Woorden verwijderen uit string

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Javascript developer

Functie Het platform is gebouwd in een moderne JavaScript stack, die gebruikt maakt van:  React.js  Redux  TypeScript  Node.js  Google Cloud functions (node.js)  Semantic UI Alle code wordt getest en beoordeeld door collega developers. De continuous integration pipeline maakt het mogelijk om elke dag waarde te leveren aan hun klanten. Het ontwikkelproces is pragmatisch en gebaseerd op Scrum. Wat je zult doen: Ten eerste kun je nadrukkelijk jouw eigen stempel drukken op de technologie, het product en de cultuur van het bedrijf. Je bent bezig met het uitwerken van de architectuur van nieuwe functionaliteiten op

Bekijk vacature »

.NET Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een .NET Developer! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans en kijk snel of jouw vaardigheden aansluiten bij onderstaand profiel! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als .NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving Bergen. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en verricht betekenisvol werk. Binnen dit bedrijf wordt gewerkt aan de productie en ontwikkeling van medische middelen. Als .NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je wordt betrokken bij alle fasen van software

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer Consultancy

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Capelle ad Ijssel Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Een deel van jouw werkzaamheden: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps en Power BI.

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je aan de slag met het door ontwikkelen van de interne software. Zij maken gebruik van een CRM, wat door de hele organisatie gebruikt wordt. Andere taken: Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen; Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen; Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties; Deelnemen aan overleggen met het development team; Bij interesse is er de mogelijkheid om junioren te gaan begeleiden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er

Bekijk vacature »

Software developer (PHP) - Utrecht centrum

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar

Ben jij graag bezig met verschillende projecten? Vind jij beleving van klanten én medewerkers ook belangrijk? Wij zijn vanwege de doorontwikkeling van het applicatielandschap van onze opdrachtgever op zoek naar een fulltime software ontwikkelaar. Omschrijving Jij en jouw collega’s zijn verantwoordelijk voor de continuïteit en waarborging van het applicatielandschap. Om de processen vloeiend te laten verlopen is software ontwikkeling daarom van essentieel belang. Onze opdrachtgever doet dit voornamelijk zelf, met door hun eigen ontwikkelde applicaties. Dit betekent dat jij: functionele eisen vertaalt naar gebruiksvriendelijke software; tijdens SCRUM sessies advies geeft over het te bouwen ontwerp; nieuwe software ontwikkelt en het

Bekijk vacature »

Dynamics Ontwikkelaar

Dit ga je doen Ontwikkelen van Dynamics 365 voor de interne uitrol; Samen met de consultants sparren met klanten over de wensen en eisen; Ontwikkelen van Dynamics 365 voor verschillende grote klanten; Technische analyse en testen; Meedenken over het gebruik en de richting van Dynamics binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Software Ontwikkelaar PHP gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Software Ontwikkelaar om het team van onze opdrachtgever te versterken! De ideale kandidaat zal fungeren als verlengstuk van klanten en complexe technische vraagstukken met enthousiasme benaderen. Naast het werken met de nieuwste technologieën, ben je in staat om aan meerdere projecten tegelijkertijd te werken. Als je deze uitdaging aangaat, werk je nauw samen met front-end developers en draag je bij aan het realiseren van grote veranderingen bij klanten. Het bedrijf zoekt iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd streeft naar het leveren van de beste resultaten.

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een andere uitdaging? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een Fullstack developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van dashboards, webapplicaties en apps voor de eigen IOT-oplossingen. Samen met een vooruitstrevend team van ontwikkelaars en engineers krijgen jullie de opdracht om de sensoren in de apparatuur te scannen en vervolgens de data om te zetten in belangrijke inzichten voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Heb jij ideeën over nieuwe technieken die jullie kunnen implementeren? Hier wordt echt naar je geluisterd en gekeken of jouw idee daadwerkelijk ingezet kan worden; Je gaat aan de slag met de

Bekijk vacature »

Programmeur / Developer

Voor een familiebedrijf in Doetinchem, actief in de machinebouw voor de food-sector, zijn wij op zoek naar een programmeur / developer. In deze functie ben je werkzaam in een team van 5 medewerkers. Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het verhelderen van requirements vanuit de opdrachtgever, de klant en de afdeling ontwikkeling. Je verricht haalbaarheidsstudies en werkt specificaties uit die je afstemt met de opdrachtgever. Je ontwerpt design in software en stemt af met je collega's. De huidige vision-systemen zijn geschreven in C software, welke draait op een CUDA platform. Je schrijft en codeert software en zal gaan testdraaien. Tot

Bekijk vacature »

Als PHP developer bijdragen aan beter onderwijs?

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een PHP developer die mee gaat werken aan de (door)ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js en

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, die jou tot een volwaardig Fullstack Software Developer gaat opleiden. Binnen deze grote organisatie krijg je ruime en professionele trainingen die jouw in korte tijd vakbekwaam maken. Niet alleen het aan technisch aspect, maar ook zeker jouw persoonlijke ontwikkeling wordt veel

Bekijk vacature »

Back-end ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meebouwen aan diverse databasesystemen in een klein bedrijf met een platte organisatie? In een team van ruim 10 ontwikkelaars wordt er aan diverse ICT oplossingen gewerkt. Jouw taken hierbij zullen bestaan uit: Het onderhouden en door-ontwikkelen van bestaande databases. Denk hierbij aan schema verbeteringen en performance-tuning. Bij nieuwe ontwikkelingen ga jij ook bezig met het bouwen van het databaseschema. Omdat je in een klein team werkt zal je ook de C# routine verder uitbouwen en ontwikkelen. Ook kan je meedraaien in algemene refactory-, ontwikkel- of testwerkzaamheden. Je zal voornamelijk gebruik maken van de volgende technieken: .NET

Bekijk vacature »
Matthijs Vos

Matthijs Vos

22/06/2012 17:34:21
Quote Anchor link
Hallo Allemaal,

Ik ben bezig met het opslaan van meldingen vanuit een rss feed. Nu wil ik de inhoud van de Rss feed eerst wat aanpassen voor het word opgeslagen. Ik heb bijvoorbeeld:

25-901 A1 ALMERE Leeuwerikweg COORD M 14 B RIT:217

Nu wil ik alleen opslaan 25-901 A1 ALMERE Leeuwerikweg
Dus alles na het woord COORD moet worden verwijderd, is dit mogelijk en zo ja met welke functie???

Matthijs Vos
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 08:37:28
 
Wouter J

Wouter J

22/06/2012 17:36:36
Quote Anchor link
Met preg_replace (moet je wel even leren regexen: http://www.phphulp.nl/php/tutorial/php-functies/regular-expressions/520/ ):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$str
= '25-901 A1 ALMERE Leeuwerikweg COORD M 14 B RIT:217';

echo 'Niet getest, hoort te werken:', preg_replace('/COORD.*?$/s', '', $str);
?>
 
Roy -

Roy -

22/06/2012 17:39:56
Quote Anchor link
Of explode

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$str
= '25-901 A1 ALMERE Leeuwerikweg COORD M 14 B RIT:217';
$arr = explode('COORD',$str);
echo $arr[0]; //25-901 A1 ALMERE Leeuwerikweg
echo $arr[1]; // M 14 B RIT:217
?>
 
Wouter J

Wouter J

22/06/2012 17:46:38
Quote Anchor link
Kan inderdaad ook, al zou ik het in 1 regel doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$str
= '25-901 A1 ALMERE Leeuwerikweg COORD M 14 B RIT:217';
$str = reset(explode('COORD',$str));

echo $str;
?>

Of, wat mogelijk is sinds PHP5.4:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$str
= '25-901 A1 ALMERE Leeuwerikweg COORD M 14 B RIT:217';
$str = explode('COORD',$str)[0];

echo $str;
?>
 
Jens erd

Jens erd

22/06/2012 18:06:47
Quote Anchor link
Wouter J op 22/06/2012 17:46:38:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$str
= '25-901 A1 ALMERE Leeuwerikweg COORD M 14 B RIT:217';
$str = reset(explode('COORD',$str));

echo $str;
?>


Incorrect: op het eerste gezicht lijkt dit te kloppen, maar als je het uittest dan krijg je een keiharde foutmelding (Strict Standards: Only variables should be passed by reference). Zou je reset() op een nieuwe regel plaatsen, dan werkt het wel.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$str
= '25-901 A1 ALMERE Leeuwerikweg COORD M 14 B RIT:217';
$str = current(explode('COORD',$str));
echo $str;
?>

werkt daarentegen prima.
 
B Polak

B Polak

22/06/2012 20:54:01
Quote Anchor link
Indien je meerdere strings wilt checken en meerdere woorden makkelijker wilt uitfilteren, is een dergelijke functie als woordfilter wel handig.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
function woordfilter($text)
{
    
    $filter = array("COORD","anderewoorden");
    $text = str_replace($filter,"", $text);
    return $text;
}


// voorbeeld input
$gegevens = "25-901 A1 ALMERE Leeuwerikweg COORD M 14 B RIT:217";

// langs de woordfilter
$gegevens = woordfilter($gegevens);

/* output $gegevens  :
25-901 A1 ALMERE Leeuwerikweg M 14 B RIT:217
*/


?>
 
Wouter J

Wouter J

22/06/2012 23:10:30
Quote Anchor link
B polak, weer een leesfoutje:
Quote:
Dus alles na het woord COORD moet worden verwijderd
 
B Polak

B Polak

23/06/2012 09:14:04
Quote Anchor link
Wouter J op 22/06/2012 23:10:30:
B polak, weer een leesfoutje:
Quote:
Dus alles na het woord COORD moet worden verwijderd


Moet je weer poepen? Mag wel hoor Wouter, maar doe het voortaan uit het zicht.
Gewijzigd op 23/06/2012 09:28:16 door B Polak
 
Wouter J

Wouter J

23/06/2012 09:58:34
Quote Anchor link
Ach, jou oplossing kan misschien wel leuk en goed zijn (niet echt snel, maar dat is mijn PREG oplossing ook niet), maar het lost totaal niet op wat de TS vraagt. Want op deze manier kun je nooit alles na een woord weghalen.

Als je de oplossing van Roy wilt gebruiken met meerdere woorden kun je zoiets doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
function filter_word($str, $filters)
{

    if (!is_array($filters)) {
        $filters = array($filters);
    }


    foreach ($filters as $filter) {
        $str = current(explode($filter, $str));
    }

    return $str;
}

?>


Of met mijn PREG oplossing (trager, die van Roy is de beste):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
function filter_word($str, $filters)
{

    if (!is_array($filters)) {
        $filters = array($filters);
    }


    $filters = implode('|', preg_quote($filters));

    return preg_replace('/('.$filters.').*?$/m', '', $str);
}

?>


Gebruik:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$text
= '25-901 A1 ALMERE Leeuwerikweg COORD M 14 B RIT:217';

// enkel filter
$newText = filter_word($text, 'COORD'); // 25-901 A1 ALMERE Leeuwerikweg

// meerdere filters

$newText1 = filter_word($text, array(
    'COORD',
    'ALMERE',
));
// 25-901 A1
?>


Het enige verschil tussen de, snellere, oplossing van Roy en die van mij is dat die van mij tot aan de linebreak gaat. Dat kan heel handig zijn, denk bijv. als je een string hebt waarin meerdere regels zitten en je elke regel wilt verwijderen achter COORD:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$text
= '25-901 A1 ALMERE Leeuwerikweg COORD M 14 B RIT:217
21-486 D26 AMSTERDAM Rembrandtlaan COORD M 12 B RIT:172'
;

$newText = filter_word($text, 'COORD');
// 25-901 A1 ALMERE Leeuwerikweg
// 21-486 D26 AMSTERDAM Rembrandtlaan

?>
Gewijzigd op 23/06/2012 09:59:11 door Wouter J
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

24/06/2012 17:53:16
Quote Anchor link
Heey Allemaal,

Bedankt voor alle oplossingen. Het is me gelukt met de explode methode.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.