wazig probleem met display:block;

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Martijn

martijn

11/09/2008 18:45:00
Quote Anchor link
Hey,

ik heb een knopje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<a href="?add_cat" class="knopje">Add new category.</a>


en een CSS code-tje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
a.knopje{
color: #ffffff;    
display:block;
text-decoration: none;
padding: 0px 5px 0px 5px;
margin: 5px 0px 5px 0px;
background-color:    #ff9c00;
border: 1px solid #9e5600;
}a.knopje:hover{
background-color: #636363;
color: #ff9c00;
}


Nu stretcht dit knopje zich tot de volledige breedte van mijn container. Ik zie volgens mij nergens width:100%; Staan. Ik heb al vaker knopjes zo gemaakt maar dit nog nooit meegemaakt. Iemand enig idee?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 05:43:55
 
Martijn B

Martijn B

11/09/2008 18:47:00
Quote Anchor link
block element zijn altijd 100% breed.
Je zult het linkje een breedte moeten geven.
 
Niek Weevers

Niek Weevers

11/09/2008 19:52:00
Quote Anchor link
Geen display: block meegeven. Alleen de margin zal dan niet werken
 
Mitchell

Mitchell

11/09/2008 20:29:00
Quote Anchor link
Een float mee geven?
 
Robert Deiman

Robert Deiman

11/09/2008 23:10:00
Quote Anchor link
Geef gewoon een breedte op, dat moet prima werken, het leuke is dan dat je alle knoppen even breedt krijgt ;)
 
Niek Weevers

Niek Weevers

12/09/2008 08:15:00
Quote Anchor link
Nadeel bij breedte opgeven is dat het niet lekker werkt met tekstvergroting.
ps een float meegeven heeft helemaal geen zin
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Niek Weevers
 
Tamara

Tamara

12/09/2008 08:53:00
Quote Anchor link
misschien de link in een div zetten, en die div een padding meegeven ofzo?
 
Niek Weevers

Niek Weevers

12/09/2008 09:38:00
Quote Anchor link
Nee, dat is niet nodig. Een a tag kun je gewoon een padding meegeven, ook al is hij een inline element.
Als je er een div omheen zet, los je niks op van het probleem van de TopicStarter. Dan heb je alsnog een block-element.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

12/09/2008 09:38:00
Quote Anchor link
En een display:inline-block?
 
Tamara

Tamara

12/09/2008 09:39:00
Quote Anchor link
ik bedoel dat als je het blok element weghaalt, er dan een div omzetten.
 
Niek Weevers

Niek Weevers

12/09/2008 09:40:00
Quote Anchor link
Heeft hetzelfde effect als een display: block meegeven aan de a-tag.
Alleen je hebt wat meer code.

@Robert, ik heb dat ook wel eens gebruikt, maar is dat wel crossbrowser ondersteund?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.