Wanneer wordt sessie cookie weggeschreven?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van logistieke software in omgeving Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL database developer. Je gaat werken aan uitdagende, complexe projecten. Iedere klant/project betekent maatwerk in de database. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je bent verantwoordelijk voor de gehele ontwikkelstraat. Van architectuur tot ontwikkeling Je gaat je bezig houden met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases. Je gebruikt hiervoor T-SQL als programmeer laag. Je begeleidt als lead developer de projecten bij klanten van A – Z. Je sluit aan bij meetings met klanten,

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Amersfoort gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer Consultancy

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

HBO startersfunctie .NET Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben je in januari 2023 klaar met je HBO opleiding en zoek je een mooie uitdaging? Wacht niet langer en solliciteer direct! Voor een familiebedrijf in de regio van Boxtel ben ik op zoek naar een C#.NET Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de (door)ontwikkeling van de maatwerksoftware projecten en gaat ook nieuwe software bouwen, middels de Microsoft-stack. Het bedrijf maakt gebruik van de volgende technieken: C# & ASP.NET; MVC; MS SQL; Entity Framework; Je krijgt hier veel tijd om te leren en eventueel door te groeien en het

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van (mobiele) internettoepassingen; Ontwikkelen en onderhouden van Microservices; Ontwerpen en optimaliseren van databases; Identificeren van nieuwe trends/ontwikkelingen binnen de branche. Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt zich op het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten aan alle hun klanten. De organisatie telt circa 4.000 medewerkers in meer dan 10 verschillende landen. Momenteel is de organisatie op zoek naar een Software Developer wilt meewerken aan het

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een gewaardeerde werkgever in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om

Bekijk vacature »

C# .NET developer voor innovatieve applicaties gez

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever houdt zich al ruim 20 jaar bezig met het ontwikkelen van innovatieve software en dat willen ze graag nog lang doorzetten. En dat merk je ook als je als .NET developer hier aan de slag gaat. De applicaties worden continu doorontwikkeld met altijd als uitgangspunt dat zowel de kwaliteit als het gebruikersgemak van hoog niveau is. Het bedrijf telt inmiddels ruim 25 medewerkers waarvan meer dan de helft op de development afdeling werken. Meer weten over deze werkgever? Mail naar [email protected] of bel 0657578548 Functieomschrijving Je komt te werken in een Scrum team met andere .NET developers

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Cobol Applicati

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 7 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: In de applicatie ETM zijn nu de inningsvoorzieningen voor ongeveer 25 aangifte- en aanslagmiddelen opgenomen. ETM is een extern aangeschafte service en het huidige contract met leverancier Oracle loopt af op 31-12-2022. Het programma uitfaseren ETM heeft als doel om vervanging te realiseren waarmee alle nu in gebruik zijnde ETM ondersteuning wordt overgenomen in nieuwe Inningsvoorzieningen om de continuïteit van de inningsprocessen te waarborgen. Eén van de inningsvoorzieningen die voor het einde van 31-12-2022

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een enthousiaste PHP / Symfony Developer. Een ambitieus persoon die het gemotiveerde development team komt versterken met het realiseren van nieuwe en complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor professionele groei? Dit ga je doen: Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Dit ga je doen Jouw taken als Senior Java Developer zijn: Het maken van strategische keuzes omtrent de nieuwbouw van applicaties; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java FX, JDBC, SQL, REST, Jax-RS, JSON, Maven, JUnit en Spring (boot)); Reviewen van code en feedback geven op collega developers; Analyseren en oplossen van bugs/incidenten door het onderlinge verband te kunnen leggen van verschillende losstaande systemen. Hier ga je werken Het bedrijf waar je als Senior Java Developer komt te werken staat internationaal bekend om het testen van bodemstructuren door middel van echotechnieken en beeldherkenning.

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail; Verantwoordelijk voor de front-end werkzaamheden; Naast de front-end werk je ook aan de backend. Hier ga je werken Als Full Stack Developer komt je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development

Bekijk vacature »

Java Programmeur

Functie Heb jij altijd al samen willen werken met ervaren java ontwikkelaars dan hebben wij hier de ultieme kans voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving van Naaldwijk zijn wij op zoek naar uitbreiding van het vaste ontwikkel team. Je zult je hier voornamelijk bezig gaan houden met; Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren, hier wordt je diep in betrokken; Samen met consultants sluit je aan bij gesprekken met klanten, voor alle projecten; Je schakelt veel met consultants, wat is de behoefte van de klant? Hoe kan je hierop integreren?; Het framework moet naar de Cloud gebracht worden, je wordt betrokken bij

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 volgende »

Ellen P

Ellen P

16/12/2010 09:37:52
Quote Anchor link
Weet iemand wanneer de cookie met sessieID die veroorzaakt wordt door session_start weggeschreven wordt?
Ik krijg de indruk dat dit is aan het einde van het script waar de aanroep session_start() in staat.
Maar ik kan het niet helemaal helder krijgen.
 
PHP hulp

PHP hulp

11/05/2024 15:40:58
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

16/12/2010 09:41:45
Quote Anchor link
Ik denk zodra session_start() wordt aangeroepen. Waarom wil je dit precies weten?

(Ik vraag me eigenlijk af of een sessie cookie ALTIJD kan worden weggeschreven. Bijvoorbeeld als iemand z'n browser zo heeft ingesteld dat deze geen cookies accepteert...)
 
John D

John D

16/12/2010 10:00:34
Quote Anchor link
@Ozzie
Een cookie staat op de client, dus bij de gebruiker. Wordt geinitieerd met de functie setcookie: setcookie(name, value, expire, path, domain);
Een sessie staat op de server en is geen cookie. Een sessie wordt geinitieerd met session_start() en dit is dus geen cookie.
 
Ellen P

Ellen P

16/12/2010 10:02:34
Quote Anchor link
@ozzie PHP
Omdat ik bij eindigen van de sessie de rommel op wil ruimen.

Dat probeer ik met onderstaande opdrachten :
$_SESSION = array();
session_destroy();
if( isset($_COOKIE[session_name()]) ) {
//setcookie(session_name(),'',time()-42000,'/');
}

Maar ik krijg foutmeldingen dat de header al verzonden is voor de setcookie regel.
Dat ik die kan krijgen snap ik. Wat ik niet snap is dat ik die foutmelding bij een 1e run van het programma niet krijg. Nadat ik het 2 of meer keren achter elkaar run, krijg ik die foutmelding wel.

Daardoor krijg ik het idee dat het te maken heeft met het moment dat de cookie weggeschreven wordt.

En wat ik moet doen met browsers die geen cookies accepteert weet ik niet. Dan kan ik geen sessie onderhouden lijkt mij. Want dan is er geen herkenningsteken aan de kant van de browser.

Toevoeging op 16/12/2010 10:05:06:

Session_start() maakt een cookie met het sessie_Id aan. Anders weet kan de server toch nooit weten wie je bent? Maak maar eens een php script met alleen die functie. Ik zie dan in de browser de cookie met sessie_is
 
John D

John D

16/12/2010 10:11:16
Quote Anchor link
@Ellen
session_start() heeft niets met cookies te maken, sessions_start() opent een sessie bestand op de server en daarin kan je ook gegevens van pagina naar pagina transporteren.
Gewijzigd op 16/12/2010 10:13:28 door John D
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

16/12/2010 10:13:19
Quote Anchor link
@John D: ja maar als je zegt session_start wordt er toch automatisch een cookie geplaatst? Anders herkent de server de browser niet. Maar wat nu als mensen hun browser zo instellen dat deze geen cookies herkent?

@Ellen: ik eindig m'n sessie zo:

$_SESSION = array();
session_destroy();
session_start();
session_regenerate_id();
 
Ellen P

Ellen P

16/12/2010 10:16:58
Quote Anchor link
@Ozzie PHP
Waarom open je na afsluiten op het einde weer een nieuwe sessie?
(Cookie met sessie-ID kun je gewoon zien in je browser trouwens.)

Ik zoek dus nog steeds iemand die exact weet wanneer die cookie geplaatst wordt.
Gewijzigd op 16/12/2010 10:20:04 door Ellen P
 
John D

John D

16/12/2010 10:23:07
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 16/12/2010 10:13:19:
@John D: ja maar als je zegt session_start wordt er toch automatisch een cookie
@Ozzie, klopt maar dat is niet waar Ellen mee bezig is, lees haar tekst en dan zie je dat ze cookie en session door elkaar haalt.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

16/12/2010 10:30:32
Quote Anchor link
@John: oke, session_start() schrijft dus automatisch een cookie weg, maar wat als de gebruiker cookies geblokkeerd heeft? (of zijn sessie cookies daar van uitgezonderd?)
 
Ellen P

Ellen P

16/12/2010 10:32:06
Quote Anchor link
@John D. Wat haal ik door elkaar?
Wanneer ik een programma maak waarin alleen session_start() staat. Ik krijg dan een cookie onder de naam SESSID. (Naam kun je trouwens wijzigen met PHP-functies). In die Cookie staat het sessie-id.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

16/12/2010 10:33:23
Quote Anchor link
@Ellen: mijn manier start inderdaad weer een nieuwe sessie, maar die is dan leeg en het sessie id wordt ook meteen gewijzigd (ook in de cookie).
 
TJVB tvb

TJVB tvb

16/12/2010 10:34:20
Quote Anchor link
Ellen, waarom wil je dat cookie uitlezen?
Je kunt met: session_id het sessie id ophalen/instellen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

16/12/2010 10:35:18
Quote Anchor link
Volgens mij wil ze 'm niet uitlezen, maar deactiveren.
 
Ellen P

Ellen P

16/12/2010 10:43:04
Quote Anchor link
Ik wil iemand uitloggen, dus alles van de sessie verwijderen, deactiveren en rommel opruimen.

Maar in ieder geval graag antwoord op de vraag, wanneer wordt die cookie geplaatst. ? Exact wanneer.
Gewijzigd op 16/12/2010 10:44:29 door Ellen P
 
TJVB tvb

TJVB tvb

16/12/2010 10:43:51
Quote Anchor link
Ik denk dat je dan het beste gewoon naar session_destroy kunt kijken.
 
Ellen P

Ellen P

16/12/2010 10:45:32
Quote Anchor link
session_destroy verwijdert of deactiveert de cookie niet, en daar heb ik dus geen problemen mee.

Ik wil feitelijk graag weten wanneer die cookie geplaatst wordt. Ik krijg namelijk de indruk dat dit is aan het einde van een schript waarin sessie_start staat. Maar weet niet hoe ik dit zou moeten testen.
Gewijzigd op 16/12/2010 10:47:03 door Ellen P
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

16/12/2010 10:47:44
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 16/12/2010 10:33:23:
@Ellen: mijn manier start inderdaad weer een nieuwe sessie, maar die is dan leeg en het sessie id wordt ook meteen gewijzigd (ook in de cookie).

Alles van de cookie wordt hierdoor dus opgeruimd.

(Ben nog steeds benieuwd wat er gebeurt als iemand bewust cookies blokkeert overigens. Worden sessie cookies uitgezonderd?)
 
Ellen P

Ellen P

16/12/2010 10:49:44
Quote Anchor link
@ozzie,
Heb ik getest wanneer je cookies blokkeert, dan werkt je sessie_id niet, en kun je geen sessie opbouwen die herkent wordt. Dus is het mij volkomen onduidelijk hoe je dan een applicatie zou kunnen draaien die uit meerdere scripts bestaat.
 
John D

John D

16/12/2010 10:51:08
Quote Anchor link
Ellen P op 16/12/2010 10:43:04:
Maar in ieder geval graag antwoord op de vraag, wanneer wordt die cookie geplaatst. ? Exact wanneer.
Ik neem aan direct bij session_start() wordt het cookie met het sessionid geschreven. Voor het opruimen check dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
If you want to delete a session cookie, you can do it with this code:

<?php
  session_start();

  // many code

  $sessionName = session_name();
  $sessionCookie = session_get_cookie_params();

  session_destroy();

  setcookie($sessionName, false, $sessionCookie['lifetime'], $sessionCookie['path'], $sessionCookie['domain'], $sessionCookie['secure']);
 ?>


This works also well if the session cookie params or the session name were changed.
 
TJVB tvb

TJVB tvb

16/12/2010 10:56:22
Quote Anchor link
Je doet session_start, die maakt een cookie aan wat mee gaat in de header van het response.
Dit wordt in de browser gezet worden als de response ontvangen is. En stuurt de browser met de volgende request mee.

Je sessie kunnen ook werken zonder cookies, dan moet het via de url meegegeven worden. Dit wordt vaak niet toegestaan.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

16/12/2010 11:05:34
Quote Anchor link
Hoe kan ik in IE8 cookies blokkeren? Ik heb net het beveiligingsniveau op z'n allerhoogst ingesteld, maar sessie werkte nog steeds :-s
 

Pagina: 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.