Vraag mbt arrays opdelen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Low-code developer

Functie omschrijving Heb jij altijd al een training willen volgen in het buitenland? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alphen ad Rijn zijn wij op zoek naar kandidaten die aan de slag willen als Low Code Developer! Beschik jij over HBO/WO nivo, bij voorkeur Informatica, maar een ander technische opleiding zoals bijv. wiskunde, natuurkunde is ook goed. Heb jij aantoonbare affiniteit met IT en ben jij gedreven, enthousiast, communicatief vaardig en klantgericht? Lees dan snel verder! Je wordt getraind tot een volwaardig Low Code Developer, het traject ziet er als volgt uit: Start 1e week januari, opleiding van 3 weken

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Als Senior Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende best-gecertificeerde Java community. Deze bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Aval en de Nationale Politie. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We

Bekijk vacature »

Software developer (PHP) - Utrecht centrum

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Hilversum! Voor een leuk bedrijf in de omgeving van Hilversum zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. Ben jij iemand die graag aan verschillende projecten werkt en het ook leuk vindt om bij klanten op bezoek te gaan? Dan ben jij de perfecte kandidaat! Deze functie is erg divers, je moet dus goed kunnen schakelen. Je komt te werken in een klein team van developers. Binnen het bedrijf hangt er een gemoedelijke informele

Bekijk vacature »

Back-end Developer (Permanent position with the em

Bedrijfsomschrijving Dutch specialist in technical installation materials. Functieomschrijving Purpose of the position: Our client is looking for a Back-end Developer who, together with the rest of the energetic and dynamic team, is responsible for the development and management of the website. This not only concerns the development and management of the current website, but also the development of a new Headless Commerce Platform to keep the customer's website Future proof. Within the IT department, there is a real DevOps culture and the commerce team is at the forefront and tries to implement continuous improvements. Most important tasks: ï‚· Designing and

Bekijk vacature »

C# .Net Developer

Dit ga je doen Het bouwen van Api's; Nieuwe oplossingen bouwen met C# .Net; De huidige software uitbouwen met C# .Net; Meewerken in projecten; Meedenken aan de toekomstplannen en verbeteringen; Onderdeel van het Scrum Team. Hier ga je werken Onze klant is een dienstverlenende organisatie voor diverse soorten organisaties in Nederland. Ze zijn van oorsprong een familiebedrijf en er is een open cultuur. Ze zijn vooruitstrevend op IT gebied en hebben een eigen inhouse development team van circa 11 man. Je komt hier te werken in het subteam .Net Core. Hier werken ze volgens scrum met de nieuwste technieken en

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij recent jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een erkende werkgever in regio Waalwijk zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze

Bekijk vacature »

SQL Database Ontwikkelaar

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je houdt je bezig met het ontwerp en de ontwikkeling van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. De begeleiding van projecten van A tot Z, je zult aansluiten bij meetings met

Bekijk vacature »

Klein team zoekt grote fullstack .NET developer to

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever is marktleider in de Benelux en is Europees ook al aardig aan de weg aan het timmeren. Ze voorzien technische winkels van apparatuur om producten een langer leven te geven. Hiermee reduceren ze flink wat CO2 uitstoot en dat is natuurlijk goed voor iedereen! IT speelt een belangrijke rol in de bedrijfsvoering en de applicaties zijn van goed niveau. Als fullstack .NET developer ga jij je bijdrage leveren aan het verder verbeteren van de applicaties en de interne processen. Ze zijn nu met ruim 50 medewerkers in totaal en de afdeling development bestaat uit een 5tal developers.

Bekijk vacature »

C# .NET Backend Developer HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever is een professionele speler op gebied van IT en E-Commerce. Wil jij werken voor een e-commerce platform? Heb je ervaring met C#, Javascript en Scrum? Vaste baan: C# .NET Developer Backend E-Commerce 3.400 - 4.500 Backend Developer Wij ontwikkelen software voor E-Commerce toepassingen. Ons eigen Content Management systeem biedt een integrale oplossing met diverse ERP software. Onze systemen zijn vaak complex en omvangrijk en draaien bij grote organisaties. Maar ook kleine ondernemingen hebben steeds vaker behoefte aan een vlekkeloos werkende E-Commerce oplossing. Zij bieden een uitdagende werkomgeving met gezellige collega's. Je krijgt veel vrijheid en er is

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij zijn bezig met het ontwikkelen van een nieuw product en wij hebben jouw hulp hierbij nodig! Als junior .NET ontwikkelaar krijg jij de kans om samen met ons deze nieuwe uitdaging aan te gaan! Momenteel bestaat ons team uit drie interim Software Engineers. Twee hiervan zijn zeer ervaren .NET specialisten die inmiddels hun strepen in dit vakgebied al hebben behaald. Ook hebben wij een junior als onderdeel van ons team die zich op dit moment nog bezig houdt met de Front-end (Angular/TypeScript), maar zich nu ook meer gaat verdiepen in de backend. Wij willen ons team graag verder

Bekijk vacature »

Java Front-end Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten in Java met tools als Springboot, MS SQL Server (T-SQL) en JavaScript; Het onderhouden van de (web-)applicaties binnen een complexe omgeving; Werken aan de migratie van een monolithisch systeem naar een architectuur gebaseerd op Kubernetes; Code reviews met collega's en actieve kennisuitdelingsessies voeren; Het uitvoeren van unit- en systeemtests Experimenteren met nieuwe tools en technieken. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Dynamics Ontwikkelaar

Dit ga je doen Ontwikkelen van Dynamics 365 voor de interne uitrol; Samen met de consultants sparren met klanten over de wensen en eisen; Ontwikkelen van Dynamics 365 voor verschillende grote klanten; Technische analyse en testen; Meedenken over het gebruik en de richting van Dynamics binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er

Bekijk vacature »
Task b

task b

04/08/2010 14:32:36
Quote Anchor link
Hallo mensen heb een vraag mbt array ik heb op dit moment een array die er zo uitziet (met print_r uitgedraaid):
//$deArray
Array ( [0] => Array (
[2007] => 50
[2008] => 33
[2009] => 20 )
[1] => Array (
[2007] => 18
[2008] => 19
[2009] => 100 )
[2] => Array (
[2007] => 15
[2008] => 25
[2009] => 7 ) )

Nu heb ik dus een script die een grafieken kan tekenen en die vraagt als input een array (of, meerdere arrays om meerdere lijnen te tekenen). Nu moet ik dus deze arrays splitsen naar 3 losse arrays (elke array kan dan een lijn genereren). Maar mijn probleem zit hem in het feit dat de Array ($deArray) uit meerdere arrays kan bestaan. In de uitdraai hierboven zijn het er 3, maar het kunnen er net zo goed 6 of 8 zijn.

Dus mijn probleem zit hem dus in het feit van, hoe maak ik de variabelen aan? Aangezien ik niet simpelweg kan doen $array1 = $deArray[][0]; $array2=$deArray[][1]; $dearray3=$deArray[][2] (of iets in die trend, weet de syntax ff niet :P). Maar als ik het zo doe gaat het niet werken omdat er (zoals eerder is gezegd) niet altijd 3 arrays aanwezig zijn maar het kunnen er meer zijn.
Is het misschien op de 1 of andere manier mogelijk om dynamisch variabelen aan te maken om dit te regelen?

Dit was een lang verhaal, ik hoop dat het probleem duidelijk is ;P
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 21:43:55
 
Sebastiaan Blaas

Sebastiaan Blaas

04/08/2010 14:41:40
Quote Anchor link
ik begrijp hem niet helemaal maar als ik tussen de regels door lees heb je wat aan :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
is_array();
?>

of
ff zoeken naar rescursive function
 
- Mark -

- Mark -

04/08/2010 15:01:28
Quote Anchor link
Je vraag is nogal onduidelijk ja, Ik snap ook niet echt waarom je gedeeltes van een array in een nieuwe variabele wilt stoppen je kunt ze gewoon oproepen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

    echo $deArray[0][2007]; // zal 50 weergeven.

?>


Misschien heb je aan onderstaande wat.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
<?php

    #| De array met grafiek data.
    
        $grafiek_data = array(
                              
                              0 => array(
                                        
                                         2007 => 50,
                                         2008 => 33,
                                         2009 => 20
                                        
                                         ),
                              
                              1 => array(
                                        
                                         2007 => 18,
                                         2008 => 19,
                                         2009 => 100
                                        
                                         ),
                              
                              2 => array(
                                        
                                         2007 => 15,
                                         2008 => 25,
                                         2009 => 7
                                        
                                         )
                              );
    

    
    #| Het aantal lijnen in de grafiek tellen en weergeven.
    
        echo 'Deze grafiek bevat '.count($grafiek_data).' lijnen.<br />';
            
        
    #| Alle lijnen doorlopen.
    
        foreach($grafiek_data as $lijn => $coordinaten){
        
        #| Het nummer van de huidige lijn weergeven.
        
            echo 'Dit zijn de coordinaten van lijn '.($lijn + 1).': ';
            
        
        #| Alle coordinaten weergeven.
        
            foreach($coordinaten as $coordinaat){
                
                echo $coordinaat.'.';
            }

            
            
        #| Volgende lijn op een nieuwe regel plaatsen.
        
            echo '<br />';
            
        }

        
?>
 
Task b

task b

04/08/2010 15:02:38
Quote Anchor link
Misschien kortere samenvatting. Ik wil alle arrays in een twee dimensionale array in aparte arrays zetten (zodat ze gewone zijn en niet 2 dimensionaal). Het punt is in de twee dimensionale arrays kan een verschillend aantal arrays zitten dus ik weet niet hoe ik de variabelen aanmaak om deze arrays in te zetten (als er altijd drie arrays inzouden zitten zou het geen probleem zijn, dan maak ik gewoon 3 variabelen aan. PUnt is dat het altijd een verschillend aantal is, dus moet eigenlijk automatisch variabelen laten aanmaken op de 1 of andere manier maar weet niet hoe :))

De grafiek wordt aangeroepen met:
$grafiek->bouwOp($data, $data2) - Dit moeten dus de verschillende arrays zijn.

Op zich weet ik wel hoe ik de arrays kan ophalen met foreach maar ik moet ze ook naar een x.aantal verschillende variabelen kunnen schrijven, dus misschien een soort dynamische variabelen of zoiets :P?
Gewijzigd op 04/08/2010 15:06:09 door task b
 
- Mark -

- Mark -

04/08/2010 15:27:09
Quote Anchor link
Even kijken of ik je begrijp.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
<?php

    #| De array met grafiek data.
    
        $grafiek_data = array(
                              
                              0 => array(
                                        
                                         2007 => 50,
                                         2008 => 33,
                                         2009 => 20
                                        
                                         ),
                              
                              1 => array(
                                        
                                         2007 => 18,
                                         2008 => 19,
                                         2009 => 100
                                        
                                         ),
                              
                              2 => array(
                                        
                                         2007 => 15,
                                         2008 => 25,
                                         2009 => 7
                                        
                                         )
                              );
    


    #| Dit is wat je probeert te bereiken?
    
        $lijn_1 = array(
                        
                        2007 => 50,
                        2008 => 33,
                        2009 => 20
                        
                        );
        
        $lijn_2 = array(
                        
                        2007 => 18,
                        2008 => 19,
                        2009 => 100
                        
                        );
                        
        $lijn_3 = array(
                        
                        2007 => 15,
                        2008 => 25,
                        2009 => 7
                        
                        );
        
        
    #| Maar wat is er mis met het volgende.
    
        $grafiek_data[0] // Heeft dezelfde waarde als $lijn_1.
        
        $grafiek_data[1] // Heeft dezelfde waarde als $lijn_2.
        
        $grafiek_data[2] // Heeft dezelfde waarde als $lijn_3.

?>
 
Task b

task b

04/08/2010 16:23:20
Quote Anchor link
Het klopt inderdaad wat je zegt dat wil ik bereiken, maar mijn probleem is dus dat er niet altijd 3 arrays zijn maar het kunnen er ook 10 zijn. Als ik dus mijn functie uitvoer:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
//deze tekent (afhankelijk van hoeveel paramters je opgeeft een grafiek met een
//x aantal lijnen daarop)

$grafiek->bouwOp($grafiek_data[0], grafiek_data[1], grafiek_data[2]);
?>

dan werkt dat misschien wel (zal dat is testen daar was ik nie opgekomen) maar dan loop ik tegen het probleem op dat als er 5 keer grafiek_data aanwezig is, dat hij dan dit automatisch zou moeten aanroepen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$grafiek
->bouwOp($grafiek_data[0],$grafiek_data[1],$grafiek_data[2],$grafiek_data[3],$grafiek_data[4]);
?>

Dus eigenlijk ligt het probleem in het feit dat: hoe ik dynamisch de functie bouwOp() kan aanroepen met de juiste paramters (aangezien het aantal parameters steeds wisselt)?

In ieder geval alvast bedankt voor de hulp maar kan ff niet meer responden moet de deur uit, maar zal morgen weer verder lezen, alvast bedankt :)
Gewijzigd op 04/08/2010 16:27:57 door task b
 
- Mark -

- Mark -

04/08/2010 16:32:41
Quote Anchor link
Erg rare manier, Kun je de functie bouwOp() hier plaatsen? ik denk eerder dat daar het probleem ligt, Het is wel raar dat hij geen multidimentionele array kan verwerken of hij is daar niet voor bedoeld dat kan ook natuurlijk. Zelf gemaakt of is het van een of andere class die je gedownload hebt?
Gewijzigd op 04/08/2010 16:37:06 door - Mark -
 
- SanThe -

- SanThe -

04/08/2010 17:38:37
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$grafiek
->bouwOp($grafiek_data[0], grafiek_data[1], grafiek_data[2]);
?>

Is hier $grafiek_data[0] een array()?
 
Sebastiaan Blaas

Sebastiaan Blaas

04/08/2010 17:54:13
Quote Anchor link
je kan toch in je method "bouwOp" werken met:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
func_get_args();
?>
 
Martijn B

Martijn B

04/08/2010 20:52:40
Quote Anchor link
Ik heb je korte samenvatting gelezen maar volgens mij kan je in plaats van:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$grafiek
->bouwOp($grafiek_data[0], $grafiek_data[1], $grafiek_data[2]);
?>


ook doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$grafiek
->bouwOp($grafiek_data);
?>


En uiteraard kun je in de methode van ieder 1D element in $grafiek_data ook variabelen maken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
foreach( $grafiek_data as $key => $value )
{

  $sVarName = 'element' . $key;
  $$sVarName = $value;
}

?>


Ik werk niet vaak met variabele variabelen maar volgens mij kon het op deze manier.
Wel erg nutteloos om te doen maar goed het kan.
Gewijzigd op 04/08/2010 20:55:19 door Martijn B
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.