:46:47 door Wouter J
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 08:58:12
 
Willem vp

Willem vp

15/01/2014 18:54:52
Quote Anchor link
<ul> is een block level element. Een <p>-element mag geen block level elementen bevatten.
Gewijzigd op 15/01/2014 18:55:13 door Willem vp
 
J C

J C

15/01/2014 18:57:10
Quote Anchor link
ok dus hoe zou ik dit dan moeten oplossen? Want die p is onderdeel van het skeletonlayout.

is div dan een goede oplossing?
Gewijzigd op 15/01/2014 18:58:20 door J C
 
Willem vp

Willem vp

15/01/2014 19:02:53
Quote Anchor link
Als het geen optie is om de <ul> buiten de <p> te plaatsen, zou je nog kunnen proberen om de <ul>-tags te verwijderen en de <li>-tags om te zetten in een <span> of zo. Maar misschien heeft iemand een betere oplossing.
 
Wouter J

Wouter J

15/01/2014 19:08:31
Quote Anchor link
>> zou je nog kunnen proberen om de <ul>-tags te verwijderen en de <li>-tags om te zetten in een <span> of zo. Maar misschien heeft iemand een betere oplossing.

Dat is nog fouter dan de huidige situatie.

JC, je hebt 2 oplossingen. 1tje is semantisch veel beter. Een p staat voor paragraph (alinea). Een lijst die onderdeel van een alinea is ziet er ongeveer zo uit: item een; twee; drie; en vier. Dat wil jij hier niet. Jij hebt een lijst die er zo uitziet:
  • item een
  • twee
  • drie
  • en vier

Zoals je ziet staat deze tussen 2 alinea's in: tussen 2 <p> elementen dus. Niet in een alinea. Dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<p>Een alinea</p>
<ul>
  <li>item een</li>
  <li>twee</li>
  <li>drie</li>
  <li>en vier</li>
</ul>


Als we dan naar jouw huidige lay-out kijken lijkt die <p class="padbot36"> helemaal niet te kloppen. Dat is namelijk geen alinea, maar een blokje met een willekeurige content (lijst, plaatje, tekst, etc.). Een <div> (een block element zonder betekenis) zou dus het beste weer staan in dit geval.

En als je dat niet wilt aanpassen. Gewoon zo laten en je geen zorgen maken over die validator. Browsers supporten het en wat maakt het dan uit dat het tegen de regels is? Het is een beetje miepen over de te kleine details. Maar goed, semantiek (wat ik hierboven uitlegde) is wel goed om op orde te hebben.
 
J C

J C

15/01/2014 19:12:54
Quote Anchor link
Nou wat ik heel graag wil leren is zo'n website bouwen die ook op een mobiel goed te zien is, vandaar deze structuur. Dus waarom in het begin al zulke fouten laten zitten

Ik zou dan zoiets krijgen denk ik:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<div class="grid_8 padtop3">
                    <h4 class="padtop">Nieuwsberichten</h4>
                    <div class="padbot35">Hier komen nieuwsberichten.</div>
                    <div class="padbot36">
                        <ul class="icons">
                        <li><a href="https://www.facebook.com/pages/Rigging-Experts/1454326911455393"><img src="http://www.jcsl.nl/rigging/icons/facebook.jpg" alt="" /></a></li>
                        </ul>
                    </div>
                </div>
 
Wouter J

Wouter J

15/01/2014 19:18:44
Quote Anchor link
>> Dus waarom in het begin al zulke fouten laten zitten
Naja, je moet niet altijd de drang hebben om alles valid te krijgen. Heeft trouwens niks te maken met mobiel enzo. W3C is het team dat de regels heeft bedacht en browsers implementeren deze regels. Hoe browsers er mee omgaan is wat uitmaakt, of W3C het dan misschien niet leuk vind dat je een spatie daar hebt een een & teken daar is allemaal een beetje teveel gemiep.

>> Ik zou dan zoiets krijgen denk ik
Dat ligt aan wat je doel is en of je HTML5 gebruikt.
Zomaar iets dat me bijv. al opvalt: <div class="padbot35">Hier komen nieuwsberichten.</div>
Nieuwsberichten zijn een opsomming van berichten, een lijst dus, geen div.
 
J C

J C

15/01/2014 19:21:31
Quote Anchor link
Helemaal gelijk op beide punten.

Het laatste moet inderdaad later nog een lijst worden, maar ben er nog niet uit hoe ik dat ga voorgeven of indelen, dus heb er even tijdelijk een blok van gemaakt.
 
Willem vp

Willem vp

15/01/2014 19:54:36
Quote Anchor link
Wouter J op 15/01/2014 19:18:44:
W3C is het team dat de regels heeft bedacht en browsers implementeren deze regels. Hoe browsers er mee omgaan is wat uitmaakt, of W3C het dan misschien niet leuk vind dat je een spatie daar hebt een een & teken daar is allemaal een beetje teveel gemiep.

Dat is absoluut geen gemiep. Wat jij beschrijft is juist de bron van alle ellende.
Weg met alle quirks- en compatibility modes. Wat je nu ziet, is dat de ene browser zich niet aan de standaard houdt, waar vervolgens een webdesigner weer gebruik van maakt, zodat andere browsers kunstgrepen uit moeten halen om de betreffende website te kunnen tonen. Maar omdat elke browser weer een andere rendering engine heeft, zal het resultaat voor elke browser weer net iets anders zijn. En doordat iedere browser zal proberen een site die zich niet aan de standaards houdt zo goed mogelijk te tonen, worden ontwerpers ook niet geprikkeld goed werk af te leveren, waardoor het probleem alleen maar groter wordt.

Op dit moment is het gewoon onmogelijk om een site te maken die op alle browsers goed werkt, en dat schrijf ik voor het grootste deel toe aan de vergevingsgezindheid van de browsers betreffende de bagger die ze aangeleverd krijgen. Hoe was dat spreekwoord ook weer van die zachte heelmeesters die stinkende wonden maken? Het huidige wereldwijde web is een grote stinkende wond van kansloze HTML-rommel.

Het probleem is dat wanneer je nu een stricte compliancy zou afdwingen, zo'n 98% van de web"designers" gaat blaten omdat hun site niet meer werkt. Toch denk ik dat het de enige manier is om van de stank af te komen.
Gewijzigd op 15/01/2014 19:55:13 door Willem vp
 
J C

J C

15/01/2014 23:14:06
Quote Anchor link
Ik verwacht niet dat ik daar met die ene website die ik per jaar bouw nou echt verschil in ga maken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.