Vreemd verschijnsel?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java Developer (Training And Simulation)

Wat jij doet Je zou onze Java Developer zijn en nauw samenwerken met je Product Owner, Software System Engineer, Scrum Master en andere Developers. Samen draag je bij aan een multidisciplinair en zelf organiserend Agile team. De rol is zeer afwisselend en bestaat uit, maar is zeker niet beperkt tot: de-risk en prototype onbewezen simulatietechnologieën; simulatiekaders ontwikkelen voor gebruik door andere teams; je bent goed in het begrijpen van ingewikkelde ideeën; heeft de mogelijkheid om nauw samen te werken met grote internationale klanten, leveranciers en overheden om onze oplossingen, vastleggingsvereisten, enz. te definiëren en te presenteren. Ben jij het? Wij

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Wordt jij de nieuwe Front end specialist / developer? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel binnen als

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

IoT Software Developer PHP

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een IoT software developer met kennis van PHP. In deze rol wordt je verantwoordelijk voor het vernieuwen van het multimedia platform van een super tof bedrijf in Breda. Je gebruikt PHP als programmeerlaag, en bent in staat om de helicopterview te pakken / projectmatig te werken. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "intern" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in het moderniseren van het platform door het deels opnieuw op te zetten of

Bekijk vacature »

Senior C# Software Ontwikkelaar te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever heeft als missie om haar klanten op ICT-gebied volledig te ontzorgen. Ze zijn een ICT bedrijf met een verscheidenheid aan ICT oplossingen waaronder Cloud oplossingen en een groot deel van het werk is gericht op software realisatie. Voor de Enterprise-klanten voert het relatief kleine ontwikkelteam waar jij deel uit van kan gaan maken binnen deze organisatie te Zaandam de grootste opdrachten uit. Niet alleen websites en complexe webapplicaties maar ook mobile apps, web services en complete systeemintegraties! Je moet dan denken aan Dynamics, Sharepoint en Salesforce. Je komt hier terecht in een relatief kleine organisatie met ontzettend

Bekijk vacature »

ERP Developer fleet managementsysteem

Wat ga je doen als ERP Developer fleet managementsysteem? Als ERP developer speel jij een belangrijke rol bij het doorvoeren van wijzigingen en verbeteringen binnen het fleet managementsysteem. Jouw expertise op het gebied van ERP systemen stelt jou in staat om de applicatie optimaal te laten functioneren en te blijven ontwikkelen. Als lid van het IT-team werk je nauw samen met andere developers en het business team om het fleet managementsysteem te integreren met andere systemen. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en het implementeren van verbeteringen op basis van de wensen en eisen van onze klanten.

Bekijk vacature »

Front-end developer - working on software for arou

Functie They have recently started looking for an experienced Front-end (mobile/app) developer. Because of the short lines within the team, they are also looking for someone who can communicate with the service desk, sales and support for technical questions. You will join their IT team consisting of about 10 colleagues divided over two teams in rooms opposite each other. Half of these are involved in their front-end. You will work together with, among others, the Architect, 1 senior, 1 junior and there is a Team Leader. In terms of technology, they work with a unique tech-stack, particularly because of the

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Cobol Applicati

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 7 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: In de applicatie ETM zijn nu de inningsvoorzieningen voor ongeveer 25 aangifte- en aanslagmiddelen opgenomen. ETM is een extern aangeschafte service en het huidige contract met leverancier Oracle loopt af op 31-12-2022. Het programma uitfaseren ETM heeft als doel om vervanging te realiseren waarmee alle nu in gebruik zijnde ETM ondersteuning wordt overgenomen in nieuwe Inningsvoorzieningen om de continuïteit van de inningsprocessen te waarborgen. Eén van de inningsvoorzieningen die voor het einde van 31-12-2022

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

OutSystems developer

Dit ga je doen Klanten adviseren over de mogelijkheden van OutSystems; OutSystems oplossingen ontwikkelen en implementeren; Stakeholdermanagement; Kennis en expertise up to date houden en delen met het team. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Amsterdam, is een innovatieve dienstverlener die zich richt op grote corporates in verschillende sectoren. Doordat je bij veel verschillende klanten aan de slag zal gaan is geen enkel project hetzelfde. De organisatie kenmerkt zich door hoge mate van professionaliteit en innovatieve oplossingen. In de rol van OutSystems developer zal jij verschillende grote klanten helpen om efficiënte OutSystems oplossingen te ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

.NET Developer te Naarden

Bedrijfsomschrijving Voor mijn klant ben ik op zoek naar een .NET Developer om het huidige team te komen versterken. Deze organisatie bevindt zich in de logistieke sector, en zij hebben een eigen ERP systeem ontwikkeld dat zij inzetten ter optimalisatie van de logistieke processen van haar eindklanten. Deze organisatie bestaat inmiddels al ruim 20 jaar, waarbij zij een duidelijke missie hebben, namelijk: het werk van de eindklant makkelijker maken door de systemen die zij leveren. Ze werken over heel de wereld, wat deze organisatie een echte internationale speler maakt. Binnen de organisatie kenmerken ze zich door een dynamische en professionele

Bekijk vacature »

Software developer (PHP) - Utrecht centrum

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Als Front-end developer bijdragen aan het onderwij

Functie Als front-end developer om je terecht in een team van goede en ervaren developers, en ga je werken aan de software die door miljoenen mensen gebruikt wordt. Je bent in staat om designs effectief te vertalen naar werkende feautures en hebt oog voor een goede UX van het product. Je staat voor clean code en goede documentatie. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit software en code. Je dagelijkse werk bestaat uit het werken aan componenten in de Storybook. Het verbeteren en refactoren van de huidige

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Junior PHP ontwikkelaar

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »
Unwanted Registrations

Unwanted Registrations

21/11/2010 17:36:55
Quote Anchor link
Hallo iedereen,

Ik heb een vreemd probleem waar ik niet uit kom. Ik probeer gegevens uit een database te lezen en weer te geven maar ik krijg iedere keer deze melding.

Unknown column '$persoon_id' in 'where clause'

De kolom bestaat wel maar hij ziet hem niet? Dit is een stukje uit mijn script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
$id = $_GET['persoon_id'];
$query  = 'SELECT * FROM `personen` WHERE `$persoon_id`';
$result = mysql_query($query)or die(mysql_error());

while($row = mysql_fetch_array($result, MYSQL_ASSOC))
{


De "persoon_id" zou van dit script moeten komen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
        $query
  = "SELECT * FROM personen ORDER BY persoon_id";
        $result = mysql_query($query)or die(mysql_error());

        while($row = mysql_fetch_array($result, MYSQL_ASSOC))
        {

    ?>

    
    <br>
    Database ID: <?php echo $row['persoon_id'] ?><br>
    <br>
    Telefoonnummer:    <?php echo $row['tel1'] ?><br>
    <br>
    Telefoonnummer (mobiel): <?php echo $row['tel2'] ?><br>
    <br>
    <form name="persoon_id" action="profile.php?persoon_id=" method="get">
    <input name="persoon_id" type="hidden" value="<?php echo $row['persoon_id']?>">
    <input type="submit" name="more" value="Meer">
    </div>
      
      </form>
      <?php

      }
    
    mysql_close ($db);
      ?>


Wat ik ook probeer, niets lijkt te werken. Kan iemand mij hier mee helpen?

Met vriendelijke groet,

DC80
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 04:50:27
 
Gerhard l

gerhard l

21/11/2010 17:54:19
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$query  = 'SELECT * FROM `personen` WHERE `$persoon_id`';

klopt in ieder geval niet ik weet het niet precies denk iets van

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$query  = "SELECT * FROM personen WHERE "'.$persoon_id.'";

en beter geen * gebruiken
 
Jason  van der Zeeuw

Jason van der Zeeuw

21/11/2010 18:05:07
Quote Anchor link
het * maakt niks uit...

ik zou dit proberen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$query  = "SELECT * FROM personen WHERE persoon_id = '$persoon_id'";


succes!
 
Wouter J

Wouter J

21/11/2010 18:09:27
Quote Anchor link
Jason van der Zeeuw op 21/11/2010 18:05:07:
het * maakt niks uit...

Maar het wordt wel afgeraden die te gebruiken. Je kan namelijk veel beter je code specialiseren, alles laden is vaak helemaal niet nodig.

@ts, je gebruikt `, maar dat moet zijn '. En je plaatst je variabelen in de quote's, maar dat moet er buiten dus dan sluit je eerst " af en dan met . de variabele en dan met ." weer de lijn openen.
 
Gerhard l

gerhard l

21/11/2010 18:40:56
Quote Anchor link
Jason van der Zeeuw op 21/11/2010 18:05:07:
het * maakt niks uit...



het maakt niks uit, ik doe hetzelf ook vaak, maar tegen wij word altijd gezegt dat het beter is om alleen de velden aan te geven die je nodig hebt;)
 
Unwanted Registrations

Unwanted Registrations

21/11/2010 18:44:06
Quote Anchor link
Geen van de oplossingen deed het helaas niet ongeacht of ik nu een " of een ' gebruik. Ik krijg het idee dat hij geen id mee stuurt vanuit het andere script. Hieronder zal ik laten zien hoe mijn scripts er uit zien.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$query  = 'SELECT * FROM personen WHERE "'.$persoon_id.'"';

Foutmelding: Notice: Undefined variable: persoon_id in profile.php on line 12

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$query  = "SELECT * FROM personen WHERE "'.$persoon_id.'";

Foutmelding: Parse error: syntax error, unexpected T_CONSTANT_ENCAPSED_STRING in profile.php on line 12

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$query  = "SELECT * FROM personen WHERE persoon_id = '$id'";

Foutmelding: geen, maar opmaak laad ook niet met bijbehorende gegevens.

Let a.u.b. niet op de opmaak/css. Deze wordt later in een .css bestand geplaatst. Het is alleen voor design doeleinde en niet voor gebruik.

Hier moet de ID vandaan komen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
<?php
//rootdir
$rootdir="../";

//setup connection
require ($rootdir . "system/connect.inc.php");

//require auth.php
require ($rootdir . "system/login/auth.php");

//include header
include ($rootdir . "opmaak/header.inc.php");
?>

<table border="0" width="100%" height="100%" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tr>
  <td align="center">
    <?php
        $query
  = "SELECT * FROM personen ORDER BY persoon_id";
        $result = mysql_query($query)or die(mysql_error());

        while($row = mysql_fetch_array($result, MYSQL_ASSOC))
        {

    ?>

    <form name="persoon_id" action="profile.php?persoon_id=" method="post">
    <div style="float: left; text-align: justify; border: 1px solid black; margin: 5 5 5 5; padding: 5 5 5 5; width: 40%">
    <div style="color: orange; background-color: brown; border: 0px solid black; padding: 5 5 5 5; width: 345px"><?php echo $row['name'] ?></div>
    <br>
    Database ID: <?php echo $row['persoon_id'] ?><br>
    <br>
    Telefoonnummer:    <?php echo $row['tel1'] ?><br>
    <br>
    Telefoonnummer (mobiel): <?php echo $row['tel2'] ?><br>
    <br>
    <form name="persoon_id" action="profile.php?persoon_id=" method="get">
    <input name="persoon_id" type="hidden" value="<?php echo $row['persoon_id']?>">
    <input type="submit" name="more" value="Meer">
    </div>
      
      </form>
      <?php

      }
    
    mysql_close ($db);
      ?>

    </td>
    </tr>
  </table>

<?php
//load footer
include ($rootdir . "opmaak/footer.inc.php");
?>


Hier is waar de ID naar toe moet en de gegevens opvraagt uit de database.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
<?php
//rootdir
$rootdir="../";

//setup connection
require ($rootdir . "system/connect.inc.php");

//load header
include ($rootdir . "opmaak/header.inc.php");

$id = $_GET['persoon_id'];
$query  = "SELECT * FROM personen WHERE "'.$id.'";
$result = mysql_query($query);

while($row = mysql_fetch_array($result, MYSQL_ASSOC))
{
?>
<table border="
0" width="100%" height="100%" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tr>
  <td valign="
top">
    <div style="
color: orange; font-size: 1.0em; border: 1px solid black; background-color: brown; padding: 5 5 5 5;"><?php echo $row['name'] ?></div>
    <div style="
font-size: 1.0em; border: 1px solid black; padding: 5 5 5 5; height: 94%;">
      Foto??<br>
      Naam: <?php echo $row['name'] ?><br>
      Adres: <?php echo $row['adres'] ?><br>
      Postcode + Plaats: <?php echo $row['zip'] ?><br>
      Telefoonnummer: <?php echo $row['tel1'] ?><br>
      Telefoonnummer (mobiel): <?php echo $row['tel2'] ?><br>
      E-mail: <?php echo $row['email'] ?><br>
    </div>
  </td>
</tr>
</table>

<?php
}
mysql_close($db);

//load footer
include ($rootdir . "
opmaak/footer.inc.php");
?>
 

21/11/2010 18:54:37
Quote Anchor link
Leer eerst html, dan php en dan sql.
Kijk ook naar de kleurtjes.
Er is te veel om op te noemen wat mis gaat.
 
Jason  van der Zeeuw

Jason van der Zeeuw

21/11/2010 18:55:13
Quote Anchor link
de fout zit hem in de variabele
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$id = $_GET['persoon_id'];

$query  = 'SELECT * FROM `personen` WHERE `$persoon_id`';


where '$persoon_id'

moet zijn where '$id'

dus:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$query  = "SELECT * FROM 'personen' WHERE 'persoon_id' = '$id'";



zo klopt de query!


edit: dit was al gezegd zie ik nu...

Toevoeging op 21/11/2010 19:00:30:

de query kan je beter zo overnemen denk ik:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$query  = "SELECT * FROM 'personen' WHERE 'persoon_id' = '$id'";
Gewijzigd op 21/11/2010 18:56:42 door Jason van der Zeeuw
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

21/11/2010 19:10:20
Quote Anchor link
en nu nog de vars buiten de quotes:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$query
  = "SELECT * FROM personen WHERE persoon_id = '".$id."'";
?>
 

21/11/2010 19:17:57
Quote Anchor link
- Geen tabellen gebruiken voor lay-out.
- Selecteer wat je wilt hebben, gebruik niet *. Zo kan je later nog zien wat je ophaalt, SQL is self documenting, door naar de query te kijken weet je wat er gebeurd. Ook is theoretisch gezien * trager dan velden selecteren, aangezien de db engine eerst nog moet uitzoeken welke kolommen er in de tabel bevinden. Verder is het zo dat * een wildcard is, dus dat betekend dat de db engine niet per se alle kolommen hoeft terug te geven.
- die, niet gebruiken, val zelf dood neer.
- Gebruik mysql_fetch_assoc.
- Inline style is lastig in onderhoud.


En ik meen het over dat sql leren. Het is basic SQL.
 
Unwanted Registrations

Unwanted Registrations

21/11/2010 20:01:30
Quote Anchor link
Karl Karl op 21/11/2010 18:54:37:
Leer eerst html, dan php en dan sql.
Kijk ook naar de kleurtjes.
Er is te veel om op te noemen wat mis gaat.


Hmm, fijn dat je zoveel kennis hebt. Maar misschien zou het beter zijn als je die kennis zou delen in plaats van commentaar te leveren.

Toevoeging op 21/11/2010 20:03:16:

Jason van der Zeeuw op 21/11/2010 18:55:13:
de fout zit hem in de variabele
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$id = $_GET['persoon_id'];

$query  = 'SELECT * FROM `personen` WHERE `$persoon_id`';


where '$persoon_id'

moet zijn where '$id'

dus:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$query  = "SELECT * FROM 'personen' WHERE 'persoon_id' = '$id'";



zo klopt de query!


edit: dit was al gezegd zie ik nu...

Toevoeging op 21/11/2010 19:00:30:

de query kan je beter zo overnemen denk ik:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$query  = "SELECT * FROM 'personen' WHERE 'persoon_id' = '$id'";


Dit heb ik al eens geprobeerd, mogelijk gaat het daarna nog fout aangezien ik deze melding krijg:

Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in profile.php on line 15
 

21/11/2010 20:03:39
Quote Anchor link
Unwanted Registrations op 21/11/2010 20:01:30:
Karl Karl op 21/11/2010 18:54:37:
Leer eerst html, dan php en dan sql.
Kijk ook naar de kleurtjes.
Er is te veel om op te noemen wat mis gaat.


Hmm, fijn dat je zoveel kennis hebt. Maar misschien zou het beter zijn als je die kennis zou delen in plaats van commentaar te leveren.


Als je effe je doppen open doet zie je mijn reactie boven die van jou.
Een minimaal niveau moet wel op z'n plaats zijn.
 
Jasper DS

Jasper DS

21/11/2010 20:04:04
Quote Anchor link
Ik geef karl gelijk. Dit is allemaal basis dus lees gewoon even wat tuts en het komt wel in orde ;)
 
Unwanted Registrations

Unwanted Registrations

21/11/2010 20:07:02
Quote Anchor link
PHP jasper op 21/11/2010 20:04:04:
Ik geef karl gelijk. Dit is allemaal basis dus lees gewoon even wat tuts en het komt wel in orde ;)


Ik ben van mening dat je elkaar moet helpen indien mogelijk. Ongeacht of dingen goed of fout zijn, zou mijn kennis delen in plaats van commentaar geven.

En als je commentaar geeft, motiveer het tenminste maar dat gebeurt ook niet. Nogmaals, ik ben hier om te leren van mijn fouten en niet om commentaar te ontvangen.

Toevoeging op 21/11/2010 20:08:11:

Karl Karl op 21/11/2010 20:03:39:
Unwanted Registrations op 21/11/2010 20:01:30:
Karl Karl op 21/11/2010 18:54:37:
Leer eerst html, dan php en dan sql.
Kijk ook naar de kleurtjes.
Er is te veel om op te noemen wat mis gaat.


Hmm, fijn dat je zoveel kennis hebt. Maar misschien zou het beter zijn als je die kennis zou delen in plaats van commentaar te leveren.


Dit was mij al opgevallen... Ik denk een typfout... Dit tuts zijn niet erg nodig ofzo... Tenminste voor wat betreft de html.

Als je effe je doppen open doet zie je mijn reactie boven die van jou.
Een minimaal niveau moet wel op z'n plaats zijn.




Toevoeging op 21/11/2010 20:09:14:

Vincent Huisman op 21/11/2010 19:10:20:
en nu nog de vars buiten de quotes:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$query
  = "SELECT * FROM personen WHERE persoon_id = '".$id."'";
?>


Ik krijg een leeg scherm zonder opmaak?
 
Jasper DS

Jasper DS

21/11/2010 20:09:18
Quote Anchor link
In de plaats van hier lappen code met foutmeldingen te zetten kun je even verder nadenken over wat de foutmeldingen betekenen. Dan had je direct gezien waar je fout zat. Btw karl helpt je toch met te zeggen wat er allemaal mis is. Dan is het aan jouw om te zien of je er verder mee gaat of niet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
// i.d.p.v. dit:
$id = $_GET['persoon_id'];
$query  = "SELECT * FROM personen WHERE '".$id."'";

// maak daarvan:
$query  = "SELECT * FROM personen WHERE '".mysql_real_escape_string($_GET['persoon_id'])."'"; // mysql_real_escape_string voor sql - injection
?>
Gewijzigd op 21/11/2010 20:13:58 door Jasper DS
 

21/11/2010 20:10:51
Quote Anchor link
Unwanted Registrations op 21/11/2010 20:07:02:
PHP jasper op 21/11/2010 20:04:04:
Ik geef karl gelijk. Dit is allemaal basis dus lees gewoon even wat tuts en het komt wel in orde ;)


Ik ben van mening dat je elkaar moet helpen indien mogelijk. Ongeacht of dingen goed of fout zijn, zou mijn kennis delen in plaats van commentaar geven.

En als je commentaar geeft, motiveer het tenminste maar dat gebeurt ook niet. Nogmaals, ik ben hier om te leren van mijn fouten en niet om commentaar te ontvangen.


En wat wil je gemotiveerd hebben? Het belangrijkste is gemotiveerd.
Waarom het mis gaat, of hoe je het moet verbeteren vertel ik inderdaad niet, want zoals ik zeg, minimum basiskennis is vereist.
Ook is dit weer het zoveelste topic met dezelfde fouten. Als je gewoon een beetje rond kijkt, dan zul je vanzelf zien wat er beter moet.
 
Unwanted Registrations

Unwanted Registrations

21/11/2010 20:14:58
Quote Anchor link
Karl Karl op 21/11/2010 19:17:57:
- Geen tabellen gebruiken voor lay-out.
- Selecteer wat je wilt hebben, gebruik niet *. Zo kan je later nog zien wat je ophaalt, SQL is self documenting, door naar de query te kijken weet je wat er gebeurd. Ook is theoretisch gezien * trager dan velden selecteren, aangezien de db engine eerst nog moet uitzoeken welke kolommen er in de tabel bevinden. Verder is het zo dat * een wildcard is, dus dat betekend dat de db engine niet per se alle kolommen hoeft terug te geven.
- die, niet gebruiken, val zelf dood neer.
- Gebruik mysql_fetch_assoc.
- Inline style is lastig in onderhoud.


En ik meen het over dat sql leren. Het is basic SQL.


Dank je wel voor dit bericht. Dit komt in ieder geval beter over. Als voor het inline styling, dit is mijn manier van het maken van een website. Nogmaals, dit is maar tijdelijk. Wanneer ik klaar ben dan gaat alles in een .css bestand en is er geen inline styling meer te zien.

Dat van die * had ik al mee gekregen en had ik al aangepast. Maar omdat het (nog) niet werkte heb ik dit tijdelijk terug gezet.

De tabellen wil ik er ook uit hebben, het is soms een makkelijk tooltje voor mij.

Toevoeging op 21/11/2010 20:20:02:

Karl Karl op 21/11/2010 20:10:51:
Unwanted Registrations op 21/11/2010 20:07:02:
PHP jasper op 21/11/2010 20:04:04:
Ik geef karl gelijk. Dit is allemaal basis dus lees gewoon even wat tuts en het komt wel in orde ;)


Ik ben van mening dat je elkaar moet helpen indien mogelijk. Ongeacht of dingen goed of fout zijn, zou mijn kennis delen in plaats van commentaar geven.

En als je commentaar geeft, motiveer het tenminste maar dat gebeurt ook niet. Nogmaals, ik ben hier om te leren van mijn fouten en niet om commentaar te ontvangen.


En wat wil je gemotiveerd hebben? Het belangrijkste is gemotiveerd.
Waarom het mis gaat, of hoe je het moet verbeteren vertel ik inderdaad niet, want zoals ik zeg, minimum basiskennis is vereist.
Ook is dit weer het zoveelste topic met dezelfde fouten. Als je gewoon een beetje rond kijkt, dan zul je vanzelf zien wat er beter moet.


Ik verwacht niet dat het me voorgezegd wordt maar in mijn ervaring op forums is vaak dat er iemand (niet persoonlijk bedoeld) is die zulk soort uitspraken doet en daarmee een ander irriteert. Maar goed, dit is niet het onderwerp.

Ik heb ook de variaties geprobeerd die hier aangedragen zijn en ik zit hierop al een tijd te googlen.

Misschien dat extra informatie helpt. Ik werk vanuit een virtuele computer/machine (windows XP) op Kubuntu 10.10. Misschien dat er verschil in zit hoe windows en linux hun bestanden opslaan?
 
- SanThe -

- SanThe -

22/11/2010 05:04:51
Quote Anchor link
Geen backtics in een query.
Geen quotes om een tabelnaam.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.