Variabele doorgeven

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Node.js developer Digital Agency

Functie Door de groei van de organisatie zijn ze op zoek naar een Tech Lead. Als tech lead ben jij verantwoordelijk Als Back end Node.js developer kom je terecht in een van de 8 multidisciplinaire teams in het projectenhuis. Afhankelijk van jouw interesses, wensen en capaciteiten word je bij projecten en onderwerpen naar keuze betrokken. Als ervaren ontwikkelaar zul jij vaak leiding nemen in de projecten en in het team een aanvoerder zijn van technische discussies. Uiteindelijk wil jij natuurlijk de klantwensen zo goed mogelijk vertalen naar robuuste code. De projecten kunnen varieren van langlopende- tot kleinschalige trajecten. Voorheen werkte

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van Software Developer! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van ervaren

Bekijk vacature »

Front-end developer wanted! (Angular, React, Vue.j

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET programmeur

Functieomschrijving Voor een moderne werkgever in regio Prinsenbeek zijn wij op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur die graag de uitdaging aangaat. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van maatwerk webapplicaties voor diverse klanten, waarbij complexe processen optimaal worden ondersteund. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties; Schrijven van hoogwaardige, herbruikbare codes; Schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen; Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen; Troubleshooten en oplossen van bugs in softwaretoepassingen; Werken met databases en dataopslagoplossingen; Implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving Java ontwerpen, bouwen en testen (T-shaped). Als senior ontwikkelaar ben je bekend in zowel de back-end als de frontend van een applicatie. Angular, Continious Delivery / Integration. Een ervaren iemand die de leiding kan nemen, een weg vindt in nieuwe situaties, en in oude applicaties. Initiatiefrijk, bekend met de (technische) omgevingen die we bij duo gebruiken, niet te beroerd om collega’s te helpen. Als senior programmeur in staat om op te treden als lead programmeur. Ondersteunt de testers bij de testautomatisering en minder ervaren programmeurs bij dagelijks werkzaamheden. Dit laatste met name op het gebied van Angular. Achtergrond

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een Front-end (Angular) developer. Het it-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn dus op zoek naar professionals die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaan, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties aan de slag gaat. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI

Bekijk vacature »

API Developer Red Hat Fuse

Dit ga je doen Als API Developer zal je verantwoordelijk zijn voor het: het maken van API's en het correct laten draaien van de API's op het platform. Hierdoor kom je in aanraking met Red Hat Fuse, Springt Boot, 3Scale, Red Hat SSO, Openshift en Azure DevOps; zorgen voor de kwaliteit van de ontwikkeling, integratie en prestaties van de API's; zorgen voor een stabiel integratieplatform. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap dat hoofdzakelijk op OpenShift, Azure en

Bekijk vacature »

Full Stack Software Developer C#.NET

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Hilversum! Voor een leuk bedrijf in de omgeving van Hilversum zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. Ben jij iemand die graag aan verschillende projecten werkt en het ook leuk vindt om bij klanten op bezoek te gaan? Dan ben jij de perfecte kandidaat! Deze functie is erg divers, je moet dus goed kunnen schakelen. Je komt te werken in een klein team van developers. Binnen het bedrijf hangt er een gemoedelijke informele

Bekijk vacature »

Typescript Developer / Cloud platform

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het cloud platform; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het cloud platform; Sparren met de business. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er veel voor. Als Typescript ontwikkelaar word je onderdeel van het team gericht op de (door)ontwikkeling van hun eigen cloud platform welke wordt

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Onze klant is sinds 2 jaar actief als adviseur en bemiddelaar in de verzekeringsmarkt. Sindsdien proberen zij deze slapende markt flink wakker te schudden. Dit willen zij doen door het bouwen van slimme vergelijkers op hun eigen website en die van partners. Het bedrijf wil continu voorop lopen, zodat consumenten eenvoudig de verzekeringen kunnen vinden die het beste bij ze past. Functieomschrijving Als Front-end Developer werk je aan vergelijkingsmodules die consumenten dagelijks gebruiken bij het vergelijken en afsluiten van verzekeringen. Je vindt het leuk om samen te werken met de product owner, bestaande modules te verbeteren en nieuwe vergelijkers "from

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Je werkt nauw samen met het websitebureau aan de ontwikkeling en optimalisering van het internationale platform; Je ziet nieuwe webshops op en voert optimalisaties door; Je bouwt aan technische, functioneel en commercial resultaat; Je vindt het leuk om zelfstandig binnen een internationale organisatie te werken, maar krijgt ook energie om samen met collega's te werken. Hier ga je werken Voor een bedrijf in de regio Rotterdam zijn wij opzoek naar een PHP Developer. Je wordt onderdeel van het communicatieteam en gaat je bezighouden met het optimaliseren van de website van dit internationale bedrijf. Je schakelt veel

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2

- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/04/2021 21:42:07
Quote Anchor link
Gebruik ook een goede editor, en gebruik dan de 'code identing' functie, zodat je script netjes wordt uitgelijnd.

Als ik twee accolades onder elkaar op één lijn zie, dan krijg ik al kriebels....
Nu is je script nog compact, maar als je op deze voet verder gaat neemt het de vorm aan van spaghetti.

De punt na een variabele wordt gebruikt om waardes bij een toekenning aan elkaar te plakken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$getal
= "1, ";
$getal .= "2, ";
$getal .= "3, zie jij wat ik zie?";
echo $getal;
?>
Gewijzigd op 07/04/2021 21:46:20 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 02:59:18
 
Ignace Verschaeve

Ignace Verschaeve

08/04/2021 08:03:01
Quote Anchor link
Ik gebruik Notepad++ . En de code is gebaseerd op W3schools.
 
Ivo P

Ivo P

08/04/2021 10:15:16
Quote Anchor link
Een punt (.) mag niet voorkomen in een kolomnaam.

dus "nr." is geen valide naam voor een kolom. Natuurlijk krijg je zo'n beetje elk raar teken wel in een kolomnaam verwerkt als je hem tussen `` zet, maar zoals je hier ziet: die vergeet je al snel (nog afgezien van dat je query vaak onnodig veel langer wordt als je alle kolomnamen dan maar tussen die `` zet.

Ik zou de kolom renamen naar "nr" ipv "nr."

hier https://www.flydata.com/blog/handling-column-characters-in-mysql-vs-amazon-redshift
staat een tabelletje met wat wel in niet mag (in vergelijk met nog een stel databases)

De punt staat bij NO
Wat op zich niet raar is, aangezien die gebruikt kan worden om een tabelnaam en kolomnaam aan elkaar te knopen:

SELECT tab.kolom FROM tab WHERE tab.id = 10

En bij "nr." moet mysql dan gaan raden, of je de tabel nr bedoelde en de kolomnaam vergeten was achter de punt, of dat je de tabelnaam vergeten bent in de query.
 
Ignace Verschaeve

Ignace Verschaeve

08/04/2021 10:17:15
Quote Anchor link
Dit is nu mijn code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php
 
//Inladen van de instellingen.
include 'instellingen.php';
 
$conn = new mysqli($database_adres, $database_login_naam, $database_login_wachtwoord, $database_naam);
//connectie testen
if ($conn->connect_error)
{

    die("verbinding mislukt: ".$conn->connect_error);
}


$nummer=$_GET[id];
echo "test1 "; echo "$nummer";

$sql = "SELECT * FROM Huwelijken Where 'nr.' = $nummer";
$result = $conn->query($sql);
if ($result->num_rows > 0) {while($row = $result->fetch_assoc()) {
echo  'Dag allemaal';
 $row["nr."];
 $row["Naam1"];
 $row["Voornaam1"];
 $row["Naam2"];
 $row["Voornaam2"];
 $row["Gemeente"];
 $row["Datum"];
 "<br>" ;
}
 }

else{echo " nul resultaten";
}

// Sluit de MySQL verbinding.
$conn->close();
 echo "<br>-- Einde! --";
?>


Ik slaag er dus in om die ID te zien. Ik kan deze op het scherm tonen. Maar ik slaag er niet in om het record met dat nr. uit te lzeen.
Ergens ga ik in de fout vanaf "Select * From ........
Maar ik vind potverdorie niet waar het misloopt.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/04/2021 10:24:42
Quote Anchor link
Staat er echt een punt in je veldnaam in de database?
 
Ignace Verschaeve

Ignace Verschaeve

08/04/2021 10:28:56
Quote Anchor link
Ja, de veldnaaam is nr. En die zoekcode heb ik overgenomen uit PHPAdmin. Ik ga het eens proberen met de veldnaam Naam1 mee te geven als ID. Misschien lukt het daarmee.
Gewijzigd op 08/04/2021 10:31:09 door Ignace Verschaeve
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/04/2021 10:33:08
Quote Anchor link
Waar gebruik je dat veld voor? In het algemeen is het een ongeschreven regel dat het ID genoemd wordt, als het een uniek oplopend getal (auto-increment) is.

Ik betwijfel of een punt wel kan, omdat het in SQL ook de scheiding is tussen databases en tabellen.
 
Ivo P

Ivo P

08/04/2021 11:07:44
Quote Anchor link
Een punt mag niet (zie mijn post boven).

Maar dat mag wel als je de kolomnaam tussen backtics zet.
Helaas is dat waarschijnlijk gebeurd.
Maar in de post van 10:17 zien we single quotes ipv backtics om de kolomnaam.

en omdat de string bestaande uit de letters n r en een punt nooit gelijk is aan $nummer, vind je niets....
 
Ignace Verschaeve

Ignace Verschaeve

08/04/2021 12:03:28
Quote Anchor link
Ik ga het eens hernoemen. Beginnersfouten zeker? Ik heb nog heel veel te leren maar het is boeiend. En op het net vind je zoveel informatie maar ook niet altijd het juiste omdat die soms al verouderd is en de syntax nu niet meer gebruikt wordt enz.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/04/2021 12:27:09
Quote Anchor link
Een punt in een veld is naar mijn weten nooit gebruikelijk geweest.

Als we het veld hernoemen naar een ID, dan komen we uit op deze query:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$nummer
= $conn->real_escape_string($_GET['id']);
$sql = "SELECT * FROM Huwelijken WHERE ID = '".$nummer."'";
?>


- Allereerst haal ik je $nummer buiten quotes. Omdat dit vrij gebruikelijk is voor variabelen, en minder foutgevoeliger tijdens programmeren.
- Daarnaast is het een waarde die tussen single-quotes moet, ik beveel het althans altijd aan.
- En je moet de waarde nog escapen tegen SQL-injection.

Dan zal het een stuk beter gaan.
 
Ivo P

Ivo P

08/04/2021 12:38:04
Quote Anchor link
@Ariën:
als je $nummer niet tussen single quotes zet, heeft het escapen ook geen zin.


a) WHERE ID = 12 OR 1=1
b) WHERE ID = 12 OR foo = \'bar\'
tegenover
c) WHERE ID = '12 OR 1=1'
d) WHERE ID = '12 OR foo = \'bar\''

waarbij b) een mislukte query oplevert
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/04/2021 12:48:58
Quote Anchor link
Daar heb je gelijk in...
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.