Wanneer wordt sessie cookie weggeschreven?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Low Code Developer voor o.a. overheidsprojecten!

Bedrijfsomschrijving Wil jij ook behoren tot de specialist in Low Code? Dan zou ik zeker aanraden om verder te lezen. Deze organisatie is ooit opgericht door twee studenten en is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze werkgever met een groot aanzien op Low Code projecten. De sfeer is echter niet veranderd, er heerst een informele sfeer met een open deuren beleid, en hierin mag de eigen bar natuurlijk niet ontbreken. Momenteel maakt deze organisatie een flinke groei door en hier kan jij natuurlijk niet bij ontbreken. Daarom ben ik op zoek naar Low Code Developers met een degelijke technische achtergrond. Kennis

Bekijk vacature »

Front-end Developer - Juniorfunctie

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende baan als front-end developer, in een informele werksfeer, waar jij echt het verschil kan maken? Wil jij graag werken voor een bedrijf dat sportiviteit en een open communicatie, hoog in het vaandel heeft staan? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een klein bedrijf in Rijen dat gespecialiseerd is in het omzetten van digitale woningtekeningen naar managementinformatie, zijn wij per direct op zoek naar een allround front-end developer. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Ja gaat nauw samenwerken met de back-end developer. De database structuur is volledig gebouwd

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel verder en laat wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot aantal creatieve en ambitieuze ontwikkelaars. Ze

Bekijk vacature »

Leidinggevend Full Stack Developer

Hé jij, nieuwe Pinkcuber! Ga aan de slag bij Pinkcube, online leverancier van promotieartikelen! Een innovatieve organisatie waar extra stappen zetten voor klanten de normaalste zaak van de wereld is. Ambitieus zijn we ook. ‘Naoberschap’ staat bij Pinkcube hoog in het vaandel; we helpen elkaar en iedereen is welkom. Pinkcube is Great Place to Work Certified, erkend leerbedrijf, maatschappelijk betrokken partner van stichting Present en partner van CliniClowns. En misschien wel jouw nieuwe werkgever. Wij zoeken namelijk een enthousiaste: Leidinggevend Full Stack Developer (40 uur, medior/senior) Ben jij klaar om baanbrekende ideeën tot leven te brengen en deel uit te

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

Samen met het development team zorg je ervoor dat alle systemen achter de schermen vlekkeloos werken. Wat doe je als Medior C# Developer bij Coolblue? Als C# developer doe je regelmatig mee aan brainstormsessies over user experience, data en task flow met de UX Designer, Product Owner en Data Scientist in je team. Daarnaast schrijf je op zichzelf staande, consistente en testbare code die goed onderhoudbaar en toekomstbestendig is. Ook C# Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Werken met verschillende soorten data-opslag, zoals Oracle of AWS. Problemen oplossen

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Full stack developer Python, React

Functie Jij als full stack developer komt binnen onze Technology afdeling te werken. Deze bestaat momenteel uit 15 man. De stack waarmee wij werken is voornamelijk Python, Javascript, React en GraphQL. Binnen deze afdeling wordt er met multidisciplinaire teams gewerkt aan verschillende projecten. Projecten duren vaak langer dan 3 maanden en je bent van begin tot eind vaak betrokken. Naast dat je als full stack ontwikkelaar aan de slag gaat ben je ook Consultant. Dit betekent dat je ook klantcontact hebt in je rol en werkshops geeft. De verhouding tussen deze werkzaamheden zijn ongeveer 70% development en 30% consultancy. Een

Bekijk vacature »

Junior full stack developer

Functie Als full stack developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar start jij in een multidisciplinair team met 7 ontwikkelaars. Dit team is verdeeld onder Front-end ontwikkelaars en backend developers. De backend developers werken voornamelijk aan desktop applicaties in combinatie met backend systemen. Hier ga jij dus ook mee aan de slag! Hierbij wordt voornamelijk gebruik gemaakt van C# .NET, WPF, UWP, XAML en MVVM. WPF, UWP, .NET Core, Azure Devops en Entity Framework. WPF en UWP worden dan ook voornamelijk gebruikt voor de user interface van de desktop applicatie. Het development team is dan ook erg gedreven m.b.t. het ontwikkelen van vooruitstrevende en innovatieve horeca automatiseringsoplossingen.

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Applicatiebeheerder/ Ontwikkelaar

Dit ga je doen - Verantwoordelijkheid dragen voor het complexe applicatielandschap; - Schakelen met eindgebruikers en leveranciers; - Verdeling in werkzaamheden tussen dagelijks beheer ontwikkelen; - Het analyseren van de behoeften van gebruikers en het vertalen hiervan naar functionele specificaties voor de applicaties; - Actief bijdragen aan het leveren van passende oplossingen voor het applicatielandschap. Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de regio van Amsterdam is een van de meest toonaangevende mediaorganisaties in Nederland. Door de organisatiecultuur krijg jij veel ruimte om initiatief te nemen en zelfstandig aan het werk te gaan. Samen met het IT team zorg

Bekijk vacature »

Als Front-end developer samenwerken met de beste c

Functie Momenteel zijn we voor één van de projecten bij hun key partner, een voorloper in de energiesector, op zoek naar gedreven Front-end developers. Ze nemen de lead in dit project en werken uitsluitend met vooruitstrevende technologieën. Ze verwachten dat de technologie die hier wordt ontwikkeld uiteindelijk door veel meer grote corporates, in verschillende sectoren zal worden toegepast. Dit is dan ook een heel uitdagend project om aan mee te gaan werken. Het team bestaat o.a. uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

As a Senior PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible and you choach other colleagues on the hard and soft skills. How do I become a Senior PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Applicatie ontw

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: We verwachten van je, dat je: Brede ervaring hebt als JAVA-ontwikkelaar; Ervaring hebt met Agile/Scrum-werken en je thuis voelt in een Agile omgeving; Een aandeel levert aan het scrumproces en in de SAFe-releasetrain; Zelfstandig werkt in een scrumteam en intensief de samenwerking op zoekt met je directe collega’s en je omgeving; Ervaring meebrengt met het schattten en inplannen van taken tot en met het testen en demonstreren van de opgeleverde functionaliteit; Collega’s in je

Bekijk vacature »

Java (Java EE) Developer

In het kort Werken als Java developer betekent werken aan complexe IT projecten bij onder meer een internationaal containeroverslag bedrijf. Zo sturen we apparaten en eindgebruikers aan d.m.v. onze custom-made software oplossing, die dagelijkse vele duizenden containers verwerkt. Denk aan systemen die volautomatische kranen aansturen en op afstand bedienen, de volledige afhandeling van containernummerherkenning bij het laden en lossen van zeeschepen of het tonen van instructies aan de chauffeurs van ruim 300 straddle carriers. En dat allemaal redundant, robuust en in een dynamische 24/7 omgeving! Jij versterkt ons ontwikkelteam en gaat aan de slag met oa. Java i.c.m. Spring (Boot),

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 volgende »

Ellen P

Ellen P

16/12/2010 09:37:52
Quote Anchor link
Weet iemand wanneer de cookie met sessieID die veroorzaakt wordt door session_start weggeschreven wordt?
Ik krijg de indruk dat dit is aan het einde van het script waar de aanroep session_start() in staat.
Maar ik kan het niet helemaal helder krijgen.
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 05:53:45
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

16/12/2010 09:41:45
Quote Anchor link
Ik denk zodra session_start() wordt aangeroepen. Waarom wil je dit precies weten?

(Ik vraag me eigenlijk af of een sessie cookie ALTIJD kan worden weggeschreven. Bijvoorbeeld als iemand z'n browser zo heeft ingesteld dat deze geen cookies accepteert...)
 
John D

John D

16/12/2010 10:00:34
Quote Anchor link
@Ozzie
Een cookie staat op de client, dus bij de gebruiker. Wordt geinitieerd met de functie setcookie: setcookie(name, value, expire, path, domain);
Een sessie staat op de server en is geen cookie. Een sessie wordt geinitieerd met session_start() en dit is dus geen cookie.
 
Ellen P

Ellen P

16/12/2010 10:02:34
Quote Anchor link
@ozzie PHP
Omdat ik bij eindigen van de sessie de rommel op wil ruimen.

Dat probeer ik met onderstaande opdrachten :
$_SESSION = array();
session_destroy();
if( isset($_COOKIE[session_name()]) ) {
//setcookie(session_name(),'',time()-42000,'/');
}

Maar ik krijg foutmeldingen dat de header al verzonden is voor de setcookie regel.
Dat ik die kan krijgen snap ik. Wat ik niet snap is dat ik die foutmelding bij een 1e run van het programma niet krijg. Nadat ik het 2 of meer keren achter elkaar run, krijg ik die foutmelding wel.

Daardoor krijg ik het idee dat het te maken heeft met het moment dat de cookie weggeschreven wordt.

En wat ik moet doen met browsers die geen cookies accepteert weet ik niet. Dan kan ik geen sessie onderhouden lijkt mij. Want dan is er geen herkenningsteken aan de kant van de browser.

Toevoeging op 16/12/2010 10:05:06:

Session_start() maakt een cookie met het sessie_Id aan. Anders weet kan de server toch nooit weten wie je bent? Maak maar eens een php script met alleen die functie. Ik zie dan in de browser de cookie met sessie_is
 
John D

John D

16/12/2010 10:11:16
Quote Anchor link
@Ellen
session_start() heeft niets met cookies te maken, sessions_start() opent een sessie bestand op de server en daarin kan je ook gegevens van pagina naar pagina transporteren.
Gewijzigd op 16/12/2010 10:13:28 door John D
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

16/12/2010 10:13:19
Quote Anchor link
@John D: ja maar als je zegt session_start wordt er toch automatisch een cookie geplaatst? Anders herkent de server de browser niet. Maar wat nu als mensen hun browser zo instellen dat deze geen cookies herkent?

@Ellen: ik eindig m'n sessie zo:

$_SESSION = array();
session_destroy();
session_start();
session_regenerate_id();
 
Ellen P

Ellen P

16/12/2010 10:16:58
Quote Anchor link
@Ozzie PHP
Waarom open je na afsluiten op het einde weer een nieuwe sessie?
(Cookie met sessie-ID kun je gewoon zien in je browser trouwens.)

Ik zoek dus nog steeds iemand die exact weet wanneer die cookie geplaatst wordt.
Gewijzigd op 16/12/2010 10:20:04 door Ellen P
 
John D

John D

16/12/2010 10:23:07
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 16/12/2010 10:13:19:
@John D: ja maar als je zegt session_start wordt er toch automatisch een cookie
@Ozzie, klopt maar dat is niet waar Ellen mee bezig is, lees haar tekst en dan zie je dat ze cookie en session door elkaar haalt.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

16/12/2010 10:30:32
Quote Anchor link
@John: oke, session_start() schrijft dus automatisch een cookie weg, maar wat als de gebruiker cookies geblokkeerd heeft? (of zijn sessie cookies daar van uitgezonderd?)
 
Ellen P

Ellen P

16/12/2010 10:32:06
Quote Anchor link
@John D. Wat haal ik door elkaar?
Wanneer ik een programma maak waarin alleen session_start() staat. Ik krijg dan een cookie onder de naam SESSID. (Naam kun je trouwens wijzigen met PHP-functies). In die Cookie staat het sessie-id.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

16/12/2010 10:33:23
Quote Anchor link
@Ellen: mijn manier start inderdaad weer een nieuwe sessie, maar die is dan leeg en het sessie id wordt ook meteen gewijzigd (ook in de cookie).
 
TJVB tvb

TJVB tvb

16/12/2010 10:34:20
Quote Anchor link
Ellen, waarom wil je dat cookie uitlezen?
Je kunt met: session_id het sessie id ophalen/instellen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

16/12/2010 10:35:18
Quote Anchor link
Volgens mij wil ze 'm niet uitlezen, maar deactiveren.
 
Ellen P

Ellen P

16/12/2010 10:43:04
Quote Anchor link
Ik wil iemand uitloggen, dus alles van de sessie verwijderen, deactiveren en rommel opruimen.

Maar in ieder geval graag antwoord op de vraag, wanneer wordt die cookie geplaatst. ? Exact wanneer.
Gewijzigd op 16/12/2010 10:44:29 door Ellen P
 
TJVB tvb

TJVB tvb

16/12/2010 10:43:51
Quote Anchor link
Ik denk dat je dan het beste gewoon naar session_destroy kunt kijken.
 
Ellen P

Ellen P

16/12/2010 10:45:32
Quote Anchor link
session_destroy verwijdert of deactiveert de cookie niet, en daar heb ik dus geen problemen mee.

Ik wil feitelijk graag weten wanneer die cookie geplaatst wordt. Ik krijg namelijk de indruk dat dit is aan het einde van een schript waarin sessie_start staat. Maar weet niet hoe ik dit zou moeten testen.
Gewijzigd op 16/12/2010 10:47:03 door Ellen P
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

16/12/2010 10:47:44
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 16/12/2010 10:33:23:
@Ellen: mijn manier start inderdaad weer een nieuwe sessie, maar die is dan leeg en het sessie id wordt ook meteen gewijzigd (ook in de cookie).

Alles van de cookie wordt hierdoor dus opgeruimd.

(Ben nog steeds benieuwd wat er gebeurt als iemand bewust cookies blokkeert overigens. Worden sessie cookies uitgezonderd?)
 
Ellen P

Ellen P

16/12/2010 10:49:44
Quote Anchor link
@ozzie,
Heb ik getest wanneer je cookies blokkeert, dan werkt je sessie_id niet, en kun je geen sessie opbouwen die herkent wordt. Dus is het mij volkomen onduidelijk hoe je dan een applicatie zou kunnen draaien die uit meerdere scripts bestaat.
 
John D

John D

16/12/2010 10:51:08
Quote Anchor link
Ellen P op 16/12/2010 10:43:04:
Maar in ieder geval graag antwoord op de vraag, wanneer wordt die cookie geplaatst. ? Exact wanneer.
Ik neem aan direct bij session_start() wordt het cookie met het sessionid geschreven. Voor het opruimen check dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
If you want to delete a session cookie, you can do it with this code:

<?php
  session_start();

  // many code

  $sessionName = session_name();
  $sessionCookie = session_get_cookie_params();

  session_destroy();

  setcookie($sessionName, false, $sessionCookie['lifetime'], $sessionCookie['path'], $sessionCookie['domain'], $sessionCookie['secure']);
 ?>


This works also well if the session cookie params or the session name were changed.
 
TJVB tvb

TJVB tvb

16/12/2010 10:56:22
Quote Anchor link
Je doet session_start, die maakt een cookie aan wat mee gaat in de header van het response.
Dit wordt in de browser gezet worden als de response ontvangen is. En stuurt de browser met de volgende request mee.

Je sessie kunnen ook werken zonder cookies, dan moet het via de url meegegeven worden. Dit wordt vaak niet toegestaan.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

16/12/2010 11:05:34
Quote Anchor link
Hoe kan ik in IE8 cookies blokkeren? Ik heb net het beveiligingsniveau op z'n allerhoogst ingesteld, maar sessie werkte nog steeds :-s
 

Pagina: 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.