Websocket wil niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C#.NET Developer

Functieomschrijving We are looking for a dutch native speaker In deze uitdagende functie ga je werken als onderdeel van het development team, in de functie van C#.NET Developer, Je gaat maatwerk software bouwen voor diverse klanten. Ook optimaliseer je bestaande software en bouw je API koppelingen. Je bent vooral met back-end development bezig. Je krijgt veel vrijheid in deze functie en je krijgt de kans om mee te denken in bedrijfsprocessen. Deels thuiswerken is geen enkel probleem! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Voor een bedrijf in Den Bosch zoek ik een PHP Developer, die al wat werkervaring heeft. Jij gaat aan de slag met de verdere professionalisering van de interne applicaties en software. In de functie ga je verder: Verdere ontwikkeling eigen CRM systeem, vooral middels PHP; Bouwen van verschillende API's & koppelingen; Meedenken om de software/applicaties te verbeteren/optimaliseren; Aan de slag met de interne tooling. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er werken ruim 70 medewerkers, verdeeld over verschillende afdelingen. De afdeling Development bestaat uit vijf collega's, onder

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als front end developer gaat werken binnen de teams van onze klant, uiteraard met alle moderne technieken. Opdrachten worden echt gericht op jouw leerdoelen en jouw behoeftes. Wij hebben een omgeving gecreëerd waarin je echt jezelf kan zijn en waar echt gekeken wordt naar jouw voorkeuren. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en dan ga weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en dus jezelf snel ontwikkelen. Eisen Je bent communicatief vaardig en houdt van een dynamische omgeving Je hebt HBO werk- en denkniveau Je hebt gedegen kennis

Bekijk vacature »

Back end Node.js developer

Functie Het ontwikkelteam bestaat momenteel uit 5 (back-end) Developers, 2 systeembeheerders, 1 DevOps engineer, 1 Tech Lead en 2 Scrum Masters. Samen wordt er doorontwikkeld aan twee SaaS-platformen die in een hoog tempo doorontwikkeld moeten worden. Omdat innovatie een belangrijk speerpunt binnen de organisatie is, wordt er ook continu naar snellere en slimmere oplossingen te bedenken en realiseren. Als Back-end Developer hou jij je dagelijks bezig met vraagstukken zoals: API-development, high volume datastromen, het ontwikkelen van Bots aan de hand van A.I. Daarnaast denk en werk jij mee aan de onlineapplicaties voor klanten. Er wordt zelfstandig en in teamverband gewerkt

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functie omschrijving Als Back-end Developer heb je de eer om als eerste interne developer bij deze organisatie te beginnen. Op dit moment zijn er externe developers, maar daar wil de organisatie verandering in brengen. Op termijn moet de gehele afdeling uit intern personeel bestaan. Je kan je voorstellen dat de eerste interne developer ook de nodige kennis mee moet brengen. Dat klopt. Je gaat je namelijk aan het begin bekommeren over de externe developers en uiteindelijk over je interne collega's. Verder ga je het volgende doen: Het bedenken, beheren en onderhouden van webportalen, API-koppelingen en applicaties; Je bedenkt en werkt

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een software bedrijf in omgeving Breda zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het huidige team developers zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. De klanten van dit groeiende bedrijf zitten door heel Europa en jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Het samenstellen van de software op basis van de input vanuit de klant (T-SQL & C#.NET). Het bezoeken van klanten om de processen en mogelijkheden in kaart te brengen. Het ontwerpen van databases met T-SQL als programmeer laag.

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als C# ontwikkelaar ben jij de spin in het web bij deze organisatie. Jij begeleidt en traint de field engineers die bij de klanten machines leveren en installeren. Daarnaast ondersteun jij de field engineers als zij bij de klant vastlopen bij het installeren van de machine m.b.t. software matige vragen. Jouw doel is dan ook om de technische kennis van de field engineers door middel van training zoveel mogelijk uit te breiden. Dit om ervoor te zorgen dat zij zelfstandiger software matige problemen kunnen oplossen. Ook ben jij verantwoordelijk voor het bedenken van software oplossingen voor klanten en dit

Bekijk vacature »

Low-code developer

Functie omschrijving Heb jij altijd al een training willen volgen in het buitenland? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alphen ad Rijn zijn wij op zoek naar kandidaten die aan de slag willen als Low Code Developer! Beschik jij over HBO/WO nivo, bij voorkeur Informatica, maar een ander technische opleiding zoals bijv. wiskunde, natuurkunde is ook goed. Heb jij aantoonbare affiniteit met IT en ben jij gedreven, enthousiast, communicatief vaardig en klantgericht? Lees dan snel verder! Je wordt getraind tot een volwaardig Low Code Developer, het traject ziet er als volgt uit: Start 1e week januari, opleiding van 3 weken

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Ontwikkelen in Blazor; Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie. Hier ga je werken Binnen deze organisatie werken duizenden mensen binnen allerlei verschillende disciplines. Tevens hebben zij veel specialiteiten in huis, waaronder ook .Net Developers. Ter uitbreiding van een nieuw team en ter ondersteuning van het project zijn ze opzoek naar een nieuwe collega voor het team. Als C#.NET Developer zal jij je

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Alblasserdam zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back

Bekijk vacature »

.NET Developer Azure

Dit ga je doen Het ontwerpen en bouwen van diverse applicaties (C#, ASP.NET, MVC); Het ontwikkelen van Webservices (WCF); Het meewerken aan de transitie naar Azure; Het samenwerken met collega's binnen een Scrumteam en meedenken over de User Stories; Het bouwen van unittesten; Meedenken over nieuwe tooling, ontwikkelingen en technologieën in de markt. Hier ga je werken Je komt te werken bij een organisatie die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van verschillende portalen. Deze portalen worden gebruikt door diverse partijen en jouw taak is om ervoor te zorgen dat deze optimaal functioneren. Je wordt onderdeel van een Scrumteam en werkt

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

Als Lead webdeveloper bij KUBUS ben je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de webapplicatie en services van BIMcollab. In je rol als lead developer zoek je als vanzelf op een creatieve manier naar het optimum tussen benodigde implementatie-tijd, de performance van de applicatie en een snelle go-to-market van features, aansluitend bij onze geautomatiseerde test- en release train. Hierbij bewaak je in samenwerking met de andere senior ontwikkelaars in je team de architectuur van de applicatie en adviseer je de product owner over noodzakelijke refactoring om de onderhoudbaarheid van het platform te verbeteren. Ons

Bekijk vacature »

In-house .NET software developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house development functie? Maak jij graag hét verschil m.b.t. interne automatisering? Haal jij energie uit het automatiseren van processen voor je eigen collega's? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een gezellig Brabants familiebedrijf, zijn wij op zoek naar een .NET software developer. Je gaat in deze zelfstandige functie werken aan de ontwikkeling van eigen applicaties & en het koppelen van deze applicaties aan de ingekocht software. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het management team signaleert behoeftes vanuit de business. Vervolgens worden deze behoeftes uitgewerkt en geprioriteerd.

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer (Vue.js)

Functie Als Front-end developer ben je uiteindelijk overkoepelend aan de slag voor de 3 ontwikkelteams die ieder aan een specifiek product werken. In samenwerking met de UX-designer en de huidige Front-end developer zorg je voor gebruiksvriendelijke software. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en feautures naar een hoger niveau te tillen? En vind je het niet erg om oudere delen van de applicaties te refactoren i.c.m. het toevoegen van nieuwe functionaliteiten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en zelfredzaamheid)

Bekijk vacature »

Als PHP developer (Symfony) bijdragen aan betere z

Functie Als Medior/Senior PHP developer wordt er een mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed in een team kunt opereren waar kennis wordt gedeeld en er bijvoorbeeld codereviews plaatsvinden. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden geactualiseerd.

Bekijk vacature »
Pipo Clown

Pipo Clown

29/12/2013 20:13:59
Quote Anchor link
Ik ben aan het proberen om met websocket te werken maar op de één of andere vage manier wil dit nog niet lukken.

Ik probeer een voorbeeld te volgen vanaf deze pagina :
http://www.sanwebe.com/2013/05/chat-using-websocket-php-socket

Ik heb de bestanden gedownload en, volgens mij, op de juiste wijze aangepast.

index.php :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<meta charset='UTF-8' />
<style type="text/css">
<!--
.chat_wrapper {
    width: 500px;
    margin-right: auto;
    margin-left: auto;
    background: #CCCCCC;
    border: 1px solid #999999;
    padding: 10px;
    font: 12px 'lucida grande',tahoma,verdana,arial,sans-serif;
}
.chat_wrapper .message_box {
    background: #FFFFFF;
    height: 150px;
    overflow: auto;
    padding: 10px;
    border: 1px solid #999999;
}
.chat_wrapper .panel input{
    padding: 2px 2px 2px 5px;
}
.system_msg{color: #BDBDBD;font-style: italic;}
.user_name{font-weight:bold;}
.user_message{color: #88B6E0;}
-->
</style>
</head>
<body>    
<?php
$colours
= array('007AFF','FF7000','FF7000','15E25F','CFC700','CFC700','CF1100','CF00BE','F00');
$user_colour = array_rand($colours);
?>


<script src="//ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/2.0.0/jquery.min.js"></script>

<script language="javascript" type="text/javascript">  
$(document).ready(function(){
    //create a new WebSocket object.
    var wsUri = "ws://localhost:9000/chattest/server.php";     
    websocket = new WebSocket(wsUri);
    
    websocket.onopen = function(ev) { // connection is open
        $('#message_box').append("<div class=\"system_msg\">Connected!</div>"); //notify user
    }

    $('#send-btn').click(function(){ //use clicks message send button    
        var mymessage = $('#message').val(); //get message text
        var myname = $('#name').val(); //get user name
        
        if(myname == ""){ //empty name?
            alert("Enter your Name please!");
            return;
        }
        if(mymessage == ""){ //emtpy message?
            alert("Enter Some message Please!");
            return;
        }
        
        //prepare json data
        var msg = {
        message: mymessage,
        name: myname,
        color : '<?php echo $colours[$user_colour]; ?>'
        };
        //convert and send data to server
        websocket.send(JSON.stringify(msg));
    });
    
    //#### Message received from server?
    websocket.onmessage = function(ev) {
        var msg = JSON.parse(ev.data); //PHP sends Json data
        var type = msg.type; //message type
        var umsg = msg.message; //message text
        var uname = msg.name; //user name
        var ucolor = msg.color; //color

        if(type == 'usermsg')
        {
            $('#message_box').append("<div><span class=\"user_name\" style=\"color:#"+ucolor+"\">"+uname+"</span> : <span class=\"user_message\">"+umsg+"</span></div>");
        }
        if(type == 'system')
        {
            $('#message_box').append("<div class=\"system_msg\">"+umsg+"</div>");
        }
        
        $('#message').val(''); //reset text
    };
    
    websocket.onerror    = function(ev){$('#message_box').append("<div class=\"system_error\">Error Occurred - "+ev.data+"</div>");};
    websocket.onclose     = function(ev){$('#message_box').append("<div class=\"system_msg\">Connection Closed</div>");};
});
</script>
<div class="chat_wrapper">
<div class="message_box" id="message_box"></div>
<div class="panel">
<input type="text" name="name" id="name" placeholder="Your Name" maxlength="10" style="width:20%"  />
<input type="text" name="message" id="message" placeholder="Message" maxlength="80" style="width:60%" />
<button id="send-btn">Send</button>
</div>
</div>

</body>
</html>


server.php :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
<?php
$host
= 'localhost'; //host
$port = '9000'; //port
$null = NULL; //null var

//Create TCP/IP sream socket

$socket = socket_create(AF_INET, SOCK_STREAM, SOL_TCP);
//reuseable port
socket_set_option($socket, SOL_SOCKET, SO_REUSEADDR, 1);

//bind socket to specified host
socket_bind($socket, 0, $port);

//listen to port
socket_listen($socket);

//create & add listning socket to the list
$clients = array($socket);

//start endless loop, so that our script doesn't stop
while (true) {
    //manage multipal connections
    $changed = $clients;
    //returns the socket resources in $changed array
    socket_select($changed, $null, $null, 0, 10);
    
    //check for new socket
    if (in_array($socket, $changed)) {
        $socket_new = socket_accept($socket); //accpet new socket
        $clients[] = $socket_new; //add socket to client array
        
        $header = socket_read($socket_new, 1024); //read data sent by the socket
        perform_handshaking($header, $socket_new, $host, $port); //perform websocket handshake
        
        socket_getpeername($socket_new, $ip); //get ip address of connected socket
        $response = mask(json_encode(array('type'=>'system', 'message'=>$ip.' connected'))); //prepare json data
        send_message($response); //notify all users about new connection
        
        //make room for new socket

        $found_socket = array_search($socket, $changed);
        unset($changed[$found_socket]);
    }

    
    //loop through all connected sockets
    foreach ($changed as $changed_socket) {    
        
        //check for any incomming data
        while(socket_recv($changed_socket, $buf, 1024, 0) >= 1)
        {

            $received_text = unmask($buf); //unmask data
            $tst_msg = json_decode($received_text); //json decode
            $user_name = $tst_msg->name; //sender name
            $user_message = $tst_msg->message; //message text
            $user_color = $tst_msg->color; //color
            
            //prepare data to be sent to client

            $response_text = mask(json_encode(array('type'=>'usermsg', 'name'=>$user_name, 'message'=>$user_message, 'color'=>$user_color)));
            send_message($response_text); //send data
            break 2; //exist this loop
        }
        
        $buf = @socket_read($changed_socket, 1024, PHP_NORMAL_READ);
        if ($buf === false) { // check disconnected client
            // remove client for $clients array

            $found_socket = array_search($changed_socket, $clients);
            socket_getpeername($changed_socket, $ip);
            unset($clients[$found_socket]);
            
            //notify all users about disconnected connection
            $response = mask(json_encode(array('type'=>'system', 'message'=>$ip.' disconnected')));
            send_message($response);
        }
    }
}

// close the listening socket
socket_close($sock);

function
send_message($msg)
{

    global $clients;
    foreach($clients as $changed_socket)
    {
        @
socket_write($changed_socket,$msg,strlen($msg));
    }

    return true;
}



//Unmask incoming framed message
function unmask($text) {
    $length = ord($text[1]) & 127;
    if($length == 126) {
        $masks = substr($text, 4, 4);
        $data = substr($text, 8);
    }

    elseif($length == 127) {
        $masks = substr($text, 10, 4);
        $data = substr($text, 14);
    }

    else {
        $masks = substr($text, 2, 4);
        $data = substr($text, 6);
    }

    $text = "";
    for ($i = 0; $i < strlen($data); ++$i) {
        $text .= $data[$i] ^ $masks[$i%4];
    }

    return $text;
}


//Encode message for transfer to client.
function mask($text)
{

    $b1 = 0x80 | (0x1 & 0x0f);
    $length = strlen($text);
    
    if($length <= 125)
        $header = pack('CC', $b1, $length);
    elseif($length > 125 && $length < 65536)
        $header = pack('CCn', $b1, 126, $length);
    elseif($length >= 65536)
        $header = pack('CCNN', $b1, 127, $length);
    return $header.$text;
}


//handshake new client.
function perform_handshaking($receved_header,$client_conn, $host, $port)
{

    $headers = array();
    $lines = preg_split("/\r\n/", $receved_header);
    foreach($lines as $line)
    {

        $line = chop($line);
        if(preg_match('/\A(\S+): (.*)\z/', $line, $matches))
        {

            $headers[$matches[1]] = $matches[2];
        }
    }


    $secKey = $headers['Sec-WebSocket-Key'];
    $secAccept = base64_encode(pack('H*', sha1($secKey . '258EAFA5-E914-47DA-95CA-C5AB0DC85B11')));
    //hand shaking header
    $upgrade  = "HTTP/1.1 101 Web Socket Protocol Handshake\r\n" .
    "Upgrade: websocket\r\n" .
    "Connection: Upgrade\r\n" .
    "WebSocket-Origin: $host\r\n" .
    "WebSocket-Location: ws://$host:$port/chattest/server.php\r\n".
    "Sec-WebSocket-Accept:$secAccept\r\n\r\n";
    socket_write($client_conn,$upgrade,strlen($upgrade));
}

?>


Om de server te starten gebruik ik het volgende php-bestand :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    shell_exec('php -q c:/xampp/htdocs/chattest/server.php 2>&1 > /dev/null &');
?>


Als server draai ik XAMPP onder Windows8-64 bit, hier heb ik onder de directory 'htdocs' een subdirectory 'chattest' aangemaakt waar bovenstaande 3 php bestanden in staan.

Nadat in index.php gestart heb krijg ik de foutmelding 'Error Occurred - undefined'.

Zelf ben ik er vrij zeker van dat het server deel niet opgestart wordt, ik begrijp alleen niet waarom. Wie helpt mij om dit aan de praat te krijgen ?

Alvast bedankt.
Gewijzigd op 29/12/2013 20:23:54 door Pipo Clown
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 06:42:50
 
Christian k

christian k

29/12/2013 21:54:57
Quote Anchor link
Heb je de socket wel geinstalleert?
 
Pipo Clown

Pipo Clown

29/12/2013 22:20:00
Quote Anchor link
Volgens mij wel.

Dit doe ik toch door eenmalig het volgende stukje PHP-code aan te roepen :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    shell_exec('php -q c:/xampp/htdocs/chattest/server.php 2>&1 > /dev/null &');
?>
 
Christian k

christian k

30/12/2013 10:35:03
Quote Anchor link
Ik weet het niet hoe dat met windows werkt maar op ubuntu moest je
Wat comandos in de terminal intypen
 
Pipo Clown

Pipo Clown

31/12/2013 15:30:21
Quote Anchor link
Op mijn localhost heb ik het nu daaiende, dit doordat ik daar de XAMPP-Shell kon gebruiken.

De volgende stap is om het op de NAS aan de praat te krijgen, geen idee hoe ik daar een Shell kan gebruiken.

Ik heb nu onderstaande code welke ik eenmalig aan roep, deze code staat in een php-bestandje dat in dezelfde map staat als server.php en index.php :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
    $result
= exec("php -q ".getcwd()."/server.php 2>&1");
    echo $result;
?>


Het resultaat hiervan is :

"sh: php: command not found"

Wie kan mij vrtellen hoe ik PHP hier bereikbaar krijg ?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/12/2013 15:35:19
Quote Anchor link
Kijk eens met phpinfo() waar PHP geinstalleerd is, en gebruik dat path i.p.v. 'php'
 
Pipo Clown

Pipo Clown

31/12/2013 17:26:55
Quote Anchor link
Ik heb ondertussen de volgende code :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
echo getcwd().'/server.php<br><br>';   // Het huidige path

$php_cmd = PHP_BINDIR.'/php';  //  Het path naar PHP
echo $php_cmd;  //  Het path naar PHP

scandir($php_cmd);  //  Inhoud PHP-directory


    $result = exec($php_cmd." -q ".getcwd()."/server.php 2>&1");
echo $result;

?>


Met als resultaat :

/share/MD0_DATA/Web/midlife-info/chat/server.php (Curr-dir)

/root/daily_build/3.8.x/Model/TS-421/../../NasMgmt/HTTP/php5/bin/php (PHP-dir)

Warning: scandir(/root/daily_build/3.8.x/Model/TS-421/../../NasMgmt/HTTP/php5/bin/php) [function.scandir]: failed to open dir: No such file or directory in /share/MD0_DATA/Web/midlife-info/chat/st.php on line 7 (Foutmelding van scandir)

Scandir lijkt uitgevoerd te worden, net als shell_exec, vanuit de current directory en niet vanuit de root waardoor de PHP-dir niet gevonden kan worden.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.