Verjaardags feesten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Onderdelen van jouw functie: Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook

Bekijk vacature »

Ervaren PHP ontwikkelaar

Functie Jij als PHP ontwikkelaar komt te werken in een team van 4 andere PHP ontwikkelaars. Je zult je voornamelijk bezig houden met: – Het ontwikkelen van nieuwe features – Doorontwikkelen van de API – Nadenken over de technische infrastructuur – Datakwaliteit Samen met het team ben jij verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de software en om de positie als marktleider in Europa te behouden. Ze werken volgens SCRUM in 2 wekelijkse sprints, werken met Jira voor alle tickets en communiceren veel via Slack. Eisen • Minimaal 3 jaar ervaring als back end developer • Je hebt affiniteit met

Bekijk vacature »

Backend Developer PHP Laravel SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Backend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf, in de regio Nieuw Vennep, zijn wij opzoek naar een ervaren Backend Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Full stack web- en appdevelopment; Vertalen van de functionele wensen naar de technische specificaties; Sturing geven aan/klank board zijn voor de software teams; Trainen van de software teams; Sparren met klanten; Meedenken over architectuur. Hier ga je werken De organisatie is een bureau welke websites en mobiele applicaties bouwt voor verschillende toonaangevende organisaties. Hierbij richten zij zich voornamelijk op de sectoren leisure, overheid en zorg. De sfeer intern kenmerkt zich door informaliteit, gezelligheid en ambitie. Ze werken dag in dag uit samen om mooie producten op te leveren voor hun klanten. Op dit moment zijn er

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van de warehouses. Op dit moment wordt er nog gebruik

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Doorontwikkelen van software; Ontwikkelen en testen van nieuwe functionaliteiten; Implementaties van nieuwe functionaliteiten en updates; Verzorgen van technische migraties naar nieuwe frameworks; Verwerken van incidenten. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de regio Amsterdam, draagt bij aan het verbeteren van de veiligheid en efficiëntie van de Nederlandse infrastructuur door het ontwikkelen van afgemeten software oplossingen. Zo passen zij location intelligence toe om onderhoud en reparaties efficiënt te laten verlopen. Verder zorgen deze systemen dat incidenten zo snel mogelijk worden opgelost. Als Front-end Developer ben jij samen met je team betrokken met het (door)ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als ervaren Front end developer bent een expert het gebied van Javascript en React. Je wordt onderdeel van een multidisciplinair team bestaande uit een PO, twee Front end developers, een DevOps/Back end developer, een UX/UI designer en een projectmanager. Verder is er iemand verantwoordelijk voor de HR en is de algemeen directeur nauw betrokken bij alle projecten. Dagelijks hou jij je bezig met de verschillende projecten die zijn opgenomen in de sprint. Daarnaast denk je mee over mogelijke oplossingen om de behoefte van de klant op de beste manier in te vullen. Verder spar jij intern met collega’s

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Front-end Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ben jij een senior .NET developer en heb jij tevens ervaring als teamlead? Ben jij iemand met een helikopterview en denk jij graag mee met de klanten? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor een geweldig bedrijf zijn wij namelijk op zoek naar een ervaren .NET developer. Het bedrijf houdt zich bezig met het ontwerpen en bouwen van websites, portalen en applicaties voor met name zorg- en onderwijsinstellingen en overheidsinstanties. Jouw taken: Het fungeren als Lead Developer; Het meedenken met de business (dit vergt commercieel inzicht); Het begeleiden van diverse projecten (van klein tot groot); Het ontwerpen

Bekijk vacature »

TypeScript developer (tot € 6.000, - bruto pe

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een ervaren Typecript developer die niet alleen zichzelf verder ontwikkelt, maar het ook leuk vinden om op termijn meer junior collega’s op pad te helpen. Je zult aan de slag gaan met het migreren van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde aan User Experience en kiezen ze duidelijk voor kwaliteit i.p.v. snelheid. Je krijgt dus de ruimte om vanuit gedegen onderzoek te werk te gaan en het borgen van kwaliteit staat hoog in het vaandel.

Bekijk vacature »

Front-end developer E-Commere

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als front-end developer heb je een adviserende rol en sta je aan het eindpunt van alles wat met designs te maken heeft. Je overlegt met klanten en collega’s, en zet je in om ideeen om te zetten tot unieke concepten. Je bent het aanspreekpunt voor de klant en bewaakt tevens de planning. Eisen

Bekijk vacature »

Senior Fullstack Developer (GOLang, TypeScript)

Bedrijfsomschrijving Our client is one of the large worldwide accounting firms. Functieomschrijving We are looking for a senior (all-round) developer (Project On Demand / Tax Technology) Uses as much as possible technology in support of the development process: Git, Jenkins, Docker, npm, skaffold, helm, etc. We are looking for a real hands-on developer; ie not a team lead or other managerial-style role; Acts with integrity both internally and externally and takes personal responsibility in this respect; Curious about the developments within their field and driven to make a difference with the team; Able to empathize with colleagues and stakeholders and

Bekijk vacature »
Dani Kupers

Dani Kupers

25/12/2010 12:48:41
Quote Anchor link
Okay, dit wordt een ingewikkelde uitleg, maar het probleem is als volgt:

Ik heb een tabel met feesten (agenda), paar voorbeeld feesten

datum feest
09-11-2010 | Jan smit
12-12-2010 | Crazy Piano's
26-12-2010 | Hardcore
08-01-2011 | Stout
15-01-2011 | Allround

Een tabel met gebruikers (ook wat voorbeelden)

user | | bday_day | bday_month
1 | [email protected] |07 | 11
2 | [email protected] | 02 | 01

nou kunnen gebruikers online op de site een kaartje gratis bestellen als ze bijna jarig zijn , (30 dagen ervoor tot 30 dagen erna), aldus , gebruiker 1, (om het even makkelijk te houden rond ik het af naar een hele maand) , kan op 07 - 10 - 2010 tot 07 - 12 - 2010 in die periode een kaartje bestellen gratis. Echter moet het feest dus ook in die periode zitten. Aldus krijgt hij op z'n scherm:

Toegangskaarten voor:
09-11-2010 | Jan smit

(want dit is het enige evenement in zijn periode)

Nu vraag ik dit op in de database met:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
date > DATE_ADD( CONCAT( DATE_FORMAT( NOW( ) , '%Y' ) , '-', bday_month, '-', bday_day ) , INTERVAL -30
DAY )
AND date < DATE_ADD( CONCAT( DATE_FORMAT( NOW( ) , '%Y' ) , '-', bday_month, '-', bday_day ) , INTERVAL +30
DAY )


waarbij die dus 2010-11-07 interval - 30 doet en een keer + 30

Dit gaat allemaal goed, het hele jaar door, totdat je tegen de jaarwisseling komt.. gebruiker 2 is op 02-01 jarig.. maar het probleem is dat ik dus niet weet hoe ik de database kan laten vertellen dat hij dan jarig is in 2011.

Aldus wordt er gemaakt

2010-01-02 interval - 30 en keer + 30 , maar dat kan niet, want in die periode zijn er geen feesten die actueel zijn. Dit zou dus moeten worden 2011-01-02 .




Mijn oplossingen die ik bedacht had:
- Dagen tot je jarig bent berekenen… dus 02-01 is nog bijvoorbeeld 8 dagen.. dus date > NOW() interval + 38 dagen (standaard 30 + 8), echter dit kan niet, want die 'dagen tot je jarig bent' krijg je never nooit goed, je blijft altijd zitten met die jaarwisseling berekening.. hij rekent dus uit 24-12-2010 tot 02-01-2010 is nogal boven de 300. - 365 gaat niet, want als iemand jarig is op 25-12-2010 , ga je niet weer - 365 doen.

Ik heb als tijdelijke oplossing (wat dus niet voor elke gebruiker leuk is, want er zijn er 15.000) , het jaargetal naar 2011 zelf aangepast.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
date > DATE_ADD( CONCAT( '2011' , '-', bday_month, '-', bday_day ) , INTERVAL -30
DAY )
AND date < DATE_ADD( CONCAT( '2011' , '-', bday_month, '-', bday_day ) , INTERVAL +30
DAY )

Nou zijn er nog mensen dit jaar jarig geweest, dus die hebben helaas even niks, maar de nieuwe wel.

'Tijdelijk' was dit een oplossing, maar volgend jaar komt het probleem uiteraard weer. Heeft iemand een idee hoe ik dit zou moeten oplossen? Of het is iets heel ingewikkelds , of iets heel simpels.

Bedankt alvast, en hoop dat het een beetje duidelijk is?
Gewijzigd op 25/12/2010 12:50:38 door Dani Kupers
 
PHP hulp

PHP hulp

09/05/2024 11:47:34
 
Marco van den Oever

Marco van den Oever

25/12/2010 21:58:02
Quote Anchor link
Hoi Dani!

Het probleem wat je omschrijft is een interessante, is het de bedoeling dat je dit helemaal in SQL oplost, of mag er ook PHP aan de pas komen?
 
Dani Kupers

Dani Kupers

26/12/2010 05:59:19
Quote Anchor link
Hoi Marco,

Het liefst zo veel mogelijk SQL, maar mocht de berekening niet anders kunnen, dan moet er PHP bij. Ik vraag me sterk af of het wel mogelijk is. Heb veel websites/query's en berekeningen gedaan, maar hier zit ik al 3 dagen over te denken.

Hoop echt dat iemand met een eventuele oplossing zou komen :)

ps. Fijne 2e kerstdag ;)
Gewijzigd op 26/12/2010 06:00:30 door Dani Kupers
 
Pim -

Pim -

26/12/2010 11:08:27
Quote Anchor link
WHERE date BEWTEEN DATE_ADD( CONCAT( '2011' , '-', bday_month, '-', bday_day ) , INTERVAL -30 DAY ) AND DATE_ADD( CONCAT( '2011' , '-', bday_month, '-', bday_day ) , INTERVAL +30 DAY )

Of misschien moet je een covert() over die string halen
 
Dani Kupers

Dani Kupers

26/12/2010 12:51:24
Quote Anchor link
Beste Pim,

Bedankt voor je reactie, ik snap jou oplossing niet, deze staat gelijk aan mijn 'tijdelijke' oplossing. Handmatig 2011 invoeren blijft het probleem met jaarwisselingen houden. Graag hiervoor je toelichting (mits ik iets over het hoofd zie)

Bedankt!
 
Justin S

Justin S

26/12/2010 13:07:02
Quote Anchor link
Waarom scheid je de datum in dag en maand, waarom sla je niet gewoon de geboortedatum op in een date-type-veld? Dan kan je er een stuk makkelijker mee rekenen dan nu.
 
Dani Kupers

Dani Kupers

26/12/2010 13:11:37
Quote Anchor link
@ Justin, dit lijkt me weinig uitmaken, uiteindelijk kun je de datum altijd bij elkaar voegen, het probleem van de jaarwisseling blijf je nog steeds houden :) , of ik ben nog niet wakker , heb je een voorbeeld voor de jaarwisseling?

Thnx :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.