Wachtwoord onthouden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Core developer wordt jij onderdeel van ons team met drie breed ontwikkelde software engineers en een flexibele schil met zes ervaren freelancers. Jij gaat mee in de visie van onze organisatie om als IoT partner in deze branche specifieke markt “het” platform te blijven innoveren en deze ook steeds slimmer te maken. Wij hopen dan ook zeker dit in de toekomst te kunnen realiseren met bijvoorbeeld Artificial Intelligence. De architectuur van ons platform is opgemaakt uit een deel eigen protocol, een interface laag en een laag welke de protocollen van derde partijen vertaald naar het eigen

Bekijk vacature »

Software developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze PHP/Symfony Developer. Een enthousiast persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe en nieuwe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel persoonlijke als professionele groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Aanpassingssuggesties van collega’s in kaart brengen, vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en

Bekijk vacature »

Senior pega developer

You work on software that makes colleagues and customers happy! Thanks to your IT skills, De Mandemakers Groep really makes a difference for its customers. Do coding, testing and deployments make your heart beat faster? Then apply today as Senior Pega Developer at De Mandemakers Groep! Wat ga je doen? The job title gives it away: You will be developing Pega software. This ranges from technical design, coding and testing to test automation, deployments and bug fixing. Your goal is to continuously improve our systems so that colleagues can work efficiently and customers receive optimal service. You don't have to

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

Als Senior PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn en coach je andere developers op de hard en soft skills. Wat doe je als Senior PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om

Bekijk vacature »

Network Engineer (f/m/d) in Heidelberg

Network Engineer (f/m/d) The IT Services team operates and supports the IT infrastructure and services at EMBL headquarters in Heidelberg and at the laboratory’s sites in Barcelona and Rome. As part of IT Services, the Network team is responsible for managing and developing the network infrastructure in our data centres, on campus, and to our external network providers. As a leading scientific institution with highly data-intensive research, extensive data flows at and between the laboratory’s six sites and to the Internet, EMBL is connected to national and international scientific networks using state-of-the-art technologies from vendors including Cisco, Extreme Networks and

Bekijk vacature »

.net developer

Hoi! Wij zijn auto.nl en wij verkopen auto's online. je bestelt bij ons een auto net zo makkelijk als een spijkerbroek. En bevalt ie niet? Dan stuur je 'm gewoon weer terug. En dat we dat goed doen bewijst onze hoge klanttevredenheid van een 9,3. Nu maken we de volgende stap bij auto.nl. We starten met fysieke winkels. Online zoeken, offline bekijken. Maar nog altijd, geen gedoe! Gewoon eerlijk, transparant en zonder zorgen een auto kopen.. Maar om dat waar te blijven maken en nóg beter te worden, zoeken we uitbreiding van ons development team. Wat ga je precies doen?

Bekijk vacature »

Senior Applicatie ontwikkelaar Java

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving We verwachten van je,

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen aan de software dat beschikbaar is op de substations; Ontwikkelen in C++, C, Python en JavaScript. Daarnaast op een Embedded Linux omgeving, opgebouwd met containers en DevOps; Meewerken aan cyber security (OWASP); Uitvoeren/bouwen van geautomatiseerde testen in samenwerking met de Quality Specialist; Vertalen van wensen van de klanten/business naar werkbare/duurzame oplossingen. Hier ga je werken Als Software Ontwikkelaar kom je te werken bij een organisatie gericht op de (internationale) energiemarkt, waar wordt gewerkt voor het verwerven en verwerken van realtime, high quality data. Er wordt gewerkt vanuit het hart van de substations en direct voor

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Ben jij een kei van een full-stack developer? Heb je ambitie om te groeien en jezelf te ontwikkelen binnen een ambitieus bedrijf? Gaat jouw hart sneller kloppen van transpilers of frameworks zoals Angular, Vue of React? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een full-stack developer om onderdeel te zijn van een team dat bestaat uit gedreven developers. Ieders met hun eigen specialiteiten en kennis van de projecten en behoeften vanuit de product owners. We zoeken iemand die met zijn/haar huidige competenties en domeinen dit team wil begeleiden, stimuleren en tevens

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving Op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen PHP? Lees dan snel verder! Wij zoeken een ervaren PHP developer die binnen een organisatie gaat functioneren als verlengstuk van de klant. Wij zoeken voor deze iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme en plezier aanvliegt. Verder moet je instaat zijn om je tijd goed te managen omdat je aan meerdere projecten tegelijkertijd werkt. Je werkt met de nieuwste technieken en tijdens deze uitdaging werk je veel samen met de front-end developers van deze organisatie. Wij zoeken iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd de beste wilt zijn. Bedrijfsprofiel Waar ga

Bekijk vacature »

Full stack Javascript ontwikkelaar

Functie Benieuwd hoe jouw dag eruit ziet? Je komt binnen rond een uur of 10 en dat start je met de morning call. Dit doen we vanaf het hoofdkantoor of op het lab, ligt eraan welk project je mee bezig bent. Na de call en het verdelen van de tickets ga je met je team aan de slag. Rond een uur of 12 is er een goede lunch en ga je smiddags weer lekker door met je werk. De ene keer maak jij een game voor een groot merk om de interactie tussen product en eindgebruiker te vergroten. De andere

Bekijk vacature »

Database developer - SQL

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je sluit aan bij meetings en brengt het gehele logistieke proces in kaart. Vervolgens ga je als lead developer aan de slag om de klus te klaren. Je stuurt het junior developer team en helpt, zo nodig,

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 volgende »

Jordy nvt

Jordy nvt

16/02/2011 22:00:52
Quote Anchor link
Kan iemand mij helpen met een "Wachtwoord onthouden" script? Dit wachtwoord moet dan worden opgeslagen in een cookie. Ik heb het volgende script gevonden: http://www.bitrepository.com/php-autologin.html. Is dit een goed script? Het wachtwoord is alleen met een md5() encoding opgeslagen. Maar je kunt toch niet met een random salt werken aangezien je geen connectie met de database hebt? Moet ik dan een standaard salt gebruiken of iets dergelijks? Kan iemand me verder op weg helpen?

Gr Jordy
Gewijzigd op 16/02/2011 22:01:17 door Jordy nvt
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 04:19:32
 

16/02/2011 22:04:54
Quote Anchor link
Je slaat NOOIT een wachtwoord op in een cookie.
Over die salt, heb je een vorige topic van jezelf wel doorgelezen?
 
Jordy nvt

Jordy nvt

16/02/2011 22:49:58
Quote Anchor link
Ja hoor, die ben ik niet vergeten:-) Het probleem is alleen dat ik niet weet hoe ik dit bij een cookie moet doen.

Ik kan geen salt in een database opslaan. Want als ik bv een salt met microsekonden maak moet ik deze microsekonden toch ook in de database opslaan? Want anders weet het script niet welke salt het moet gebruiken...?

En je zegt dat je geen wachtwoord in een cookie op moet slaan? Hoe wil je anders een "onthoud mij" optie maken? Phphulp heeft dat toch ook?

Gr Jordy
 
- Mark -

- Mark -

16/02/2011 22:52:39
Quote Anchor link
De onthoud mij optie zorgt toch alleen dat de gebruikersnaam/E-mail adres wordt ingevuld of niet?
 
Jordy nvt

Jordy nvt

16/02/2011 22:59:45
Quote Anchor link
Nee, ik ben namelijk bezig met een site waarmee iemand met gebruikersnaam en wachtwoord kan inloggen op vijf verschillende sitegedeeltes (Afdeling I t/m Afdeling V). Zodra je juist bent ingelogd komen er op de plek van het inlogformulier links naar de beschermde onderdelen. Maar als iemand de "onthoud mij" optie heeft ingeschakeld hoeft hij dus niet in te loggen en ziet hij meteen de links naar de afdelingen.
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

16/02/2011 23:13:12
Quote Anchor link
Waarom zou dit niet met sessies kunnen?
 

16/02/2011 23:19:16
Quote Anchor link
Jordi kroon op 16/02/2011 23:13:12:
Waarom zou dit niet met sessies kunnen?


Precies. Of gewoon een unieke waarde.
 
Pim -

Pim -

17/02/2011 00:07:01
Quote Anchor link
Het veiligst lijkt me gewoon een random string (of UUID) die je in de cookie en in de database opslaat.
 
Jordy nvt

Jordy nvt

17/02/2011 07:32:32
Quote Anchor link
Maar waarom doen eigenlijk alle sites het dan via cookies? Als je een wachtwoord met een standaard salt encode is het tock ook goed?
 
Milo S

Milo S

17/02/2011 07:47:02
Quote Anchor link
A: Wie zegt dat alle sites dat doen?
B: NOOIT een wachtwoord in een cookie, hoe makkelijk wil jij het hackers maken?
 
Kris Peeters

Kris Peeters

17/02/2011 09:03:13
Quote Anchor link
Trouwens, je webbrowser onthoudt je paswoord.
Jij moet dat niet doen.
 
Pim -

Pim -

17/02/2011 09:03:31
Quote Anchor link
Je kan toch, zoals ik zei, cookies gebruiken (echt de enige mogelijkheid) zonder het wachtwoord er in te stoppen?
 
Kris Peeters

Kris Peeters

17/02/2011 11:06:33
Quote Anchor link
Ja.
Indien de gebruiker de checkbox aanklikt met "ingelogd blijven"
Op de server houd je bij: UUID, IP, tijd, user_id
Bij de client sla je dat UUID op in een cookie

Eventtueel houd je bij: tijd_laatst_actief en tijd_laatst_manueel_ingelogd
Kwestie dat de gebruiker bv. om de maand toch eens moet opduiken en om de drie maanden toch eens manueel inloggen

De cookie stuurt dat UUID op en je (de server) vergelijkt of het IP overeen komt.
Indien dat het geval is, ken je de user en kan je die als ingelogd beschouwen
Gewijzigd op 17/02/2011 11:16:21 door Kris Peeters
 
Jordy nvt

Jordy nvt

17/02/2011 11:46:55
Quote Anchor link
Maar op sommige hele bekende websites staat er een cookie met password in versleutelde tekens (40 tekens lang, dus sha-1).

Kent iemand een script waarbij de "onthoud mij" optie wel veilig is? Ik kan ze namelijk alleen met cookies vinden.
Gewijzigd op 17/02/2011 11:47:12 door Jordy nvt
 

17/02/2011 11:51:04
Quote Anchor link
Jordy nvt op 17/02/2011 11:46:55:
Maar op sommige hele bekende websites staat er een cookie met password in versleutelde tekens (40 tekens lang, dus sha-1).
(...)

Wie heeft gezegd dat dat het password is? Als het hele bekende websites zijn (geen idee wat jij hele bekende websites noemt) dan zullen ze hoogst waarschijnlijk geen password in een cookie stoppen (iig niet websites die ik heel bekend noem).
Zoals al eerder vermeld, gebruik een unieke string. Een sha1 string van een aantal zaken kan ook een unieke string opleveren.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

17/02/2011 12:09:27
Quote Anchor link
Ja, geef eens 1 voorbeeld van een grote site waar paswoorden in de cookies staan
 
Pim -

Pim -

17/02/2011 12:22:04
Quote Anchor link
Maar ik snap niet waarom mensen cookies als 'onveilig' en daarom 'onbruikbaar' beschouwen...
 

17/02/2011 12:40:14
Quote Anchor link
Pim - op 17/02/2011 12:22:04:
Maar ik snap niet waarom mensen cookies als 'onveilig' en daarom 'onbruikbaar' beschouwen...


Wie zijn bij jou mensen? Dus naar wie verwijs jij?
Ik heb het ook over cookies, maar mijn punt is dat je er geen wachtwoord in moet opslaan.
 
Jordy nvt

Jordy nvt

17/02/2011 13:27:23
Quote Anchor link
Bijvoorbeeld: Tribalwars.nl, Diesiedleronline.de en voor de rest moet ik eerst eens even andere websitecookies gaan bekijken.

Maar is mijn volgende plan van aanpak dan goed:
Gebruiker logt in en vinkt "Onthoud mij" aan.
Een cookie name wordt aangemaakt met als waarde de naam [gebruikersnaam], dus bijvoorbeeld Jordy.
Ook wordt er een cookie aangemaakt met daarin een md5() van het ipadres.
In de database wordt vervolgens een entry aangemaakt met daarin de loginnaam, id en ip adres van de gebruiker.

Als een speler dus naar de website gaat en de cookies komen overeen met de database velden, dan is de speler ingelogd en is de wachtwoord controle overbodig: De speler gaat direct door naar de beveiligde pagina.

Ik heb twee stukken schuingedrukt, want daar ben ik het niet zeker over.
- Ten eerste vraag ik me af of een md5() van het ipadres wel veilig is, want iemand kan het toch zo nabootsen? Dan moet ik een salt gebruiken, maar dan kan ik net zo goed het wachtwoord opslaan?
- Is een controle inderdaad overbodig, want kan een speler niet op een andere (niet toegestane) manier toegang tot het beveiligde gedeelte krijgen?

Hopelijk kan iemand helpen.
Gr Jordy
 
Jelle -

Jelle -

17/02/2011 13:43:47
Quote Anchor link
Je maakt gewoon twee cookies 1 genaamd userid met de usersid
En 1 genaamt hash or what so ever en je maakt een fancy hash van een combinatie van dingen zoals zijn userid/email en niet te vergeten een eigen toevoeging zoals jouw salt of gewoon unique id. Je maakt er wat leuks van en rost dat in de database.

Dan als meneer weer op de site komt en userid en hash cookies bestaan kan je kijken of die kloppen met wat er in je database staat en of zijn ip ook klopt met wat jij hebt staan bij het aanmaken van die cookie en dan zal het hem wel zijn en kan meneer zo doorlopen
 
Jordy nvt

Jordy nvt

17/02/2011 13:51:59
Quote Anchor link
En het ip? Moet ik die opslaan in de hash? Of in een aparte cookie?

En is een extra controle om in te loggen dan overbodig, of is de controle die je in bovenstaande post meldt genoeg om te controleren voor toegang tot het beveiligde gedeelte?
 

Pagina: 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.