Windroos

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ik ben op zoek naar een back-end developer, die met name kennis & ervaring heeft van de programmeertaal C#. Jij gaat aan de slag bij een topspeler in de logistieke sector, die zich behalve met logistiek, ook bezig houdt met softwareontwikkeling. Welke taken komen hierbij kijken? Je gaat desktop- en webapplicaties onderhouden en optimaliseren, waarin je werkt met o.a. C#, ASP.NET, SQL Server en T-SQL. Je hebt regelmatig klantcontact om de wensen in kaart te brengen en te evalueren over de huidige draaiende applicaties. Je implementeert nieuwe functionaliteiten toe aan

Bekijk vacature »

Freelance Fullstack Java Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar ervaren Fullstack JAVA Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid hebben

Bekijk vacature »

Ervaren Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een ervaren Software Developer, en heb je ervaring met technieken zoals C#, MS Access & SQL? Vind jij het leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een specifieke branche? Dan is dit de baan voor jou! Als ontwikkelaar ben jij samen met een team van 12 collega’s verantwoordelijk voor het bouwen van nieuwe functionaliteiten en het uitbreiden van de core applicatie. Belangrijk is dat je ervaring hebt met C# en MS Access. Je bent flexibel en klantvriendelijk ingesteld, omdat het belangrijk is om de klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Thuiswerken

Bekijk vacature »

Medior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging graag met

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Webshop beheerder / Fullstack developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig gaat houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator

Bekijk vacature »

Senior, Medior and Junior SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12696 Introductie Our client is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. Wat verwachten we van jou? SAP Certified Application Associate - SAP HANA Cloud Modeling (training and/or certification) Bachelor degree or higher Excellent understanding of SAP HANA (2.0 / Cloud), Data Modelling and writing

Bekijk vacature »

T-SQL Database developer

Functie omschrijving Ben jij een ETL database specialist? Houd jij ervan om te puzzelen met Databases, Query's & Stored procedures? Zoek jij uitdaging, vrijheid en verantwoordelijkheid? Zoek dan niet verder! Wij zijn per direct op zoek naar medior en senior database developers. Je gaat werken voor een relatief klein softwarebedrijf in omgeving Tilburg. Samen met 12 collega's (allemaal techneuten), ga jij je bezig houden met het bouwen en/of onderhouden van database software. Deze software wordt internationaal ingezet voor het automatiseren van logistieke processen. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je bent in een klein team met developers, verantwoordelijk

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Voor een opdrachtgever, met een prachtig kantoor in omgeving Wateringen zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind jij het leuk om in een Agile/Scrum omgeving te werken? Wil jij

Bekijk vacature »

Als Front-end developer samenwerken met de beste c

Functie Momenteel zijn we voor één van de projecten bij hun key partner, een voorloper in de energiesector, op zoek naar gedreven Front-end developers. Ze nemen de lead in dit project en werken uitsluitend met vooruitstrevende technologieën. Ze verwachten dat de technologie die hier wordt ontwikkeld uiteindelijk door veel meer grote corporates, in verschillende sectoren zal worden toegepast. Dit is dan ook een heel uitdagend project om aan mee te gaan werken. Het team bestaat o.a. uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer Games

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met hardware en wil jij kleuren binnen een Qt framework? Spreek jij de talen C en of C ++? Dan ben ik wellicht opzoek naar jou! Voor een super gave opdrachtgever in omgeving Delft is er namelijk plek voor een nieuwe kracht! Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke game industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen en buitenland? Je zult in een team, samen met vier ontwikkelaars, de mooiste

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een uitdagende werkgever in omgeving Waalwijk zijn wij op zoek naar een enthousiaste softwareontwikkelaar met kennis of ervaring met C# en SQL. In een uitdagende rol als C#.NET Developer werk je samen met een enthousiast en informeel team aan het bouwen van maatwerk software voor variërende klanten. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je houdt je bezig met het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Low Code Developer - Consultant

Functie omschrijving Wil jij fungeren als een spin in het web en samenwerken met klanten? Voor een leuke en interessante opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een Low Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten en het leiden van projecten. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en heb jij verstand van datamodellering en NO CODE Platformen? Lees dan snel verder! Bij deze rol horen de volgende werkzaamheden: Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform,

Bekijk vacature »
Robin de Vries

Robin de Vries

07/12/2008 14:23:00
Quote Anchor link
Ik ben bezig met een weerwebsite die live hangt aan een weerstation. Ik zoek hierbij een windroos via de gd bibliotheek. Dus als ik de waarde 360 opgeef. dan gaat de wijzer naar het noorden... 180 zuid, etc..

ken iemand zo'n script?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 12:10:14
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

07/12/2008 14:27:00
Quote Anchor link
http://www.aditus.nu/jpgraph/windroses.php

JPGraph heeft ze, maar je kunt het ook redelijk eenvoudig zelf maken.
 
Riemer

Riemer

07/12/2008 14:27:00
Quote Anchor link
Je zou eens kunnen kijken naar de sinus en cosinus functies om Radians te converteren naar een Vector.
Geen nood, er is een deg2rad functie in PHP.
 
Robin de Vries

Robin de Vries

07/12/2008 14:30:00
Quote Anchor link
@Arjan, ik gebruik al JPGraph, alleen dit zit in de pro-versie...

@Riemer, ik ben niet zo goed in gd etc...
 
Riemer

Riemer

07/12/2008 14:41:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$X
= sin(deg2rad( $degrees)) * $length + $start_X;
$Y =-cos(deg2rad( $degrees)) * $length + $start_Y;
?>


Als je nu een lijntje tekent met de imageline() functie van $start_X en $start_Y naar $X en $Y, wijst deze naar de goeie richting ($degrees) met lengte $length met $start_X en $start_Y als begin posities.

Om er een functie van te maken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
/*
 * $image = de image resource
 * $color = de kleur van de lijn
 * $degrees = de graden waar de lijn heen moet wijzen
 * $length = lengte van de lijn
 * $start_X en start_Y start positie van de lijn
 */

function windroos( $image, $color, $degrees, $length, $start_X, $start_Y)
{

    $X = sin(deg2rad( $degrees)) * $length + $start_X;
    $Y =-cos(deg2rad( $degrees)) * $length + $start_Y;

    imageline( $image, $start_X, $start_Y, $X, $Y, $color);
}

?>

Kunnen wat fouten in zitten aangezien het al weer een tijdje is dat ik met PHP heb gewerkt :P

edit: er waren wat foutjes dus...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Riemer
 
Robin de Vries

Robin de Vries

07/12/2008 17:09:00
Quote Anchor link
en hoe voer je deze functie uit? zou je het ietsje verder willen uitwerken?
 
Yorick17

yorick17

07/12/2008 20:11:00
Quote Anchor link
waarom zo moeilijk iedereen? Je kunt toch gewoon 4 afbeeldingen maken en aan de hand van de data bepaal je welk plaatje je laat zien. De vier plaatjes hangen natuurlijk af van hoe gedetailleerd je de windroos wilt maken
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

07/12/2008 21:00:00
Quote Anchor link
@yorick, Hoeveel windrichting heb jij?
ik kom toch echt op minimaal 8, maar dit zou een veel nettere oplossing wezen, en opzich kan je ook een pijl op een plaatje zetten, en die dan om z'n as laten draaien, alleen weet ik niet hoe je in php een hoek meegeeft.
Dan kan je namelijk met een simpele formule de juiste windrichting laten zien.
 
Riemer

Riemer

07/12/2008 21:12:00
Quote Anchor link
@Robin de Vries, ik ging er van uit dat je al enig verstand had van de GD library hoe je bijvoorbeeld een image kan maken en dergelijke.
Maar goed hier is een wat meer uitgebreider voorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<?php

//We maken hier een PNG file
header ("Content-type: image/png");

/*
 * $image = de image resource
 * $degrees = de graden waar de lijn heen moet wijzen
 * $length = lengte van de lijn
 * $start_X en start_Y start positie van de lijn
 * $color = de kleur van de lijn
 */

function windroos( $image, $degrees, $length, $start_X, $start_Y, $color)
{

    $X = sin(deg2rad( $degrees)) * $length + $start_X;
    $Y =-cos(deg2rad( $degrees)) * $length + $start_Y;

    imageline( $image, $start_X, $start_Y, $X, $Y, $color);
}


//Maak een image. de 50 en 50 zijn de hoogte en breedte van de image
$Image = imagecreatetruecolor( 50, 50);

//Achtergrond en voorgrond kleuren
$Background = imagecolorallocate( $Image, 255, 255, 255);
$Foreground = imagecolorallocate( $Image,   0,   0,   0);

//Vul de image met de achtergrond kleur
imagefill( $Image, 0, 0, $Background);

//Aanroep van de functie windroos
windroos( $Image, 50, 20, 25, 25, $Foreground); //We willen dat de functie kleurt op $Image, het is 50 graden gedraait, lengte is 10, de middenpunt is 25-25 en de kleur die de lijn moet hebben is $Foreground

//Dit laat het plaatje weergeven

ImagePNG( $Image);
ImageDestroy( $Image);

?>


Het is een apart php file die een PNG plaatje genereert. Je zou dan deze plaatje neer kunnen zetten in een ander document door de IMG tag te gebruiken zoals:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<img src="windroos.php" />

waar windroos.php de bovengenoemde php script is.

@yorick, denk eens een situatie in waarbij je een grote bereik wilt van richtingen en de lengte ook nog eens variabel kan zijn. Zal aardig wat plaatjes zijn. Verder, zo moeilijk is dit nou ook weer niet :)

@nico, in feite met die sin en cos functies van hierboven roteer ik de punt waar de lijn heen moet wijzen conform de aantal graden. Je zou het idd het bovenstaande kunnen uitbreiden om er een simpele pijl van te maken.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Riemer
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

07/12/2008 21:47:00
Quote Anchor link
ik heb ooit met python een snelheidsmeter gemaakt, maar daar word is de hoek automatisch al een parameter.
Recht naar boven is nul, links om is -0.1 tot -179.9 en rechts om is 0 tot 180
Dus toen heb ik eerst een tabel met bepaalde hoeken gemaakt, en de daarbij behorende snelheid,
Daarna even een grafiekje getekend, en aan de hand daarvan een formule opgesteld om de hoek te bepalen aan de hand van de ingevoerde snelheid, maar volgens mij gaat dat met php toch iets anders als ik dit zo zie =þ
 
Riemer

Riemer

07/12/2008 23:24:00
Quote Anchor link
Dit is een beetje toegepaste S.O.S. Castoa (goniometrie).
Zover ik weet heeft PHP geen standaard functie om rotaties te maken, dus hier doe ik het handmatig.
Wat wij hier willen is de coördinaten(X,Y) van de eindpunt van een lijn die een bepaalde lengte heeft en een bepaalde hoek. De systeem die ik nu gebruik is dat 0 graden noord is, oost = 90 zuid = 180 en west = 270. Door de soscastoa trucjes toe te passen kunnen wij deze eindpunt bepalen en een lijn trekken tussen deze punt en de begin punt. de min in de "y = -cos" gedeelte is omdat er een ander coördinaat stelsel is in plaatjes, waarbij 0 boven is en hoogte-1 = de onderkant terwijl het andersom is wat je waarschijnlijk is geleerd bij wiskunde lessen.
 
Luc Zontrop

Luc Zontrop

08/12/2008 08:54:00
Quote Anchor link
Zoiets:
Voorbeeld
Laatste image: hier werd een q meegegeven van 360. (te groot)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
<?php
if (isset($_GET['q']) && is_numeric($_GET['q'])){
    $ana_value =$_GET['q'];
    if($ana_value>=0 && $ana_value<=359){
        header("Content-type: image/jpg");
        $bgImg = imageCreateFromJpeg("images/wind.jpg");      
        $black_alpha=imagecolorallocatealpha($bgImg, 0,0,0,30);
        $red = imagecolorallocatealpha($bgImg, 255, 0,0,20);
        
        $p= (($ana_value-90)*2);

        $x1 = round((cos(($p-20) * 3.14/360)*20)+165,0);  // punt 1 voor polygon
        $y1 = round((sin(($p-20) * 3.14/360)*20)+162,0);
        
        $x2 = round((cos(($p+20) * 3.14/360)*20)+165,0);  // punt 2 voor polygon
        $y2 = round((sin(($p+20) * 3.14/360)*20)+162,0);
        
        $x3 = round((cos($p * 3.14/360)*150)+165,0);         // punt 3 voor polygon
        $y3 = round((sin($p * 3.14/360)*150)+162,0);

        //array maken voor berekende polygon punten
        $values = array(
                   $x1,  $y1,  // Point 1 (x, y)  //wijzer coordinaten
                   $x2,  $y2, // Point 2 (x, y)
                   $x3,  $y3,  // Point 3 (x, y)
                   );
        $values_shadow = array(
                   $x1+1,  $y1+1,  // Point 1 (x, y)  //schaduw voor wijzer
                   $x2+1,  $y2+1, // Point 2 (x, y)
                   $x3+1,  $y3+1,  // Point 3 (x, y)
                   );

        // een rode wijzer tekenen
        imagefilledpolygon($bgImg, $values_shadow, 3, $black_alpha); // schaduw tekenen
        imagefilledpolygon($bgImg, $values, 3, $red); // de wijzer tekenen
        
        //laat plaatje zien

        Imagejpeg($bgImg,"",100);

        //en destroy het weer
        imagedestroy($bgImg);
        }
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Luc Zontrop
 
Riemer

Riemer

08/12/2008 09:49:00
Quote Anchor link
@Tumbler, 2xPI radians/360 graden wordt het zelfde behandeld als 0 radians/0 graden in sinus cosinus functies.

Verder waarom deze code?: $p= (($ana_value-90)*2); door de sin en cos om te draaien en een - te zetten voor de cos bereik je hetzelfde. Het is de omgekeerde-T superscript functie als je begrijpt wat ik bedoel.

Maar goed, misschien is het wat meer praktischer voor de topic starter ja.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Riemer
 
Robin de Vries

Robin de Vries

08/12/2008 12:36:00
Quote Anchor link
@Tumbler, ziet er netjes uit. Heb je ook de extra benodigde bestanden?
 
Luc Zontrop

Luc Zontrop

08/12/2008 16:32:00
Quote Anchor link
http://users.telenet.be/tumbler/windroos.zip

@ riemer: kben geen wiskundeknobbel :)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Luc Zontrop
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.