Vreemd verschijnsel?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer

Functie omschrijving Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework. Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met back-end development. Verder staat dit

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed

Bekijk vacature »

Oracle Apex developer

Bedrijfsomschrijving My client is a technology company based in Den Bosch, the Netherlands. They specialize in providing innovative software solutions to clients, and they are currently looking for an experienced Oracle Apex developer to join the IT team. Functieomschrijving As an Oracle Apex developer, you will be responsible for designing, developing, and maintaining web-based applications using Oracle Apex. You will work closely with project managers, business analysts, and other developers to ensure that clients' needs are met and that the software solutions are of the highest quality. Responsibilities: Design, develop, and maintain Oracle Apex applications. Work with project managers and

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer (Vue.js)

Functie Als Front-end developer ben je uiteindelijk overkoepelend aan de slag voor de 3 ontwikkelteams die ieder aan een specifiek product werken. In samenwerking met de UX-designer en de huidige Front-end developer zorg je voor gebruiksvriendelijke software. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en feautures naar een hoger niveau te tillen? En vind je het niet erg om oudere delen van de applicaties te refactoren i.c.m. het toevoegen van nieuwe functionaliteiten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en zelfredzaamheid)

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een gewaardeerde werkgever in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om

Bekijk vacature »

C#.NET-developer - JUNIOR

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Brielle zijn wij op zoek naar een junior developer. Werk jij graag met de volgende tools & technieken? C#, .NET, ASP.NET, MVC en SQL? Kijk dan snel of dit iets voor jou is! Als programmeur bij een productiebedrijf zal je voornamelijk nieuwe software schrijven maar ook bestaande software verbeteren. Verder werk je veel samen in back end projecten met leuke collega's. Bedrijfsprofiel Met een team van ruim 130 personen staan ze elke dag weer klaar om IT en Business te combineren door het ontwikkelen van producten op maat. Er zijn 3 teams,

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Medior front-end developer gezocht (€3.300 -

Functie Wat ga je doen? Jij als front-end developer gaat werken binnen de teams van/voor onze klant. Je werkt in een team met starters en ervaren ontwikkelaars met allemaal 1 overeenkomst; passie voor het vak. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en ga dan weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en jezelf dus snel ontwikkelen. Wat hebben we jou te bieden? • Uitdagende projecten bij mooie klanten (bij jou in de buurt, of binnenkort intern vanuit ons kantoor!) • Een jonge organisatie met talentvolle collega’s • Veel ruimte voor

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Psst hé jij daar! Op zoek naar een nieuwe uitdaging als developer? Wacht niet langer en reageer direct. In deze functie ga je bij een familiebedrijf werken als developer. Je gaat maatwerk software ontwikkelen met de Microsoft stack. Je gebruikt technieken als C#, ASP.NET en MVC. Je werkt in een leuk team van andere developers. Je krijgt veel vrijheid in je werk en kan flexibel werken. Dagje thuiswerken? Geen probleem! Daarnaast is er veel ruimte om écht mee te denken met het bedrijf en met de klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Vanaf

Bekijk vacature »

Node.js developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Ontwikkelen van herbruikbare componenten; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als junior .NET Developer kom je terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als junior .NET Developer werk je aan het ontwikkelen van verbeterde

Bekijk vacature »

PHP Developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

PHP Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder! Voor een organisatie in de regio Utrecht die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in

Bekijk vacature »

Als Lead PHP developer bijdragen aan het onderwijs

Functie Als Lead PHP developer zet je samen met het team en de andere lead developers de technische lijnen uit als het gaat om het ontwikkelen van de applicaties en bepaal je samen met de PO waar elke sprint aan gewerkt zal worden. Je kunt op basis van een user story een goede aanpak formuleren en een planning opstellen, en andere hierin meenemen. Wanneer je team code schrijft verwacht je degelijke oplossingen, bij voorkeur gebruik makend van Domain Driven Design. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit

Bekijk vacature »
Unwanted Registrations

Unwanted Registrations

21/11/2010 17:36:55
Quote Anchor link
Hallo iedereen,

Ik heb een vreemd probleem waar ik niet uit kom. Ik probeer gegevens uit een database te lezen en weer te geven maar ik krijg iedere keer deze melding.

Unknown column '$persoon_id' in 'where clause'

De kolom bestaat wel maar hij ziet hem niet? Dit is een stukje uit mijn script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
$id = $_GET['persoon_id'];
$query  = 'SELECT * FROM `personen` WHERE `$persoon_id`';
$result = mysql_query($query)or die(mysql_error());

while($row = mysql_fetch_array($result, MYSQL_ASSOC))
{


De "persoon_id" zou van dit script moeten komen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
        $query
  = "SELECT * FROM personen ORDER BY persoon_id";
        $result = mysql_query($query)or die(mysql_error());

        while($row = mysql_fetch_array($result, MYSQL_ASSOC))
        {

    ?>

    
    <br>
    Database ID: <?php echo $row['persoon_id'] ?><br>
    <br>
    Telefoonnummer:    <?php echo $row['tel1'] ?><br>
    <br>
    Telefoonnummer (mobiel): <?php echo $row['tel2'] ?><br>
    <br>
    <form name="persoon_id" action="profile.php?persoon_id=" method="get">
    <input name="persoon_id" type="hidden" value="<?php echo $row['persoon_id']?>">
    <input type="submit" name="more" value="Meer">
    </div>
      
      </form>
      <?php

      }
    
    mysql_close ($db);
      ?>


Wat ik ook probeer, niets lijkt te werken. Kan iemand mij hier mee helpen?

Met vriendelijke groet,

DC80
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 10:18:13
 
Gerhard l

gerhard l

21/11/2010 17:54:19
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$query  = 'SELECT * FROM `personen` WHERE `$persoon_id`';

klopt in ieder geval niet ik weet het niet precies denk iets van

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$query  = "SELECT * FROM personen WHERE "'.$persoon_id.'";

en beter geen * gebruiken
 
Jason  van der Zeeuw

Jason van der Zeeuw

21/11/2010 18:05:07
Quote Anchor link
het * maakt niks uit...

ik zou dit proberen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$query  = "SELECT * FROM personen WHERE persoon_id = '$persoon_id'";


succes!
 
Wouter J

Wouter J

21/11/2010 18:09:27
Quote Anchor link
Jason van der Zeeuw op 21/11/2010 18:05:07:
het * maakt niks uit...

Maar het wordt wel afgeraden die te gebruiken. Je kan namelijk veel beter je code specialiseren, alles laden is vaak helemaal niet nodig.

@ts, je gebruikt `, maar dat moet zijn '. En je plaatst je variabelen in de quote's, maar dat moet er buiten dus dan sluit je eerst " af en dan met . de variabele en dan met ." weer de lijn openen.
 
Gerhard l

gerhard l

21/11/2010 18:40:56
Quote Anchor link
Jason van der Zeeuw op 21/11/2010 18:05:07:
het * maakt niks uit...



het maakt niks uit, ik doe hetzelf ook vaak, maar tegen wij word altijd gezegt dat het beter is om alleen de velden aan te geven die je nodig hebt;)
 
Unwanted Registrations

Unwanted Registrations

21/11/2010 18:44:06
Quote Anchor link
Geen van de oplossingen deed het helaas niet ongeacht of ik nu een " of een ' gebruik. Ik krijg het idee dat hij geen id mee stuurt vanuit het andere script. Hieronder zal ik laten zien hoe mijn scripts er uit zien.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$query  = 'SELECT * FROM personen WHERE "'.$persoon_id.'"';

Foutmelding: Notice: Undefined variable: persoon_id in profile.php on line 12

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$query  = "SELECT * FROM personen WHERE "'.$persoon_id.'";

Foutmelding: Parse error: syntax error, unexpected T_CONSTANT_ENCAPSED_STRING in profile.php on line 12

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$query  = "SELECT * FROM personen WHERE persoon_id = '$id'";

Foutmelding: geen, maar opmaak laad ook niet met bijbehorende gegevens.

Let a.u.b. niet op de opmaak/css. Deze wordt later in een .css bestand geplaatst. Het is alleen voor design doeleinde en niet voor gebruik.

Hier moet de ID vandaan komen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
<?php
//rootdir
$rootdir="../";

//setup connection
require ($rootdir . "system/connect.inc.php");

//require auth.php
require ($rootdir . "system/login/auth.php");

//include header
include ($rootdir . "opmaak/header.inc.php");
?>

<table border="0" width="100%" height="100%" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tr>
  <td align="center">
    <?php
        $query
  = "SELECT * FROM personen ORDER BY persoon_id";
        $result = mysql_query($query)or die(mysql_error());

        while($row = mysql_fetch_array($result, MYSQL_ASSOC))
        {

    ?>

    <form name="persoon_id" action="profile.php?persoon_id=" method="post">
    <div style="float: left; text-align: justify; border: 1px solid black; margin: 5 5 5 5; padding: 5 5 5 5; width: 40%">
    <div style="color: orange; background-color: brown; border: 0px solid black; padding: 5 5 5 5; width: 345px"><?php echo $row['name'] ?></div>
    <br>
    Database ID: <?php echo $row['persoon_id'] ?><br>
    <br>
    Telefoonnummer:    <?php echo $row['tel1'] ?><br>
    <br>
    Telefoonnummer (mobiel): <?php echo $row['tel2'] ?><br>
    <br>
    <form name="persoon_id" action="profile.php?persoon_id=" method="get">
    <input name="persoon_id" type="hidden" value="<?php echo $row['persoon_id']?>">
    <input type="submit" name="more" value="Meer">
    </div>
      
      </form>
      <?php

      }
    
    mysql_close ($db);
      ?>

    </td>
    </tr>
  </table>

<?php
//load footer
include ($rootdir . "opmaak/footer.inc.php");
?>


Hier is waar de ID naar toe moet en de gegevens opvraagt uit de database.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
<?php
//rootdir
$rootdir="../";

//setup connection
require ($rootdir . "system/connect.inc.php");

//load header
include ($rootdir . "opmaak/header.inc.php");

$id = $_GET['persoon_id'];
$query  = "SELECT * FROM personen WHERE "'.$id.'";
$result = mysql_query($query);

while($row = mysql_fetch_array($result, MYSQL_ASSOC))
{
?>
<table border="
0" width="100%" height="100%" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tr>
  <td valign="
top">
    <div style="
color: orange; font-size: 1.0em; border: 1px solid black; background-color: brown; padding: 5 5 5 5;"><?php echo $row['name'] ?></div>
    <div style="
font-size: 1.0em; border: 1px solid black; padding: 5 5 5 5; height: 94%;">
      Foto??<br>
      Naam: <?php echo $row['name'] ?><br>
      Adres: <?php echo $row['adres'] ?><br>
      Postcode + Plaats: <?php echo $row['zip'] ?><br>
      Telefoonnummer: <?php echo $row['tel1'] ?><br>
      Telefoonnummer (mobiel): <?php echo $row['tel2'] ?><br>
      E-mail: <?php echo $row['email'] ?><br>
    </div>
  </td>
</tr>
</table>

<?php
}
mysql_close($db);

//load footer
include ($rootdir . "
opmaak/footer.inc.php");
?>
 

21/11/2010 18:54:37
Quote Anchor link
Leer eerst html, dan php en dan sql.
Kijk ook naar de kleurtjes.
Er is te veel om op te noemen wat mis gaat.
 
Jason  van der Zeeuw

Jason van der Zeeuw

21/11/2010 18:55:13
Quote Anchor link
de fout zit hem in de variabele
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$id = $_GET['persoon_id'];

$query  = 'SELECT * FROM `personen` WHERE `$persoon_id`';


where '$persoon_id'

moet zijn where '$id'

dus:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$query  = "SELECT * FROM 'personen' WHERE 'persoon_id' = '$id'";



zo klopt de query!


edit: dit was al gezegd zie ik nu...

Toevoeging op 21/11/2010 19:00:30:

de query kan je beter zo overnemen denk ik:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$query  = "SELECT * FROM 'personen' WHERE 'persoon_id' = '$id'";
Gewijzigd op 21/11/2010 18:56:42 door Jason van der Zeeuw
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

21/11/2010 19:10:20
Quote Anchor link
en nu nog de vars buiten de quotes:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$query
  = "SELECT * FROM personen WHERE persoon_id = '".$id."'";
?>
 

21/11/2010 19:17:57
Quote Anchor link
- Geen tabellen gebruiken voor lay-out.
- Selecteer wat je wilt hebben, gebruik niet *. Zo kan je later nog zien wat je ophaalt, SQL is self documenting, door naar de query te kijken weet je wat er gebeurd. Ook is theoretisch gezien * trager dan velden selecteren, aangezien de db engine eerst nog moet uitzoeken welke kolommen er in de tabel bevinden. Verder is het zo dat * een wildcard is, dus dat betekend dat de db engine niet per se alle kolommen hoeft terug te geven.
- die, niet gebruiken, val zelf dood neer.
- Gebruik mysql_fetch_assoc.
- Inline style is lastig in onderhoud.


En ik meen het over dat sql leren. Het is basic SQL.
 
Unwanted Registrations

Unwanted Registrations

21/11/2010 20:01:30
Quote Anchor link
Karl Karl op 21/11/2010 18:54:37:
Leer eerst html, dan php en dan sql.
Kijk ook naar de kleurtjes.
Er is te veel om op te noemen wat mis gaat.


Hmm, fijn dat je zoveel kennis hebt. Maar misschien zou het beter zijn als je die kennis zou delen in plaats van commentaar te leveren.

Toevoeging op 21/11/2010 20:03:16:

Jason van der Zeeuw op 21/11/2010 18:55:13:
de fout zit hem in de variabele
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$id = $_GET['persoon_id'];

$query  = 'SELECT * FROM `personen` WHERE `$persoon_id`';


where '$persoon_id'

moet zijn where '$id'

dus:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$query  = "SELECT * FROM 'personen' WHERE 'persoon_id' = '$id'";



zo klopt de query!


edit: dit was al gezegd zie ik nu...

Toevoeging op 21/11/2010 19:00:30:

de query kan je beter zo overnemen denk ik:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$query  = "SELECT * FROM 'personen' WHERE 'persoon_id' = '$id'";


Dit heb ik al eens geprobeerd, mogelijk gaat het daarna nog fout aangezien ik deze melding krijg:

Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in profile.php on line 15
 

21/11/2010 20:03:39
Quote Anchor link
Unwanted Registrations op 21/11/2010 20:01:30:
Karl Karl op 21/11/2010 18:54:37:
Leer eerst html, dan php en dan sql.
Kijk ook naar de kleurtjes.
Er is te veel om op te noemen wat mis gaat.


Hmm, fijn dat je zoveel kennis hebt. Maar misschien zou het beter zijn als je die kennis zou delen in plaats van commentaar te leveren.


Als je effe je doppen open doet zie je mijn reactie boven die van jou.
Een minimaal niveau moet wel op z'n plaats zijn.
 
Jasper DS

Jasper DS

21/11/2010 20:04:04
Quote Anchor link
Ik geef karl gelijk. Dit is allemaal basis dus lees gewoon even wat tuts en het komt wel in orde ;)
 
Unwanted Registrations

Unwanted Registrations

21/11/2010 20:07:02
Quote Anchor link
PHP jasper op 21/11/2010 20:04:04:
Ik geef karl gelijk. Dit is allemaal basis dus lees gewoon even wat tuts en het komt wel in orde ;)


Ik ben van mening dat je elkaar moet helpen indien mogelijk. Ongeacht of dingen goed of fout zijn, zou mijn kennis delen in plaats van commentaar geven.

En als je commentaar geeft, motiveer het tenminste maar dat gebeurt ook niet. Nogmaals, ik ben hier om te leren van mijn fouten en niet om commentaar te ontvangen.

Toevoeging op 21/11/2010 20:08:11:

Karl Karl op 21/11/2010 20:03:39:
Unwanted Registrations op 21/11/2010 20:01:30:
Karl Karl op 21/11/2010 18:54:37:
Leer eerst html, dan php en dan sql.
Kijk ook naar de kleurtjes.
Er is te veel om op te noemen wat mis gaat.


Hmm, fijn dat je zoveel kennis hebt. Maar misschien zou het beter zijn als je die kennis zou delen in plaats van commentaar te leveren.


Dit was mij al opgevallen... Ik denk een typfout... Dit tuts zijn niet erg nodig ofzo... Tenminste voor wat betreft de html.

Als je effe je doppen open doet zie je mijn reactie boven die van jou.
Een minimaal niveau moet wel op z'n plaats zijn.




Toevoeging op 21/11/2010 20:09:14:

Vincent Huisman op 21/11/2010 19:10:20:
en nu nog de vars buiten de quotes:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$query
  = "SELECT * FROM personen WHERE persoon_id = '".$id."'";
?>


Ik krijg een leeg scherm zonder opmaak?
 
Jasper DS

Jasper DS

21/11/2010 20:09:18
Quote Anchor link
In de plaats van hier lappen code met foutmeldingen te zetten kun je even verder nadenken over wat de foutmeldingen betekenen. Dan had je direct gezien waar je fout zat. Btw karl helpt je toch met te zeggen wat er allemaal mis is. Dan is het aan jouw om te zien of je er verder mee gaat of niet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
// i.d.p.v. dit:
$id = $_GET['persoon_id'];
$query  = "SELECT * FROM personen WHERE '".$id."'";

// maak daarvan:
$query  = "SELECT * FROM personen WHERE '".mysql_real_escape_string($_GET['persoon_id'])."'"; // mysql_real_escape_string voor sql - injection
?>
Gewijzigd op 21/11/2010 20:13:58 door Jasper DS
 

21/11/2010 20:10:51
Quote Anchor link
Unwanted Registrations op 21/11/2010 20:07:02:
PHP jasper op 21/11/2010 20:04:04:
Ik geef karl gelijk. Dit is allemaal basis dus lees gewoon even wat tuts en het komt wel in orde ;)


Ik ben van mening dat je elkaar moet helpen indien mogelijk. Ongeacht of dingen goed of fout zijn, zou mijn kennis delen in plaats van commentaar geven.

En als je commentaar geeft, motiveer het tenminste maar dat gebeurt ook niet. Nogmaals, ik ben hier om te leren van mijn fouten en niet om commentaar te ontvangen.


En wat wil je gemotiveerd hebben? Het belangrijkste is gemotiveerd.
Waarom het mis gaat, of hoe je het moet verbeteren vertel ik inderdaad niet, want zoals ik zeg, minimum basiskennis is vereist.
Ook is dit weer het zoveelste topic met dezelfde fouten. Als je gewoon een beetje rond kijkt, dan zul je vanzelf zien wat er beter moet.
 
Unwanted Registrations

Unwanted Registrations

21/11/2010 20:14:58
Quote Anchor link
Karl Karl op 21/11/2010 19:17:57:
- Geen tabellen gebruiken voor lay-out.
- Selecteer wat je wilt hebben, gebruik niet *. Zo kan je later nog zien wat je ophaalt, SQL is self documenting, door naar de query te kijken weet je wat er gebeurd. Ook is theoretisch gezien * trager dan velden selecteren, aangezien de db engine eerst nog moet uitzoeken welke kolommen er in de tabel bevinden. Verder is het zo dat * een wildcard is, dus dat betekend dat de db engine niet per se alle kolommen hoeft terug te geven.
- die, niet gebruiken, val zelf dood neer.
- Gebruik mysql_fetch_assoc.
- Inline style is lastig in onderhoud.


En ik meen het over dat sql leren. Het is basic SQL.


Dank je wel voor dit bericht. Dit komt in ieder geval beter over. Als voor het inline styling, dit is mijn manier van het maken van een website. Nogmaals, dit is maar tijdelijk. Wanneer ik klaar ben dan gaat alles in een .css bestand en is er geen inline styling meer te zien.

Dat van die * had ik al mee gekregen en had ik al aangepast. Maar omdat het (nog) niet werkte heb ik dit tijdelijk terug gezet.

De tabellen wil ik er ook uit hebben, het is soms een makkelijk tooltje voor mij.

Toevoeging op 21/11/2010 20:20:02:

Karl Karl op 21/11/2010 20:10:51:
Unwanted Registrations op 21/11/2010 20:07:02:
PHP jasper op 21/11/2010 20:04:04:
Ik geef karl gelijk. Dit is allemaal basis dus lees gewoon even wat tuts en het komt wel in orde ;)


Ik ben van mening dat je elkaar moet helpen indien mogelijk. Ongeacht of dingen goed of fout zijn, zou mijn kennis delen in plaats van commentaar geven.

En als je commentaar geeft, motiveer het tenminste maar dat gebeurt ook niet. Nogmaals, ik ben hier om te leren van mijn fouten en niet om commentaar te ontvangen.


En wat wil je gemotiveerd hebben? Het belangrijkste is gemotiveerd.
Waarom het mis gaat, of hoe je het moet verbeteren vertel ik inderdaad niet, want zoals ik zeg, minimum basiskennis is vereist.
Ook is dit weer het zoveelste topic met dezelfde fouten. Als je gewoon een beetje rond kijkt, dan zul je vanzelf zien wat er beter moet.


Ik verwacht niet dat het me voorgezegd wordt maar in mijn ervaring op forums is vaak dat er iemand (niet persoonlijk bedoeld) is die zulk soort uitspraken doet en daarmee een ander irriteert. Maar goed, dit is niet het onderwerp.

Ik heb ook de variaties geprobeerd die hier aangedragen zijn en ik zit hierop al een tijd te googlen.

Misschien dat extra informatie helpt. Ik werk vanuit een virtuele computer/machine (windows XP) op Kubuntu 10.10. Misschien dat er verschil in zit hoe windows en linux hun bestanden opslaan?
 
- SanThe -

- SanThe -

22/11/2010 05:04:51
Quote Anchor link
Geen backtics in een query.
Geen quotes om een tabelnaam.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.