Wanneer wordt sessie cookie weggeschreven?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. 50% van jullie werkzaamheden is maatwerk en de overige 50% is

Bekijk vacature »

.NET Developer te Naarden

Bedrijfsomschrijving Voor mijn klant ben ik op zoek naar een .NET Developer om het huidige team te komen versterken. Deze organisatie bevindt zich in de logistieke sector, en zij hebben een eigen ERP systeem ontwikkeld dat zij inzetten ter optimalisatie van de logistieke processen van haar eindklanten. Deze organisatie bestaat inmiddels al ruim 20 jaar, waarbij zij een duidelijke missie hebben, namelijk: het werk van de eindklant makkelijker maken door de systemen die zij leveren. Ze werken over heel de wereld, wat deze organisatie een echte internationale speler maakt. Binnen de organisatie kenmerken ze zich door een dynamische en professionele

Bekijk vacature »

Starter/junior Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als starter/junior developer zul je direct begeleid worden door een senior uit het team. Het is van belang dat

Bekijk vacature »

C# Developer Research and Development - Delft

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Delft Vacature ID: 6307 Introductie C# Developer Research and Development - Delft - Onze klant is één van de meest innovatieve bedrijven in de region van Delft. Op dit moment zijn ze voor het innovatie centrum. In het innovatie centrum wordt gewerkt aan de nieuwste technieken voor navigatie software. R&D / C# / Pattern Recognition / Algorithms / 3d Data / DotNET Functieomschrijving Als C# Developer kom je te werken in een innovatief scrumteam. We ontwikkelen en door ontwikkelen de nieuwste technieken op het gebied van navigatie software. Deze software wordt onder andere

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Boskoop dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten.Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen

Bekijk vacature »

No-Code Betty Blocks ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving Wil jij de bedrijfsprocessen van klanten revolutionair digitaliseren en optimaliseren zonder beperkt te worden door programmeertalen? Kom werken bij een snelgroeiende en professionele organisatie met een gezonde dosis humor en veel vrijheid om jezelf te ontwikkelen. Als No-Code Betty Blocks ontwikkelaar werk je vanuit ons kantoor in het hart van Nederland, je thuiswerkplek of op locatie bij de klant. We faciliteren de juiste trainingen en ondersteuning zodat je een echte Betty Blocks expert wordt. Naast het werk zijn er bij ons bijzondere events, zoals een jaarlijkse zeildag, een zomerse barbecue en een knus kerstdiner om de grillige maanden door

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

In het kort Als C# .NET Core ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij een team met 12 programmeurs. Jullie zijn verantwoordelijk voor het huidige platform van deze organisatie. Als team werken jullie in tweewekelijkse sprints en starten jullie iedere dag met een stand-up. Jij werkt samen met jouw team aan het uitbreiden van het huidige platform door middel van nieuwe features. Daarnaast zorg jij er samen met jouw team voor dat het platform veilig is en gebruiken jullie de nieuwste technieken om deze veiligheid te waarborgen. Zo maken jullie gebruik van C# .NET, .NET Core, React, Azure, Kubernetes, ASP.NET, MVC. Jij gaat aan het werk in

Bekijk vacature »

Ervaren Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als ervaren developer zul je hiernaast ook andere developers assisteren en waar nodig de leiding nemen in het project.

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag bij een van onze klanten actief in de High Tech Industrie. Onze klanten zijn voornamelijk gelokaliseerd in de omgeving van Eindhoven. Wij zijn erg selectief als het gaat om de projecten die wij accepteren en richten ons dan ook alleen op innovatieve en complexe projecten. Omdat onze klanten voornamelijk gespecialiseerd zijn in de machinebouw, werk jij ook vaak dicht tegen de machines aan. Ons team bestaat momenteel uit Embedded engineers, IOT developers en Cloud engineers. Wij werken voornamelijk aan Microsoft projecten waar er gebruik wordt gemaakt van WPF, UWP, .NET Core

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Als junior .NET Developer lever je met jouw oplossingen direct een bijdrage aan de bedrijfsprocessen van de klanten. Werkzaamheden waar jij je zoal mee bezig houdt zijn; Het ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van de draaiende platforms van de klanten; Softwareontwikkeling middels C#, .NET; Klantcontact om de wensen te bespreken en uit te werken; Optimaliseren van de (huidige) bedrijfsprocessen; De IT-afdeling bestaat uit 30 personen verdeeld over 3 teams. Het team waar je in terecht komt bestaat uit ongeveer tien man. Het is een team wat bestaat uit betrokken collega’s, waar iedereen bereidt is om elkaar te

Bekijk vacature »

Junior Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Samenwerken in een team van 10 collega's; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als startende IT-professional kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven.

Bekijk vacature »

Grafisch vormgever

Standplaats: Maasland Aantal uren: 32 – 40 uur per week Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij een ambitieuze grafisch vormgever met een passie voor creativiteit en oog voor detail? Vind jij het daarnaast leuk om ook marketingactiviteiten op te pakken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Bedrijfsinformatie Westacc Group BV is het zusterbedrijf van HABA en specialiseert zich in (maatwerk) oplossingen voor (elektro) techniek en verlichting in de kampeerbranche. Zij produceren en assembleren onderdelen voor caravans, campers en boten. Voor een groot aantal caravan- en campermerken leveren wij producten als zekeringkasten, invoerdozen, acculaders, schakelmateriaal en verlichting. De producten

Bekijk vacature »

.NET Developer Shared Driving

Bedrijfsomschrijving Onze klant richt zich op het toegankelijker maken van steden, een fantastisch mooi streven. Hoe ze dat doen? Met eigen ontwikkelde software, waarmee vervoersmiddelen gedeeld kunnen worden. Deze inspirerende werkgever maakt een maatschappelijke impact en dat doen ze nu al zo'n 25 jaar! Het bedrijf is gevestigd in het centrum van Rotterdam en kent ongeveer zo'n 90 medewerkers. Het personeel is lekker gewoon gebleven! Iedereen kleedt zich zoals hij of zij dat zou willen en de sfeer is er erg fijn. Een leuke werkgever om voor te werken, en bovendien zijn er voor jou als Software Developer veel mooie

Bekijk vacature »

.NET Developer Medior Senior

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Herbruikbare componenten maken; Testen; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als .NET Developer kom jij terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als .NET Developer werk jij aan het ontwikkelen van verbeterde software voor

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 volgende »

Ellen P

Ellen P

16/12/2010 09:37:52
Quote Anchor link
Weet iemand wanneer de cookie met sessieID die veroorzaakt wordt door session_start weggeschreven wordt?
Ik krijg de indruk dat dit is aan het einde van het script waar de aanroep session_start() in staat.
Maar ik kan het niet helemaal helder krijgen.
 
PHP hulp

PHP hulp

12/05/2024 00:16:36
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

16/12/2010 09:41:45
Quote Anchor link
Ik denk zodra session_start() wordt aangeroepen. Waarom wil je dit precies weten?

(Ik vraag me eigenlijk af of een sessie cookie ALTIJD kan worden weggeschreven. Bijvoorbeeld als iemand z'n browser zo heeft ingesteld dat deze geen cookies accepteert...)
 
John D

John D

16/12/2010 10:00:34
Quote Anchor link
@Ozzie
Een cookie staat op de client, dus bij de gebruiker. Wordt geinitieerd met de functie setcookie: setcookie(name, value, expire, path, domain);
Een sessie staat op de server en is geen cookie. Een sessie wordt geinitieerd met session_start() en dit is dus geen cookie.
 
Ellen P

Ellen P

16/12/2010 10:02:34
Quote Anchor link
@ozzie PHP
Omdat ik bij eindigen van de sessie de rommel op wil ruimen.

Dat probeer ik met onderstaande opdrachten :
$_SESSION = array();
session_destroy();
if( isset($_COOKIE[session_name()]) ) {
//setcookie(session_name(),'',time()-42000,'/');
}

Maar ik krijg foutmeldingen dat de header al verzonden is voor de setcookie regel.
Dat ik die kan krijgen snap ik. Wat ik niet snap is dat ik die foutmelding bij een 1e run van het programma niet krijg. Nadat ik het 2 of meer keren achter elkaar run, krijg ik die foutmelding wel.

Daardoor krijg ik het idee dat het te maken heeft met het moment dat de cookie weggeschreven wordt.

En wat ik moet doen met browsers die geen cookies accepteert weet ik niet. Dan kan ik geen sessie onderhouden lijkt mij. Want dan is er geen herkenningsteken aan de kant van de browser.

Toevoeging op 16/12/2010 10:05:06:

Session_start() maakt een cookie met het sessie_Id aan. Anders weet kan de server toch nooit weten wie je bent? Maak maar eens een php script met alleen die functie. Ik zie dan in de browser de cookie met sessie_is
 
John D

John D

16/12/2010 10:11:16
Quote Anchor link
@Ellen
session_start() heeft niets met cookies te maken, sessions_start() opent een sessie bestand op de server en daarin kan je ook gegevens van pagina naar pagina transporteren.
Gewijzigd op 16/12/2010 10:13:28 door John D
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

16/12/2010 10:13:19
Quote Anchor link
@John D: ja maar als je zegt session_start wordt er toch automatisch een cookie geplaatst? Anders herkent de server de browser niet. Maar wat nu als mensen hun browser zo instellen dat deze geen cookies herkent?

@Ellen: ik eindig m'n sessie zo:

$_SESSION = array();
session_destroy();
session_start();
session_regenerate_id();
 
Ellen P

Ellen P

16/12/2010 10:16:58
Quote Anchor link
@Ozzie PHP
Waarom open je na afsluiten op het einde weer een nieuwe sessie?
(Cookie met sessie-ID kun je gewoon zien in je browser trouwens.)

Ik zoek dus nog steeds iemand die exact weet wanneer die cookie geplaatst wordt.
Gewijzigd op 16/12/2010 10:20:04 door Ellen P
 
John D

John D

16/12/2010 10:23:07
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 16/12/2010 10:13:19:
@John D: ja maar als je zegt session_start wordt er toch automatisch een cookie
@Ozzie, klopt maar dat is niet waar Ellen mee bezig is, lees haar tekst en dan zie je dat ze cookie en session door elkaar haalt.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

16/12/2010 10:30:32
Quote Anchor link
@John: oke, session_start() schrijft dus automatisch een cookie weg, maar wat als de gebruiker cookies geblokkeerd heeft? (of zijn sessie cookies daar van uitgezonderd?)
 
Ellen P

Ellen P

16/12/2010 10:32:06
Quote Anchor link
@John D. Wat haal ik door elkaar?
Wanneer ik een programma maak waarin alleen session_start() staat. Ik krijg dan een cookie onder de naam SESSID. (Naam kun je trouwens wijzigen met PHP-functies). In die Cookie staat het sessie-id.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

16/12/2010 10:33:23
Quote Anchor link
@Ellen: mijn manier start inderdaad weer een nieuwe sessie, maar die is dan leeg en het sessie id wordt ook meteen gewijzigd (ook in de cookie).
 
TJVB tvb

TJVB tvb

16/12/2010 10:34:20
Quote Anchor link
Ellen, waarom wil je dat cookie uitlezen?
Je kunt met: session_id het sessie id ophalen/instellen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

16/12/2010 10:35:18
Quote Anchor link
Volgens mij wil ze 'm niet uitlezen, maar deactiveren.
 
Ellen P

Ellen P

16/12/2010 10:43:04
Quote Anchor link
Ik wil iemand uitloggen, dus alles van de sessie verwijderen, deactiveren en rommel opruimen.

Maar in ieder geval graag antwoord op de vraag, wanneer wordt die cookie geplaatst. ? Exact wanneer.
Gewijzigd op 16/12/2010 10:44:29 door Ellen P
 
TJVB tvb

TJVB tvb

16/12/2010 10:43:51
Quote Anchor link
Ik denk dat je dan het beste gewoon naar session_destroy kunt kijken.
 
Ellen P

Ellen P

16/12/2010 10:45:32
Quote Anchor link
session_destroy verwijdert of deactiveert de cookie niet, en daar heb ik dus geen problemen mee.

Ik wil feitelijk graag weten wanneer die cookie geplaatst wordt. Ik krijg namelijk de indruk dat dit is aan het einde van een schript waarin sessie_start staat. Maar weet niet hoe ik dit zou moeten testen.
Gewijzigd op 16/12/2010 10:47:03 door Ellen P
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

16/12/2010 10:47:44
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 16/12/2010 10:33:23:
@Ellen: mijn manier start inderdaad weer een nieuwe sessie, maar die is dan leeg en het sessie id wordt ook meteen gewijzigd (ook in de cookie).

Alles van de cookie wordt hierdoor dus opgeruimd.

(Ben nog steeds benieuwd wat er gebeurt als iemand bewust cookies blokkeert overigens. Worden sessie cookies uitgezonderd?)
 
Ellen P

Ellen P

16/12/2010 10:49:44
Quote Anchor link
@ozzie,
Heb ik getest wanneer je cookies blokkeert, dan werkt je sessie_id niet, en kun je geen sessie opbouwen die herkent wordt. Dus is het mij volkomen onduidelijk hoe je dan een applicatie zou kunnen draaien die uit meerdere scripts bestaat.
 
John D

John D

16/12/2010 10:51:08
Quote Anchor link
Ellen P op 16/12/2010 10:43:04:
Maar in ieder geval graag antwoord op de vraag, wanneer wordt die cookie geplaatst. ? Exact wanneer.
Ik neem aan direct bij session_start() wordt het cookie met het sessionid geschreven. Voor het opruimen check dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
If you want to delete a session cookie, you can do it with this code:

<?php
  session_start();

  // many code

  $sessionName = session_name();
  $sessionCookie = session_get_cookie_params();

  session_destroy();

  setcookie($sessionName, false, $sessionCookie['lifetime'], $sessionCookie['path'], $sessionCookie['domain'], $sessionCookie['secure']);
 ?>


This works also well if the session cookie params or the session name were changed.
 
TJVB tvb

TJVB tvb

16/12/2010 10:56:22
Quote Anchor link
Je doet session_start, die maakt een cookie aan wat mee gaat in de header van het response.
Dit wordt in de browser gezet worden als de response ontvangen is. En stuurt de browser met de volgende request mee.

Je sessie kunnen ook werken zonder cookies, dan moet het via de url meegegeven worden. Dit wordt vaak niet toegestaan.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

16/12/2010 11:05:34
Quote Anchor link
Hoe kan ik in IE8 cookies blokkeren? Ik heb net het beveiligingsniveau op z'n allerhoogst ingesteld, maar sessie werkte nog steeds :-s
 

Pagina: 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.