Website(s) koppelen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior Low-code ontwikkelaar gezocht omgeving Arnh

Bedrijfsomschrijving Wij zijn een dynamisch IT-bedrijf dat zich richt op het stroomlijnen van bedrijfsprocessen en het creëren van ondersteunende applicaties. Onze kracht ligt in het combineren van zakelijk inzicht met IT-expertise via gestroomlijnde procesontwerpen en wendbare applicatieontwikkeling met behulp van Low-code technologieën. Als jonge professional krijg je de kans om samen te werken met een team van 15 deskundige collega's, verspreid over nationale en internationale locaties. We bieden je een leerzame omgeving waar je je vaardigheden kunt ontwikkelen en groeien in je rol als Low-code ontwikkelaar. Word jij onze nieuwe Junior Low-code Ontwikkelaar (OutSystems)? Versterk ons team en draag bij

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

Starter/junior PHP developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een junior PHP developer om het team te versterken. Als back-end developer bouw je de enterprise software die hun bedrijf helpt bij haar primaire processen. Afhankelijk van de omvang van het project werk je in een klein team aan een project. Ze hebben dagelijkse stand-ups en elke twee weken een scrumsessie, begeleid door de Scrum Master, waar je je ideeën kunt presenteren en samen met de Product Owner kunt werken aan het beste product. Ze vertrouwen enorm op hun eigen bedrijfssoftware. Dit geeft hun een groot voordeel ten opzichte van hun concurrentie. Zo

Bekijk vacature »

Junior/medior Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij als ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor veel van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van maatwerk features en applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. Jij als full stack developer zult dus

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Wordt jij de nieuwe Front end specialist / developer? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel binnen als

Bekijk vacature »

C++ Developer

Functieomschrijving Ben jij als software engineer toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor het maken van de procesbesturingsoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Ontwerpen, programmeren en testen van productaanpassingen; Implementeren van nieuwe productreleases in de projectteams; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden,

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie As a .NET developer you start in a driven and diverse development team. Your team consists of 16 IT professionals, including 7 software engineers. Because your new employer is internationally active, there are also international IT professionals working in the IT department. As a result, the official language is English. As a team you are responsible for a new Cloud Native product. This product runs entirely in Azure with a Progress Database and various Azure Functions. In addition, this product has a JS front-end, a REST API system and a layer in C # .NET. The idea is therefore

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP Developer ga jij aan de slag met uitdagende software projecten. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Deze software bouw je vooral in PHP en specifiek Laravel. Dit framework kent dus geen geheimen voor jou. De software die jij gaat ontwikkelen is heel divers, van urenregistratiesystemen tot compleet geautomatiseerde tools. In deze veelzijdige functie ga jij je zeker niet vervelen, elke dag bestaat weer uit nieuwe uitdagingen. Bedrijfsprofiel Deze

Bekijk vacature »

Team Lead/ Lead developer gezocht (Hands-on, PHP,

Functie Als Team Lead ben je de leider van één van de ontwikkelteams binnen de organisatie. Je leidt als lead developer een goed draaiend team dat werkt aan complexe en duurzame applicaties en API’s. Vanuit je kennis en ervaring ben je in staat het grote plaatje te blijven overzien, en kritisch mee te denken over bijvoorbeeld de architectuur, maar ook de algehele aanpak binnen het project. Je laat je team niet alleen technisch goed functioneren maar ben ook betrokken bij het menselijke aspect. Zo weet jij je collega’s te motiveren en begeleiden in hun dagelijkse werk. Buiten het team ben

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale aspecten van Coolblue. Wat doe je als Junior PHP Developer bij Coolblue? Als Junior PHP Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen om te groeien als Junior Developer. Op dat moment komt je wil om steeds te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te kunnen maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan ook goed

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Senior Mobile Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Mobile Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Web Developer

Bedrijfsomschrijving ENGIE Nederland is onderdeel van de beursgenoteerde ENGIE Groep. ENGIE is actief in 70 landen, met wereldwijd 150.000 medewerkers. Als groep is het de missie om bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld. ENGIE Energie biedt energiediensten aan particulieren en grootzakelijk en gaat de uitdagingen van de energietransitie aan door het beschikbaar maken van duurzame energie, het streven de klimaatverandering tot een minimum te beperken, leveringszekerheid te bieden en zorg te dragen voor een verantwoord gebruik van de beschikbare resources. ENGIE Energie investeert daarom in hernieuwbare energiebronnen zoals zon, wind en bio-gas. Functieomschrijving Heb jij veel ervaring

Bekijk vacature »

Oracle Apex Developer

Dit ga je doen Jouw taken bestaan uit: Het bouwen maatwerk Oracle applicaties voor Europese business units; Het implementeren van de nieuwste technieken om te blijven innoveren; Actief meedenken en aandragen van verbetervoorstellen. Hier ga je werken Deze organisatie in de regio Veenendaal is een van wereld grootste retailers met ruim 16.000 winkels in 27 markten en jaarlijks ruim 5,3 miljard klanten die winkelen bij een van hun welbekende retailmerken. Binnen de organisatie is er een IT Group actief die dient als IT Service Provider voor de hele organisatie en waar dagelijks IT'ers werken aan state-of-the-art IT oplossingen. Dit doen

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

PHP Scripter

PHP Scripter

18/08/2011 19:24:04
Quote Anchor link
Op dit moment run ik een succesvol systeem wat al meerdere malen verkocht is aan Trainers. Dit systeem is gebaseerd op PHP en MySQL, helaas nog niet in OOP, maar daar ga ik binnenkort aan beginnen.

Nu zit ik met het volgende in de maag; Elke keer als ik een update uitbreng op het systeem, wat soms meerdere keren per week gebeurd, moet ik dat naar alle FTP servers uploaden op de server waar de websites staan. Alle domeinnamen en webruimte is eigen beheer en kunnen de klanten ook niet bij.

Nu ben ik opzoek naar een alternatief hiervoor. Ik zou natuurlijk een update systeem kunnen aanbrengen waarbij de klanten een melding krijgen in het CMS systeem dat er een update beschikbaar is, en deze kunnen downloaden. Alle websites zijn identiek qua werking dus alle bestanden zijn ook hetzelfde.

Of ik ga iets ontwerpen waarbij ik alle bestanden op één FTP en in één Database kan zetten en dat de andere websites dus alleen een domeinnaam nodig hebben of één pagina voor de verwerking. In de Database kan dan worden aangegeven wat bij welke website hoort. Een algemene tabel met alle websites inclusief een ID. Dit lijkt mij een mooi oplossing? Maar is dat haalbaar?

Als één server de database afhandelingen niet kan verwerken kan er eventueel worden gekeken naar het bijvoegen van loadbalancers.

Ik hoop dat er hier mensen zijn die met mij mee willen denken voor een oplossing. Sowieso ga ik vanavond even wat dingen op papier zetten en het e.e.a. uitproberen.

Alvast bedankt en nog een fijne avond! ;-)
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 09:20:27
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

18/08/2011 19:37:24
Quote Anchor link
Ik denk niet dat mogelijke klanten er blij mee zullen zijn dat ze afhankelijk zijn van jouw server om hun systeem te laten draaien. Ik zou het bij een update-knop houden in het beheerderspaneel.
 
PHP Scripter

PHP Scripter

18/08/2011 19:45:44
Quote Anchor link
Hoe bedoel je dat precies? Elke website is toch afhankelijk van een of meerdere servers? Wil je dat beter uitleggen?
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

18/08/2011 20:15:30
Quote Anchor link
Als jij alle systemen op een FTP-server/database laat draaien, en de klanten het systeem aanschaffen. Dan zijn de klanten afhankelijk van jouw server. Ik kan me heel goed voorstellen dat klanten liever afhankelijk zijn van een eigen server, die als jij bijvoorbeeld failliet zou gaan blijft draaien.
 
PHP Scripter

PHP Scripter

18/08/2011 20:46:00
Quote Anchor link
De keuze om alles op eigen servers te draaien willen de klanten ook graag. Ze willen er geen omkijk naar hebben. Ik registreer het domein en beheer de website, hun doen de rest. Het is en blijft voorlopig nog een hobby-project met kleine inkomsten.

Ik ben nu bezig om een klein licentie systeem te bouwen, zodat ik straks alleen een index file in de root van de domeinen hoef te zetten.

Als er nog andere gebruikers zijn die eventueel ideeën hebben, graag!
 
Fabian M

Fabian M

19/08/2011 13:22:33
Quote Anchor link
Bij Admin paneel (Als je die hebt) kun je een update knop maken, die een xml bestandje ophaalt waarin alle updates staan. Dan gaat hij de updates downloaden en toepassen.
 
Niels K

Niels K

19/08/2011 19:33:59
Quote Anchor link
Ik zou toch voor de optie gaan om het CMS op één server neer te zetten.
Je moet dan een CMS opzetten waaraan je meerdere clients kan toevoegen en per client het CMS kan configureren.
 
Roel -

Roel -

20/08/2011 00:22:17
Quote Anchor link
Ik ben het met Niels eens; zo kun je alles in één keer bijwerken.
Het is waarschijnlijk wel een redelijke klus, maar het gemak loont. :-)
 
Write Down

Write Down

20/08/2011 00:29:09
Quote Anchor link
Ik weet het nog niet zo... Gelijk welke optie, het is sowieso wat werk. Maar stel dat je alles centraliseert naar jouw server, dan zit je weer vast. Stel dat je dan later je code wilt verkopen met een single-licentie etc, dan moet je eigenlijk weer een deel gaan ombouwen om niet in te boeten qua efficiëntie. Dan zou ik toch eerder voor een automatische downloader gaan.

(Misschien is het zelf volledig te automatiseren met een cronjob? Download bestanden van jouw server --> uitpakken & overschrijven #klaar)
 
PHP Scripter

PHP Scripter

20/08/2011 21:47:25
Quote Anchor link
Bedankt voor alle reacties!

Ik wil toch alles op een centrale server houden. Ik heb het e.e.a. getest met een licentie controller, en dat werkt op zich leuk. Ik plaats alleen een index op de desbetreffende website en, door middel van nu nog 'file_get_contents', of de website een geldige licentie heeft.

Ik moet nog eens goed nadenken hoe ik dit wil gaan realiseren, want ik wil alles via het web laten werken, dus geen gewijzigde apache files en custom configuraties. Als je snapt wat ik bedoel.

Ik heb de server lopen op host.mijnwebsite.nl, en hier wordt ook de licentie gecheckt. Zoals ik hierboven ook al aangaf, via de 'file_get_contents' functie, er wordt een POST header meegestuurd via 'stream_context_create'.

Het ontwerp van het CMS en systeem zelf is geen probleem. Het systeem is er al, dan wel niet OOP. Daarom ga ik nu beginnen met het schrijven van een simpel Framework en deze steeds uitbreiden, speciaal voor dit project. Dat is dus ook het voordeel van alles op één server, klanten krijgen niet continu updates te verwerken maar krijgen het eventueel door via de mail. Vindt ik toch een stuk professioneler.

Niels, ik ga inderdaad een multi-client CMS ontwerpen. Met in de toekomst modules en plug-ins die klanten zelf kunnen in- of uitschakelen.

Roel, ook bedankt voor jouw reactie!

Write Down, het zal nooit voorkomen dat dit systeem verkocht gaat worden onder een single-licentie. Ik neem aan dat je hiermee bedoeld dat klanten het systeem zelf hosten en via één licentie werken?

Bedankt voor de reacties! En blijf reageren ;-)
 
PHP Scripter

PHP Scripter

21/08/2011 23:04:22
Quote Anchor link
Bumpje ;)
 
Write Down

Write Down

21/08/2011 23:19:50
Quote Anchor link
Dan kan je het inderdaad beter centraliseren. Maar geef je je klanten een FTP-login? Indien niet dan zou je je licentie systeem ook wat kunnen vereenvoudigen.

Wat je zegt van professioneler, dat zou ik nog niet durven zeggen. Voor het gamepanel dat ik bv huur, wordt de update automatisch uitgevoerd door een cron-job, 's nachts om 3h zodanig er niemand wat van merkt. Dat vind ik eigenlijk ook wel professioneel.
 
Pim -

Pim -

22/08/2011 00:51:56
Quote Anchor link
Je kan toch ook gewoon een CLI scriptje maken dat je lokaal draait ('s nachts) en dat geautomatiseerd via FTP alle servers update? Dat zou makkelijk zijn om te maken en nog makkelijker om te updaten. (Phar is dan ook leuk)

Als je meerdere CMSen op 1 server draait, kan je twee problemen krijgen:

1 site gehackt -> alle sites gehackt

Als er een site veel meer bezoekers krijgt dan een andere (niet onwaarschijnlijk), kan de snelheid van de minder bezochte site er alsnog onder lijden.
 
PHP Scripter

PHP Scripter

22/08/2011 01:12:03
Quote Anchor link
Beste, bedankt voor de recties.

Write Down, hoe zou ik dat simpeler kunnen doen? Ik wil alle licenties opslaan in de databse en in het CMS aan de klant tonen hoelang de licentie nog geldig is.

Pim, je hebt inderdaad een punt daarop. Maar daar moet je je ook tegen beschermen, het systeem laten testen en over alles goed nadenken. Sowieso ga ik een iets geadvanceerder login methode gebruiken met o.a. Captcha. En voor je opmerking over de snelheid; dit zal wel meevallen, helemaal als er straks Loadbalancers bijkomen voor Apache en MySQL. En hacken is tegenwoordig toch wel te voorkomen met de juiste beveiliging?

Ook ga ik nog even onderzoeken, morgen, hoe ik de websites ga 'koppelen' op basis van de urls. Want elk domein moet wel zijn eigen urls hebben: gewoon phphulp.nl/faq/id/24 en google.nl/faq/id/24 i.p.v. mijnwebsite.nl/websiteid/10024/faq/id/24. Snapje? Heb al wat ideeën daarover. Morgen even op papier zetten.

Tips en trucs zijn welkom!
 
The Force

The Force

22/08/2011 02:12:14
Quote Anchor link
Een nadeel van een CLI script om de FTP te updaten is dat als je de database aanpast dat je dat dan alsnog handmatig overal moet doen. Weet niet of dat een probleem kan zijn. Verder is het mij om het even.

CAPTCHA's zou ik niet gebruiken. Zie http://coding.smashingmagazine.com/2011/03/04/in-search-of-the-perfect-captcha/ voor uitleg waarom en voor alternatieven.
 
Pieter van Linschoten

Pieter van Linschoten

22/08/2011 11:51:17
Quote Anchor link
Databases vergelijken is ook niet zo'n probleem (welke database is aangepast en welke niet).
http://www.phphulp.nl/php/script/databases/database-structuur-vergelijken/1831/

Bovendien kan je met CLI ook een script aanroepen dat een database bewerking uitvoert.
Ik zou het eens testen.
 
PHP Scripter

PHP Scripter

22/08/2011 12:21:34
Quote Anchor link
The Force, bedankt!

Ik heb toch besloten om niks te doen met CLI. Ook omdat dit lastig gaat worden met de databases overzetten en alleen maar onhandig is lijkt mij.

Suggesties welkom!
 
Write Down

Write Down

22/08/2011 14:05:50
Quote Anchor link
Je hoeft de licentie eigenlijk niet meer op de klant zijn server te controleren. Mits de klant gene FTP-toegang heeft. Wanneer je gewoonweg de licentie in database zet, in jouw interface zie je die van alle klanten die bv. binnen de week vervallen. De klant ziet in zijn interface wanneer zijn licentie vervalt. Controle hoeft dan eigenlijk niet.
 
PHP Scripter

PHP Scripter

22/08/2011 18:13:37
Quote Anchor link
Nee, dat snap ik.

Iemand suggesties? :)
 
PHP Scripter

PHP Scripter

23/08/2011 18:34:56
Quote Anchor link
Bumpcar!
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

23/08/2011 19:20:31
Quote Anchor link
Sorry, foutje
Gewijzigd op 23/08/2011 19:24:19 door Ger van Steenderen
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.