Vreemd verschijnsel?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer

Dit ga je doen Programmeren in .NET, Javascript & C# en ontwikkelen in Web Services, Windows Services en MS SQL Server; Zelfstandig verbanden maken Analyseren, testen, bugs fixen, reviewen en rapporteren; Juiste prioriteiten stellen en verantwoordelijkheid nemen; Op architectuur niveau meedenken; Af en toe klanten bezoeken. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij opzoek naar een .NET ontwikkelaar met minimaal 3 jaar werkervaring. Je komt te werken in een groeiend bedrijf met betrokken collega's die zorgen voor een familiaire sfeer op de werkvloer. Als .NET ontwikkelaar word jij vanaf de eerste werkdag betrokken bij het gehele ontwikkelproces. De

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

Account Developer

Voor Bol.com zijn wij per direct op zoek naar een Account Developer voor 32-40 uur per week op het kantoor in Utrecht. Wil jij een directe bijdrage leveren door partners van de juiste data-inzichten te voorzien en via campagnes op nieuwe platformkansen en features te wijzen? Ben jij analytisch sterk en kun jij dit vertalen naar plannen en inspirerende gesprekken? Lees dan snel verder! wat bieden wij jou Salaris van €2400 - €2600 obv 40 uur Minimaal 6 maanden Werklocatie is Utrecht Werken bij bol.com wie ben jij Jij bent commercieel gedreven en weet altijd aan de juiste knoppen te

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als senior .NET ontwikkelaar en aankomend lead developer ben jij in één van de drie development teams verantwoordelijk voor het volgende: • Jij hebt een oogpunt op modernisering en bent verantwoordelijk voor de technische staat en architectuur van de applicatie; • Jij bent verantwoordelijk voor het reviewen van de technische haalbaarheid van verschillende onderwerpen; • Jij bent verantwoordelijk voor een goede aansluiting binnen het multidisciplinaire team en de bijbehorende taken; • Jij bent verantwoordelijk voor het aandragen van verbetervoorstellen en ontwikkelstandaarden in zowel de techniek als architectuur; • Jij bent meewerkend voorman en ondersteunt en coacht jouw team op

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Senior, Medior and Junior SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12696 Introductie Our client is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. Wat verwachten we van jou? SAP Certified Application Associate - SAP HANA Cloud Modeling (training and/or certification) Bachelor degree or higher Excellent understanding of SAP HANA (2.0 / Cloud), Data Modelling and writing

Bekijk vacature »

C# .NET Backend Developer HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever is een professionele speler op gebied van IT en E-Commerce. Wil jij werken voor een e-commerce platform? Heb je ervaring met C#, Javascript en Scrum? Vaste baan: C# .NET Developer Backend E-Commerce 3.400 - 4.500 Backend Developer Wij ontwikkelen software voor E-Commerce toepassingen. Ons eigen Content Management systeem biedt een integrale oplossing met diverse ERP software. Onze systemen zijn vaak complex en omvangrijk en draaien bij grote organisaties. Maar ook kleine ondernemingen hebben steeds vaker behoefte aan een vlekkeloos werkende E-Commerce oplossing. Zij bieden een uitdagende werkomgeving met gezellige collega's. Je krijgt veel vrijheid en er is

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een uitdagende werkgever in omgeving Waalwijk zijn wij op zoek naar een enthousiaste softwareontwikkelaar met kennis of ervaring met C# en SQL. In een uitdagende rol als C#.NET Developer werk je samen met een enthousiast en informeel team aan het bouwen van maatwerk software voor variërende klanten. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je houdt je bezig met het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Lead React Developer

Dit ga je doen Als Lead React Developer zul jij je voornamelijk gaan bezighouden met: Het werken aan tal van uiteenlopende projecten waar gloednieuwe (web)applicaties van scratch af aan ontwikkeld worden met o.a. React (Native) en Drupal; Het aansturen van een team bestaande uit 5-6 talentvolle en gedreven ontwikkelaars; Het adviseren en meedenken over nieuwe (technische) oplossingen en te gebruiken tools/frameworks; Het meedenken over de architectuur en de juiste implementatiebeslissingen maken; De doorontwikkeling van huidige applicaties. Hier ga je werken Als je inderdaad een ervaren Lead React Developer bent die zichzelf graag nog verder wil ontwikkelen dan is het goed

Bekijk vacature »

SQL ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gave werkgever in regio Breda zijn wij per direct op zoek naar een SQL ontwikkelaar/ functioneel consultant. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Je test de ontwikkelde oplossingen om er zeker van te zijn dat deze voldoen aan de functionele specificaties en de behoeften van de organisatie; Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Je stelt op

Bekijk vacature »

Medior/senior PHP ontwikkelaar E-commerce

Functie Het software development team bestaat momenteel 5 scrum teams . Ieder team heeft een eigen SCRUM Master en eigen tester. Zij werken voornamelijk in PHP en met hun eigen geschreven framework wat Symfony based is . Jij bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor het interne softwaresysteem en alle projecten die daar omheen lopen. Alles wat jij ontwikkelt, wordt direct toegepast en uitgerold (wereldwijd). Dit maakt jouw werk tastbaar en uitdagend! Een greep uit jouw werkzaamheden: Toevoegen en ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten Logistieke software ontwikkelen voor intern gebruik Tientallen gigabytes aan data inzichtelijk maken Altijd op zoek gaan naar

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Laravel PHP Developer voor een leuk bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken; van A tot Z; Je hebt na de oplevering contact met de klant wanneer zij problemen ervaren; Je denkt mee over het verbeteren van de werkprocessen; Je denkt mee over softwareoplossingen; Je speelt in op de behoefte van de klant; Je houdt je bezig met het verbeteren, aanpassen en vernieuwen van de

Bekijk vacature »
Unwanted Registrations

Unwanted Registrations

21/11/2010 17:36:55
Quote Anchor link
Hallo iedereen,

Ik heb een vreemd probleem waar ik niet uit kom. Ik probeer gegevens uit een database te lezen en weer te geven maar ik krijg iedere keer deze melding.

Unknown column '$persoon_id' in 'where clause'

De kolom bestaat wel maar hij ziet hem niet? Dit is een stukje uit mijn script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
$id = $_GET['persoon_id'];
$query  = 'SELECT * FROM `personen` WHERE `$persoon_id`';
$result = mysql_query($query)or die(mysql_error());

while($row = mysql_fetch_array($result, MYSQL_ASSOC))
{


De "persoon_id" zou van dit script moeten komen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
        $query
  = "SELECT * FROM personen ORDER BY persoon_id";
        $result = mysql_query($query)or die(mysql_error());

        while($row = mysql_fetch_array($result, MYSQL_ASSOC))
        {

    ?>

    
    <br>
    Database ID: <?php echo $row['persoon_id'] ?><br>
    <br>
    Telefoonnummer:    <?php echo $row['tel1'] ?><br>
    <br>
    Telefoonnummer (mobiel): <?php echo $row['tel2'] ?><br>
    <br>
    <form name="persoon_id" action="profile.php?persoon_id=" method="get">
    <input name="persoon_id" type="hidden" value="<?php echo $row['persoon_id']?>">
    <input type="submit" name="more" value="Meer">
    </div>
      
      </form>
      <?php

      }
    
    mysql_close ($db);
      ?>


Wat ik ook probeer, niets lijkt te werken. Kan iemand mij hier mee helpen?

Met vriendelijke groet,

DC80
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 06:29:45
 
Gerhard l

gerhard l

21/11/2010 17:54:19
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$query  = 'SELECT * FROM `personen` WHERE `$persoon_id`';

klopt in ieder geval niet ik weet het niet precies denk iets van

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$query  = "SELECT * FROM personen WHERE "'.$persoon_id.'";

en beter geen * gebruiken
 
Jason  van der Zeeuw

Jason van der Zeeuw

21/11/2010 18:05:07
Quote Anchor link
het * maakt niks uit...

ik zou dit proberen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$query  = "SELECT * FROM personen WHERE persoon_id = '$persoon_id'";


succes!
 
Wouter J

Wouter J

21/11/2010 18:09:27
Quote Anchor link
Jason van der Zeeuw op 21/11/2010 18:05:07:
het * maakt niks uit...

Maar het wordt wel afgeraden die te gebruiken. Je kan namelijk veel beter je code specialiseren, alles laden is vaak helemaal niet nodig.

@ts, je gebruikt `, maar dat moet zijn '. En je plaatst je variabelen in de quote's, maar dat moet er buiten dus dan sluit je eerst " af en dan met . de variabele en dan met ." weer de lijn openen.
 
Gerhard l

gerhard l

21/11/2010 18:40:56
Quote Anchor link
Jason van der Zeeuw op 21/11/2010 18:05:07:
het * maakt niks uit...



het maakt niks uit, ik doe hetzelf ook vaak, maar tegen wij word altijd gezegt dat het beter is om alleen de velden aan te geven die je nodig hebt;)
 
Unwanted Registrations

Unwanted Registrations

21/11/2010 18:44:06
Quote Anchor link
Geen van de oplossingen deed het helaas niet ongeacht of ik nu een " of een ' gebruik. Ik krijg het idee dat hij geen id mee stuurt vanuit het andere script. Hieronder zal ik laten zien hoe mijn scripts er uit zien.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$query  = 'SELECT * FROM personen WHERE "'.$persoon_id.'"';

Foutmelding: Notice: Undefined variable: persoon_id in profile.php on line 12

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$query  = "SELECT * FROM personen WHERE "'.$persoon_id.'";

Foutmelding: Parse error: syntax error, unexpected T_CONSTANT_ENCAPSED_STRING in profile.php on line 12

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$query  = "SELECT * FROM personen WHERE persoon_id = '$id'";

Foutmelding: geen, maar opmaak laad ook niet met bijbehorende gegevens.

Let a.u.b. niet op de opmaak/css. Deze wordt later in een .css bestand geplaatst. Het is alleen voor design doeleinde en niet voor gebruik.

Hier moet de ID vandaan komen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
<?php
//rootdir
$rootdir="../";

//setup connection
require ($rootdir . "system/connect.inc.php");

//require auth.php
require ($rootdir . "system/login/auth.php");

//include header
include ($rootdir . "opmaak/header.inc.php");
?>

<table border="0" width="100%" height="100%" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tr>
  <td align="center">
    <?php
        $query
  = "SELECT * FROM personen ORDER BY persoon_id";
        $result = mysql_query($query)or die(mysql_error());

        while($row = mysql_fetch_array($result, MYSQL_ASSOC))
        {

    ?>

    <form name="persoon_id" action="profile.php?persoon_id=" method="post">
    <div style="float: left; text-align: justify; border: 1px solid black; margin: 5 5 5 5; padding: 5 5 5 5; width: 40%">
    <div style="color: orange; background-color: brown; border: 0px solid black; padding: 5 5 5 5; width: 345px"><?php echo $row['name'] ?></div>
    <br>
    Database ID: <?php echo $row['persoon_id'] ?><br>
    <br>
    Telefoonnummer:    <?php echo $row['tel1'] ?><br>
    <br>
    Telefoonnummer (mobiel): <?php echo $row['tel2'] ?><br>
    <br>
    <form name="persoon_id" action="profile.php?persoon_id=" method="get">
    <input name="persoon_id" type="hidden" value="<?php echo $row['persoon_id']?>">
    <input type="submit" name="more" value="Meer">
    </div>
      
      </form>
      <?php

      }
    
    mysql_close ($db);
      ?>

    </td>
    </tr>
  </table>

<?php
//load footer
include ($rootdir . "opmaak/footer.inc.php");
?>


Hier is waar de ID naar toe moet en de gegevens opvraagt uit de database.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
<?php
//rootdir
$rootdir="../";

//setup connection
require ($rootdir . "system/connect.inc.php");

//load header
include ($rootdir . "opmaak/header.inc.php");

$id = $_GET['persoon_id'];
$query  = "SELECT * FROM personen WHERE "'.$id.'";
$result = mysql_query($query);

while($row = mysql_fetch_array($result, MYSQL_ASSOC))
{
?>
<table border="
0" width="100%" height="100%" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tr>
  <td valign="
top">
    <div style="
color: orange; font-size: 1.0em; border: 1px solid black; background-color: brown; padding: 5 5 5 5;"><?php echo $row['name'] ?></div>
    <div style="
font-size: 1.0em; border: 1px solid black; padding: 5 5 5 5; height: 94%;">
      Foto??<br>
      Naam: <?php echo $row['name'] ?><br>
      Adres: <?php echo $row['adres'] ?><br>
      Postcode + Plaats: <?php echo $row['zip'] ?><br>
      Telefoonnummer: <?php echo $row['tel1'] ?><br>
      Telefoonnummer (mobiel): <?php echo $row['tel2'] ?><br>
      E-mail: <?php echo $row['email'] ?><br>
    </div>
  </td>
</tr>
</table>

<?php
}
mysql_close($db);

//load footer
include ($rootdir . "
opmaak/footer.inc.php");
?>
 

21/11/2010 18:54:37
Quote Anchor link
Leer eerst html, dan php en dan sql.
Kijk ook naar de kleurtjes.
Er is te veel om op te noemen wat mis gaat.
 
Jason  van der Zeeuw

Jason van der Zeeuw

21/11/2010 18:55:13
Quote Anchor link
de fout zit hem in de variabele
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$id = $_GET['persoon_id'];

$query  = 'SELECT * FROM `personen` WHERE `$persoon_id`';


where '$persoon_id'

moet zijn where '$id'

dus:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$query  = "SELECT * FROM 'personen' WHERE 'persoon_id' = '$id'";



zo klopt de query!


edit: dit was al gezegd zie ik nu...

Toevoeging op 21/11/2010 19:00:30:

de query kan je beter zo overnemen denk ik:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$query  = "SELECT * FROM 'personen' WHERE 'persoon_id' = '$id'";
Gewijzigd op 21/11/2010 18:56:42 door Jason van der Zeeuw
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

21/11/2010 19:10:20
Quote Anchor link
en nu nog de vars buiten de quotes:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$query
  = "SELECT * FROM personen WHERE persoon_id = '".$id."'";
?>
 

21/11/2010 19:17:57
Quote Anchor link
- Geen tabellen gebruiken voor lay-out.
- Selecteer wat je wilt hebben, gebruik niet *. Zo kan je later nog zien wat je ophaalt, SQL is self documenting, door naar de query te kijken weet je wat er gebeurd. Ook is theoretisch gezien * trager dan velden selecteren, aangezien de db engine eerst nog moet uitzoeken welke kolommen er in de tabel bevinden. Verder is het zo dat * een wildcard is, dus dat betekend dat de db engine niet per se alle kolommen hoeft terug te geven.
- die, niet gebruiken, val zelf dood neer.
- Gebruik mysql_fetch_assoc.
- Inline style is lastig in onderhoud.


En ik meen het over dat sql leren. Het is basic SQL.
 
Unwanted Registrations

Unwanted Registrations

21/11/2010 20:01:30
Quote Anchor link
Karl Karl op 21/11/2010 18:54:37:
Leer eerst html, dan php en dan sql.
Kijk ook naar de kleurtjes.
Er is te veel om op te noemen wat mis gaat.


Hmm, fijn dat je zoveel kennis hebt. Maar misschien zou het beter zijn als je die kennis zou delen in plaats van commentaar te leveren.

Toevoeging op 21/11/2010 20:03:16:

Jason van der Zeeuw op 21/11/2010 18:55:13:
de fout zit hem in de variabele
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$id = $_GET['persoon_id'];

$query  = 'SELECT * FROM `personen` WHERE `$persoon_id`';


where '$persoon_id'

moet zijn where '$id'

dus:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$query  = "SELECT * FROM 'personen' WHERE 'persoon_id' = '$id'";



zo klopt de query!


edit: dit was al gezegd zie ik nu...

Toevoeging op 21/11/2010 19:00:30:

de query kan je beter zo overnemen denk ik:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$query  = "SELECT * FROM 'personen' WHERE 'persoon_id' = '$id'";


Dit heb ik al eens geprobeerd, mogelijk gaat het daarna nog fout aangezien ik deze melding krijg:

Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in profile.php on line 15
 

21/11/2010 20:03:39
Quote Anchor link
Unwanted Registrations op 21/11/2010 20:01:30:
Karl Karl op 21/11/2010 18:54:37:
Leer eerst html, dan php en dan sql.
Kijk ook naar de kleurtjes.
Er is te veel om op te noemen wat mis gaat.


Hmm, fijn dat je zoveel kennis hebt. Maar misschien zou het beter zijn als je die kennis zou delen in plaats van commentaar te leveren.


Als je effe je doppen open doet zie je mijn reactie boven die van jou.
Een minimaal niveau moet wel op z'n plaats zijn.
 
Jasper DS

Jasper DS

21/11/2010 20:04:04
Quote Anchor link
Ik geef karl gelijk. Dit is allemaal basis dus lees gewoon even wat tuts en het komt wel in orde ;)
 
Unwanted Registrations

Unwanted Registrations

21/11/2010 20:07:02
Quote Anchor link
PHP jasper op 21/11/2010 20:04:04:
Ik geef karl gelijk. Dit is allemaal basis dus lees gewoon even wat tuts en het komt wel in orde ;)


Ik ben van mening dat je elkaar moet helpen indien mogelijk. Ongeacht of dingen goed of fout zijn, zou mijn kennis delen in plaats van commentaar geven.

En als je commentaar geeft, motiveer het tenminste maar dat gebeurt ook niet. Nogmaals, ik ben hier om te leren van mijn fouten en niet om commentaar te ontvangen.

Toevoeging op 21/11/2010 20:08:11:

Karl Karl op 21/11/2010 20:03:39:
Unwanted Registrations op 21/11/2010 20:01:30:
Karl Karl op 21/11/2010 18:54:37:
Leer eerst html, dan php en dan sql.
Kijk ook naar de kleurtjes.
Er is te veel om op te noemen wat mis gaat.


Hmm, fijn dat je zoveel kennis hebt. Maar misschien zou het beter zijn als je die kennis zou delen in plaats van commentaar te leveren.


Dit was mij al opgevallen... Ik denk een typfout... Dit tuts zijn niet erg nodig ofzo... Tenminste voor wat betreft de html.

Als je effe je doppen open doet zie je mijn reactie boven die van jou.
Een minimaal niveau moet wel op z'n plaats zijn.




Toevoeging op 21/11/2010 20:09:14:

Vincent Huisman op 21/11/2010 19:10:20:
en nu nog de vars buiten de quotes:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$query
  = "SELECT * FROM personen WHERE persoon_id = '".$id."'";
?>


Ik krijg een leeg scherm zonder opmaak?
 
Jasper DS

Jasper DS

21/11/2010 20:09:18
Quote Anchor link
In de plaats van hier lappen code met foutmeldingen te zetten kun je even verder nadenken over wat de foutmeldingen betekenen. Dan had je direct gezien waar je fout zat. Btw karl helpt je toch met te zeggen wat er allemaal mis is. Dan is het aan jouw om te zien of je er verder mee gaat of niet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
// i.d.p.v. dit:
$id = $_GET['persoon_id'];
$query  = "SELECT * FROM personen WHERE '".$id."'";

// maak daarvan:
$query  = "SELECT * FROM personen WHERE '".mysql_real_escape_string($_GET['persoon_id'])."'"; // mysql_real_escape_string voor sql - injection
?>
Gewijzigd op 21/11/2010 20:13:58 door Jasper DS
 

21/11/2010 20:10:51
Quote Anchor link
Unwanted Registrations op 21/11/2010 20:07:02:
PHP jasper op 21/11/2010 20:04:04:
Ik geef karl gelijk. Dit is allemaal basis dus lees gewoon even wat tuts en het komt wel in orde ;)


Ik ben van mening dat je elkaar moet helpen indien mogelijk. Ongeacht of dingen goed of fout zijn, zou mijn kennis delen in plaats van commentaar geven.

En als je commentaar geeft, motiveer het tenminste maar dat gebeurt ook niet. Nogmaals, ik ben hier om te leren van mijn fouten en niet om commentaar te ontvangen.


En wat wil je gemotiveerd hebben? Het belangrijkste is gemotiveerd.
Waarom het mis gaat, of hoe je het moet verbeteren vertel ik inderdaad niet, want zoals ik zeg, minimum basiskennis is vereist.
Ook is dit weer het zoveelste topic met dezelfde fouten. Als je gewoon een beetje rond kijkt, dan zul je vanzelf zien wat er beter moet.
 
Unwanted Registrations

Unwanted Registrations

21/11/2010 20:14:58
Quote Anchor link
Karl Karl op 21/11/2010 19:17:57:
- Geen tabellen gebruiken voor lay-out.
- Selecteer wat je wilt hebben, gebruik niet *. Zo kan je later nog zien wat je ophaalt, SQL is self documenting, door naar de query te kijken weet je wat er gebeurd. Ook is theoretisch gezien * trager dan velden selecteren, aangezien de db engine eerst nog moet uitzoeken welke kolommen er in de tabel bevinden. Verder is het zo dat * een wildcard is, dus dat betekend dat de db engine niet per se alle kolommen hoeft terug te geven.
- die, niet gebruiken, val zelf dood neer.
- Gebruik mysql_fetch_assoc.
- Inline style is lastig in onderhoud.


En ik meen het over dat sql leren. Het is basic SQL.


Dank je wel voor dit bericht. Dit komt in ieder geval beter over. Als voor het inline styling, dit is mijn manier van het maken van een website. Nogmaals, dit is maar tijdelijk. Wanneer ik klaar ben dan gaat alles in een .css bestand en is er geen inline styling meer te zien.

Dat van die * had ik al mee gekregen en had ik al aangepast. Maar omdat het (nog) niet werkte heb ik dit tijdelijk terug gezet.

De tabellen wil ik er ook uit hebben, het is soms een makkelijk tooltje voor mij.

Toevoeging op 21/11/2010 20:20:02:

Karl Karl op 21/11/2010 20:10:51:
Unwanted Registrations op 21/11/2010 20:07:02:
PHP jasper op 21/11/2010 20:04:04:
Ik geef karl gelijk. Dit is allemaal basis dus lees gewoon even wat tuts en het komt wel in orde ;)


Ik ben van mening dat je elkaar moet helpen indien mogelijk. Ongeacht of dingen goed of fout zijn, zou mijn kennis delen in plaats van commentaar geven.

En als je commentaar geeft, motiveer het tenminste maar dat gebeurt ook niet. Nogmaals, ik ben hier om te leren van mijn fouten en niet om commentaar te ontvangen.


En wat wil je gemotiveerd hebben? Het belangrijkste is gemotiveerd.
Waarom het mis gaat, of hoe je het moet verbeteren vertel ik inderdaad niet, want zoals ik zeg, minimum basiskennis is vereist.
Ook is dit weer het zoveelste topic met dezelfde fouten. Als je gewoon een beetje rond kijkt, dan zul je vanzelf zien wat er beter moet.


Ik verwacht niet dat het me voorgezegd wordt maar in mijn ervaring op forums is vaak dat er iemand (niet persoonlijk bedoeld) is die zulk soort uitspraken doet en daarmee een ander irriteert. Maar goed, dit is niet het onderwerp.

Ik heb ook de variaties geprobeerd die hier aangedragen zijn en ik zit hierop al een tijd te googlen.

Misschien dat extra informatie helpt. Ik werk vanuit een virtuele computer/machine (windows XP) op Kubuntu 10.10. Misschien dat er verschil in zit hoe windows en linux hun bestanden opslaan?
 
- SanThe -

- SanThe -

22/11/2010 05:04:51
Quote Anchor link
Geen backtics in een query.
Geen quotes om een tabelnaam.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.