veilig script????

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij komt te werken in ons webdevelopment team, wat bestaat uit 8 ervaren collega’s. Hiernaast hebben wij nog een team van 2 ontwikkelaars die aan native applicaties werken. Bij ons zijn er korte lijntjes en er hangt een gezellige informele werksfeer. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je aan geweldige applicaties zult gaan werken! Wij willen als organisatie niet te groot worden, we willen gewoon toffe dingen maken. Onze techstack bestaat momenteel uit: PHP, Laravel, Javascript, Typescript, Git, MySQL, Java, Kotlin, Xamarin. Samen met ons ga jij zorgen dat we puik werk leveren! Waarbij je bij elke fase in

Bekijk vacature »

Back-end Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende development functie bij een klein gespecialiseerd softwarebedrijf? Wil jij graag hybride werken (combi tussen thuis + kantoor), loop jij warm voor maatwerk software en voel jij je prettig in een informele cultuur? Zoek dan niet verder! Reageer direct! Voor een gewilde werkgever in omgeving Tilburg zoeken wij een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je gaat werken voor een klein softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van integratiesoftware. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: In een klein team met 4 ontwikkelaars houd jij je bezig met afwisselende

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Als Senior Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende best-gecertificeerde Java community. Deze bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Aval en de Nationale Politie. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We

Bekijk vacature »

IoT Software Developer PHP

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een IoT software developer met kennis van PHP. In deze rol wordt je verantwoordelijk voor het vernieuwen van het multimedia platform van een super tof bedrijf in Breda. Je gebruikt PHP als programmeerlaag, en bent in staat om de helicopterview te pakken / projectmatig te werken. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "intern" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in het moderniseren van het platform door het deels opnieuw op te zetten of

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functie omschrijving Als Back-end Developer heb je de eer om als eerste interne developer bij deze organisatie te beginnen. Op dit moment zijn er externe developers, maar daar wil de organisatie verandering in brengen. Op termijn moet de gehele afdeling uit intern personeel bestaan. Je kan je voorstellen dat de eerste interne developer ook de nodige kennis mee moet brengen. Dat klopt. Je gaat je namelijk aan het begin bekommeren over de externe developers en uiteindelijk over je interne collega's. Verder ga je het volgende doen: Het bedenken, beheren en onderhouden van webportalen, API-koppelingen en applicaties; Je bedenkt en werkt

Bekijk vacature »

Lead javascript developer Node.js React

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

C# ontwikkelaar

Functie omschrijving Werk jij graag met C# en het .NET framework in een leuk familiebedrijf? Lees dan snel verder! Jouw takenpakket hierbij is: Je gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving (ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de omgeving van Best en is een echt familiebedrijf. Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met

Bekijk vacature »

E-Identity Developer met Projectleider Kwaliteiten

Functieomschrijving Voor de kamer van koophandel zijn we op zoek naar een E-Identity developer met projectleider kwaliteiten. Voor deze opdracht zoekt KVK een Informatieanalist met Technisch Projectleider en ICT developer kwaliteiten, met kennis van E-identity. We zoeken in de breedte en niet specifiek in de diepte qua skillset. Een Junior Projectmanager, een Junior Informatieanalist, een Junior Developer (full stack), een Junior Designer en een Junior ICT architect ineen, met een sterk gevoel van stakeholder management en planning vaardigheden. Door de internationale setting, én de realisatie van ontsluiting van en naar basisregisters toe zijn wij op zoek naar enige ervaring binnen

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Jij komt te werken in een team van 5 developers. het product is continue in beweging. Nieuwe en bestaande klanten vragen om vaak nieuwe features. Hierin ben jij zeer belangrijk om te zorgen dat de functionaliteiten goed opgezet worden op technisch vlak. Designs krijg je aangeleverd van een externe partij zodat jij je primair kan focussen op de techniek! Je hebt daarbij alle vrijheid om je eigen creativiteit toe te passen en mee te denken over de gebruikte technieken. Het gezamenlijke doel is een product dat functioneel zeer gebruiksvriendelijk is en het bedrijfsproces van de gebruikers versneld en kwalitatief

Bekijk vacature »

Software developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze PHP/Symfony Developer. Een enthousiast persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe en nieuwe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel persoonlijke als professionele groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Aanpassingssuggesties van collega’s in kaart brengen, vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en

Bekijk vacature »

Integratie expert - Java Developer

Dit ga je doen Nieuw koppelingen ontwerpen, ontwikkelen en implementeren; Je schakelt met de klanten om hen zo goed mogelijk van dienst te zijn. Strategisch kijken naar nieuwe mogelijkheden op bestaande of nieuwe koppelingen zo effectief mogelijk te realiseren; Je bestaande toolset afwegen tegen nieuwe mogelijkheden om integratiedoelen steeds effectiever en/of effcienter te bewerkstelligen; Bestaande software koppelingen beheren, dit zijn koppelingen met zowel interne als externe systemen; Overleg met zowel directe collega's als met stakeholders om nieuwe integratieplannen concreet te maken; Je kunt de junioren meenemen op sleeptouw. Hier ga je werken Onze klant is op zoek naar een ervaren

Bekijk vacature »

PHP Web Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in de omgeving Roosendaal, zijn wij op zoek naar een PHP web developer met een aantal jaar werkervaring. Wil jij graag werken aan in-house software projecten voor diverse klanten? Voel jij je prettige in een klein team developers, waar jouw inbreng enorm gewaardeerd wordt? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling van diverse applicaties. Dit kan de ene keer een online platform voor aanbiedingen zijn, en de andere keer een software pakket dat gebruikt wordt om interne processen te automatiseren. Het zijn stuk voor

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

As Lead Web Developer at KUBUS you are responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the web application and services of BIMcollab. In your role as lead developer you will naturally search for the optimum between the required implementation time, the performance of the application and a fast go-to-market of features, in line with our automated test and release train. Together with the other senior developers in your team you monitor the architecture of the application and you advise the product owner about necessary refactoring to improve the maintainability of the platform. Our development team

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Bram

bram

03/01/2008 21:57:00
Quote Anchor link
Ik ben nog maar net bezig met php en heb een berichtenbalk gemaakt,
maar ik weet nu dus niet zeker of het wel een veilig en goed script is.
Wil iemand het soms even voor me nakijken

----------------------
de database
----------------------
user_ID, int, geen null, auto_increment, primaire sleutel
username, varchar(15), geen null
bericht, varchar(50), geen null

----------------------
postbericht.php
----------------------
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php
$ip
= "$REMOTE_ADDR";
If($ip == "0.0.0.0")
{

include("berichtenbalk.php");
}


//naam gebruiker=$naam, inhoud bericht = $bericht
else {
If($verzend) {
$naam = htmlspecialchars($naam);
$bericht = htmlspecialchars($bericht);
mysql_connect("prive", "prive", "prive") or die(mysql_error());
mysql_select_db("prive") or die(mysql_error());
mysql_query("INSERT INTO berichtenbalk (username,bericht) VALUES ('$naam','$bericht')");
    echo "Klik <a href=\"berichtenbalk.php\">hier</a> om je bericht te bekijken.";
    }


else{

    echo "<form name=\"formulier\" method=\"post\" action=\"postbericht.php\">";    
    echo "<b>Naam:</b><br><input type=text name=naam> maximum 15 tekens<br>";  
    echo "<b>Bericht:</b><br><input type=text name=bericht> maximum 50 tekens<br>";    
    echo "<input type=submit value='Verstuur' name=verzend>";    
    echo "</form>";    

}
}

?>


----------------------
berichtenbalk.php
----------------------
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
mysql_connect("prive", "prive", "prive") or die(mysql_error());
mysql_select_db("prive") or die(mysql_error());
$data = mysql_query("SELECT * FROM berichtenbalk ORDER BY user_ID DESC LIMIT 8") or die(mysql_error());
Print "<table border=1 width=100%>";
Print "<tr><td width=90%><marquee>";
while($info = mysql_fetch_array( $data ))
{
  
Print " <b>" . $info['username'] . "</b>: " . $info['bericht'] . " |";
}

Print "</marquee></td><td width=10%><a href=\"postbericht.php\">voeg bericht toe.</a></td></tr></table><br>";
?>

Alleen de laatste 8 berichten worden getoond.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bram
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 07:14:01
 
Joren de Wit

Joren de Wit

03/01/2008 22:04:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
If($verzend) {
?>

Dit doet vermoeden dat register_globals aan staat? Dat is sowieso al een mogelijk veiligheidslek, dus dat zou ik zeker uitschakelen.

Verder zou ik ook nog even de gebruikersnaam en wachtwoord uit je database connectie halen.

ps. Verder mis ik de foutafhandeling in je script? Je controleert nergens of je queries wel gelukt zijn. Ook zul je bij je insert query nog even mysql_real_escape_string() toe moeten passen om SQL injectie te voorkomen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 

03/01/2008 22:09:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php // Kleurtjes
$ip = "$REMOTE_ADDR";
?>

Klopt ook niet hé? We gaan geen nutteloze variabelen maken. Variabelen maak je überhaupt niet zo.
 
Bram

bram

03/01/2008 22:18:00
Quote Anchor link
Ik heb postbericht.php aangepast, beter zo?
--------------------------
postbericht.php
--------------------------
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
If($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST") {
$naam = htmlspecialchars($_POST['naam']);
$bericht = htmlspecialchars($_POST['bericht']);
mysql_connect("prive", "prive", "prive") or die(mysql_error());
mysql_select_db("prive") or die(mysql_error());
mysql_query("INSERT INTO berichtenbalk (username,bericht) VALUES ('$naam','$bericht')");
    echo "Klik <a href=\"berichtenbalk.php\">hier</a> om je bericht te bekijken.";
    }


else{

    echo "<form name=\"formulier\" method=\"post\" action=\"postbericht.php\">";    
    echo "<b>Naam:</b><br><input type=text name=naam> maximum 15 tekens<br>";  
    echo "<b>Bericht:</b><br><input type=text name=bericht> maximum 50 tekens<br>";    
    echo "<input type=submit value='Verstuur' name=verzend>";    
    echo "</form>";    

}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door bram
 
Niels Janssen

Niels Janssen

03/01/2008 22:45:00
Quote Anchor link
Iets, variabelen buiten de quotes halen. Geen superglobals gebruiken, dus $REMOTE_ADDR moet $_SERVER['REMOTE_ADDR'] worden of iets soortgelijks. Verder is het aan te raden om htmlspecialchars te vervangen door een mysql_real_escape();

Verder lijkt het me ook wel handig dat je de $_POST['naam'] en $_POST['bericht'] controleerd op hun inhoud.

Ook is het gebruik van or die(mysql_error()); sterk af te raden als je het script op een gewone website gebruikt. Dan is het handiger om gewoon een abstracte foutmelding te geven in plaats van informatie over je database.
 
Bram

bram

03/01/2008 22:51:00
Quote Anchor link
die laatste twee snap ik niet :s (ken nog niet veel van php),
remote address heb ik al weggelaten omdat jeej zei dat dat overbodig was.

Maar dat van mysl_real_escape heb ik gedaan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
If($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST") {
$naam = mysql_real_escape($_POST['naam']);
$bericht = mysql_real_escape($_POST['bericht']);
mysql_connect("prive", "prive", "prive") or die(mysql_error());
mysql_select_db("prive") or die(mysql_error());
mysql_query("INSERT INTO berichtenbalk (username,bericht) VALUES ('$naam','$bericht')");
    echo "Klik <a href=\"berichtenbalk.php\">hier</a> om je bericht te bekijken.";
    }


else{

    echo "<form name=\"formulier\" method=\"post\" action=\"postbericht.php\">";    
    echo "<b>Naam:</b><br><input type=text name=naam> maximum 15 tekens<br>";  
    echo "<b>Bericht:</b><br><input type=text name=bericht> maximum 50 tekens<br>";    
    echo "<input type=submit value='Verstuur' name=verzend>";    
    echo "</form>";    

}

?>


kun je mss een voorbeeld geven van de laatste twee opmerkingen?


edit:
Ik heb het van die error ondertussen begrepen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
If($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST") {
$naam = mysql_real_escape($_POST['naam']);
$bericht = mysql_real_escape($_POST['bericht']);
mysql_connect("prive", "prive", "prive") or die("Verbinding maken met database is mislukt");
mysql_select_db("prive") or die(mysql_error());
mysql_query("INSERT INTO berichtenbalk (username,bericht) VALUES ('$naam','$bericht')");
    echo "Klik <a href=\"berichtenbalk.php\">hier</a> om je bericht te bekijken.";
    }


else{

    echo "<form name=\"formulier\" method=\"post\" action=\"postbericht.php\">";    
    echo "<b>Naam:</b><br><input type=text name=naam> maximum 15 tekens<br>";  
    echo "<b>Bericht:</b><br><input type=text name=bericht> maximum 50 tekens<br>";    
    echo "<input type=submit value='Verstuur' name=verzend>";    
    echo "</form>";    

}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door bram
 
- SanThe -

- SanThe -

03/01/2008 22:58:00
Quote Anchor link
Niels. schreef op 03.01.2008 22:45:
htmlspecialchars te vervangen door een mysql_real_escape()

Dan wel mysql_real_escape_string()
 
Bram

bram

03/01/2008 23:01:00
Quote Anchor link
zo beter?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
If($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST") {
$naam = mysql_real_escape_string($_POST['naam']);
$bericht = mysql_real_escape_string($_POST['bericht']);
mysql_connect("prive", "prive", "prive") or die("Verbinding maken met database is mislukt");
mysql_select_db("prive") or die(mysql_error());
mysql_query("INSERT INTO berichtenbalk (username,bericht) VALUES ('$naam','$bericht')");
    echo "Klik <a href=\"berichtenbalk.php\">hier</a> om je bericht te bekijken.";
    }


else{

    echo "<form name=\"formulier\" method=\"post\" action=\"postbericht.php\">";    
    echo "<b>Naam:</b><br><input type=text name=naam> maximum 15 tekens<br>";  
    echo "<b>Bericht:</b><br><input type=text name=bericht> maximum 50 tekens<br>";    
    echo "<input type=submit value='Verstuur' name=verzend>";    
    echo "</form>";    

}

?>


maar ik snap dit nogaltijd niet:
Quote:
Verder lijkt het me ook wel handig dat je de $_POST['naam'] en $_POST['bericht'] controleerd op hun inhoud.


wil iemand een voorbeeld geven?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door bram
 
Citroen Anoniem Graag

Citroen Anoniem Graag

03/01/2008 23:23:00
Quote Anchor link
Het ontbreekt aan enige controles. Is de query gelukt? Is er wel iets in het forumulier ingevult? Hebben ze teveel in het formulier ingevuld? Lukt het conecteren met de database, lukt het selecteren van een database? etc.

Voorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    if(isset($_POST['naam']) && !empty($_POST['naam']))
    {

        if(isset($_POST['bericht']) && !empty($_POST['bericht']))
        {

            if(strlen($_POST['naam']) < 15)
            {

                if(strlen($_POST['bericht']) < 50)
                {

                    if(mysql_connect('prive', 'prive', 'prive'))
                    {

                        if(mysql_select_db('prive'))
                        {

                            $qBerichtenBalk = "INSERT INTO berichtenbalk (username, bericht) VALUES ('".mysql_real_escape_string($naam)."','".mysql_real_escape_string($bericht)."');";
                            if(mysql_query($qBerichtenBalk))
                            {

                                if(mysql_affected_rows() == 1)
                                {

                                    echo 'Uw bericht is succesvol toegevoegd.';
                                    echo 'Klik <a href="berichtenbalk.php">hier</a> om je bericht te bekijken.';
                                }

                                else
                                {
                                    echo 'Error: #1';
                                }
                            }

                            else
                            {
                                echo 'Error: #2';
                            }
                        }

                        else
                        {
                            echo 'Error: #3';
                        }
                    }

                    else
                    {
                        echo 'Error: #4';
                    }
                }

                else
                {
                    echo 'Error: #5';
                }
            }

            else
            {
                echo 'Error: #6';
            }
        }

        else
        {
            echo 'Error: #7';
        }
    }

    else
    {
        echo 'Error: #8';
    }    
}

else
{
    echo '<form method="post" action="postbericht.php">';    
    echo '<b>Naam:</b><br><input type="text" name="naam" /> maximum 15 tekens<br>';  
    echo '<b>Bericht:</b><br><input type="text" name="bericht" /> maximum 50 tekens<br>';    
    echo '<input type="submit" value="Verstuur" name="verzend" />';    
    echo '</form>';
}

?>

NB: Niet getest. En de foutafhandeling is verre van ideaal.

Nu mag jij proberen het laatste bestand zelf te doen, als het niet lukt kan ik wel helpen.

btw: Ik weet niet wat jij onder veilig verstaat, maar als dat inhoud dat het ook crossbrowser moet zijn, dan moet je het gebruik van de marquee tag stoppen. Er zijn genoeg JavaScriptjes te vinden die het zelfde doen.

Succes

Edit:
Ook is er iets mis met je datamodel. Je hebt een kolom USER_id, die primaire is? met autoincrement?? Dat kan niet, je kan er gewoon id van maken.


Edit:
FF > en < omgedraait..
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Citroen Anoniem Graag
 
Bram

bram

04/01/2008 19:41:00
Quote Anchor link
ik weet niet zeker of ik error #1,2,3 goed heb begrepen. (ik heb er '???' voorgezet bij degene die ik niet zeker heb begrepen.):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    if(isset($_POST['naam']) && !empty($_POST['naam']))
    {

        if(isset($_POST['bericht']) && !empty($_POST['bericht']))
        {

            if(strlen($_POST['naam']) < 15)
            {

                if(strlen($_POST['bericht']) < 50)
                {

                    if(mysql_connect('prive', 'prive', 'prive'))
                    {

                        if(mysql_select_db('prive'))
                        {

                            $qBerichtenBalk = "INSERT INTO berichtenbalk (username, bericht) VALUES ('".mysql_real_escape_string($naam)."','".mysql_real_escape_string($bericht)."');";
                            if(mysql_query($qBerichtenBalk))
                            {

                                if(mysql_affected_rows() == 1)
                                {

                                    echo 'Uw bericht is succesvol toegevoegd.';
                                    echo 'Klik <a href="berichtenbalk.php">hier</a> om je bericht te bekijken.';
                                }

                                else
                                {
                                    echo '???Niet alle velden zijn correct ingevuld. Klik <a href="postbericht.php">hier</a> om opnieuw te proberen.???';
                                }
                            }

                            else
                            {
                                echo '???Er heeft zich een fout opgetreden, je bericht is niet toegevoegd. Klik <a href="postbericht.php">hier</a> om opnieuw te proberen.???';
                            }
                        }

                        else
                        {
                            echo '???Het verbinden met de database is mislukt. Klik <a href="postbericht.php">hier</a> om opnieuw te proberen.';
                        }
                    }

                    else
                    {
                        echo 'Het verbinden met de database is mislukt. Klik <a href="postbericht.php">hier</a> om opnieuw te proberen.';
                    }
                }

                else
                {
                    echo 'Je bericht mag niet meer dan 50 tekens bevatten. Klik <a href="postbericht.php">hier</a> om opnieuw te proberen.';
                }
            }

            else
            {
                echo 'Je naam mag niet meer dan 15 tekens bevatten. Klik <a href="postbericht.php">hier</a> om opnieuw te proberen.';
            }
        }

        else
        {
            echo 'Je hebt geen bericht ingevoegd. Klik <a href="postbericht.php">hier</a> om opnieuw te proberen.';
        }
    }

    else
    {
        echo 'Je hebt geen naam ingevoegd. Klik <a href="postbericht.php">hier</a> om opnieuw te proberen.';
    }    
}

else
{
    echo '<form method="post" action="postbericht.php">';    
    echo '<b>Naam:</b><br><input type="text" name="naam" /> maximum 15 tekens<br>';  
    echo '<b>Bericht:</b><br><input type="text" name="bericht" /> maximum 50 tekens<br>';    
    echo '<input type="submit" value="Verstuur" name="verzend" />';    
    echo '</form>';
}

?>
 
Citroen Anoniem Graag

Citroen Anoniem Graag

04/01/2008 19:54:00
Quote Anchor link
Ik zal het ff uitleggen.
Mysql_select_db() geeft een false terug als het selectren mislukt. dmv de if structuur zal hij dus alleen doorgaan als het true is.

Eigelijk staat er dit:
if(mysql_select_db(paramters) == true)

mysql_query():
Quote:
Alleen voor SELECT, SHOW, EXPLAIN en DESCRIBE queries geeft mysql_query() een resource identifier terug of FALSE als de query niet correct werd uitgevoerd
php.net

Als de query dus mislukt krijg je een false. Dus hij checks of de query lukt

Voor mysql_affected_rows() ligt het anders. Deze functies geeft het aantal betrokken rijen terug wat betrokken was bij de laatste query. Dit moet bij een insert query een 1 zijn want we voeren tenstlotte maar 1 rij in.

Tip: Kijk op php.net bij de functies die jij niet snapt. Staat vaak veel uitleggen en veel goede (maar ook minder goede) voorbeelden.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

04/01/2008 20:09:00
Quote Anchor link
Freek schreef op 04.01.2008 19:54:
Voor mysql_affected_rows() ligt het anders. Deze functies geeft het aantal betrokken rijen terug wat betrokken was bij de laatste query. Dit moet bij een insert query een 1 zijn want we voeren tenstlotte maar 1 rij in.

Even precies: mysql_affected_rows geeft het aantal records terug die zijn veranderd door de laatste query. Ze kunnen dus aangemaakt, verwijderd of aangepast zijn. Bij een SELECT query zijn ook rijen betrokken, maar die kun je niet checken met mysql_affected_rows.
 
Bram

bram

07/01/2008 20:21:00
Quote Anchor link
Freek schreef op 03.01.2008 23:23:
Nu mag jij proberen het laatste bestand zelf te doen, als het niet lukt kan ik wel helpen.

Ik heb het geprobeerd, maar er komt een error:
Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource

hier is het script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
if(mysql_connect("prive", "prive", "prive"))
{

      if(mysql_select_db('prive'))
      {

                    $data = "Select * FROM berichtenbalk ORDER BY user_ID DESC LIMIT 8";
                    Print "<table border=1 width=100%>";
                    Print "<tr><td width=90%><marquee>";
                     while($info = mysql_fetch_array($data))
                       {
  
                       Print " <b>" . $info['username'] . "</b>: " . $info['bericht'] . " |";
                       }

                    Print "</marquee></td><td width=10%><a href=\"postbericht.php\">voeg bericht toe.</a></td></tr></table><br>";
                    Print "Alleen de laatste 8 berichten worden getoond.";        
      }
                            
      else
      {
                    print "Verbinden met Database is mislukt, klik <a href=\"berichtenbalk2.php\">hier</a> om nog eens te proberen</a>.";
      }
}

else
{
      print "<p>Verbinden met MySQL host is mislukt, klik <a href=\"berichtenbalk2.php\">hier</a> om nog eens te proberen</a>.";
}

?>
 
- SanThe -

- SanThe -

07/01/2008 20:25:00
Quote Anchor link
Je query zal mislukt zijn. Dat controleer je nog niet.

Edit: Sterker nog: Je voert de query niet eens uit.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
Joren de Wit

Joren de Wit

07/01/2008 20:26:00
Quote Anchor link
Sterker nog, je voert hem nergens uit met mysql_query(). Dat zul je dus nog even moeten doen met uiteraard de nodige foutafhandeling...
 
Bram

bram

07/01/2008 20:39:00
Quote Anchor link
oeps, domme fout niet gezien XD

ik heb nu alles aangepast wat jullie hebben gezegd, is mijn script nu inorde om online te zetten op mijn website. Of zijn er mss toch nog mankementen?
----------------------------
postbericht.php
----------------------------
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    if(isset($_POST['naam']) && !empty($_POST['naam']))
    {

        if(isset($_POST['bericht']) && !empty($_POST['bericht']))
        {

            if(strlen($_POST['naam']) < 15)
            {

                if(strlen($_POST['bericht']) < 50)
                {

                    if(mysql_connect("prive", "prive", "prive"))
                    {

                        if(mysql_select_db("prive"))
                        {

                            $qBerichtenBalk = "INSERT INTO berichtenbalk (username, bericht) VALUES ('".mysql_real_escape_string($naam)."','".mysql_real_escape_string($bericht)."');";
                            if(mysql_query($qBerichtenBalk))
                            {

                                if(mysql_affected_rows() == 1)
                                {

                                    echo 'Uw bericht is succesvol toegevoegd.';
                                    echo 'Klik <a href="berichtenbalk.php">hier</a> om je bericht te bekijken.';
                                }

                                else
                                {
                                    echo 'Niet alle velden zijn correct ingevuld. Klik <a href="postbericht.php">hier</a> om opnieuw te proberen.';
                                }
                            }

                            else
                            {
                                echo 'Er heeft zich een fout opgetreden bij het opslaan van de gegevens, je bericht is niet toegevoegd. Klik <a href="postbericht.php">hier</a> om opnieuw te proberen.';
                            }
                        }

                        else
                        {
                            echo 'Het verbinden met de database is mislukt. Klik <a href="postbericht.php">hier</a> om opnieuw te proberen.';
                        }
                    }

                    else
                    {
                        echo '<p>Het verbinden de MySQL host is mislukt. Klik <a href="postbericht.php">hier</a> om opnieuw te proberen.';
                    }
                }

                else
                {
                    echo 'Je bericht mag niet meer dan 50 tekens bevatten. Klik <a href="postbericht.php">hier</a> om opnieuw te proberen.';
                }
            }

            else
            {
                echo 'Je naam mag niet meer dan 15 tekens bevatten. Klik <a href="postbericht.php">hier</a> om opnieuw te proberen.';
            }
        }

        else
        {
            echo 'Je hebt geen bericht ingevoegd. Klik <a href="postbericht.php">hier</a> om opnieuw te proberen.';
        }
    }

    else
    {
        echo 'Je hebt geen naam ingevoegd. Klik <a href="postbericht.php">hier</a> om opnieuw te proberen.';
    }    
}

else
{
    echo '<form method="post" action="postbericht.php">';    
    echo '<b>Naam:</b><br><input type="text" name="naam" /> maximum 15 tekens<br>';  
    echo '<b>Bericht:</b><br><input type="text" name="bericht" /> maximum 50 tekens<br>';    
    echo '<input type="submit" value="Verstuur" name="verzend" />';    
    echo '</form>';
}

?>


--------------------------
berichtenbalk.php
--------------------------
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php
if(mysql_connect("prive", "prive", "prive"))
{

      if(mysql_select_db("prive"))
      {

                    $query = "Select * FROM berichtenbalk ORDER BY user_ID DESC LIMIT 8";
                    if($data = mysql_query($query))
                    {

                    Print "<table border=1 width=100%>";
                    Print "<tr><td width=90%><marquee>";
                     while($info = mysql_fetch_array($data))
                       {
  
                       Print " <b>" . $info['username'] . "</b>: " . $info['bericht'] . " |";
                       }

                    Print "</marquee></td><td width=10%><a href=\"postbericht.php\">voeg bericht toe.</a></td></tr></table><br>";
                    Print "Alleen de laatste 8 berichten worden getoond.";      
                    }

                    else
                    {
                            print "Er is iets fout gegaan met het halen van de gegevens uit de database, klik <a href=\"berichtenbalk2.php\">hier</a> om nog eens te proberen</a>.";
                    }
      }
                            
      else
      {
                    print "Verbinden met Database is mislukt, klik <a href=\"berichtenbalk2.php\">hier</a> om nog eens te proberen</a>.";
      }
}

else
{
      print "<p>Verbinden met MySQL host is mislukt, klik <a href=\"berichtenbalk2.php\">hier</a> om nog eens te proberen</a>.";
}

?>
 
Joren de Wit

Joren de Wit

07/01/2008 20:41:00
Quote Anchor link
Je gebruikt in je INSERT query $naam en $bericht, maar waar maak je die variabelen aan?
 
- SanThe -

- SanThe -

07/01/2008 20:46:00
Quote Anchor link
Waar komen die $vars op regel 16 eerste script vandaan? Die bestaan niet.
 
Bram

bram

07/01/2008 20:54:00
Quote Anchor link
je bedoelt $naam en $bericht? die komen uit het formulier
 
- SanThe -

- SanThe -

07/01/2008 20:56:00
Quote Anchor link
bram schreef op 07.01.2008 20:54:
je bedoelt $naam en $bericht? die komen uit het formulier

Echt niet.
Dat zijn nog steeds $_POST['naam'] en $_POST['bericht'].
 
Joren de Wit

Joren de Wit

07/01/2008 20:56:00
Quote Anchor link
Oh ja? Waar maak je die aan dan?

Edit:
@SanThe: ah, dat moet je niet verraden ;-)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.