Wachtwoord vergeten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ervaren PHP developer gezocht!

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Technisch Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! In deze functie werk jij voornamelijk aan: Het onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Het opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werk je aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkel en implementeren je MS PowerApps en Power BI. Bedrijfsprofiel Je komt terecht bij een familiair

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder voor het financiele domein op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Front end developer React Sportgames

Functie Als Front end developer ga jij aan de slag bij een gave en bekende organisatie op het gebied van sportgames. Jij gaat aan de slag in een scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als scrumteam werken ze in drie wekelijkse sprints en begin je iedere ochtend met een stand-up. Als Front end developer werk jij bij deze organisatie voornamelijk met Javascript, html, css en React. Er wordt veel gebruikt gemaakt ook van C#, Docker en Kubernetes. Het team hecht veel waarde aan het leveren van hoogwaardige

Bekijk vacature »

SQL Database developer

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Back-end Developer Java

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van een zelfgebouwde applicatie in Java, Spring Framework, SQL, HTML, CSS en Javascript; End-to-end beheer m.b.t. de applicatie en koppelen van applicaties binnen het landschap; Ontwikkelen van rapportages voor de interne organisatie; Ontwikkelen van aanvullende functionaliteiten m.b.t. de applicatie; Uitvoeren van testen en code reviews. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die medische gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen en verbeteren van de kwaliteit van de zorg in heel Nederland.

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Software developer - senior

Functie omschrijving Voor een echt softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking voor de afdeling Software Development! Ben jij op zoek naar een werkgever waar meerdere software developers werken aan interessante projecten? Ben jij op zoek naar een werkgever waar je onderdeel wordt van een team dat echt passie heeft voor het ontwikkelen van software? Dan ben je hier aan het juiste adres! Als softwareontwikkelaar kom je terecht bij een onafhankelijk, door kwaliteit gedreven, doortastend en daarbij op een Agile wijze werkend bedrijf. Ben jij een expert in het vertalen van Componenten van Functionaliteit naar Business lagen?

Bekijk vacature »

C# developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ik ben op zoek naar een back-end developer, die met name kennis & ervaring heeft van de programmeertaal C#. Jij gaat aan de slag bij een topspeler in de logistieke sector, die zich behalve met logistiek, ook bezig houdt met softwareontwikkeling. Welke taken komen hierbij kijken? Je gaat desktop- en webapplicaties onderhouden en optimaliseren, waarin je werkt met o.a. C#, ASP.NET, SQL Server en T-SQL. Je hebt regelmatig klantcontact om de wensen in kaart te brengen en te evalueren over de huidige draaiende applicaties. Je implementeert nieuwe functionaliteiten toe aan

Bekijk vacature »

Senior front end developer Digital Agency Amsterda

Functie Wij werken in multidisciplinaire teams aan verschillende projecten, echter blijf je niet gebonden aan 1 team. Dit houdt in dat wij verschillende specialisten in dienst hebben en deze door middel van een roulatiesysteem in multidisciplinaire teams laten werken. Het team bestaat vaak uit Frontend developer(s), Backend Developer(s), Designer(s), Tester(s) en Mobile Developer(s). Deze teams worden afgewisseld waardoor jij de mogelijkheid krijgt om met iedereen een keer samen te werken. Als Frontend Developer ben jij ónze Specialist op dit gebied. Jij werkt mee aan verschillende projecten voor verschillende klanten. Denk bijvoorbeeld aan klanten, zoals’; BAM, IDFA en Ultimaker. Hierbij zorg

Bekijk vacature »

Java (Java EE) Developer

In het kort Werken als Java developer betekent werken aan complexe IT projecten bij onder meer een internationaal containeroverslag bedrijf. Zo sturen we apparaten en eindgebruikers aan d.m.v. onze custom-made software oplossing, die dagelijkse vele duizenden containers verwerkt. Denk aan systemen die volautomatische kranen aansturen en op afstand bedienen, de volledige afhandeling van containernummerherkenning bij het laden en lossen van zeeschepen of het tonen van instructies aan de chauffeurs van ruim 300 straddle carriers. En dat allemaal redundant, robuust en in een dynamische 24/7 omgeving! Jij versterkt ons ontwikkelteam en gaat aan de slag met oa. Java i.c.m. Spring (Boot),

Bekijk vacature »

PHP Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder! Voor een organisatie in de regio Utrecht die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een softwareontwikkelaar Cleopatra. De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van brom- en snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie. Functie

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Dirk Renes

Dirk Renes

29/11/2011 14:34:32
Quote Anchor link
Ik wil bij mijn login script ook de mogelijkheid hebben dat mensen hun wachtwoord kunnen opvragen als zij die vergeten zijn. Ik heb heb mijn wachtwoorden beveiligd met de functie salt, alleen hoe kan ik nu het beste van de persoon die zijn wachtwoord kwijt is hem via een email zijn gegevens sturen inclusief het decrypten van zijn wachtwoord.

Het moet zoals hieronder vermeld:
Ik heb er toch voor gekozen om het via een link te doen, dus gebruikers voegen hun gebruikersnaam en email in en vervolgens krijgen ze een link die 24 uur actief is, vervolgens drukken ze op die link en krijgen ze een nieuw wachtwoord toegestuurd. hoe ga ik dit realiseren.
Gewijzigd op 01/12/2011 09:04:30 door Dirk Renes
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 16:35:06
 
Gerhard l

gerhard l

29/11/2011 14:38:03
Quote Anchor link
Je moet het wachtwoord niet decrypten...

Maak 2 extra velden aan bij je users of in een koppeltabel met bijv: veiligsheidscode en verloopdatum

Dan maak je een random code die zet je in de veiligheidscode veld, en bij verloopdatum zet je de tijd van nu + 24 uur. Dan stuur je de gebruiker een url met www.mijndomein.nl/?pagina=wwvergeten&randomcode=485743957439754 op die pagina maak je een formulier met 2 inputvelden voor het nieuwe wachtwoord, en als die overeenkomen met de random code uit je url dan wijzig je hem.

Succes
 
Dirk Renes

Dirk Renes

29/11/2011 14:41:29
Quote Anchor link
Oke, heb een voorbeeldje van een script zodat ik kan zien hoe ik het beste dat kan doen.
 
Joakim Broden

Joakim Broden

29/11/2011 17:45:27
Quote Anchor link
Of je stelt een nieuw wachtwoord in als iemand zijn wachtwoord vergeten is en stuurt die naar het e-mail adres van de gebruiker?
 
PHP Scripter

PHP Scripter

29/11/2011 17:47:12
Quote Anchor link
Als de gebruiker zijn wachtwoord is vergeten dan laat ik de gebruiker een wachtwoord ontvangen met een random password.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/11/2011 17:50:56
Quote Anchor link
Of stuur een link waar de gebruiker zelf zijn wachtwoord kan instellen. Nog gebruiksvriendelijker.
 
Gerhard l

gerhard l

29/11/2011 18:10:46
Quote Anchor link
@hertog jan
Dan krijg je misschien wel gezeur dat mensen wachtwoorden van anderen gaan opvragen, en dan kan je als echte gebruiker niet meer inloggen.

@aar dat bedoel ik ook ;)
 
- Raoul -

- Raoul -

29/11/2011 18:20:00
Quote Anchor link
Je geeft best iedere gebruiker een hash, als ze hun wachtwoord willen veranderen stuur je gewoon een mailtje met bijvoorbeeld http://example.com/wwvergeten?user=1&hash=030490349039

Je kan de hash iedere keer dat de gebruiker inlogd veranderen met bv sha(time()); :P
 
Jens erd

Jens erd

29/11/2011 18:50:40
Quote Anchor link
Internet Verslaafde op 29/11/2011 18:20:00:
Je kan de hash iedere keer dat de gebruiker inlogd veranderen met bv sha(time()); :P


Dat kan, maar ik zou het niet doen. Ik zou vanaf buitenaf lukraak getallen kunnen generen, een hash eroverheen en met een beetje geluk ook nog raak schieten. beter dus even een Salt, Pepper of een berekening er op los laten.
 
Dirk Renes

Dirk Renes

01/12/2011 09:04:04
Quote Anchor link
Ik wil het gaan doen zoals ik boven heb uitgelegd. maar hoe ga ik dat doen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/12/2011 09:39:26
Quote Anchor link
Je maakt eerst een formuliertje waar men zijn username en mailadres in moet vullen. Als deze gecontroleerd zijn, genereer je een hash, welke je in de database opslaat. Ook stuur je deze hash mee in een linkje die je naar de gebruiker mailt.

Als de hash-overeenkomt, dan laat je de gebruikers een nieuw password instellen, en als dat gebeurt is, dan verwijder je weer die hash uit je database (waarmee het linkje niet meer zal werken).

Et voila....
 
Dirk Renes

Dirk Renes

01/12/2011 09:51:14
Quote Anchor link
- Aar - op 01/12/2011 09:39:26:
Je maakt eerst een formuliertje waar men zijn username en mailadres in moet vullen. Als deze gecontroleerd zijn, genereer je een hash, welke je in de database opslaat. Ook stuur je deze hash mee in een linkje die je naar de gebruiker mailt.

Als de hash-overeenkomt, dan laat je de gebruikers een nieuw password instellen, en als dat gebeurt is, dan verwijder je weer die hash uit je database (waarmee het linkje niet meer zal werken).

Et voila....


Klikt simpel heb je een voorbeeldje van een scriptje dat ik me kan inbeelden met die link
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/12/2011 10:01:59
Quote Anchor link
wijzig_wachtwoord.php (aanroep met bijv. wijzig_wachtwoord?hash=7s67sd8af6sd8f6sd6s)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
if(isset($_GET['hash'])) {
    // hier verder met een controle of de hash klopt.
    // in dat geval: toon het wachtwoord wijzig scherm.

} else {
    echo "Er is geen hash meegegeven in de URL";
}

?>


Natuurlijk kan je ook voor alles één wachtwoord-pagina aanmaken i.p.v. het script over meerdere bestanden te verdelen, zoiets als:
wachtwoord_wijzigen.php?actie=aanvragen
wachtwoord_wijzigen.php?actie=aanpassen

Het is net wat je wilt...
Gewijzigd op 01/12/2011 10:05:03 door - Ariën -
 
Dirk Renes

Dirk Renes

06/12/2011 13:53:16
Quote Anchor link
Ik wil email en gebruikersnaam controleren of ze bij elkaar horen hoe ga ik dat doen?
op dit moment heb ik dit.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
<?php

ini_set('display_errors', 'On');
error_reporting(E_ALL);

include('inc/database.php');
function
createRandomPassword() {

    $chars = "abcdefghijkmnopqrstuvwxyz023456789?_%@";
    srand((double)microtime()*1000000);
    $i = 0;
    $pass = '' ;

    while ($i <= 7) {
        $num = rand() % 33;
        $tmp = substr($chars, $num, 1);
        $pass = $pass . $tmp;
        $i++;
    }


    return $pass;

}

$password = createrandompassword();



            
  if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST") {
  


      $gebr =  $_POST['gebruikersnaam'];
    $email = $_POST['email'];
    $nWachtwoord = (addslashes(sha1($password)));
    
    
        
  if(empty($gebr) || empty($email))
        {

            echo 'U bent iets vergeten in te vullen';
            
        }
else {
            
                $query1="UPDATE gebruikers SET wachtwoord='$nWachtwoord' WHERE gebruikersnaam='$gebr'";
                mysql_query($query1);
                mysql_close();
                
                $email_ontvanger = $email;
                                
                $naam_verzender = 'Support ';
                $email_verzender = '[email protected]';
            
                $onderwerp = '';
                $bericht_verzender = 'Wachtwoord:&nbsp;'.$password;
            
            
                $headers = "From: ".$naam_verzender." <".$email_verzender.">\r\n";
                $headers .= "MIME-Version: 1.0\r\n";
                $headers .= "Content-type: text/html; charset=iso-8859-1\r\n";
                $headers .= "Return-Path: Mail-Error <[email protected]\r\n";
                $headers .= "Reply-To: ".$naam_verzender." <".$email_verzender.">\r\n";
            
                    
                    $bericht = 'Uw wachtwoord is gereset.<br>';
                    
                    
                    $bericht .= "<br>".$bericht_verzender."<br>";
                    $bericht .='
                    <br>
                    <br>
                    <a href="link">Log in</a>
                    <br>
                    <br>
                    Met vriendelijke groet,<br>
                     Support
                    '
;
            
                    $bericht = ($bericht);
                    mail($email_ontvanger, $onderwerp, $bericht, $headers);
                    echo "er is een E-mail met een nieuw wachtwoord naar u toegestuurd. ";
                    header('refresh:2; url=./login.php');    

    }
}

                
                
    
  
  ?>
Gewijzigd op 06/12/2011 13:55:45 door Dirk Renes
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

06/12/2011 14:09:30
Quote Anchor link
Waarom onnodig variabelen aanmaken (zowel bij $_POST als op regel 49-55?
empty (b)lijkt geen juiste manier om te kijken of een variabele is gevuld.
Waar om is je controle of gebruiker en mailadres overeenkomen?
Mis beveiliging bij je update-query.
Mis foutafhandeling bij je query
Na header wordt volgens mij exit; geadviseerd.
Gebruik je ook nog een salt?
 
Dirk Renes

Dirk Renes

06/12/2011 14:12:34
Quote Anchor link
Obelix en Idefix op 06/12/2011 14:09:30:

Waar om is je controle of gebruiker en mailadres overeenkomen?


Hier wil ik graag antwoord op hoe ik dit het beste kan implementeren in mijns script en hoe.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

06/12/2011 14:46:04
Quote Anchor link
Maak een select query waarin je de voorwaarden meegeeft.
Er zijn twee mogelijkheden: of bestaat of bestaat niet.
Als bestaat volgt er 1 rij, anders bestaat de combinatie niet.
Als niet bestaat --> melding 'uw gegevens zijn onbekend'.
Als bestaat --> link sturen.
 
Dirk Renes

Dirk Renes

16/12/2011 14:31:41
Quote Anchor link
ik heb nu zoiets gemaakt alleen ik krijg een melding dat mijn gegevens niet overeenkomen als ze wel correct zijn. wie kan mij helpen

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
<?php
ini_set('display_errors', 'On');
error_reporting(E_ALL);

include('inc/database.php');
function
createRandomPassword() {

    $chars = "abcdefghijkmnopqrstuvwxyz023456789?_%@";
    srand((double)microtime()*1000000);
    $i = 0;
    $pass = '' ;

    while ($i <= 7) {
        $num = rand() % 33;
        $tmp = substr($chars, $num, 1);
        $pass = $pass . $tmp;
        $i++;
    }


    return $pass;

}

$password = createrandompassword();

            
  if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST") {
  


      $gebr =  $_POST['gebruikersnaam'];
    $email = $_POST['email'];
    $nWachtwoord = (addslashes(sha1($password)));
    
    
    
      if(empty($gebr) || empty($email))
        {

            echo 'U bent iets vergeten in te vullen';
        
        }
    
    
            $check = "SELECT * FROM gebruikers WHERE gebruikersnaam='$gebr' AND emailadres='$email'";
             $docheck = mysql_query($check) or die('FOUT: '.mysql_error());
    
                 if (mysql_num_rows($docheck) == 0) {
                
        
                        $query1="UPDATE gebruikers SET wachtwoord='$nWachtwoord' WHERE gebruikersnaam='$gebr'";
                        mysql_query($query1);
                        mysql_close();
                        
                        $email_ontvanger = $email;
                                        
                        $naam_verzender = '';
                        $email_verzender = '';
                    
                        $onderwerp = '';
                        $bericht_verzender = 'Wachtwoord:&nbsp;'.$password;
                    
                    
                        $headers = "From: ".$naam_verzender." <".$email_verzender.">\r\n";
                        $headers .= "MIME-Version: 1.0\r\n";
                        $headers .= "Content-type: text/html; charset=iso-8859-1\r\n";
                        $headers .= "Return-Path: Mail-Error <[email protected]>\r\n";
                        $headers .= "Reply-To: ".$naam_verzender." <".$email_verzender.">\r\n";
                    
                            
                            $bericht = 'Uw wachtwoord is gereset.<br>';
                            
                            
                            $bericht .= "<br>".$bericht_verzender."<br>";
                            $bericht .='
                            <br>
                            <br>

                            <br>
                            <br>
                            Met vriendelijke groet,<br>
                            
                            '
;
                    
                            $bericht = ($bericht);
                            mail($email_ontvanger, $onderwerp, $bericht, $headers);
                            echo "er is een E-mail met een nieuw wachtwoord naar u toegestuurd. ";
                            header('refresh:2; url=./login.php');    
                            exit;
                
                
                
            
        }

            else {
                echo 'U gegevens komen niet overeen met de gegevens in de database';
                
            }
        
  }

                
?>
Gewijzigd op 16/12/2011 15:10:31 door Dirk Renes
 
Erwin H

Erwin H

16/12/2011 14:50:14
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
 if(empty($gebr) || empty($email))
        {

            echo 'U bent iets vergeten in te vullen';
        
?>

Hier check je of de gegevens zijn ingevuld (waarbij je de POST variabele niet controleert of die bestaan dus je script zou al eerder over zijn nek kunnen zijn gegaan). Maar omdat er geen } achter staat, staat het hele volgende blok binnen het if statement. Dus je hele check op bestaande gegevens wordt alleen uitgevoerd als er gegevens ontbreken..... volgens mij klopt dat niet helemaal.
 
Dirk Renes

Dirk Renes

16/12/2011 15:03:07
Quote Anchor link
Erwin H op 16/12/2011 14:50:14:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
 if(empty($gebr) || empty($email))
        {

            echo 'U bent iets vergeten in te vullen';
        
?>

Hier check je of de gegevens zijn ingevuld (waarbij je de POST variabele niet controleert of die bestaan dus je script zou al eerder over zijn nek kunnen zijn gegaan). Maar omdat er geen } achter staat, staat het hele volgende blok binnen het if statement. Dus je hele check op bestaande gegevens wordt alleen uitgevoerd als er gegevens ontbreken..... volgens mij klopt dat niet helemaal.


Dit probleem is nu opgelost, die if staat nu los. nu krijg ik dus als ik niks invul dat de gegevens niet overeenkomen of leeg zijn.
 
Erwin H

Erwin H

16/12/2011 15:07:49
Quote Anchor link
Hoe is die if structuur nu opgebouwd dan?
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.