veilige login

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer .NET, C# voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Utrecht! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer. Werk jij graag aan verschillende projecten en ga je graag klanten op bezoek? Dan is dit de ideale functie voor jou! Binnen deze functie

Bekijk vacature »

Back-end Developer Java

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van een zelfgebouwde applicatie in Java, Spring Framework, SQL, HTML, CSS en Javascript; End-to-end beheer m.b.t. de applicatie en koppelen van applicaties binnen het landschap; Ontwikkelen van rapportages voor de interne organisatie; Ontwikkelen van aanvullende functionaliteiten m.b.t. de applicatie; Uitvoeren van testen en code reviews. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die medische gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen en verbeteren van de kwaliteit van de zorg in heel Nederland.

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als developer heb jij de keuze om aan te sluiten bij het team (13 developers) die op locatie projectmatig bij klanten werkt. Wanneer jij liever intern bij de werkgever werkt is er ook alle ruimte voor jou in het interne team (8 developers) van dit bedrijf. Je werkt samen aan verschillende projecten bij of voor de klant. Het project wordt aangeleverd door sales aan de project manager. Die maakt samen met de Resourcer een planning en op basis daarvan wordt uit het development team een “projectgroep” opgesteld. Hoeveel en welke projecten jij wilt oppakken gebeurt geheel in samenspraak met

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Creatieve Front-end developer gezocht!

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en staan

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als SQL database developer? Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het development team zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Wil jij werken voor een groeiende werkgever in regio Breda waar jij de ruimte en tijd krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van logistieke processen; Je gaat projecten vanaf het begin tot het

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

PHP Laravel Ontwikkelaar

Functie omschrijving Weet jij alles over Laravel en krijg je energie van het developen van software hiermee? Laat het weten want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch voor klein bedrijf welke softwareoplossingen maakt voor hun klanten. Jouw taken hierbij: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Documentatie schrijven over applicaties. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein bedrijf. Er werken circa 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end

Bekijk vacature »

Full stack Developer / .NET / Angular / Azure

Dit ga je doen Jij gaat je als Full Stack .NET Developer voornamelijk bezighouden met: Het vertalen van concepten naar passende innovatieve en duurzame oplossingen; Het ontwikkelen van bedrijf kritische en gebruiksvriendelijke applicaties voor de internationale markt en intern gebruik; Bouwen aan software om het Internet of Things netwerk te ondersteunen; Het maken en onderhouden van interfaces tussen systemen aan de hand van API's; Het onderhouden en blijven verbeteren van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Binnen deze organisatie zal jij als Full Stack .NET Developer een belangrijke rol krijgen en ga je dagelijks de uitdaging aan om maatwerk

Bekijk vacature »

Senior Front end developer

Functie Wij zijn op zoek naar een ambitieuze, zelfsturende Front-end Expert die ons (internationale) team komt versterken. Onze huidige software development afdeling bestaat uit 7 developers en designers. Wij zijn een écht softwarehuis, dus ervaring in software development is wel echt een must. Er wordt tegelijkertijd aan meerdere projecten gewerkt, voor mooie toonaangevende klanten. Je hebt dus regelmatig te maken met deadlines en opleveringen. Een deel van onze omgeving is in Angular.JS. Dit deel wordt langzamerhand omgebouwd naar de nieuwste versie van Angular. Jouw werkzaamheden zullen bestaan uit: Het aansturen en begeleiden van jouw collega’s Het implementeren van visuele elementen

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Dit ga je doen Jouw taken als Senior Java Developer zijn: Het maken van strategische keuzes omtrent de nieuwbouw van applicaties; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java FX, JDBC, SQL, REST, Jax-RS, JSON, Maven, JUnit en Spring (boot)); Reviewen van code en feedback geven op collega developers; Analyseren en oplossen van bugs/incidenten door het onderlinge verband te kunnen leggen van verschillende losstaande systemen. Hier ga je werken Het bedrijf waar je als Senior Java Developer komt te werken staat internationaal bekend om het testen van bodemstructuren door middel van echotechnieken en beeldherkenning.

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaars voor de zorgsector

Bedrijfsomschrijving Voor onze klant in de omgeving van Zwolle zijn wij op zoek naar een ervaren .Net ontwikkelaar, bij voorkeur met ervaring binnen de belangrijkste sector van Nederland, namelijk: de zorgsector. Deze internationale organisatie ontwikkelt software voor de zorgsector. Er werken zo'n 25 medewerkers hard aan een oplossing die gebruikt wordt door heel Nederland. Er heerst een informele sfeer waarbij er altijd ruimte is voor een grapje. Je collega's zijn stuk voor stuk sterke ontwikkelaars vanuit verschillende achtergronden en met verschillende leeftijden. Je komt hier terecht in een organisatie die zich hard inzet om de zorgsector te verbeteren. De mogelijkheden

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 volgende »

Crude Oil

Crude Oil

11/01/2011 18:55:21
Quote Anchor link
Hoi,
Ik ben bezig een login script te maken.
Nu lees ik vaak wat over session hijacking e.d.
Hoe kun je een loginsysteem veilig maken? (korte uitleg vind ik voldoende)
 
PHP hulp

PHP hulp

02/05/2024 20:40:36
 
Jaron T

Jaron T

11/01/2011 18:57:51
Quote Anchor link
Ook de sessie opslaan in een database.. en controleren of die waarde overeenkomen.
 
Crude Oil

Crude Oil

11/01/2011 18:59:25
Quote Anchor link
ah ok

Wat voor sessie moet dan precies opgeslagen worden in de database? (ik bedoel dus wat moet er in die essie staan?, een random code?)
ik heb al een sessie met de memberid van de gebruiker, wat voor sessies moet ik nog meer gebruiken?
is een met het IP ook nodig?
Gewijzigd op 11/01/2011 19:16:41 door Crude Oil
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/01/2011 19:28:24
Quote Anchor link
Ikzelf doe het volgende:

Ik sla bij een goede inlog op:
- Een cookie op met een hash (md5(), en uniqueid() op
- Een cookie met ID

En ik maak vervolgens in de database een record in de seeie tabel aan met diezelfde data.

Vervolgens heb ik een check_login() functie gemaakt die kijkt of de cookie overeenkomt met de inhoud uit de database. Zo ja: ingelogd (true)....

Als extraatje heb ik een optie die ik standaard aangevinkt houd met: IP-lock.
Hierbij wordt deze sessie aan het IP zelf gelocked, zodat deze niet werkt op een ander IP (als iemand cookies zou jatten).

Allemaal te vinden op http://multisess.clayweb.nl, alleen is de code wat verouderd :P
Gewijzigd op 11/01/2011 19:28:58 door - Ariën -
 
Crude Oil

Crude Oil

11/01/2011 19:29:52
Quote Anchor link
dank voor deze uitleg. Je gebruikt cookies in plaats van sessions?
 
Roel -

Roel -

11/01/2011 19:31:21
Quote Anchor link
Ik heb de browser en het IP-adres opgeslagen in een sessie. En ook nog een willekeurige code die in de database wordt gezet bij het inloggen en in een sessie.

Als een van deze gegevens niet met elkaar overeenkomen, wordt de sessie gestopt.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/01/2011 19:55:57
Quote Anchor link
Olie koning op 11/01/2011 19:29:52:
dank voor deze uitleg. Je gebruikt cookies in plaats van sessions?

Correct. De gebruiker heeft daar dan controle over, en zou dan zijn sessie die hij op school had gemaakt nog thuis kunnen afsluiten.
 
Dindong Veter

Dindong Veter

11/01/2011 20:51:06
Quote Anchor link
Ik dump de Sessies + ip altijd in een tabel,
controleer of sessie overeenkomt met Sessie in Database + extra controle of sessie
in de User Table en die in Session table de zelfde waarde hebben.

anders Uitloggen en een melden geven dat de Sessie is verlopen.
Gewijzigd op 11/01/2011 20:51:43 door Dindong Veter
 
Crude Oil

Crude Oil

11/01/2011 20:56:02
Quote Anchor link
- Aar - op 11/01/2011 19:55:57:
Olie koning op 11/01/2011 19:29:52:
dank voor deze uitleg. Je gebruikt cookies in plaats van sessions?

Correct. De gebruiker heeft daar dan controle over, en zou dan zijn sessie die hij op school had gemaakt nog thuis kunnen afsluiten.


kan dat?
dat wist ik nog niet
 
Dindong Veter

Dindong Veter

11/01/2011 20:57:19
Quote Anchor link
Olie koning op 11/01/2011 20:56:02:
kan dat?
dat wist ik nog niet


Ligt eraan, ik zelf controleer ook nog de IP Adress
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/01/2011 21:41:07
Quote Anchor link
Ik ook, als optie...

Zit geloof ik nog niet in de versie zelf die ik ter download aanbiedt.
 
Dindong Veter

Dindong Veter

11/01/2011 21:43:50
Quote Anchor link
Ik vind mijn Beveiliging wel wat overdreven, maar ja liever te veilig als te onveilig.

inloggen =>

Dump session tabel: session key (random), session_id (user id md5 en unique id) ip adress

Dump User Tabel: update Session en Ipadress

als session key en session niet overeenkomen uitloggen, als ip niet overeen komt ook, als user id niet overeenkomt ook

enzevoort.
Gewijzigd op 11/01/2011 21:45:44 door Dindong Veter
 
Crude Oil

Crude Oil

12/01/2011 18:46:42
Quote Anchor link
Paul L op 11/01/2011 21:43:50:
Ik vind mijn Beveiliging wel wat overdreven, maar ja liever te veilig als te onveilig.

inloggen =>

Dump session tabel: session key (random), session_id (user id md5 en unique id) ip adress

Dump User Tabel: update Session en Ipadress

als session key en session niet overeenkomen uitloggen, als ip niet overeen komt ook, als user id niet overeenkomt ook

enzevoort.


en waarom dan zowel een session_key als een session_id?



Toevoeging op 12/01/2011 20:51:30:

Hoe moet je de sessies overigens verwijderen? met session_destroy? of met session_unset?
 
Dindong Veter

Dindong Veter

12/01/2011 22:04:05
Quote Anchor link
session_id = User id
session_key = Random String bij het inloggen

met session_destroy(); verwijder je alle sessie

met session_unset kun je een door jouw aangewezen sessie verwijderen

d.m.v unset($_SESSION['tim']);
 
- Jim  -

- Jim -

12/01/2011 23:46:41
Quote Anchor link
@Paul,

vind je het wel veilig om gebruikersgegevens in je sessie op te slaan?
Een MD5 string kan ook met brute force gehacked worden...
Een IP-adres kan door meerdere bezoekers gebruikt worden.
En het User-ID dat erin staat kan ook 'nuttig' gebruikt worden.
Het lijkt dan wel veilig, maar met bruteforce kan er nog veel informatie vrijkomen.

Persoonlijk gebruik ik een volledig random token in de sessie waarmee de gebruiker wordt gevalideerd op de database. Alleen nutteloze informatie in de sessie, en alles wat bruikbaar is in de database opslaan.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/01/2011 00:51:54
Quote Anchor link
Quote:
Een MD5 string kan ook met brute force gehacked worden...


Totdat je een 'salt' gebruikt...
 
Crude Oil

Crude Oil

13/01/2011 07:52:52
Quote Anchor link
Paul L op 12/01/2011 22:04:05:
session_id = User id
session_key = Random String bij het inloggen


duidelijk, ik had session_id verkeerd begrepen :)
 
- Dave -

- Dave -

13/01/2011 09:14:51
Quote Anchor link
- Aar - op 13/01/2011 00:51:54:
Quote:
Een MD5 string kan ook met brute force gehacked worden...


Totdat je een 'salt' gebruikt...


Is ook geen probleem. Gewoon met een goede GPU brute forcen en de goede programma vinden.
Is maar net wat een hacker ervoor over heeft.
Gewijzigd op 13/01/2011 09:15:07 door - Dave -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/01/2011 09:37:21
Quote Anchor link
- Dave - op 13/01/2011 09:14:51:
- Aar - op 13/01/2011 00:51:54:
Quote:
Een MD5 string kan ook met brute force gehacked worden...


Totdat je een 'salt' gebruikt...


Is ook geen probleem. Gewoon met een goede GPU brute forcen en de goede programma vinden.
Is maar net wat een hacker ervoor over heeft.

Was dat niet zo dat dat maanden tot jaren kon duren?
Hoe langer de 'salt' en je passwoord, hoe lastiger het wordt om te brute-forcen.
Gewijzigd op 13/01/2011 09:38:04 door - Ariën -
 
Jens V

Jens V

13/01/2011 10:17:00
Quote Anchor link
- Dave - op 13/01/2011 09:14:51:
Is ook geen probleem. Gewoon met een goede GPU brute forcen en de goede programma vinden.
Is maar net wat een hacker ervoor over heeft.


Ben ik dat of is een GPU een Graphics Processing Unit? Iets wat dus helemaal niets hoeft te kraken.. Ik denk dat je een CPU bedoelt.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

13/01/2011 10:25:15
Quote Anchor link
Ik heb even snel deze topic bekeken... correct me if I'm wrong. Het lijkt erop dat jullie als iemand eenmaal is ingelogd een 'validatiecode' opslaan in de database. Controleren jullie dan bij iedere pagina aanroep aan de hand van de gegevens in de database of iemand is ingelogd?
 

Pagina: 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.