Websocket wil niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end Developer vue.js node.js SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Frontend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf de regio Nieuw Vennep zijn wij opzoek naar een ervaren Front-end Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een SaaS-platform.

Bekijk vacature »

.Net Ontwikkelaar

Dit ga je doen Het ontwerpen en ontwikkelen van software voor klanten; Het bijdragen van kennis en ervaring; Het integreren van van de software en afstemmen met klanten; Het functioneel testen van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij momenteel op zoek naar een .Net Developer die wilt werken aan software die draait op machines wereldwijd. De organisatie produceert software voor applicaties die gebruikt worden in verschillende branches. De software wordt geleverd aan fabrikanten van verschillende robotica en machines. Als .Net ontwikkelaar ben je intern onderdeel van het team wat de applicatie omgevingen ontwikkeld en

Bekijk vacature »

Java Front-end Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten in Java met tools als Springboot, MS SQL Server (T-SQL) en JavaScript; Het onderhouden van de (web-)applicaties binnen een complexe omgeving; Werken aan de migratie van een monolithisch systeem naar een architectuur gebaseerd op Kubernetes; Code reviews met collega's en actieve kennisuitdelingsessies voeren; Het uitvoeren van unit- en systeemtests Experimenteren met nieuwe tools en technieken. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Goes zijn wij op zoek naar een enthousiaste software programmeur met PHP/Symfony ervaring. Een gedreven persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel professionele als persoonlijke groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Testen en door ontwikkelen van software; Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

Samen met het development team zorg je ervoor dat alle systemen achter de schermen vlekkeloos werken. Wat doe je als Medior C# Developer bij Coolblue? Als C# developer doe je regelmatig mee aan brainstormsessies over user experience, data en task flow met de UX Designer, Product Owner en Data Scientist in je team. Daarnaast schrijf je op zichzelf staande, consistente en testbare code die goed onderhoudbaar en toekomstbestendig is. Ook C# Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Werken met verschillende soorten data-opslag, zoals Oracle of AWS. Problemen oplossen

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een development team met één Senior .NET developer en één junior .NET developer. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit moment veel gebruik van .NET met ASP.NET. Komend kwartaal gaan wij wel gedeeltelijk overstappen naar .NET Core. Verder werken wij ook met SOAP, REST, JSON, HTML5, CSS3

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

As Lead Web Developer at KUBUS you are responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the web application and services of BIMcollab. In your role as lead developer you will naturally search for the optimum between the required implementation time, the performance of the application and a fast go-to-market of features, in line with our automated test and release train. Together with the other senior developers in your team you monitor the architecture of the application and you advise the product owner about necessary refactoring to improve the maintainability of the platform. Our development team

Bekijk vacature »

Delphi Programmeur

Functie omschrijving Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in kantoor-bedrijfssoftware en zit gevestigd in omgeving Numansdorp. Als programmeur ben jij bij dit bedrijf met het volgende bezig; Je vertaalt technische en functionele ontwerpen naar kwalitatieve software. Je ontwikkelt, ontwerpt en test software. Je maakt daarbij veel gebruik met de volgende tools & technologieën: Delphi 10.3 (Rio), QuickReport 6. Je krijgt in deze rol veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Je levert projecten van A - Z op, en werkt daarbij projectmatig en gestructureerd. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf richt zich op maatwerk software oplossingen. Deze software oplossingen worden ingezet in de financiële branche. Het betreft een

Bekijk vacature »

Senior Fullstack Developer (GOLang, TypeScript)

Bedrijfsomschrijving Our client is one of the large worldwide accounting firms. Functieomschrijving We are looking for a senior (all-round) developer (Project On Demand / Tax Technology) Uses as much as possible technology in support of the development process: Git, Jenkins, Docker, npm, skaffold, helm, etc. We are looking for a real hands-on developer; ie not a team lead or other managerial-style role; Acts with integrity both internally and externally and takes personal responsibility in this respect; Curious about the developments within their field and driven to make a difference with the team; Able to empathize with colleagues and stakeholders and

Bekijk vacature »

Magento2 Developer

Functie Ben jij een ontwikkelaar en wil jij een volgende stap zetten en als teamlead aan de slag? Lees dan snel verder! Voor een gewilde opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een programmeur die als meewerkend voorman aan de slag wilt gaan. Een developer die een team van twee man aan zal sturen. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien; Ontwikkelen en ontwerpen van API's; Maatwerkoplossingen; Databeveiliging; Optimalisatie webshops; Ontwikkelen technische implementaties voor verbetering database; Aanspreekpunt voor de organisatie en verantwoordelijk voor de aansturing van externe developers. Zoek je veel uitdaging en veelzijdigheid in je werk dan

Bekijk vacature »

SQL developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de omgeving van Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL ontwikkelaar. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt er als volgt uit te zien: Het ontwerpen en implementeren van databaseschema's: Je bent in staat om een database te ontwerpen en de structuur van tabellen, relaties, indexen en andere objecten te definiëren; Het schrijven van complexe SQL-query's: Je kunt complexe query's schrijven om gegevens uit de database

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Front-end Angular developer

Functie In jouw rol als Front-End developer werk je samen met de backend developers om middels tweewekelijkse sprints het platform naar een hoger niveau te tillen. Hiernaast heb je affiniteit met data en werk je graag samen met het team om de gegevensintegriteit en -beveiliging te waarborgen, om ervoor te zorgen dat de gebruiker wereldwijd de beste SaaS-services heeft. Deze organisatie heeft meer dan 100 mensen in dienst, waarvan er 45 in Nederland werken. Het ontwikkelteam bestaat uit 10 mensen en is verdeeld in 2 scrumteams. Het eerste team bestaat uit Java en Scala ontwikkelaars. Het tweede team, waar jij

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »
Pipo Clown

Pipo Clown

29/12/2013 20:13:59
Quote Anchor link
Ik ben aan het proberen om met websocket te werken maar op de één of andere vage manier wil dit nog niet lukken.

Ik probeer een voorbeeld te volgen vanaf deze pagina :
http://www.sanwebe.com/2013/05/chat-using-websocket-php-socket

Ik heb de bestanden gedownload en, volgens mij, op de juiste wijze aangepast.

index.php :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<meta charset='UTF-8' />
<style type="text/css">
<!--
.chat_wrapper {
    width: 500px;
    margin-right: auto;
    margin-left: auto;
    background: #CCCCCC;
    border: 1px solid #999999;
    padding: 10px;
    font: 12px 'lucida grande',tahoma,verdana,arial,sans-serif;
}
.chat_wrapper .message_box {
    background: #FFFFFF;
    height: 150px;
    overflow: auto;
    padding: 10px;
    border: 1px solid #999999;
}
.chat_wrapper .panel input{
    padding: 2px 2px 2px 5px;
}
.system_msg{color: #BDBDBD;font-style: italic;}
.user_name{font-weight:bold;}
.user_message{color: #88B6E0;}
-->
</style>
</head>
<body>    
<?php
$colours
= array('007AFF','FF7000','FF7000','15E25F','CFC700','CFC700','CF1100','CF00BE','F00');
$user_colour = array_rand($colours);
?>


<script src="//ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/2.0.0/jquery.min.js"></script>

<script language="javascript" type="text/javascript">  
$(document).ready(function(){
    //create a new WebSocket object.
    var wsUri = "ws://localhost:9000/chattest/server.php";     
    websocket = new WebSocket(wsUri);
    
    websocket.onopen = function(ev) { // connection is open
        $('#message_box').append("<div class=\"system_msg\">Connected!</div>"); //notify user
    }

    $('#send-btn').click(function(){ //use clicks message send button    
        var mymessage = $('#message').val(); //get message text
        var myname = $('#name').val(); //get user name
        
        if(myname == ""){ //empty name?
            alert("Enter your Name please!");
            return;
        }
        if(mymessage == ""){ //emtpy message?
            alert("Enter Some message Please!");
            return;
        }
        
        //prepare json data
        var msg = {
        message: mymessage,
        name: myname,
        color : '<?php echo $colours[$user_colour]; ?>'
        };
        //convert and send data to server
        websocket.send(JSON.stringify(msg));
    });
    
    //#### Message received from server?
    websocket.onmessage = function(ev) {
        var msg = JSON.parse(ev.data); //PHP sends Json data
        var type = msg.type; //message type
        var umsg = msg.message; //message text
        var uname = msg.name; //user name
        var ucolor = msg.color; //color

        if(type == 'usermsg')
        {
            $('#message_box').append("<div><span class=\"user_name\" style=\"color:#"+ucolor+"\">"+uname+"</span> : <span class=\"user_message\">"+umsg+"</span></div>");
        }
        if(type == 'system')
        {
            $('#message_box').append("<div class=\"system_msg\">"+umsg+"</div>");
        }
        
        $('#message').val(''); //reset text
    };
    
    websocket.onerror    = function(ev){$('#message_box').append("<div class=\"system_error\">Error Occurred - "+ev.data+"</div>");};
    websocket.onclose     = function(ev){$('#message_box').append("<div class=\"system_msg\">Connection Closed</div>");};
});
</script>
<div class="chat_wrapper">
<div class="message_box" id="message_box"></div>
<div class="panel">
<input type="text" name="name" id="name" placeholder="Your Name" maxlength="10" style="width:20%"  />
<input type="text" name="message" id="message" placeholder="Message" maxlength="80" style="width:60%" />
<button id="send-btn">Send</button>
</div>
</div>

</body>
</html>


server.php :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
<?php
$host
= 'localhost'; //host
$port = '9000'; //port
$null = NULL; //null var

//Create TCP/IP sream socket

$socket = socket_create(AF_INET, SOCK_STREAM, SOL_TCP);
//reuseable port
socket_set_option($socket, SOL_SOCKET, SO_REUSEADDR, 1);

//bind socket to specified host
socket_bind($socket, 0, $port);

//listen to port
socket_listen($socket);

//create & add listning socket to the list
$clients = array($socket);

//start endless loop, so that our script doesn't stop
while (true) {
    //manage multipal connections
    $changed = $clients;
    //returns the socket resources in $changed array
    socket_select($changed, $null, $null, 0, 10);
    
    //check for new socket
    if (in_array($socket, $changed)) {
        $socket_new = socket_accept($socket); //accpet new socket
        $clients[] = $socket_new; //add socket to client array
        
        $header = socket_read($socket_new, 1024); //read data sent by the socket
        perform_handshaking($header, $socket_new, $host, $port); //perform websocket handshake
        
        socket_getpeername($socket_new, $ip); //get ip address of connected socket
        $response = mask(json_encode(array('type'=>'system', 'message'=>$ip.' connected'))); //prepare json data
        send_message($response); //notify all users about new connection
        
        //make room for new socket

        $found_socket = array_search($socket, $changed);
        unset($changed[$found_socket]);
    }

    
    //loop through all connected sockets
    foreach ($changed as $changed_socket) {    
        
        //check for any incomming data
        while(socket_recv($changed_socket, $buf, 1024, 0) >= 1)
        {

            $received_text = unmask($buf); //unmask data
            $tst_msg = json_decode($received_text); //json decode
            $user_name = $tst_msg->name; //sender name
            $user_message = $tst_msg->message; //message text
            $user_color = $tst_msg->color; //color
            
            //prepare data to be sent to client

            $response_text = mask(json_encode(array('type'=>'usermsg', 'name'=>$user_name, 'message'=>$user_message, 'color'=>$user_color)));
            send_message($response_text); //send data
            break 2; //exist this loop
        }
        
        $buf = @socket_read($changed_socket, 1024, PHP_NORMAL_READ);
        if ($buf === false) { // check disconnected client
            // remove client for $clients array

            $found_socket = array_search($changed_socket, $clients);
            socket_getpeername($changed_socket, $ip);
            unset($clients[$found_socket]);
            
            //notify all users about disconnected connection
            $response = mask(json_encode(array('type'=>'system', 'message'=>$ip.' disconnected')));
            send_message($response);
        }
    }
}

// close the listening socket
socket_close($sock);

function
send_message($msg)
{

    global $clients;
    foreach($clients as $changed_socket)
    {
        @
socket_write($changed_socket,$msg,strlen($msg));
    }

    return true;
}



//Unmask incoming framed message
function unmask($text) {
    $length = ord($text[1]) & 127;
    if($length == 126) {
        $masks = substr($text, 4, 4);
        $data = substr($text, 8);
    }

    elseif($length == 127) {
        $masks = substr($text, 10, 4);
        $data = substr($text, 14);
    }

    else {
        $masks = substr($text, 2, 4);
        $data = substr($text, 6);
    }

    $text = "";
    for ($i = 0; $i < strlen($data); ++$i) {
        $text .= $data[$i] ^ $masks[$i%4];
    }

    return $text;
}


//Encode message for transfer to client.
function mask($text)
{

    $b1 = 0x80 | (0x1 & 0x0f);
    $length = strlen($text);
    
    if($length <= 125)
        $header = pack('CC', $b1, $length);
    elseif($length > 125 && $length < 65536)
        $header = pack('CCn', $b1, 126, $length);
    elseif($length >= 65536)
        $header = pack('CCNN', $b1, 127, $length);
    return $header.$text;
}


//handshake new client.
function perform_handshaking($receved_header,$client_conn, $host, $port)
{

    $headers = array();
    $lines = preg_split("/\r\n/", $receved_header);
    foreach($lines as $line)
    {

        $line = chop($line);
        if(preg_match('/\A(\S+): (.*)\z/', $line, $matches))
        {

            $headers[$matches[1]] = $matches[2];
        }
    }


    $secKey = $headers['Sec-WebSocket-Key'];
    $secAccept = base64_encode(pack('H*', sha1($secKey . '258EAFA5-E914-47DA-95CA-C5AB0DC85B11')));
    //hand shaking header
    $upgrade  = "HTTP/1.1 101 Web Socket Protocol Handshake\r\n" .
    "Upgrade: websocket\r\n" .
    "Connection: Upgrade\r\n" .
    "WebSocket-Origin: $host\r\n" .
    "WebSocket-Location: ws://$host:$port/chattest/server.php\r\n".
    "Sec-WebSocket-Accept:$secAccept\r\n\r\n";
    socket_write($client_conn,$upgrade,strlen($upgrade));
}

?>


Om de server te starten gebruik ik het volgende php-bestand :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    shell_exec('php -q c:/xampp/htdocs/chattest/server.php 2>&1 > /dev/null &');
?>


Als server draai ik XAMPP onder Windows8-64 bit, hier heb ik onder de directory 'htdocs' een subdirectory 'chattest' aangemaakt waar bovenstaande 3 php bestanden in staan.

Nadat in index.php gestart heb krijg ik de foutmelding 'Error Occurred - undefined'.

Zelf ben ik er vrij zeker van dat het server deel niet opgestart wordt, ik begrijp alleen niet waarom. Wie helpt mij om dit aan de praat te krijgen ?

Alvast bedankt.
Gewijzigd op 29/12/2013 20:23:54 door Pipo Clown
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 16:18:42
 
Christian k

christian k

29/12/2013 21:54:57
Quote Anchor link
Heb je de socket wel geinstalleert?
 
Pipo Clown

Pipo Clown

29/12/2013 22:20:00
Quote Anchor link
Volgens mij wel.

Dit doe ik toch door eenmalig het volgende stukje PHP-code aan te roepen :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    shell_exec('php -q c:/xampp/htdocs/chattest/server.php 2>&1 > /dev/null &');
?>
 
Christian k

christian k

30/12/2013 10:35:03
Quote Anchor link
Ik weet het niet hoe dat met windows werkt maar op ubuntu moest je
Wat comandos in de terminal intypen
 
Pipo Clown

Pipo Clown

31/12/2013 15:30:21
Quote Anchor link
Op mijn localhost heb ik het nu daaiende, dit doordat ik daar de XAMPP-Shell kon gebruiken.

De volgende stap is om het op de NAS aan de praat te krijgen, geen idee hoe ik daar een Shell kan gebruiken.

Ik heb nu onderstaande code welke ik eenmalig aan roep, deze code staat in een php-bestandje dat in dezelfde map staat als server.php en index.php :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
    $result
= exec("php -q ".getcwd()."/server.php 2>&1");
    echo $result;
?>


Het resultaat hiervan is :

"sh: php: command not found"

Wie kan mij vrtellen hoe ik PHP hier bereikbaar krijg ?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/12/2013 15:35:19
Quote Anchor link
Kijk eens met phpinfo() waar PHP geinstalleerd is, en gebruik dat path i.p.v. 'php'
 
Pipo Clown

Pipo Clown

31/12/2013 17:26:55
Quote Anchor link
Ik heb ondertussen de volgende code :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
echo getcwd().'/server.php<br><br>';   // Het huidige path

$php_cmd = PHP_BINDIR.'/php';  //  Het path naar PHP
echo $php_cmd;  //  Het path naar PHP

scandir($php_cmd);  //  Inhoud PHP-directory


    $result = exec($php_cmd." -q ".getcwd()."/server.php 2>&1");
echo $result;

?>


Met als resultaat :

/share/MD0_DATA/Web/midlife-info/chat/server.php (Curr-dir)

/root/daily_build/3.8.x/Model/TS-421/../../NasMgmt/HTTP/php5/bin/php (PHP-dir)

Warning: scandir(/root/daily_build/3.8.x/Model/TS-421/../../NasMgmt/HTTP/php5/bin/php) [function.scandir]: failed to open dir: No such file or directory in /share/MD0_DATA/Web/midlife-info/chat/st.php on line 7 (Foutmelding van scandir)

Scandir lijkt uitgevoerd te worden, net als shell_exec, vanuit de current directory en niet vanuit de root waardoor de PHP-dir niet gevonden kan worden.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.