Verjaardags feesten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior Low-code ontwikkelaar gezocht omgeving Arnh

Bedrijfsomschrijving Wij zijn een dynamisch IT-bedrijf dat zich richt op het stroomlijnen van bedrijfsprocessen en het creëren van ondersteunende applicaties. Onze kracht ligt in het combineren van zakelijk inzicht met IT-expertise via gestroomlijnde procesontwerpen en wendbare applicatieontwikkeling met behulp van Low-code technologieën. Als jonge professional krijg je de kans om samen te werken met een team van 15 deskundige collega's, verspreid over nationale en internationale locaties. We bieden je een leerzame omgeving waar je je vaardigheden kunt ontwikkelen en groeien in je rol als Low-code ontwikkelaar. Word jij onze nieuwe Junior Low-code Ontwikkelaar (OutSystems)? Versterk ons team en draag bij

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen aan de software dat beschikbaar is op de substations; Ontwikkelen in C++, C, Python en JavaScript. Daarnaast op een Embedded Linux omgeving, opgebouwd met containers en DevOps; Meewerken aan cyber security (OWASP); Uitvoeren/bouwen van geautomatiseerde testen in samenwerking met de Quality Specialist; Vertalen van wensen van de klanten/business naar werkbare/duurzame oplossingen. Hier ga je werken Als Software Ontwikkelaar kom je te werken bij een organisatie gericht op de (internationale) energiemarkt, waar wordt gewerkt voor het verwerven en verwerken van realtime, high quality data. Er wordt gewerkt vanuit het hart van de substations en direct voor

Bekijk vacature »

Senior Java Ontwikkelaar

Dit ga je doen Werken aan uiteenlopende interne projecten voor grote (internationale) organisaties; Ontwikkelen van diverse (web)applicaties en platformen met technieken als Java, Azure en ASP.NET; Complexe vraagstukken tackelen met jouw expertise en ervaring; Waar nodig help jij je collega's om samen tot de juiste oplossing te komen. Hier ga je werken Als Java Developer kom je te werken bij een internationale organisatie in regio Amsterdam die zich richt op procesoptimalisatie door middel van zeer complexe IT oplossingen. Dit doen zij op het allerhoogste niveau met vestigingen over heel de wereld en met een groot aantal aansprekende, maatschappelijk betrokken klanten.

Bekijk vacature »

Back End Developer .NET

Dit ga je doen Ontwikkelen in C# .NET en werken aan nieuwbouw, uitbouw en onderhoud van de software (die communiceren met 68.000 sensoren, waardoor er meerdere miljoenen berichten per uur verwerkt worden); Samenwerken in Scrum Teams; Meewerken aan verschillende, uitdagende projecten; Werken met nieuwe technologieën en vrijheid krijgen om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Hier ga je werken Je komt als Developer te werken bij een organisatie die gespecialiseerd is in software die real-time wordt gebruikt. De software constateert waar werk moet worden uitgevoerd en de chauffeurs worden met een andere applicatie hierop geattendeerd. Ook wordt er direct

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je

Bekijk vacature »

Backend Developer Scrummaster .NET

Samengevat: Deze werkgever is een ambitieus internetbedrijf met een passie voor digitale communicatie. Ben jij geschikt als Backend Developer? Heb je ervaring met .NET platform? Vaste baan: Backend Developer / SCRUM Master Scrum HBO WO €3.800 - €6.000 Deze werkgever is een innovatief bedrijf met enthousiaste mensen die jarenlang ervaring hebben met het ontwikkelen internet- en intranetoplossingen. Wij houden van korte lijnen en open en eerlijke communicatie. Wij zetten graag onze jarenlange ervaring in om perfect werkende oplossingen te ontwikkelen. Wij ondersteunen dienstverlenende organisaties bij het ontwikkelen en realiseren van een effectief, adaptief communicatieplatform. Je ontwikkelt met ons de meest

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer React Sportsoftw

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van onze stack; Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte websites die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zit onze development afdeling en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé Medior Front-end Developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het uitwerken van designs tot functionele layouts Je

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functieomschrijving Voor dit leuke softwarre bedrijf in de omgeving Vught zijn we per direct op zoek naar een C#/.NET Developer. Is development jouw passie en doe je dit graag met C#/.NET? Lees dan snel verder! Jou werkzaamheden zullen zijn: Zorgen voor de optimalisatie van de huidige software en het automatiseren van bedrijfsprocessen. Naar aanleiding van de wensen van de klant ga je, met je collega's op zoel naar passende oplossingen en je werkt dit uit tot een mooi eindproduct. Je gaat webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen door middel van ASP.NET, C# en MVC Framework. Bedrijfsprofiel Deze opdrachtgever houdt zich bezig

Bekijk vacature »

Junior Fullstack Developer

Functie omschrijving Heb jij je universitair diploma Informatica afgerond en ben jij op zoek naar een startersfunctie waar jouw ontwikkeling in een hoog vaandel staat? Voor een softwarebedrijf in Amsterdam zijn wij op zoek naar een Junior Fullstack Developer. Je begint met een op maat gemaakte training om de kennis bij te spijkeren die jij nog mist. Uiteraard leer je het meeste tijdens je werk, maar de training geeft je hiervoor alvast de juiste handvatten. Je kunt het volgende verwachten! Jij ontwikkelt in technieken als Java, Javascript en SQL. Je werkt hierbij volgens de Agile/Scrum methode; Na het afronden van

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Magento developer

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Jij gaat in deze functie aan de slag met uitdagende projecten en het creëren van maatwerk software, vooral middels SQL. Iedere klant/project is weer anders, maar dat maakt dit bedrijf en de functie erg uniek & uitdagend. Verder heb je de volgende taken: Ontwikkelen en ontwerpen van SQL databases. T-SQL wordt hierbij gebruikt als programmeer laag; Optimalisatie van query's, voor een verbeterde efficiency; Begeleiden van junior developers, mits je dit leuk vindt; Heb je meer interesse in een rol als consultant, dan is dit ook mogelijk. Je heb hier meer

Bekijk vacature »
Dani Kupers

Dani Kupers

25/12/2010 12:48:41
Quote Anchor link
Okay, dit wordt een ingewikkelde uitleg, maar het probleem is als volgt:

Ik heb een tabel met feesten (agenda), paar voorbeeld feesten

datum feest
09-11-2010 | Jan smit
12-12-2010 | Crazy Piano's
26-12-2010 | Hardcore
08-01-2011 | Stout
15-01-2011 | Allround

Een tabel met gebruikers (ook wat voorbeelden)

user | | bday_day | bday_month
1 | [email protected] |07 | 11
2 | [email protected] | 02 | 01

nou kunnen gebruikers online op de site een kaartje gratis bestellen als ze bijna jarig zijn , (30 dagen ervoor tot 30 dagen erna), aldus , gebruiker 1, (om het even makkelijk te houden rond ik het af naar een hele maand) , kan op 07 - 10 - 2010 tot 07 - 12 - 2010 in die periode een kaartje bestellen gratis. Echter moet het feest dus ook in die periode zitten. Aldus krijgt hij op z'n scherm:

Toegangskaarten voor:
09-11-2010 | Jan smit

(want dit is het enige evenement in zijn periode)

Nu vraag ik dit op in de database met:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
date > DATE_ADD( CONCAT( DATE_FORMAT( NOW( ) , '%Y' ) , '-', bday_month, '-', bday_day ) , INTERVAL -30
DAY )
AND date < DATE_ADD( CONCAT( DATE_FORMAT( NOW( ) , '%Y' ) , '-', bday_month, '-', bday_day ) , INTERVAL +30
DAY )


waarbij die dus 2010-11-07 interval - 30 doet en een keer + 30

Dit gaat allemaal goed, het hele jaar door, totdat je tegen de jaarwisseling komt.. gebruiker 2 is op 02-01 jarig.. maar het probleem is dat ik dus niet weet hoe ik de database kan laten vertellen dat hij dan jarig is in 2011.

Aldus wordt er gemaakt

2010-01-02 interval - 30 en keer + 30 , maar dat kan niet, want in die periode zijn er geen feesten die actueel zijn. Dit zou dus moeten worden 2011-01-02 .




Mijn oplossingen die ik bedacht had:
- Dagen tot je jarig bent berekenen… dus 02-01 is nog bijvoorbeeld 8 dagen.. dus date > NOW() interval + 38 dagen (standaard 30 + 8), echter dit kan niet, want die 'dagen tot je jarig bent' krijg je never nooit goed, je blijft altijd zitten met die jaarwisseling berekening.. hij rekent dus uit 24-12-2010 tot 02-01-2010 is nogal boven de 300. - 365 gaat niet, want als iemand jarig is op 25-12-2010 , ga je niet weer - 365 doen.

Ik heb als tijdelijke oplossing (wat dus niet voor elke gebruiker leuk is, want er zijn er 15.000) , het jaargetal naar 2011 zelf aangepast.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
date > DATE_ADD( CONCAT( '2011' , '-', bday_month, '-', bday_day ) , INTERVAL -30
DAY )
AND date < DATE_ADD( CONCAT( '2011' , '-', bday_month, '-', bday_day ) , INTERVAL +30
DAY )

Nou zijn er nog mensen dit jaar jarig geweest, dus die hebben helaas even niks, maar de nieuwe wel.

'Tijdelijk' was dit een oplossing, maar volgend jaar komt het probleem uiteraard weer. Heeft iemand een idee hoe ik dit zou moeten oplossen? Of het is iets heel ingewikkelds , of iets heel simpels.

Bedankt alvast, en hoop dat het een beetje duidelijk is?
Gewijzigd op 25/12/2010 12:50:38 door Dani Kupers
 
PHP hulp

PHP hulp

20/05/2024 08:19:10
 
Marco van den Oever

Marco van den Oever

25/12/2010 21:58:02
Quote Anchor link
Hoi Dani!

Het probleem wat je omschrijft is een interessante, is het de bedoeling dat je dit helemaal in SQL oplost, of mag er ook PHP aan de pas komen?
 
Dani Kupers

Dani Kupers

26/12/2010 05:59:19
Quote Anchor link
Hoi Marco,

Het liefst zo veel mogelijk SQL, maar mocht de berekening niet anders kunnen, dan moet er PHP bij. Ik vraag me sterk af of het wel mogelijk is. Heb veel websites/query's en berekeningen gedaan, maar hier zit ik al 3 dagen over te denken.

Hoop echt dat iemand met een eventuele oplossing zou komen :)

ps. Fijne 2e kerstdag ;)
Gewijzigd op 26/12/2010 06:00:30 door Dani Kupers
 
Pim -

Pim -

26/12/2010 11:08:27
Quote Anchor link
WHERE date BEWTEEN DATE_ADD( CONCAT( '2011' , '-', bday_month, '-', bday_day ) , INTERVAL -30 DAY ) AND DATE_ADD( CONCAT( '2011' , '-', bday_month, '-', bday_day ) , INTERVAL +30 DAY )

Of misschien moet je een covert() over die string halen
 
Dani Kupers

Dani Kupers

26/12/2010 12:51:24
Quote Anchor link
Beste Pim,

Bedankt voor je reactie, ik snap jou oplossing niet, deze staat gelijk aan mijn 'tijdelijke' oplossing. Handmatig 2011 invoeren blijft het probleem met jaarwisselingen houden. Graag hiervoor je toelichting (mits ik iets over het hoofd zie)

Bedankt!
 
Justin S

Justin S

26/12/2010 13:07:02
Quote Anchor link
Waarom scheid je de datum in dag en maand, waarom sla je niet gewoon de geboortedatum op in een date-type-veld? Dan kan je er een stuk makkelijker mee rekenen dan nu.
 
Dani Kupers

Dani Kupers

26/12/2010 13:11:37
Quote Anchor link
@ Justin, dit lijkt me weinig uitmaken, uiteindelijk kun je de datum altijd bij elkaar voegen, het probleem van de jaarwisseling blijf je nog steeds houden :) , of ik ben nog niet wakker , heb je een voorbeeld voor de jaarwisseling?

Thnx :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.