Validatie probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Boskoop dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten.Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Back-end PHP Software Developer - Juniorfunctie

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Software Developer om ons team te versterken en mee te werken aan de ontwikkeling van eigen IOT-oplossingen. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor het uitlezen en managen van sensoren in machines. Je werkt nauw samen met een team van ontwikkelaars en engineers om de beste software-oplossingen te creëren. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je bent in deze rol verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties en softwaretoepassingen voor in-house ontwikkelde IOT oplossingen. Je werkt aan complexe databases en back-end

Bekijk vacature »

Senior Javascript developer

Functie Het platform is gebouwd in een moderne JavaScript stack, die gebruikt maakt van:  React.js  Redux  TypeScript  Node.js  Google Cloud functions (node.js)  Semantic UI Alle code wordt getest en beoordeeld door collega developers. De continuous integration pipeline maakt het mogelijk om elke dag waarde te leveren aan hun klanten. Het ontwikkelproces is pragmatisch en gebaseerd op Scrum. Wat je zult doen: Ten eerste kun je nadrukkelijk jouw eigen stempel drukken op de technologie, het product en de cultuur van het bedrijf. Je bent bezig met het uitwerken van de architectuur van nieuwe functionaliteiten op

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving Op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen PHP? Lees dan snel verder! Wij zoeken een ervaren PHP developer die binnen een organisatie gaat functioneren als verlengstuk van de klant. Wij zoeken voor deze iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme en plezier aanvliegt. Verder moet je instaat zijn om je tijd goed te managen omdat je aan meerdere projecten tegelijkertijd werkt. Je werkt met de nieuwste technieken en tijdens deze uitdaging werk je veel samen met de front-end developers van deze organisatie. Wij zoeken iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd de beste wilt zijn. Bedrijfsprofiel Waar ga

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Software developer

Werkzaamheden voor jou als software developer Voor een goede relatie in de regio Zwolle (meerdere locaties) zoeken wij een software developer die betrokken is bij de ontwikkelcyclus en verantwoordelijk is voor het testen en keuren van nieuwe en geoptimaliseerde software. In deze functie ben je in de implementatiefase de persoon die risico's beoordeelt en intern oplossingen aanbrengt om risico's te verkleinen. Binnen het ontwikkelteam van de software ben je een belangrijke schakel waar je intensief meewerkt met scrum. Het voorkomen van bugs in de programma's en het bevorderen van gebruiksvriendelijkheid voor eindklanten zijn voor jou een uitdaging en geeft voldoening

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Software Developer C# - Deventer

Software Developer C# – Deventer Bijdragen aan de toekomst van het onderwijs! Ben jij op zoek naar een dynamische omgeving waar vol enthousiasme wordt gewerkt aan software voor interactieve dashboard- en analysetoepassingen ter verbetering van het onderwijs? Dan zijn wij het bedrijf voor jou! TIG is een bedrijf met een informele en ondernemende werksfeer, waarbij goede ideeën snel leiden tot concrete acties. Wij zijn een software ontwikkelorganisatie en focussen ons op het ontwikkelen en implementeren van oplossingen voor het leveren van managementinformatie, datavisualisatie en analyses voor het onderwijs. Met onze dashboard- en analyseoplossingen zetten scholen gegevens om naar betekenisvolle informatie.

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Junior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als junior Outsystems Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van

Bekijk vacature »

Digital Agency is looking for PHP developers!

Functie The team currently has 20 colleagues, consisting of developers (front and backend) and the operations team, which also includes management and two scrum masters. They are looking for a PHP developer who is able to work independently. You will work in one of the three scrum teams and start working on a project for the customer. The interesting thing about this is that you do have variety in terms of work, but at the same time continuously work for existing customers. This also gives you the opportunity to really go into depth and develop innovative technical solutions. In terms

Bekijk vacature »

WordPress & Azure Developer

Dit ga je doen Zowel front- als back-end development aan de online website omgeving; Het up-to-date houden van alle WordPress-sites; Koppelingen maken tussen applicaties; Meedenken en adviseren over verbeteringen; Development door middel van WordPress, Javascript, HTML en CSS; Werken binnen Scrum/Agile team. Hier ga je werken Voor een grote overheidsinstelling in Den Haag zijn wij opzoek naar een WordPress developer, met kennis en ervaring op het gebied van Azure. De organisatie zit in een grote transitie waarbij de gehele website/online omgeving vernieuwd zal gaan worden. Binnen dit Scrum/Agile team ben je verantwoordelijk voor deze grote migratie/ombouw van de omgeving. De

Bekijk vacature »
J C

J C

15/01/2014 18:20:52
Quote Anchor link
Ik ben bezig mijn website helemaal netjes te maken en door een validatie heen te halen. Maar ik kom er bij 1 fout melding niet uit, hopelijk kunnen jullie mij helpen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<div class="grid_8 padtop3">
                    <h4 class="padtop">Nieuwsberichten</h4>
                    <p class="padbot35">Hier komen nieuwsberichten.</p>
                    <p class="padbot36">
                        <ul class="icons">
                        <li><a href="https://www.facebook.com/pages/Rigging-Experts/1454326911455393"><img src="http://www.jcsl.nl/rigging/icons/facebook.jpg" alt="" /></a></li>
                        </ul>
                    </p>
                </div>


De </p> geeft hierbij de volgende melding:

line 100 column 9 - Fout: No p element in scope but a p end tag seen.

[code]-tags geplaatst ipv <?php. Zou je in het vervolg alleen PHP code tussen PHP code tags willen zetten?[/modedit]
Gewijzigd op 15/01/2014 18:46:47 door Wouter J
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 18:51:42
 
Willem vp

Willem vp

15/01/2014 18:54:52
Quote Anchor link
<ul> is een block level element. Een <p>-element mag geen block level elementen bevatten.
Gewijzigd op 15/01/2014 18:55:13 door Willem vp
 
J C

J C

15/01/2014 18:57:10
Quote Anchor link
ok dus hoe zou ik dit dan moeten oplossen? Want die p is onderdeel van het skeletonlayout.

is div dan een goede oplossing?
Gewijzigd op 15/01/2014 18:58:20 door J C
 
Willem vp

Willem vp

15/01/2014 19:02:53
Quote Anchor link
Als het geen optie is om de <ul> buiten de <p> te plaatsen, zou je nog kunnen proberen om de <ul>-tags te verwijderen en de <li>-tags om te zetten in een <span> of zo. Maar misschien heeft iemand een betere oplossing.
 
Wouter J

Wouter J

15/01/2014 19:08:31
Quote Anchor link
>> zou je nog kunnen proberen om de <ul>-tags te verwijderen en de <li>-tags om te zetten in een <span> of zo. Maar misschien heeft iemand een betere oplossing.

Dat is nog fouter dan de huidige situatie.

JC, je hebt 2 oplossingen. 1tje is semantisch veel beter. Een p staat voor paragraph (alinea). Een lijst die onderdeel van een alinea is ziet er ongeveer zo uit: item een; twee; drie; en vier. Dat wil jij hier niet. Jij hebt een lijst die er zo uitziet:
  • item een
  • twee
  • drie
  • en vier

Zoals je ziet staat deze tussen 2 alinea's in: tussen 2 <p> elementen dus. Niet in een alinea. Dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<p>Een alinea</p>
<ul>
  <li>item een</li>
  <li>twee</li>
  <li>drie</li>
  <li>en vier</li>
</ul>


Als we dan naar jouw huidige lay-out kijken lijkt die <p class="padbot36"> helemaal niet te kloppen. Dat is namelijk geen alinea, maar een blokje met een willekeurige content (lijst, plaatje, tekst, etc.). Een <div> (een block element zonder betekenis) zou dus het beste weer staan in dit geval.

En als je dat niet wilt aanpassen. Gewoon zo laten en je geen zorgen maken over die validator. Browsers supporten het en wat maakt het dan uit dat het tegen de regels is? Het is een beetje miepen over de te kleine details. Maar goed, semantiek (wat ik hierboven uitlegde) is wel goed om op orde te hebben.
 
J C

J C

15/01/2014 19:12:54
Quote Anchor link
Nou wat ik heel graag wil leren is zo'n website bouwen die ook op een mobiel goed te zien is, vandaar deze structuur. Dus waarom in het begin al zulke fouten laten zitten

Ik zou dan zoiets krijgen denk ik:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<div class="grid_8 padtop3">
                    <h4 class="padtop">Nieuwsberichten</h4>
                    <div class="padbot35">Hier komen nieuwsberichten.</div>
                    <div class="padbot36">
                        <ul class="icons">
                        <li><a href="https://www.facebook.com/pages/Rigging-Experts/1454326911455393"><img src="http://www.jcsl.nl/rigging/icons/facebook.jpg" alt="" /></a></li>
                        </ul>
                    </div>
                </div>
 
Wouter J

Wouter J

15/01/2014 19:18:44
Quote Anchor link
>> Dus waarom in het begin al zulke fouten laten zitten
Naja, je moet niet altijd de drang hebben om alles valid te krijgen. Heeft trouwens niks te maken met mobiel enzo. W3C is het team dat de regels heeft bedacht en browsers implementeren deze regels. Hoe browsers er mee omgaan is wat uitmaakt, of W3C het dan misschien niet leuk vind dat je een spatie daar hebt een een & teken daar is allemaal een beetje teveel gemiep.

>> Ik zou dan zoiets krijgen denk ik
Dat ligt aan wat je doel is en of je HTML5 gebruikt.
Zomaar iets dat me bijv. al opvalt: <div class="padbot35">Hier komen nieuwsberichten.</div>
Nieuwsberichten zijn een opsomming van berichten, een lijst dus, geen div.
 
J C

J C

15/01/2014 19:21:31
Quote Anchor link
Helemaal gelijk op beide punten.

Het laatste moet inderdaad later nog een lijst worden, maar ben er nog niet uit hoe ik dat ga voorgeven of indelen, dus heb er even tijdelijk een blok van gemaakt.
 
Willem vp

Willem vp

15/01/2014 19:54:36
Quote Anchor link
Wouter J op 15/01/2014 19:18:44:
W3C is het team dat de regels heeft bedacht en browsers implementeren deze regels. Hoe browsers er mee omgaan is wat uitmaakt, of W3C het dan misschien niet leuk vind dat je een spatie daar hebt een een & teken daar is allemaal een beetje teveel gemiep.

Dat is absoluut geen gemiep. Wat jij beschrijft is juist de bron van alle ellende.
Weg met alle quirks- en compatibility modes. Wat je nu ziet, is dat de ene browser zich niet aan de standaard houdt, waar vervolgens een webdesigner weer gebruik van maakt, zodat andere browsers kunstgrepen uit moeten halen om de betreffende website te kunnen tonen. Maar omdat elke browser weer een andere rendering engine heeft, zal het resultaat voor elke browser weer net iets anders zijn. En doordat iedere browser zal proberen een site die zich niet aan de standaards houdt zo goed mogelijk te tonen, worden ontwerpers ook niet geprikkeld goed werk af te leveren, waardoor het probleem alleen maar groter wordt.

Op dit moment is het gewoon onmogelijk om een site te maken die op alle browsers goed werkt, en dat schrijf ik voor het grootste deel toe aan de vergevingsgezindheid van de browsers betreffende de bagger die ze aangeleverd krijgen. Hoe was dat spreekwoord ook weer van die zachte heelmeesters die stinkende wonden maken? Het huidige wereldwijde web is een grote stinkende wond van kansloze HTML-rommel.

Het probleem is dat wanneer je nu een stricte compliancy zou afdwingen, zo'n 98% van de web"designers" gaat blaten omdat hun site niet meer werkt. Toch denk ik dat het de enige manier is om van de stank af te komen.
Gewijzigd op 15/01/2014 19:55:13 door Willem vp
 
J C

J C

15/01/2014 23:14:06
Quote Anchor link
Ik verwacht niet dat ik daar met die ene website die ik per jaar bouw nou echt verschil in ga maken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.