Volgende Aflevering Weergeven

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Technisch Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! In deze functie werk jij voornamelijk aan: Het onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Het opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werk je aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkel en implementeren je MS PowerApps en Power BI. Bedrijfsprofiel Je komt terecht bij een familiair

Bekijk vacature »

Senior front end developer Digital Agency Amsterda

Functie Wij werken in multidisciplinaire teams aan verschillende projecten, echter blijf je niet gebonden aan 1 team. Dit houdt in dat wij verschillende specialisten in dienst hebben en deze door middel van een roulatiesysteem in multidisciplinaire teams laten werken. Het team bestaat vaak uit Frontend developer(s), Backend Developer(s), Designer(s), Tester(s) en Mobile Developer(s). Deze teams worden afgewisseld waardoor jij de mogelijkheid krijgt om met iedereen een keer samen te werken. Als Frontend Developer ben jij ónze Specialist op dit gebied. Jij werkt mee aan verschillende projecten voor verschillende klanten. Denk bijvoorbeeld aan klanten, zoals’; BAM, IDFA en Ultimaker. Hierbij zorg

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. 50% van jullie werkzaamheden is maatwerk en de overige 50% is

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een uitdagende werkgever in omgeving Waalwijk zijn wij op zoek naar een enthousiaste softwareontwikkelaar met kennis of ervaring met C# en SQL. In een uitdagende rol als C#.NET Developer werk je samen met een enthousiast en informeel team aan het bouwen van maatwerk software voor variërende klanten. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je houdt je bezig met het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Senior Fullstack developer wanted! (C#, Java, Angu

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Senior Front end developer

Functie Wij zijn op zoek naar een ambitieuze, zelfsturende Front-end Expert die ons (internationale) team komt versterken. Onze huidige software development afdeling bestaat uit 7 developers en designers. Wij zijn een écht softwarehuis, dus ervaring in software development is wel echt een must. Er wordt tegelijkertijd aan meerdere projecten gewerkt, voor mooie toonaangevende klanten. Je hebt dus regelmatig te maken met deadlines en opleveringen. Een deel van onze omgeving is in Angular.JS. Dit deel wordt langzamerhand omgebouwd naar de nieuwste versie van Angular. Jouw werkzaamheden zullen bestaan uit: Het aansturen en begeleiden van jouw collega’s Het implementeren van visuele elementen

Bekijk vacature »

PHP Web Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in de omgeving Roosendaal, zijn wij op zoek naar een PHP web developer met een aantal jaar werkervaring. Wil jij graag werken aan in-house software projecten voor diverse klanten? Voel jij je prettige in een klein team developers, waar jouw inbreng enorm gewaardeerd wordt? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling van diverse applicaties. Dit kan de ene keer een online platform voor aanbiedingen zijn, en de andere keer een software pakket dat gebruikt wordt om interne processen te automatiseren. Het zijn stuk voor

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor onze opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij opzoek naar een software programmeur die goed kan schrijven in de talen C of C++ en die het leuk vind om te werken met Linux! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf wil de klanten een volledige oplossing kunnen bieden, waarbij ze een

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Wordt jij de nieuwe Front end specialist / developer? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel binnen als

Bekijk vacature »

Lead developer (PHP, Symfony, DDD)

Functie Als Lead developer zorg je ervoor dat het team (bestaande uit zowel junior als ervaren developers) in staat is om de kwaliteit van de software (en code) verder te verhogen. In samenwerking met het team, de product owner en de andere lead developers zet je technische lijnen uit en bepaal je de prioriteiten per sprint. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en bijvoorbeeld een nieuwe applicatiestructuur in Symfony op te zetten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en

Bekijk vacature »

Senior Java Developer

Als Senior Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en

Bekijk vacature »

Junior Software Developer C# Verhuursector Verhuur

Samengevat: Wij ontwikkelen en leveren softwaresystemen voor de logistieke sector en de verhuursector. Ben jij geschikt als Junior Software Developer? Heb je ervaring met Delphi? Vaste baan: C# Software Developer Logistiek HBO €2.500 - €3.900 Deze werkgever is een software ontwikkelaar, gericht op software voor de logistieke sector. Deze werkgever heeft eigen producten ontwikkelen en leveren ook maatwerk. Ons bedrijf kent een boeiende en inspirerende werkomgeving met een open cultuur en mogelijkheden voor je verdere ontwikkeling. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om

Bekijk vacature »

Database ontwikkelaar

Functieomschrijving Wil jij aan gave logistieke softwareprojecten werken en bij een uniek softwarebedrijf in de regio van Tilburg? Wacht niet langer en reageer snel op deze vacature. Als Database ontwikkelaar ga je aan de slag het schrijven van stored procedures en verder uitbouwen van de SQL database. Je werkt in een database team, met allemaal mensen die energie krijgen van software en techniek. Verder krijg je als taak: Optimaliseren en uitbouwen van de MS SQL databases die gebruikt worden; Optimaliseren van query's, waardoor er efficiënter gewerkt kan worden; Je werkt met de technieken T-SQL of PL/SQL; Bij interesse kan je

Bekijk vacature »

Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Software Developer je verantwoordelijk voor: - Je werkt voortdurend aan oplossingen voor het op afstand bewaken en besturen van oogstmachines; - Het visualiseren van gegevens in rapporten, apps of andere formaten; - Voorspellend machineonderhoud; - Taakplanning; - Je schrijft aangepaste plug-ins om gegevens te importeren of exporteren

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »
SXForce

SXForce

19/02/2009 14:42:00
Quote Anchor link
Hoi,

Daar ben ik weer. :P
Dit keer wel met een andere vraag.

Ik heb in de database een tabel 'afleveringen', met deze belangrijke velden voor wat ik wil:
-uitzenddag
-uitzendmaand
-uitzendjaar

Jaja, ik wil het gewoon netjes houden en niet alles in 1 veldje proppen. :P

Nu heb ik al 1 uur geprobeerd een script te maken dat de datum van vandaag leest en dan automatisch zegt welke aflevering de volgende aflevering is.

Dus bijv:
Datum vandaag: 19-02-2009

In database:
- 18-02-2009
- 20-02-2009

Dan zou ik dus willen dat hij de volgende aflevering '20-02-2009' alleen weergeeft.


Alvast bedankt.
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 00:11:17
 
Frank -

Frank -

19/02/2009 14:45:00
Quote Anchor link
Waarom zet je de datum in 3 velden? Of hebben ze het datatype DATE nu echt voor niets uitgevonden?
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

19/02/2009 14:45:00
Quote Anchor link
Je moet toch gewoon een datum-kolom maken, want dat kan je er pas meer rekenen. Netjes houden is geen argument wat mij betreft.

Als je een datum-kolom hebt is het heel simpel: WHERE datumkolom >= CURDATE() LIMIT 0,1

[Edit: Typo]
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Elwin - Fratsloos
 
SXForce

SXForce

19/02/2009 14:46:00
Quote Anchor link
Oke ik zal gewoon eventjes een extra colom toevoegen. :P

En ja het moet zo eigenlijk wel, het is misschien lastiger om te zien, maar het maakt alles, maar dan ook echt alles op mijn website beter. Met zoekopties naar dag, maand, jaar. En andere dingen waarbij het gewoon makkelijker is om 3 tabellen te hebben.

Maarjah.


Bedankt!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door SXForce
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

19/02/2009 14:48:00
Quote Anchor link
Geen rij, maar een kolom. Dit is geen mierenneukerij van mij, maar het zijn twee heel verschillende grootheden.
 
- SanThe -

- SanThe -

19/02/2009 14:49:00
Quote Anchor link
SXForce schreef op 19.02.2009 14:42:
In database:
- 18-02-2009
- 20-02-2009

Helaas, dat is tekst en dat zijn geen datums.
 
SXForce

SXForce

19/02/2009 14:50:00
Quote Anchor link
Elwin schreef op 19.02.2009 14:48:
Geen rij, maar een kolom. Dit is geen mierenneukerij van mij, maar het zijn twee heel verschillende grootheden.


Ik weet wat ik doe, ookal schrijf ik het verkeerd. :P
Maar ik begrijp wat je bedoelt.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door SXForce
 
Frank -

Frank -

19/02/2009 14:51:00
Quote Anchor link
Quote:
-uitzenddag
-uitzendmaand
-uitzendjaar

Daar hoef je niets aan toe te voegen, deze ellende gooi je weg en ga je vervangen door één (1) kolom van het datatype DATE. Of zelfs DATETIME wanneer je ook een tijdstip wilt opslaan.

Opmaken van een datum (en/of tijd) doe je in MySQL (ik vrees dat je die ellende gebruikt) met de functie DATE_FORMAT(), zie de MySQL-handleiding.
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

19/02/2009 14:53:00
Quote Anchor link
@SXForce
Leer alsjeblieft het verschil tussen tabellen, kolommen en rijen. Dat zijn heel verschillende dingen die je nu al twee keer door elkaar haalt.

En als je een beetje de documentatie van je database induikt zie je dat alle opties die je nu doet ook met functies van de database opgelost kunnen worden. Bijvoorbeeld zoeken op dag, of maand, of combinatie. Alles is mogelijk met een beetje uitzoeken.

Dus ja, je moet een datum-kolom gebruiken. Als je dat niet doet is je eerste vraag zo goed als onmogelijk om te realiseren.
 
SXForce

SXForce

19/02/2009 15:01:00
Quote Anchor link
Wauw dan ben ik superman als dat onmogelijk is, want ik heb zojuist in 5 minuten alles werkend gekregen zonder een column toe te voegen...

Daar verander ik later nog wel wat aan natuurlijk.

Ik snap dat jullie denken, wat doet hij toch moeilijk, maar laat mij toch mn eigen gang gaan zeg...
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

19/02/2009 15:16:00
Quote Anchor link
SXForce schreef op 19.02.2009 15:01:
Ik snap dat jullie denken, wat doet hij toch moeilijk, maar laat mij toch mn eigen gang gaan zeg...
Vraag het dan niet.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.