Verjaardags feesten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Team Lead Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Als Team Lead Java Developer draag een grote verantwoordelijk je stuurt ontwikkelaars aan en staat dagelijks in contact met jou ICT Manager. De team Bestaat uit front-end en backend systemen. Je ben in staat op hoog niveau de technische vak te bepalen en ook te bewaren. Je dag zie er als volgt uit, ontwikkelen van nieuwe en bestaande applicaties, het uitvoeren van processen en analyses en het beschrijven van functioneel ontwerpen. Ook zal samen met jouw Tester applicaties gaan testen door middel van peer reviews en het leveren van support aan gebruikers

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar start jij in een multidisciplinair team met 7 ontwikkelaars. Dit team is verdeeld onder Front-end ontwikkelaars en backend developers. De backend developers werken voornamelijk aan desktop applicaties in combinatie met backend systemen. Hier ga jij dus ook mee aan de slag! Hierbij wordt voornamelijk gebruik gemaakt van C# .NET, WPF, UWP, XAML en MVVM. WPF, UWP, .NET Core, Azure Devops en Entity Framework. WPF en UWP worden dan ook voornamelijk gebruikt voor de user interface van de desktop applicatie. Het development team is dan ook erg gedreven m.b.t. het ontwikkelen van vooruitstrevende en innovatieve horeca automatiseringsoplossingen.

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

SQL Database ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Java (Java EE) Developer

In het kort Werken als Java developer betekent werken aan complexe IT projecten bij onder meer een internationaal containeroverslag bedrijf. Zo sturen we apparaten en eindgebruikers aan d.m.v. onze custom-made software oplossing, die dagelijkse vele duizenden containers verwerkt. Denk aan systemen die volautomatische kranen aansturen en op afstand bedienen, de volledige afhandeling van containernummerherkenning bij het laden en lossen van zeeschepen of het tonen van instructies aan de chauffeurs van ruim 300 straddle carriers. En dat allemaal redundant, robuust en in een dynamische 24/7 omgeving! Jij versterkt ons ontwikkelteam en gaat aan de slag met oa. Java i.c.m. Spring (Boot),

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Modern, innovatief en Informeel bedrijf waar veel mogelijk is Werken met diverse robot merken Meehelpen met inbedrijfstellingen bij de klant De organisatie Hier ga je aan de slag Dit groeiende bedrijf van totaaloplossingen in de automatisering van productieprocessen, is hoofdzakelijk actief in de Benelux. Vanuit het kantoor in regio Amersfoort worden veel oplossingen geboden in de vorm van robotica. Geen project is hetzelfde wat garant staat voor bijzonder veel afwisseling. De bedrijfsgrootte is ongeveer 80 man. Van gerobotiseerde machinebeladingen tot aan assemblage automatiseringen wordt vanuit krachtige engineering maatwerk equipment geleverd.

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie; Het oplossen van bugs en incidenten. Hier ga je werken Als C#.NET Developer binnen deze organisatie kan jij het verschil maken. Zij werken momenteel nog met programmatuur die is ontwikkeld in C++. Hiervan gaan zij afscheid nemen zodra alle nieuwe software in C#.NET geschreven is. Een grootschalig en langdurig project. Voor hen is deze software van

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Software Developer C# / ASP .Net

Functie omschrijving Ben jij een software ontwikkelaar die bekend is met termen ASP .NET, C# en SQL? Lees dan snel verder! Voor een bedrijf binnen de agrarische sector zijn wij namelijk op zoek naar een zelfstandige, enthousiaste en proactieve Software Developer die open staat voor een afwisselende functie met veel uitdaging. Binnen deze organisatie ben jij als Software Developer samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Hierbij draag jij bij aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor: Schatten

Bekijk vacature »

Magento developer

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Senior Software developer PHP

Functie Jij als senior PHP ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 developers binnen onze organisatie Jij gaat de brug zijn tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je je taken op voor de dag. Een greep van jouw taken zijn: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden met Security & Privacy Eisen • Minimaal 4

Bekijk vacature »
Dani Kupers

Dani Kupers

25/12/2010 12:48:41
Quote Anchor link
Okay, dit wordt een ingewikkelde uitleg, maar het probleem is als volgt:

Ik heb een tabel met feesten (agenda), paar voorbeeld feesten

datum feest
09-11-2010 | Jan smit
12-12-2010 | Crazy Piano's
26-12-2010 | Hardcore
08-01-2011 | Stout
15-01-2011 | Allround

Een tabel met gebruikers (ook wat voorbeelden)

user | | bday_day | bday_month
1 | [email protected] |07 | 11
2 | [email protected] | 02 | 01

nou kunnen gebruikers online op de site een kaartje gratis bestellen als ze bijna jarig zijn , (30 dagen ervoor tot 30 dagen erna), aldus , gebruiker 1, (om het even makkelijk te houden rond ik het af naar een hele maand) , kan op 07 - 10 - 2010 tot 07 - 12 - 2010 in die periode een kaartje bestellen gratis. Echter moet het feest dus ook in die periode zitten. Aldus krijgt hij op z'n scherm:

Toegangskaarten voor:
09-11-2010 | Jan smit

(want dit is het enige evenement in zijn periode)

Nu vraag ik dit op in de database met:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
date > DATE_ADD( CONCAT( DATE_FORMAT( NOW( ) , '%Y' ) , '-', bday_month, '-', bday_day ) , INTERVAL -30
DAY )
AND date < DATE_ADD( CONCAT( DATE_FORMAT( NOW( ) , '%Y' ) , '-', bday_month, '-', bday_day ) , INTERVAL +30
DAY )


waarbij die dus 2010-11-07 interval - 30 doet en een keer + 30

Dit gaat allemaal goed, het hele jaar door, totdat je tegen de jaarwisseling komt.. gebruiker 2 is op 02-01 jarig.. maar het probleem is dat ik dus niet weet hoe ik de database kan laten vertellen dat hij dan jarig is in 2011.

Aldus wordt er gemaakt

2010-01-02 interval - 30 en keer + 30 , maar dat kan niet, want in die periode zijn er geen feesten die actueel zijn. Dit zou dus moeten worden 2011-01-02 .




Mijn oplossingen die ik bedacht had:
- Dagen tot je jarig bent berekenen… dus 02-01 is nog bijvoorbeeld 8 dagen.. dus date > NOW() interval + 38 dagen (standaard 30 + 8), echter dit kan niet, want die 'dagen tot je jarig bent' krijg je never nooit goed, je blijft altijd zitten met die jaarwisseling berekening.. hij rekent dus uit 24-12-2010 tot 02-01-2010 is nogal boven de 300. - 365 gaat niet, want als iemand jarig is op 25-12-2010 , ga je niet weer - 365 doen.

Ik heb als tijdelijke oplossing (wat dus niet voor elke gebruiker leuk is, want er zijn er 15.000) , het jaargetal naar 2011 zelf aangepast.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
date > DATE_ADD( CONCAT( '2011' , '-', bday_month, '-', bday_day ) , INTERVAL -30
DAY )
AND date < DATE_ADD( CONCAT( '2011' , '-', bday_month, '-', bday_day ) , INTERVAL +30
DAY )

Nou zijn er nog mensen dit jaar jarig geweest, dus die hebben helaas even niks, maar de nieuwe wel.

'Tijdelijk' was dit een oplossing, maar volgend jaar komt het probleem uiteraard weer. Heeft iemand een idee hoe ik dit zou moeten oplossen? Of het is iets heel ingewikkelds , of iets heel simpels.

Bedankt alvast, en hoop dat het een beetje duidelijk is?
Gewijzigd op 25/12/2010 12:50:38 door Dani Kupers
 
PHP hulp

PHP hulp

31/05/2024 07:35:34
 
Marco van den Oever

Marco van den Oever

25/12/2010 21:58:02
Quote Anchor link
Hoi Dani!

Het probleem wat je omschrijft is een interessante, is het de bedoeling dat je dit helemaal in SQL oplost, of mag er ook PHP aan de pas komen?
 
Dani Kupers

Dani Kupers

26/12/2010 05:59:19
Quote Anchor link
Hoi Marco,

Het liefst zo veel mogelijk SQL, maar mocht de berekening niet anders kunnen, dan moet er PHP bij. Ik vraag me sterk af of het wel mogelijk is. Heb veel websites/query's en berekeningen gedaan, maar hier zit ik al 3 dagen over te denken.

Hoop echt dat iemand met een eventuele oplossing zou komen :)

ps. Fijne 2e kerstdag ;)
Gewijzigd op 26/12/2010 06:00:30 door Dani Kupers
 
Pim -

Pim -

26/12/2010 11:08:27
Quote Anchor link
WHERE date BEWTEEN DATE_ADD( CONCAT( '2011' , '-', bday_month, '-', bday_day ) , INTERVAL -30 DAY ) AND DATE_ADD( CONCAT( '2011' , '-', bday_month, '-', bday_day ) , INTERVAL +30 DAY )

Of misschien moet je een covert() over die string halen
 
Dani Kupers

Dani Kupers

26/12/2010 12:51:24
Quote Anchor link
Beste Pim,

Bedankt voor je reactie, ik snap jou oplossing niet, deze staat gelijk aan mijn 'tijdelijke' oplossing. Handmatig 2011 invoeren blijft het probleem met jaarwisselingen houden. Graag hiervoor je toelichting (mits ik iets over het hoofd zie)

Bedankt!
 
Justin S

Justin S

26/12/2010 13:07:02
Quote Anchor link
Waarom scheid je de datum in dag en maand, waarom sla je niet gewoon de geboortedatum op in een date-type-veld? Dan kan je er een stuk makkelijker mee rekenen dan nu.
 
Dani Kupers

Dani Kupers

26/12/2010 13:11:37
Quote Anchor link
@ Justin, dit lijkt me weinig uitmaken, uiteindelijk kun je de datum altijd bij elkaar voegen, het probleem van de jaarwisseling blijf je nog steeds houden :) , of ik ben nog niet wakker , heb je een voorbeeld voor de jaarwisseling?

Thnx :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.