Wachtwoord onthouden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Laravel Developer

Functie omschrijving Voor een gave organisatie in de buurt van Den Bosch zoek ik een PHP developer. Het is van belang dat je kennis/ervaring hebt met het framework Laravel. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Andere taken zijn onder andere: documentatie schrijven over applicaties/uitleg geven over software en applicaties/ klantcontact over bestaande applicaties/applicaties optimaliseren. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van Den Bosch en is een klein bedrijf. Er werken circa

Bekijk vacature »

SAP HANA Cloud Application Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12662 Introductie HANA Cloud Application Developer at a High Tech company. The company is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. This role is situated in the Big Data Analytics (BDA) Domain. The teams have mixture of young talent and senior specialists and have a

Bekijk vacature »

Lead Java Developer

Dit ga je doen Je taken bestaan onder andere uit: Het aansturen van een development team bestaande uit 8 collega's op technisch maar ook HR gebied; Het maken van strategische keuzes omtrent de (nieuw)bouw van deze applicatie; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java, Spring, Angular, REST); Reviewen van code en feedback geven op collega developers. Hier ga je werken Als Lead Software Developer ben je verantwoordelijk voor één van de vier Agile Java ontwikkelteams die bouwen aan technologie die duizenden instanties wereldwijd verbindt. Dit Agile team, data Jira en Confluence gebruikt en

Bekijk vacature »

SQL database ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij niet bang voor complexe algoritmes? Schikt het schrijven van procedures in T-SQL jouw niet af en heb jij al de nodige informatie in SQL, dan is functie precies wat voor jou! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat werken aan de complexere projecten waar jij van A tot Z bij betrokken bent. Je gaat zorg dragen voor het ontwerp, de ontwikkeling en het updaten van SQL databases. Dit doe je op basis van T-SQL. Jij bent van start tot finish betrokken bij de projecten die jij leidt. Je houdt contact met klanten en

Bekijk vacature »

Backend Developer Integraties API HBO REST

Samengevat: Deze werkgever is een IT-consultancy. Wil jij werken als Backend Developer Integraties? Heb jij kennis van gangbare berichtformaten? Vaste baan: Backend Developer Integraties API HBO €3.100 - €4.400 Zij bieden innovatieve oplossingen die bedrijven efficiënter en wendbaarder maken, waardoor onze klanten zich net zo snel kunnen ontwikkelen als de business van hen vraagt. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot en ingewikkeld. Hou jij van diepgang

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Voor een bedrijf in Den Bosch zoek ik een PHP Developer, die al wat werkervaring heeft. Jij gaat aan de slag met de verdere professionalisering van de interne applicaties en software. In de functie ga je verder: Verdere ontwikkeling eigen CRM systeem, vooral middels PHP; Bouwen van verschillende API's & koppelingen; Meedenken om de software/applicaties te verbeteren/optimaliseren; Aan de slag met de interne tooling. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er werken ruim 70 medewerkers, verdeeld over verschillende afdelingen. De afdeling Development bestaat uit vijf collega's, onder

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Ontwikkelen in Blazor; Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie. Hier ga je werken Binnen deze organisatie werken duizenden mensen binnen allerlei verschillende disciplines. Tevens hebben zij veel specialiteiten in huis, waaronder ook .Net Developers. Ter uitbreiding van een nieuw team en ter ondersteuning van het project zijn ze opzoek naar een nieuwe collega voor het team. Als C#.NET Developer zal jij je

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Low Code Ontwikkelaar

In het kort Als Low Code Developer werk je aan projecten bij en voor onze klanten, waarbij je voor het ontwikkelen van de oplossingen een technisch low-code platform gebruikt. Samen met het team streef je naar de beste oplossing en bepalen jullie de juiste aanpak. Je rol is divers en je bent van begin tot eind betrokken bij de ontwikkeling zowel de back-end en de front-end van de applicatie. Naast de ontwikkeling en oplevering, breng je ook advies uit aan de klant waarom bepaalde keuzes worden gemaakt. Je bent dan ook communicatief sterk en kunt je keuzes goed (inhoudelijk) onderbouwen.

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

SQL Database Ontwikkelaar

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je houdt je bezig met het ontwerp en de ontwikkeling van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. De begeleiding van projecten van A tot Z, je zult aansluiten bij meetings met

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Binnen het team bouw je aan een applicatie met andere .Net Developers, testers een Product Owner en een Business Analyst. Met het team wordt de backlog besproken. In overleg claim jij jouw deel en zorgt ervoor dat onderhoud en innovatie wordt gerealiseerd. Het project dat momenteel draait is het opgraden van de omgeving. Doorontwikkelen van de huidige applicatie; Overleggen met teamleden om de backlog te verdelen; Onderhouden van de huidige omgeving; Sparren met de business en het ophalen van nieuwe requirements. Hier ga je werken De organisatie is een van de grootste landelijke aanbieder van diverse

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 volgende »

Jordy nvt

Jordy nvt

16/02/2011 22:00:52
Quote Anchor link
Kan iemand mij helpen met een "Wachtwoord onthouden" script? Dit wachtwoord moet dan worden opgeslagen in een cookie. Ik heb het volgende script gevonden: http://www.bitrepository.com/php-autologin.html. Is dit een goed script? Het wachtwoord is alleen met een md5() encoding opgeslagen. Maar je kunt toch niet met een random salt werken aangezien je geen connectie met de database hebt? Moet ik dan een standaard salt gebruiken of iets dergelijks? Kan iemand me verder op weg helpen?

Gr Jordy
Gewijzigd op 16/02/2011 22:01:17 door Jordy nvt
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 17:04:55
 

16/02/2011 22:04:54
Quote Anchor link
Je slaat NOOIT een wachtwoord op in een cookie.
Over die salt, heb je een vorige topic van jezelf wel doorgelezen?
 
Jordy nvt

Jordy nvt

16/02/2011 22:49:58
Quote Anchor link
Ja hoor, die ben ik niet vergeten:-) Het probleem is alleen dat ik niet weet hoe ik dit bij een cookie moet doen.

Ik kan geen salt in een database opslaan. Want als ik bv een salt met microsekonden maak moet ik deze microsekonden toch ook in de database opslaan? Want anders weet het script niet welke salt het moet gebruiken...?

En je zegt dat je geen wachtwoord in een cookie op moet slaan? Hoe wil je anders een "onthoud mij" optie maken? Phphulp heeft dat toch ook?

Gr Jordy
 
- Mark -

- Mark -

16/02/2011 22:52:39
Quote Anchor link
De onthoud mij optie zorgt toch alleen dat de gebruikersnaam/E-mail adres wordt ingevuld of niet?
 
Jordy nvt

Jordy nvt

16/02/2011 22:59:45
Quote Anchor link
Nee, ik ben namelijk bezig met een site waarmee iemand met gebruikersnaam en wachtwoord kan inloggen op vijf verschillende sitegedeeltes (Afdeling I t/m Afdeling V). Zodra je juist bent ingelogd komen er op de plek van het inlogformulier links naar de beschermde onderdelen. Maar als iemand de "onthoud mij" optie heeft ingeschakeld hoeft hij dus niet in te loggen en ziet hij meteen de links naar de afdelingen.
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

16/02/2011 23:13:12
Quote Anchor link
Waarom zou dit niet met sessies kunnen?
 

16/02/2011 23:19:16
Quote Anchor link
Jordi kroon op 16/02/2011 23:13:12:
Waarom zou dit niet met sessies kunnen?


Precies. Of gewoon een unieke waarde.
 
Pim -

Pim -

17/02/2011 00:07:01
Quote Anchor link
Het veiligst lijkt me gewoon een random string (of UUID) die je in de cookie en in de database opslaat.
 
Jordy nvt

Jordy nvt

17/02/2011 07:32:32
Quote Anchor link
Maar waarom doen eigenlijk alle sites het dan via cookies? Als je een wachtwoord met een standaard salt encode is het tock ook goed?
 
Milo S

Milo S

17/02/2011 07:47:02
Quote Anchor link
A: Wie zegt dat alle sites dat doen?
B: NOOIT een wachtwoord in een cookie, hoe makkelijk wil jij het hackers maken?
 
Kris Peeters

Kris Peeters

17/02/2011 09:03:13
Quote Anchor link
Trouwens, je webbrowser onthoudt je paswoord.
Jij moet dat niet doen.
 
Pim -

Pim -

17/02/2011 09:03:31
Quote Anchor link
Je kan toch, zoals ik zei, cookies gebruiken (echt de enige mogelijkheid) zonder het wachtwoord er in te stoppen?
 
Kris Peeters

Kris Peeters

17/02/2011 11:06:33
Quote Anchor link
Ja.
Indien de gebruiker de checkbox aanklikt met "ingelogd blijven"
Op de server houd je bij: UUID, IP, tijd, user_id
Bij de client sla je dat UUID op in een cookie

Eventtueel houd je bij: tijd_laatst_actief en tijd_laatst_manueel_ingelogd
Kwestie dat de gebruiker bv. om de maand toch eens moet opduiken en om de drie maanden toch eens manueel inloggen

De cookie stuurt dat UUID op en je (de server) vergelijkt of het IP overeen komt.
Indien dat het geval is, ken je de user en kan je die als ingelogd beschouwen
Gewijzigd op 17/02/2011 11:16:21 door Kris Peeters
 
Jordy nvt

Jordy nvt

17/02/2011 11:46:55
Quote Anchor link
Maar op sommige hele bekende websites staat er een cookie met password in versleutelde tekens (40 tekens lang, dus sha-1).

Kent iemand een script waarbij de "onthoud mij" optie wel veilig is? Ik kan ze namelijk alleen met cookies vinden.
Gewijzigd op 17/02/2011 11:47:12 door Jordy nvt
 

17/02/2011 11:51:04
Quote Anchor link
Jordy nvt op 17/02/2011 11:46:55:
Maar op sommige hele bekende websites staat er een cookie met password in versleutelde tekens (40 tekens lang, dus sha-1).
(...)

Wie heeft gezegd dat dat het password is? Als het hele bekende websites zijn (geen idee wat jij hele bekende websites noemt) dan zullen ze hoogst waarschijnlijk geen password in een cookie stoppen (iig niet websites die ik heel bekend noem).
Zoals al eerder vermeld, gebruik een unieke string. Een sha1 string van een aantal zaken kan ook een unieke string opleveren.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

17/02/2011 12:09:27
Quote Anchor link
Ja, geef eens 1 voorbeeld van een grote site waar paswoorden in de cookies staan
 
Pim -

Pim -

17/02/2011 12:22:04
Quote Anchor link
Maar ik snap niet waarom mensen cookies als 'onveilig' en daarom 'onbruikbaar' beschouwen...
 

17/02/2011 12:40:14
Quote Anchor link
Pim - op 17/02/2011 12:22:04:
Maar ik snap niet waarom mensen cookies als 'onveilig' en daarom 'onbruikbaar' beschouwen...


Wie zijn bij jou mensen? Dus naar wie verwijs jij?
Ik heb het ook over cookies, maar mijn punt is dat je er geen wachtwoord in moet opslaan.
 
Jordy nvt

Jordy nvt

17/02/2011 13:27:23
Quote Anchor link
Bijvoorbeeld: Tribalwars.nl, Diesiedleronline.de en voor de rest moet ik eerst eens even andere websitecookies gaan bekijken.

Maar is mijn volgende plan van aanpak dan goed:
Gebruiker logt in en vinkt "Onthoud mij" aan.
Een cookie name wordt aangemaakt met als waarde de naam [gebruikersnaam], dus bijvoorbeeld Jordy.
Ook wordt er een cookie aangemaakt met daarin een md5() van het ipadres.
In de database wordt vervolgens een entry aangemaakt met daarin de loginnaam, id en ip adres van de gebruiker.

Als een speler dus naar de website gaat en de cookies komen overeen met de database velden, dan is de speler ingelogd en is de wachtwoord controle overbodig: De speler gaat direct door naar de beveiligde pagina.

Ik heb twee stukken schuingedrukt, want daar ben ik het niet zeker over.
- Ten eerste vraag ik me af of een md5() van het ipadres wel veilig is, want iemand kan het toch zo nabootsen? Dan moet ik een salt gebruiken, maar dan kan ik net zo goed het wachtwoord opslaan?
- Is een controle inderdaad overbodig, want kan een speler niet op een andere (niet toegestane) manier toegang tot het beveiligde gedeelte krijgen?

Hopelijk kan iemand helpen.
Gr Jordy
 
Jelle -

Jelle -

17/02/2011 13:43:47
Quote Anchor link
Je maakt gewoon twee cookies 1 genaamd userid met de usersid
En 1 genaamt hash or what so ever en je maakt een fancy hash van een combinatie van dingen zoals zijn userid/email en niet te vergeten een eigen toevoeging zoals jouw salt of gewoon unique id. Je maakt er wat leuks van en rost dat in de database.

Dan als meneer weer op de site komt en userid en hash cookies bestaan kan je kijken of die kloppen met wat er in je database staat en of zijn ip ook klopt met wat jij hebt staan bij het aanmaken van die cookie en dan zal het hem wel zijn en kan meneer zo doorlopen
 
Jordy nvt

Jordy nvt

17/02/2011 13:51:59
Quote Anchor link
En het ip? Moet ik die opslaan in de hash? Of in een aparte cookie?

En is een extra controle om in te loggen dan overbodig, of is de controle die je in bovenstaande post meldt genoeg om te controleren voor toegang tot het beveiligde gedeelte?
 

Pagina: 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.