Verjaardagskalender

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior .NET Software Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functieomschrijving In deze uitdagende functie als Software Developer ga je de volgende taken uitvoeren: Maatwerk back-end software programmeren; API koppelingen bouwen; Software optimaliseren voor klanten; Bouwen maatwerk applicaties; Werken met Microsoft stack zoals C#, .NET (Core) en Entity framework; Bedrijfsprofiel Je gaat werken bij een klein softwareontwikkelingsbureau, die maatwerk software bouwt voor klanten door heel Nederland. Dit doen zij al meer dan 20 jaar. Het is van oorsprong een familiebedrijf, opgezet door de eigenaar, die er nog steeds werkt. Het team bestaat vooral uit back-end developers en één systeembeheerder. Je krijgt veel kans om jezelf te ontwikkelen en krijgt tevens

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een softwareontwikkelaar Cleopatra. De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van brom- en snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie. Functie

Bekijk vacature »

Typescript Developer / Cloud platform

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het cloud platform; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het cloud platform; Sparren met de business. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er veel voor. Als Typescript ontwikkelaar word je onderdeel van het team gericht op de (door)ontwikkeling van hun eigen cloud platform welke wordt

Bekijk vacature »

Full Stack C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Junior Software Developer C# Verhuursector Verhuur

Samengevat: Wij ontwikkelen en leveren softwaresystemen voor de logistieke sector en de verhuursector. Ben jij geschikt als Junior Software Developer? Heb je ervaring met Delphi? Vaste baan: C# Software Developer Logistiek HBO €2.500 - €3.900 Deze werkgever is een software ontwikkelaar, gericht op software voor de logistieke sector. Deze werkgever heeft eigen producten ontwikkelen en leveren ook maatwerk. Ons bedrijf kent een boeiende en inspirerende werkomgeving met een open cultuur en mogelijkheden voor je verdere ontwikkeling. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

As a 3D BIM add- on developer at KUBUS, you will develop add-ons (called BCF- Managers) to the leading building information modeling (BIM) programs Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD and Tekla Structures. BCF Managers enable data transfer between BIM software and BIMcollab. You will work on both the front- and the back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual

Bekijk vacature »

TypeScript developer (tot € 6.000, - bruto pe

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een ervaren Typecript developer die niet alleen zichzelf verder ontwikkelt, maar het ook leuk vinden om op termijn meer junior collega’s op pad te helpen. Je zult aan de slag gaan met het migreren van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde aan User Experience en kiezen ze duidelijk voor kwaliteit i.p.v. snelheid. Je krijgt dus de ruimte om vanuit gedegen onderzoek te werk te gaan en het borgen van kwaliteit staat hoog in het vaandel.

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van Software Developer! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van ervaren

Bekijk vacature »

Freelance Fullstack Java Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar ervaren Fullstack JAVA Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid hebben

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Net afgestudeerd en op zoek naar een leuke baan als developer? Zoek niet verder! Ik heb een functie beschikbaar als back-end developer, bij een leuk familiebedrijf. Je gaat werken met de Microsoft stack en de technieken C# en .NET. Verder maak je gebruik van MVC en Entity framework. SQL kent ook geen geheimen voor jou. Jouw verantwoordelijkheden: Nieuwe maatwerk software bouwen; API koppelingen bouwen; Applicaties en software optimaliseren; Back-end programmeren. Een erg uitdagende functie, met veel vrijheid. Je kan meerdere dagen thuis werken en als je op kantoor werkt wordt de lunch verzorgd. Heb je interesse, reageer dan

Bekijk vacature »

Backend Developer Integraties API HBO REST

Samengevat: Deze werkgever is een IT-consultancy. Wil jij werken als Backend Developer Integraties? Heb jij kennis van gangbare berichtformaten? Vaste baan: Backend Developer Integraties API HBO €3.100 - €4.400 Zij bieden innovatieve oplossingen die bedrijven efficiënter en wendbaarder maken, waardoor onze klanten zich net zo snel kunnen ontwikkelen als de business van hen vraagt. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot en ingewikkeld. Hou jij van diepgang

Bekijk vacature »

Als Front-end developer werken aan apps voor het o

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

C# .NET Backend Developer HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever is een professionele speler op gebied van IT en E-Commerce. Wil jij werken voor een e-commerce platform? Heb je ervaring met C#, Javascript en Scrum? Vaste baan: C# .NET Developer Backend E-Commerce 3.400 - 4.500 Backend Developer Wij ontwikkelen software voor E-Commerce toepassingen. Ons eigen Content Management systeem biedt een integrale oplossing met diverse ERP software. Onze systemen zijn vaak complex en omvangrijk en draaien bij grote organisaties. Maar ook kleine ondernemingen hebben steeds vaker behoefte aan een vlekkeloos werkende E-Commerce oplossing. Zij bieden een uitdagende werkomgeving met gezellige collega's. Je krijgt veel vrijheid en er is

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar ABAP

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving De kandidaat zal worden ingezet binnen een van de DevOps teams binnen SCI (Service Centrum Inburgering) voor het ontwerpen en bouwen in SAP ABAP van de binnen SCI gebruikte informatiesystemen. Voornaamste voorkomende werkzaamheden zijn het aanpassen van en bouwen van nieuwe programmatuur in ABAP (Objects), waarbij ook gebruikt wordt gemaakt van DDD (Domain Driven Design) en het opstellen/aanpassen van Functionele/Technische ontwerpen. Daarnaast moeten ook formulieren met SAP Smartforms worden aangepast. Verder speelt de overgang naar SAP4Hana en SAP CPI. Vanwege het veelvuldig gebruik van SAP PO is kennis hiervan een pré. Achtergrond opdracht Momenteel werken meerdere DevOps teams

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Jochem

Jochem

14/02/2004 13:53:00
Quote Anchor link
ik heb op m'n site de Verjaardags kalender (door Bas Kregeler op 26.08.2003) staan in combinatie met een Database.
Is het mogelijk om doormiddel van een script ook alleen de verjaardagen van 'vandaag' naar voren te halen?

De verjaardagen staan als volgt in de DB. DD/MM/JJJJ dus bijv. 14-02-2003

Het lukt mij niet, waarschijnlijk doordat het jaartal in de verjaardag staat (2003), en daar moet hij dus niet naar kijken, alleen naar de dag en de maand.

Is er iemand die mij kan helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 09:37:35
 
Mitch X

Mitch X

14/02/2004 15:04:00
Quote Anchor link
Je kan ze dan exploden
Zoiets als $datum = explode("/", $row[datum])

En dan de eerste 2 vergelijken dus $datum[0] en $datum[1]
 
Jochem

Jochem

14/02/2004 21:22:00
Quote Anchor link
Beste Mitch, dankjewel voor je reactie!

ik heb e.e.a. geprobeerd, maar het wil helaas nog niet werken. Het exploden (splitten) gaat wel goed, maar de controle op 'vandaag jarig' gaat nog niet goed. Ik heb nu dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php

    $query
= "SELECT nummer,geboortedatum,medewerker FROM tb_medewerkers WHERE (uitdienst=0)";
    $result = mysql_query ($query);
    while ($row = @mysql_fetch_object ($result)) {

//variabele die we gaan splitten:
$var = "$row->geboortedatum";
$var = explode("-", $var); //we splitten alles waar een - staat

$dagdatum = date ("d");
$maanddatum = date ("m");

if ("$dagdatum == $var[0]");
{

echo ("$row->medewerker");
echo ("<br>");
}
 }


?>


Gevolg is dat ik een lijst krijg met alle medewerkers, ongeacht of ze nu jarig zijn of niet. Er gaat dus iets mis bij de 'IF', ik weet ook niet of dit de goede oplossing is, ben vrij nieuw met PHP. Kan iemand mij helpen?
 
Bart Smulders

Bart Smulders

15/02/2004 00:58:00
Quote Anchor link
where uitdienst=0 wil die 0 dan zeggen dat hij jarig is? anders zal je moeten zeggen where datum is $date ofzo?.
 
Arend a

Arend a

15/02/2004 05:09:00
Quote Anchor link
Wat een gepiel.

Ik neem aan dat de data in een datetime formaat in mysql staan.

gebruik gewoon de sql query:
SELECT nummer,geboortedatum,medewerker
FROM tb_medewerkers
WHERE (uitdienst=0)
AND month(geboortedatum) = month(now())
AND day(geboortedatum) = date(now())
 
Johan

Johan

15/02/2004 10:06:00
Quote Anchor link
dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?

if ("$dagdatum == $var[0]");

?>

moet je volgens mij ff veranderen naar
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?

if ($dagdatum == $var[0]);

?>


en voor vergelijkingen kan je het beste
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? time(); ?>
gebruiken, dus dan krijg je
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
$tijd
= time();
$dagdatum = date("d.m.y", $tijd);
?>


als het goed is...
 
Jochem

Jochem

15/02/2004 11:26:00
Quote Anchor link
De datum staat niet als DateTime format in de DB, maar als varchar.

Ik heb er nu dit van gemaakt:

if ($dagdatum == $var[0]);

maar ook dit werkt helaas niet.
Where uitdienst=0 wil zeggen dat hij alleen de verjaardagen moet laten zien van de mensen die nog op het bedrijf werken.

Iemand nog een suggestie?
 
Arend a

Arend a

15/02/2004 13:11:00
Quote Anchor link
Converteer het naar datetime. Datum als varchar neerzetten is complete nonsense.
 
Mitch X

Mitch X

15/02/2004 13:45:00
Quote Anchor link
Slik.... $_ADJE['ATTACKS'].. ok maar hij heeft wel gelijk...

Dat maakt ut wss wel makkelijker :)
 
Jochem

Jochem

17/02/2004 14:25:00
Quote Anchor link
Quote:
Wat een gepiel.

Ik neem aan dat de data in een datetime formaat in mysql staan.

gebruik gewoon de sql query:
SELECT nummer,geboortedatum,medewerker
FROM tb_medewerkers
WHERE (uitdienst=0)
AND month(geboortedatum) = month(now())
AND day(geboortedatum) = date(now())


Beste Arend, dank voor je reactie, ik heb de TB aangepast, er is nu een veld gebdatum bijgekomen, met als type 'datetime'. de datum staat als volgt in het veld 2000-02-17

M'n code ziet er zo uit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php

    $sql
= "SELECT nummer,gebdatum,medewerker FROM tb_medewerkers WHERE (uitdienst=0) AND month(gebdatum) = month(now()) AND day(gebdatum) = date(now()) ";
    $result = mysql_query ($query);
    while ($row = @mysql_fetch_object ($result)) {

echo ("$row->medewerker");
echo ("$medewerker");
}


?>


Het resultaat is alleen helemaal niets, wat doe ik fout?
 
Mitch X

Mitch X

17/02/2004 14:30:00
Quote Anchor link
$sql= "SELECT nummer,gebdatum,medewerker FROM tb_medewerkers WHERE (uitdienst=0) AND month(gebdatum) = month(now()) AND day(gebdatum) = date(now()) ";
$result = mysql_query ($query);
while ($row = @mysql_fetch_object ($result)) {

echo ("$row->medewerker");
echo ("$medewerker");
}


Eerst zet je $sql en dan wil je $query uitvoeren :s
lijkt me logisch dat dat niet werkt ;)
Gewijzigd op 17/02/2004 14:30:00 door Mitch X
 
Jochem

Jochem

17/02/2004 14:33:00
Quote Anchor link
Dat is inderdaad een stomme fout, heb het aangepast, maar hij werkt nog niet...
 
Arend a

Arend a

17/02/2004 14:54:00
Quote Anchor link
AND day(geboortedatum) = date(now())

Foutje van mij:

moet zijn:
AND day(geboortedatum) = day(now())
 
Jochem

Jochem

17/02/2004 20:16:00
Quote Anchor link
Beste Arend,
Het werkt helaas nog niet, het is nu:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php

    $query
= "SELECT * FROM tb_medewerkers WHERE ((uitdienst=0) && month(gebdatum) = month(now()) && day(gebdatum) = day(now())) ";
    $result = mysql_query ($query);
    while ($row = @mysql_fetch_object ($result)) {

echo ("$row->medewerker");
echo ("$medewerker");

}

?>


en ik heb ook ipv de && tekens in de query AND geprobeerd, maar niets wil helaas werken.

In de database heb ik het veldtype nu (na testen) op Date gezet, datum is nu dus: 2000-02-17

maar helaas wil het nog niet werken..
 
Arend a

Arend a

17/02/2004 23:44:00
Quote Anchor link
Volgens mij is && geen geldig mysql commando, AND in elk geval wel.

Hoe weet je dat het niet werkt?

Wat gaat er fout, wat is de foutmelding?
 
Mitch X

Mitch X

18/02/2004 08:52:00
Quote Anchor link
zet anders eens:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? error_reporting(E_ALL) ?>
bovenaan je page
 
Arend a

Arend a

18/02/2004 12:55:00
Quote Anchor link
Dat is mijn regel.
 
Mitch X

Mitch X

18/02/2004 13:01:00
Quote Anchor link
Weet ik maar jij zei het toch niet?

De Adje-aanvullende Mitch :P
 

19/02/2004 21:49:00
Quote Anchor link
Bedankt voor de reacties, ik heb
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? error_reporting(E_ALL) ?>
bovenaan de pagina gezet, resultaat was een melding dat er iets mis was met een pagina die ik geinclude had (db connectie). Ik maak de DB connectie nu gewoon op de pagina zelf. Maar het werkt nog niet...

Ik ben wel wat verder gekomen. De query is nu:
$query= "SELECT gebdatum, medewerker FROM tb_medewerkers WHERE (uitdienst=0) AND month(gebdatum) = month(now()) AND day(gebdatum) = day(now())";
$result = mysql_query ($query);
while ($row = @mysql_fetch_object ($result)) {

echo ("hallo1 ");
echo ("$row->medewerker <br>");

--
Het probleem zit in: $query= "SELECT gebdatum, medewerker FROM tb_medewerkers WHERE (uitdienst=0) AND month(gebdatum) = month(now()) AND day(gebdatum) = day(now())";

het gaat goed t/m AND month(gebdatum) = month(now()) want als ik het stukje met 'day' weglaat krijg ik wel resultaat. Ook als ik 'day' vervang door bijv. 'year' krijg ik een resultaat.
Het zit hem dus in 'day'. Weet iemand wat ik hiervoor in de plaats moet gebruiken?
 

19/02/2004 22:02:00
Quote Anchor link
Ik heb 'm!!!

't moet zijn: AND weekday(gebdatum) = weekday(now())";

Iedereen bedankt voor de hulp!
Indien iemand interesse heeft zal ik het volledige script plaatsen, maar ik denk dat je voldoende hebt aan alles wat hierboven staat.
 

21/02/2004 11:37:00
Quote Anchor link
Hier ben ik weer, ik zei van de week 'Ik hem 'm!!!, maar....

het werkt niet helemaal goed...
kan iemand helpen?

De pagina is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? error_reporting(E_ALL) ?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?  
// mysql connectie
$user = "*******";
$dbpass = "********";
$host = "********";
$dbdb = "*********";

if (!mysql_select_db($dbdb, mysql_connect($host, $user, $dbpass)))
{

     echo "Database connectie mislukt.";
     exit();
}



    $query= "SELECT gebdatum, medewerker FROM tb_medewerkers WHERE (uitdienst=0) AND month(gebdatum) = month(now()) AND weekday(gebdatum) = weekday(now()) ";
    $result = mysql_query ($query);
    while ($row = @mysql_fetch_object ($result)) {

echo ("$row->medewerker $row->gebdatum<br>");
}


?>


Het resultaat is dat ik de namen van 2 medewerkers te zien krijg: de ene is jarig op 5 feb, de ander op 10 feb. (voor de duidelijkheid, 't is vandaag 21 feb.) Als ik in de DB iemands verjaardag op 2004-02-21 zet dan wordt die persoon ook weergegeven.

Kan iemand mij helpen waardoor dit script goed werkt?

Bvd. Jochem
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.