Velden zoeken en in array steken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

24/03/2011 17:05:54
Quote Anchor link
Hallo,

Ik zou graag een scriptje maken dat uit een string (variabel gelijk aan een formulier) alle velden selecteerd en in een array steekt..
Ik heb al wat zitten prutsen met explode() en dit werkt ook deels maar dit lijkt me toch niet de jusite manier..
Is er iemand die suggesties heeft of weet hoe ik dit kan doen?

VB:
String
------
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
    <form name="form" method="post" action="">
        <table>
            <tr>
                <td>Veld 1</td>
                <td><input type="text" name="fieldname1" /></td>
              </tr>
            <tr>
                <td>Veld 2</td>
                <td><input type="text" name="fieldname2" /></td>
              </tr>
            <tr>
                <td>Veld 3</td>
                <td><input type="text" name="fieldname3" /></td>
              </tr>
         </table>
    </form>


Uitvoer
-------
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
Array
(
    [0] => fieldname1
    [1] => fieldname2
    [2] => fieldname3
)
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 03:25:25
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

24/03/2011 17:22:12
Quote Anchor link
Als je nu eerst eens nadenkt over hoe je in een form velden defineerd die je herhaalt, dat doe je in feite niet door er een nummertje achter te plakken.

<input name="fieldname[]" ............./>
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

24/03/2011 17:25:04
Quote Anchor link
Het is een voorbeeld formulier he ><
Ik zal een formulier van een willekeurig adres ophalen met file_get_contents() en dan is het de bedoeling dat het script de veldnamen uit die string haalt en ze in een array zet.
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

24/03/2011 17:42:37
Quote Anchor link
En waarom kom je daar nu pas mee.

En er is ook nog een regel die in principe het volgende schrijft: Gij dient met uw fikken van andermans gepubliceerde broncode te blijven.

en file_get_contents is echt een lachertje, kan je niet iets beters verzinnen........
Gewijzigd op 24/03/2011 17:43:20 door Noppes Homeland
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

24/03/2011 17:54:02
Quote Anchor link
Staat in topicstart ook hoor dat ik de velden uit het formulier wil halen, ik bestudeer de code gewoon wat (google doet dit ook hoor dus..) en file_get_contents is hier prima voor.
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

24/03/2011 18:04:45
Quote Anchor link
Dat staat niet alsdanig in je openingpost!! Dus nu blijkt maar weer dat je in je openingspost alle relevante informatie moet verschaffen, opdat het maar op 1 manier te intrepeteren is.

Quote:
google doet dit ook hoor dus.

Laat me niet lachen, je hebt geen flauw benul hoe google webpagina's indexeerd.

Jouw file_get_contents is een aanfluiting!

Maar meer woorden maak ik niet vuil aan dit topic. Er zijn overigens al meer dan genoeg topics die op jouw vraag een antwoord geven.
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

24/03/2011 18:35:41
Quote Anchor link
Ik ga ook niet verder in gaan op je (kinderachtige) reacties maar ik heb sowieso meer ervaring dan jouw, weet veel beter hoe google indexeerd, heb al veel meer aan deze community bijgedragen dan jouw en nogmaals er is niks mis met file_get_contents(). Deze functie kan hier perfect voor gebruikt worden. En als dat dan toch het geval is kon je toch wel even zo vriendelijk geweest zijn om een linkje van zo een ander topic te pasten?
PS: Je hebt al 3 maal m'n posts verkeerd geïnterpreteerd, maar zoals ik eerder zei het staat wel degelijk in mijn "openingspost" dat ik velden uit een willekeurig formulier wil halen.

Mvg,
 
Mike Schoneveld

Mike Schoneveld

29/03/2011 18:35:29
Quote Anchor link
Hey Paradox,

Denk dat je dit dan zou moeten doen met een regex,

preg_match_all('/type="text" name="(.*)"/i', $form, $result);

Hierin is $form je formulier string, en in $result staat de door jouw gezochte array.
 

29/03/2011 19:41:47
Quote Anchor link
Noppes Homeland op 24/03/2011 17:42:37:
En waarom kom je daar nu pas mee.

En er is ook nog een regel die in principe het volgende schrijft: Gij dient met uw fikken van andermans gepubliceerde broncode te blijven.

en file_get_contents is echt een lachertje, kan je niet iets beters verzinnen........


Dit is toch eigenlijk wel heel erg waar...
Wat voor data is het dan?
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

29/03/2011 19:53:52
Quote Anchor link
Nvm, intussen werkt het al. Ik heb het op onderstaande manier gedaan.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
    $regex_pattern
= "/name=\"(.*)\"/";
    preg_match_all($regex_pattern, $form, $matches);
    
    $fields = array();
    
    foreach($matches[1] as $match) {
        $explode = explode("\"", $match);
        $fields[] = $explode[0] . "\n";
    }

?>
Gewijzigd op 29/03/2011 19:54:12 door Wouter De Schuyter
 

29/03/2011 19:56:09
Quote Anchor link
Lelijk.

Owja, dat Google data indexeert betekend niet direct dat jij gewoon data mag stelen.
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

29/03/2011 20:03:31
Quote Anchor link
Karl Karl op 29/03/2011 19:56:09:
Lelijk.

Owja, dat Google data indexeert betekend niet direct dat jij gewoon data mag stelen.


Ik steel het niet ik wil gewoon een aantal veldnamen van bepaalde pagina's ophalen..
 

29/03/2011 20:05:57
Quote Anchor link
Waarom dan?
Misschien is er een makkelijkere manier...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.